Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכיכר עם שני נתיבים (תמצית הכשל בכביש הישראלי) נהגתי הנתיב החיצוני, ומלפני שתי רכבים שנסעו במקביל אחד לשני, כל אחד בנתיבו הוא. קרה בינהם משהו, כנראה שהרכב מלפני ניסה להמשיך להסתובב בכיכר מהנתיב החיצוני וכמעט נכנס ברכב הפנימי שרצה להמשיך ישר, ושניהם בלמו בלימת חירום. (קשה לי לחשוב עם אפשרות אחרת שתגרום לשניהם לבלום באותה שניה) התנגשתי ברכב מלפני (הצלחתי לבלום רוב מוחלט של הבלימה, אבל זה לא הספיק) החיפוי של הפנס הקדמי שלי נשבר, ואני סדקתי את החיפוי של הפנס האחורי ושרטתי קצת את הבמפר של הרכב שמלפני. 

הנהג בנתיב הפנימי יוצא ורואה שלא נגרם לו נזק וממשיך לדרכו. אני מחליף מספרי טלפון ומצלם את האירוע.
מסתבר שהרכב שהתנגשתי בו הוא רכב של חברת השכרה קטנה, טויוטה אוונסיס  משנות האלפיים המוקדמות (מאוד). הנהגת כמובן לא רוצה להודות ולהצהיר שעשתה משהו לא בסדר, ואני מבין שאני אמור לספוג את כל הנזק. החברה מביאה שמאי שמעריך את הנזק ב2000 שקל. לי זה נשמע ממש מוגזם, יש לי מה לעשות במצב כזה? (הרכב שנהגתי בו הוא לא שלי ואני מעדיף שלא יתבעו את הביטוח מחשש להעלאת הפוליסה) אני מתכוון זה שריטות קלות בפינה על במפר שחור לא צבוע, וסדק בחיפוי הפנס (של טויטה אוונסיס שנת 2000 כן?!). עוד נקודה, אם יתבעו את הביטוח זה אכן יעלה את תשלום הפוליסה או שאני מגזים? ואם כן, זה קשור לנהג?(ז"א יעלו את הפוליסה לי אישית בתור נהג? או שיעלו לרכב את הפוליסה לא משנה מי נוהג?)

WhatsApp Image 2022-02-14 at 14.08.21.jpeg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

פגיעת חזית אחור ואתה מודה באשמה (לא הצלחת לבלום - משמע לא שמרת מרחק מספק).

2000 ש"ח נשמע לאוזן הלא מקצועית שלי מחיר לא גבוה לתיקון - אבל, כאמור - אני ממש לא בעל מקצע בתחום, רק אחד שספג אי אילו פגיעות מסוג זה, שבהן הנזק נע בין 700 ל-12,000 ש"ח. אתה רואה רק את פני הפגוש, אינך יודע האם ומה נשבר מתחתיו. וגם לא מה מחיר תיקון או החלפת החלקים. אם תרצה חוו"ד מומחי הפורום בקש מהחברה את דוח השמאות\הצעת המחיר מהמוסך והעלה אותה לכאן (בטשטוש פרטים מזהים). כמוכן, 2000 ש"ח זה לא סכום שבעטיו מפעילים פוליסה, שכן ההשתתפות העצמית שלך + עלית הפרמיה יהיו סכום יותר גדול.

לדעתי - שלם - אבל תמורת מכתב בו בעל הרכב מאשר את קבלת הסכום ומודיע כי לא יהיו לו תביעות נוספות בגין הפגיעה הזו. וכמובן שלם בצ'ק או באמצעי אחר שמשאי paper trail, כדי שתהיה לך הוכחה ששילמת. 

דרך אגב, עלית הפרמיה (מחיר הפוליסה) היא לבעל הפוליסה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הצעת המחיר נראית, על פניו, הגיונית.

אם לחשוב מחוץ לקופסא: יש לך חבר או קרוב שמחפש רכב כזה? אולי ימכרו לך את הרכב במחיר הרגיל (5-10 אלף) ויוותרו לך על הנזק.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אתה בטוח שהרכב שייך לחברת השכרה או שראית שכתוב ברישיון בעלים קודמים השכרה?

עשיתי סינון לפי מספר רכב חלקי והגעתי ל- 47-887-35. האם זה הרכב?

ביד2 רכב כזה משנת 2002 מפורסם במחיר ממוצע של 7000 ש"ח כך שהערכת תיקון של 2000 ש"ח עבור חברה לא נשמע הכי כלכלי.

האם ראית את דוח השמאי?

פורסם

במשומשת הוא מופיע כבעלים פרטי,

תבדוק טוב מי מנסה לעקוץ שם,

באם יש לך תיעוד שהם אומרים שזה השכרה,

תגיד להם שאתה בודק עם עו"ד מול משרד התחבורה,

לדעתי זה ילחיץ אותם מספיק בכדי שהם ירדו ממך לרמה יותר טובה,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לא מכיר חברות השכרה, גם הקטנות שבהן שמחזיקות רכבים משנתונים כאלה. הכאב ראש בלתחזק אותם ואת התקלות שלהם (תחשוב שלקוחות שוכרים אותם וכל הטיפול בתקלות זה על החברה, כולל לחלץ אותם אם נתקעו בדרך) לא שווה את התמורה. 

בקיצור, זה בוודאות גבוהה של לקוח פרטי שמשתמש בטייטל חברת השכרה כדי שתחשוב שעומד מאחוריו גוף קשוח שאין איך להתמקח מולו (מה שנכון במידה וזה היה רכב של חברה כזו, לא במקרה הזה) 

פורסם (נערך)

טכנית לא ממש משנה מי הבעלים.

האשמה היא שלך כי לא הספקת לבלום (הארוע שהחל את הכל לא רלוונטי לפגיעה שלך).

אם יש לך השגות על עלת התיקון תתחיל מלבקש את דו״ח השמאי, ותעלה לכאן, חלק מחברי הפורום יוכלו לעזור לך להבין בדיוק על מה מבוססת העלות.

אתה רשאי להביא שמאי מצידך, אבל אם תהיה מחלוקת זה יגרר לבית המשפט ויכלול הוצאות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

למיטב זיכרוני רכב השכרה מקבל רשיון עד 10 שנים, כמו מונית.

יכול להיות רכב השייך לחברת השכרה.

כמו שציינו,  אין לזה משמעות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@Be roo רק שכחת להזכיר את עלות השמאי מטעמו, בערך שליש מהדרישה של בעל הרכב.

כפי שכתבתי כבר לפני כמה ימים - בקש לראות את הצעת המחיר מהמוסך, אם תחשוד בה הצג אותה למומחי הפורום, קרוב לוודאי שבסופו של דבר הדרך הטובה ביותר תהיה לשלם (וכאמור - לדרוש מכתב ויתור על תביעות נוספות בגין התאונה הזו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעל הרכב טוען שאם הוא "יוציא" דוח שמאי זה יעלה לי יותר. אני אמור לשלם על דו"ח השמאי שלו? זה כמו הוצאות משפט? הוא סתם מנסה לסחוט ממני כספים?

פורסם (נערך)

לא ברור, אם הם הביאו שמאי, צריך להיות דו״ח. שמאי לא נותן הערכה בע״פ (בטח כשמדובר בחברת השכרה).

אם יש להם סתם הצעת מחיר מאיזה חבר ״שמאי״ שעשה טובה או מוסך שראה את הרכב, שיספקו פירוט של עלויות התיקון (חלקים ועבודה).

זכותך לדעת על מה אתה משלם ולקבל הצעת מחיר מסודרת זו בקשה לגיטימית. 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
בתאריך 14.2.2022 בשעה 20:05, TKHJH95 כתב:

ההחברה מביאה שמאי שמעריך את הנזק ב2000 שקל.

יש קצת סתירה בין מה שנאמר בהודעה הראשונה לעיל לבין -

לפני שעתיים, TKHJH95 כתב:

בעל הרכב טוען שאם הוא "יוציא" דוח שמאי זה יעלה לי יותר. אני אמור לשלם על דו"ח השמאי שלו? זה כמו הוצאות משפט? הוא סתם מנסה לסחוט ממני כספים?

נראה לי  ש"בעל הרכב" לא בדיוק ישר. כמו שכתב Be Roo   צריך לבקש פירוט של העלויות

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...