Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

זה סרטון שצולם ע"י אוקראיני (לא קשה לזהות את המבטא שלהם).  מנת קרב צבאית נראית שונה https://ratniksafe.ru/suxie-pajki-mjasnye-konservy-oxotnikov-rybolovov-turizm/suxoj-paek-irp-armejskij-suxpaj-boevoj-uvelichennyj-novogo-obraztsa-mo-rf

עפ"י התאריך שעל המנה המצולמת סביר להניח שנשאר מהפלישה הקודמת ב2014 במחסני אוקראינה או אפילו נרכש על ידה בזמנו מרוסיה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SurfHigh כתב:

סוף סוף נתקלתי בניתוח שמציג את הרציונאל הרוסי למלחמה.

אמנם ארוך, אבל לדעתי שווה את הזמן, ולו רק כדי לאזן את התקשורת המערבית המאוד חד צדדית

https://eishton.wordpress.com/2022/02/26/ukraine-invasion/

בטח שיש רציונל. גם לאירנים ולסורים יש רציונל. גם לדאע"ש יש רציונל.

לרוסים היו סה"כ עד לפני כמה ימים עמדה לגיטימית וכמה נימוקים ולידיים והגיוניים בהחלט. הכל עף דרך החלון עם הנאום המטורף של פוטין לפני כמה ימים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 4

חזיר דיזל

פורסם
לפני 7 דקות, fatboy1340 כתב:

לא קשה לזהות את המבטא שלהם

עוד פחות קשה לזהות את דגל אוקראינה על המדים שלהם.

בכלל, בסרטון הזה הוא אומר לרוסים להפסיק לבוא כי הם גם מתים וגם מביאים להם מנות קרב פגות תוקף - זה ברור שזה אוקראיני.

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

זה הסרטון היחיד שראיתי. 

וואלה - לא משכנע אותי יותר.

לא זה, לא להגיד שהצבא כבר מורעב אחרי 5 ימים. לא קונה את זה.

המון תעמולה. לא ברור למה אפשר בכלל להאמין ממה שרואים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 44 דקות, korola כתב:

למי שאין כח לקרוא את כל התעמולה הזאת, אני אביא רק את הנקודות שקפצו לי.

הבחור תוקף את התקשורת המערבית שמעצבת את דעת הקהל, אבל אין ספק שהוא ניזון מהתקשורת האובייקטיבית הרוסית.

בהמשך הוא מוכיח שארה"ב תוקפת מדינות ללא סיבה , והיא בעצם מדינה תוקפנית 

image.thumb.png.9e382e6066a6b9e75738a5471701db54.png

אחר כך הוא מוכיח שבעצם צירוף אוקראינה לברית נאט"ו זה תקיפה בפועל של ארה"ב את רוסיה.

image.thumb.png.a8c0dc5d9432c450ec6aabb9d1fd2b1a.png

ובכלל גרמניה פעמיים ניסתה לחסל את רוסיה 

image.thumb.png.8e9bac24a9c1a48b1d2ad640d2cd9cf5.png

האמת , אין לי מושג איך הוא הצליח לכתוב כל כך הרבה , אבל זה בלתי אפשרי לקרוא את זה.
אבל לפי מה שאני מבין , פוטין יצא למלחמת אין ברירה , כי ארה"ב וגרמניה רוצים להשמיד את רוסיה
ולכן הם מקרבים את נאט"ו לרוסיה. 

כאילו , תעזרו לי להבין ? אם גרמניה וארה"ב רוצות לתקוף ולהשמיד את רוסיה.
אז למה אין עכשיו תקיפה כזאת?  פוטין הציל את רוסיה !!!!!!  

הכיבוש!! הכיבוש!! עצרו את הכיבוש!! נאטו הכובש צמא הדם!! 

#Free Russia

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Legend כתב:

פצצות על מגדל התקשורת המרכזי בקייב, פצצות על באבי יאר.

באבי יאר נמצא ממש בסמוך לאותו מגדל טלוויזיה שהופצץ, לא סביר שתקפו ספציפית את באבי יאר אלא את מגדל הטלוויזיה.

אני תושב קייב לשעבר ומכיר את המקום. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

הנוצרות התפשטה בעולם באלימות והכתבה מלמעלה במשך מאות שנים, תוך השמדה של מה שזוהה עם דתות אחרות.

גם המונגולים. גם התרבות ההליניסטית. גם הויקינגים. זה לא מאפיין אמוני.

לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

גם מדינות לאום מודרניות, לפחות חלק מהן, כמו נגיד צרפת או איטליה הן תוצאה של מלחמות וכפייה תרבותית אלימה

אני לא אמרתי שאין כפייה תרבותית אלימה, אמרתי שאלימות קיצונית היא הדרך היחידה לכפות תרבות. ראה האנוסים של ספרד. זה לא שזה בלתי אפשרי, אבל תרבות שלטת לא יכולה להיות קיימת רק בכפייה, אם אין לה שורשים אצל רב חברי התרבות. ראה את הקומוניזם. עשרות שנים של ניסיון לטעת דת חילונית, מאות מיליונים תחת ההשפעה ו... בלופ. נעלם.

איפה זה קיים?!

צפון קוריאה.

מ.ש.ל.

נ.ב.

שים לב לנאציזם, שתפס מהר מאוד מקום בתרבות הגרמנית, כי הוא נשען על בסיס של מערכת אמונית קיימת ומיתולוגיות עתיקות אף יותר מהנצרות. הוא לא ביטל דבר שהיה לפניו, אמונית, נהפוכו. הנאציזם בנה את עצמו כקומה נוספת מעל הזהות הלאומית והדתית הבסיסית של הגרמנים. כמובן שיחסית לקומוניזם הוא נעדר מוטיב אוניברסלי, אבל בגלל זה הנאציזם תפס אחיזה.

אי אפשר לבוא יום בהיר, לשמוט את כל הקרקע האמונית ולהחליף אותה, אפילו לא ברמת הפרט. אפילו אתה (אני, כל אחד) נטועים בשורשי העבר התפיסתיים של תרבות שירשנו. זה חלק אינטגרלי מהזהות שלנו. אנחנו לא יכולים לברוא את עצמנו מחדש, לא יותר ממה שאנחנו יכולים להפסיק לזהות את השפה שאנחנו חושבים בה. התרבות הזו קיימת כי היא, במושגים אבולוציונים, מאפשרת התאמה של פרטים לחיות ביחד כחברה (בלי חברה אין תרבות), לאחר דורות על גבי דורות של התאמה.

להגיד שכל התרבות היא תהליך של כפייה מלמעלה ע"י אליטות... לא. האבולוציה האנושית לא יכולה לעבוד ככה.

בינתיים.

יכול להיות שטכנולוגיות יאפשרו שליטה ריכוזית בעתיד.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

גם המונגולים. גם התרבות ההליניסטית. גם הויקינגים. זה לא מאפיין אמוני.

זה לא סותר את מה שאמרתי.

לפני שעה, falou כתב:

אני לא אמרתי שאין כפייה תרבותית אלימה, אמרתי שאלימות קיצונית היא הדרך היחידה לכפות תרבות.

אמרת שדת צומחת מלמטה. תושבי אירופה לא קמו יום אחד והחליטו להתנצר. זה תהליך ארוך טווח של כמעט 1000 שנים או יותר, תלוי איפה אתה מעבר את הגבול. וזה כלל את מה שכבר הזכרתי בעמודים הקודמים - מסעות צלב בתוך אירופה, ציד מכשפות, רדיפה על רקע דתי, גירוש, השמדה של מה שזוהה עם דתות אחרות, פוגרומים ועוד. ולכן אין לך היום קתרים בדרום צרפת. ולכן אתה ואני יודעים היום לספר על יהודים שיש בעולם אבל "שכחים" את המומרים. קרא את "שם הורד", אם לא קראת. ספר מעולה. ואקו ז"ל מיטיב לתאר בצורה יוצאת דופן את אווירת הפחד שם.

גם זהות לאומית לא צמחה מלמטה. רוסיה היא מדינה שבה חיות כ-200 קבוצות אתניות. שר ההגנה של פוטין הוא בן לאיזה שבט ממרכז אסיה. ורוסיה התפשטה מזרחה במשך מאות שנים של כיבושים לא שונים במהותם ממה שעשו אירואפים מחוץ ליבשת. והמדינה של היום היא התוצאה של זה. בצרפת היתה הבדלה ברורה בין קבוצות אתניות שונות בעבר הלא רחוק וחלקן חיו במשך מאות שנים תחת שלטון עצמאי או חצי עצמאי או תחת שלטון לא צרפתי. גם באיטליה אני חושב שעדיין קיים פער תפיסתי בין הצפון העשיר והדרום עם ה"ז'רגון" שלהם. גם בגרמניה. ולפני הסטנדרטיזציה של השפה (בכפיה או בערך בכפיה) תושבי של מה שאנחנו מכירים היום כמדינות הלאום הטריוויאליות באירופה בקושי יכלו להבין אחד את השני, אם בכלל. 

בדוגמא של רוסיה - אוקראינה - בלארוס, תסריט היפוטתי שבו רוסיה משתלט על אוקראינה ועל בלארוס ועוד כמה שנים יש לך רק מיעוט שמתלונן הוא לא כזה לא סביר. זה נשמע מזעזע כי אתה מסתכל על זה בזמן אמת. אבל חלק גדול מהאזור הזה היה תחת אותו שלטון במשך מאות שנים. ואני לא כזה בטוח שההבדלים העקרוניים בין בלארוסים לרוסים הם גדולים יותר מההבדלים בין באוורים לסקסונים או אפילו בין רוסים ממוסקבה לרוסים ממגדן. 

קומוניזם זו דוגמא אחרת. טוטליטרית (מה שהנוצרות לא). אלימה הרבה יותר. אי אפשר להגיע למסקנות גורפות משתי דוגמאות. לא כאן ולא לכאן. זה שיש דוגמא אחת אלימה שלא מצליחה לא אומרת דבר על התפשוטתן של מערכות תרבותיות אחרות בעולם. זה לא אומר שכפיה תמיד תעבוד או תמיד לא תעבוד. אפשר כמובן לשאול מתי הכתבה תרבותית מלמעמה מצליחה ולמה, וזו שאלה מעניינת. הבעיה עם כל שאלה כזו היא שאי אפשר לבנות מזה כל כך הכללות וכללים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 17 שעות, פינדר כתב:

התחילה ברוסיה ריצה אל הבנקים בנסיון למשוך דולרים, למרות שהוציאו תקנה שאוסרת שימוש במטבע חוץ.

לא רק דולרים. קיבלתי דיווח שגם רוקנו את הבנק מרובלים.

פורסם
לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

בטח שיש רציונל. גם לאירנים ולסורים יש רציונל. גם לדאע"ש יש רציונל.

ברור. 

רק שקשה עד בלתי אפשרי למצוא על זה סקירות בתקשורת המערבית. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 46 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא סותר את מה שאמרתי.

זה סותר. הנצרות התפשטה, זה נכון. היא לא הצליחה להתפשט כי נכפתה מלמעלה. הרבה עמים כבשו והתרבות שלהם לא שרדה (מונגולים). יש תרבויות שכן שרדו (ההלניסטית, דרך אגב, דרך האיסלאם ולא דרך הנצרות). הן שרדו כי הן היו ״שימושיות״ למאמינים שלהן ולחברות בהן הן תפסו אחיזה, לא כי השלטון הצליח לכפות אותן.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

בינתיים באוקראינה. יש דיווחים שחרסון נכבשה. נראה שיש מהלך רוסי לביתור אוקראינה מצפון ומדרום בתנועת מלקחיים.

ואצלנו: מתגברת התחושה האישית שלי שאנחנו (כמדינה) מרחיקים לכת עם עמדת ה"קולות של שטיח" שאנחנו מקפידים עליה בימים האחרונים. לא רק מבחינה מוסרית - גם מבחינת הקרנת כוח כלפי חוץ, איזה מסר אנחנו משדרים לסביבה? 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

גם זהות לאומית לא צמחה מלמטה.

בוודאי שהיא בעיקרצומחת מלמטה. זה שהיא מגוונת, לא אחידה, משתנה, לפעמים עם מרכיבים סותרים, זה לא בגלל שהיא בעיקרה נכפית. זה בגלל שככה עובדים בני אדם, גם כפרטים. אנחנו אף פעם לא דבר אחד, קוהרנטי. אנחנו הרבה דברים, לפעמים סותרים, זו האדפטיביות התפיסתית שלנו, שמאפשרת לנו לשרוד, כפרטים וכחברה.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, falou כתב:

הרבה עמים כבשו והתרבות שלהם לא שרדה (מונגולים)

התרבות המונגולית שרדה ועוד איך, תראה את רוסיה של היום.

רוסיה היום הרבה יותר קרובה למנטליות של צאצאי ג'ינגיס חאן מאשר מונגולים מודרניים, שתן להם לנדוד עם העדרים שלהם בערבות מונגוליה ועזור אותם בשקט.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

קומוניזם זו דוגמא אחרת. טוטליטרית (מה שהנוצרות לא). אלימה הרבה יותר. אי אפשר להגיע למסקנות גורפות משתי דוגמאות. לא כאן ולא לכאן. זה שיש דוגמא אחת אלימה שלא מצליחה לא אומרת דבר על התפשוטתן של מערכות תרבותיות אחרות בעולם. זה לא אומר שכפיה תמיד תעבוד או תמיד לא תעבוד. אפשר כמובן לשאול מתי הכתבה תרבותית מלמעמה מצליחה ולמה, וזו שאלה מעניינת. הבעיה עם כל שאלה כזו היא שאי אפשר לבנות מזה כל כך הכללות וכללים.

הסיבה שזה הצליח במקומות כמו רוסיה וסין, זה שהם היו רגילים לשלטון טוטליטארי, אז מבחינתם זה להחליף דרעק בדרעק דומה.

המקרה של רוסיה, היו נסיונות להקים שלטון דמוקרטי שכשלו כמה פעמים (הקמת גוף פרלמנטרי בשנות 1900, המהפכה של פברואר 1917, חופש יחסי בתקופה הסובייטית המוקדמת לפני סטאלין, פרסטרויקה בשנות ה80, התקופה של ילצין שהסתיימה ב1999), ובמקומם עלה עוד צאר לשלטון.

במקרה של סין, אפילו לא היה ניסיון להקים דמוקרטיה. אם במלחמת האזרחים צ'אן קאי שק היה מנצח את מאו צה דונג, היה עדיין קם שם שלטון טוטליטארי, רק לא קומוניסטי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...