Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרתכם

יש לי סיטרואן c3 2017. 

50,000 קמ. 

נדלקה נורת מנוע כתומה ובמוסך (לא מורשה, רגיל) עשו בדיקה ואמרו שרצועת טיימינג התפוררה והסיבים שלה סותמים את משאבת השמן, על כן לחץ שמן נמוך.

המוסכניק אמר לי שזו מחלה של סיטרואן ופגו ועשו ריקול על הרבה דגמים בשל הבעיה הזו. 

הרכב שלי לא מופיע בריקול (עלה לכביש ביוני 2017). 

מה אתה מציעים לי לעשות ?

יש דרך להיכנס לריקול ? אם כן, איך ?

או שאני אצטרך לשלם עכשיו מלא כסף ?

אני אבודה

• מבאס 1
פורסם

תפני ליבואן תגידי להם שלום ברכב שלי מותקנת הרצועה והינה תמונות מהאירוע המצער.

אני חלק מהנפגעים לא משנה ריקול או לא, תפצו אותי בדרך כלשהי משמעותית לשאת בעלות הנזק או חלק גדול ממנו.

פורסם

מוזמנת לפנות כמה שעות ולקרוא

כמו שנאמר מעלה לפנות ליבואן עם הוכחות כתב וצילומים ולדרוש שישתתף בתיקון המנוע.

אגב, בסיטרואן לא היו 5 שנות אחריות? הרכב עדיין באחריות לא? או שטיפלת במוסך רגיל כי האחריות נגמרה.

פורסם

ממה שאני מכיר  אם הרכב באחריות וטופל ביבואן הם יתקנו ובמקרים חריגים שיש צורך בהחלפת מנוע החליפו.

הייתי ניגש למורשה יבואן שכן זאת תקלה נפוצה עם הטיימינג בדור הראשון שלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, נורית29 כתב:

אשמח לעזרתכם

יש לי סיטרואן c3 2017. 

50,000 קמ. 

נדלקה נורת מנוע כתומה ובמוסך (לא מורשה, רגיל) עשו בדיקה ואמרו שרצועת טיימינג התפוררה והסיבים שלה סותמים את משאבת השמן, על כן לחץ שמן נמוך.

המוסכניק אמר לי שזו מחלה של סיטרואן ופגו ועשו ריקול על הרבה דגמים בשל הבעיה הזו. 

הרכב שלי לא מופיע בריקול (עלה לכביש ביוני 2017). 

מה אתה מציעים לי לעשות ?

יש דרך להיכנס לריקול ? אם כן, איך ?

או שאני אצטרך לשלם עכשיו מלא כסף ?

אני אבודה

מציע שתעשה אבחון נוסף במוסך מורשה.

תבדוק עלות התיקון ותשווה.

פורסם
לפני 51 דקות, yulianx כתב:

ממה שאני מכיר  אם הרכב באחריות וטופל ביבואן הם יתקנו ובמקרים חריגים שיש צורך בהחלפת מנוע החליפו.

הייתי ניגש למורשה יבואן שכן זאת תקלה נפוצה עם הטיימינג בדור הראשון שלו.

נראה לפי מה שהגב' רשמה שהיא לא מטפלת במוסכים של לובינסקי וכבר ראינו פה בפורום סיפור דומה של גב' אחרת שהיבואן התחמק להחליף מנוע.

מקווה שהפעם זה יגמר אחרת.

פורסם (נערך)

אין לאוטו 5 שנים אחריות?

בכל אופן, לקרוא וללמוד את הנושא כפי שצירפו לך את הקישורים הרלוונטיים, לפנות ליבואן אפשר דרך מוסך מורשה מומלץ כגון גזית בחיפה או אייקאר יהוד או אולי המרכזי בשורק. אם צריך - מכתב מעורך דין ליבואן.

נשבר כבר לשמוע על המקרים האלה. כשלון מוחלט של היצרן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הבעיה קשורה מתי המנוע יוצר. אפילו לא מתי הרכב יוצר. 

מקווה מאוד שלא הזזת את הרכב אחרי שנדלקה הנורה.

החליפו במהלך 2016 או 2017 את הסוג של הרצועה. יתכן שבמנוע שלך מורכבת רצועה מסוג ישן. 

לרכב יש חמש שנות אחריות. האם טיפלת בזמן ובמוסך יבואן? אם לא,  האם בטיפול כתוב איזה סוג שמן הכניסו?

מה לעשות - 1. לחפש תיעוד

2. לריב עם המוסך. שיפנה ליבואן. 

3. לגרור את הרכב למוסך יבואן אחר.

להבין שיש לא מעט מקרים של צריכת שמן אחרי הבעיה הזאת והיו מקרים של החלפת מנועים.

לכן צריך להתעקש שהיבואן יקח אחריות על זה ויבצע את זה בחינם. כן. חינם לגמרי.

גם אם זה אומר להשאיר את הרכב במוסך ולסרב לשלם או לקחת אותו. או להביא אותו עם גרר למוסך המרכזי בשורק, לא ששם יותר טובים אבל ההנהלה שם אולי אם לא עובדים מהבית...

פורסם

תודה לכולם.

טיפלתי בזמן אבל לא אצל היבואן. 

והרכב שלי רק בשנה האחרונה...

נשמע שאני לקראת מסע ארוך ומייאש ממש מבאס.

קניתי רכב בן 3 עם 15000 קמ חשבתי שלא אצטרך להתעסק בזמן הקרוב עם מוסכים, בטח לא בסדר גודל כזה.

אחריות ממה שבדקתי בזמנו היא רק 3 שנים למי ששאל...

פורסם

הרצועה אכן עניין בעייתי וחבל זלא התייעצת פה.

אבל החוק קובע שניתן לטפל במוסך מורשה משרד תחבורה, כול עוד החלפים מאושרים ע״י היבואן.

הייתי בודק מול היבואן לכמה זמן יש אחריות, אמורה להיות 5 אלא אם הרכב נקנה מליסינג.

יש לך היסטורית טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש היסטוריה חוץ מהטיפול האחרון שהיה ממש לאחרונה.

תקשיבו יש קטע ממש מוזר עם המוסך המורשה של סיטורואן ברחובות.

האוטו שם מאתמול. סיפרתי למזכירה את הבעיה לקחה פרטים ואצרה שתחזור אליי.

הגעתי לשם פיזית כשהיא לא חזרה וביקשתי להכניס את הרכב לבדיקה; היא אמרה ששזה לא עובד ככה ושצריך לקבוע תור אז ביקשתי תור. גם את זה היא לא יכלה/רצתה לעשות ולא מסבירה למה...

אמרה שאני אצטרך לחכות שהיא תחזור אליי.

התקשרתי כמה שעות אחכ - אותו סיפור.

ממש הרגיש כאילו הם לא רוצים לתת לי שירות וזה לא שהייתי מגעילה או משהו.

האוטו כבר שם מחכה ולהזיז אותו משם למורשה אחר ממה שהמליצו פה כדאי רק עם גרר וזה סיפור אז אני תוהה אם בכלל לעשות את זה או לחכות עוד שתחזור אליי.

לא מבינה מה הקטע שלהם

פורסם

אם המוסך שאת מדברת עליו הוא אור מור רחובות שתדעי לך שנפלת על מוסך נדיר בשירות ובמקצועות. אני יכול להמליץ עליו בחום אני נוסע רק אליו מפתח תקווה.

תבקשי לדבר עם שוקי לוזון (בעל המוסך)מבטיח לך שתקבלי מענה.

פורסם
לפני שעה, נורית29 כתב:

יש היסטוריה חוץ מהטיפול האחרון שהיה ממש לאחרונה.

תקשיבו יש קטע ממש מוזר עם המוסך המורשה של סיטורואן ברחובות.

האוטו שם מאתמול. סיפרתי למזכירה את הבעיה לקחה פרטים ואצרה שתחזור אליי.

הגעתי לשם פיזית כשהיא לא חזרה וביקשתי להכניס את הרכב לבדיקה; היא אמרה ששזה לא עובד ככה ושצריך לקבוע תור אז ביקשתי תור. גם את זה היא לא יכלה/רצתה לעשות ולא מסבירה למה...

אמרה שאני אצטרך לחכות שהיא תחזור אליי.

התקשרתי כמה שעות אחכ - אותו סיפור.

ממש הרגיש כאילו הם לא רוצים לתת לי שירות וזה לא שהייתי מגעילה או משהו.

האוטו כבר שם מחכה ולהזיז אותו משם למורשה אחר ממה שהמליצו פה כדאי רק עם גרר וזה סיפור אז אני תוהה אם בכלל לעשות את זה או לחכות עוד שתחזור אליי.

לא מבינה מה הקטע שלהם

ליבי ליבי אלייך, איזה מסכת ייסורים את עוברת.

צר ל, אבל התייחסות היבואן המחפירה (לובינסקי) לא חדשה. נשאר רק להפיק לקחים לגבי הרכבים הצרפתיים. כל הנושא המיכאני כאן (חגורת טיימינג מתפוררת, ופירורי חגורה נכנסים למשאבת שמן, הלו, אנו במאה 21, אלו תקלות שמתאימות אולי לשנות השמונים)  ואם כבר קרה, מוסך מורשה היבואן מתעמר בלקוח, בחוסר רגישות משווע.

מציע למרות האמור, לפנות במייל למנהל השירות בלובינסקי, ולפרט את תלאותייך.

בהצלחה, ואשמח לייעץ ברכב הבא.

פורסם

מנורת מנוע כתומה זה תקלת סטופ ? אמרו לי שאפשר לנסוע אם הנורה לא אדומה.

ונסעתי ממש מעט עד למוסך רק....

שמחה לשמוע לגבי מוסך אור מור.

אתן עדכון ביניים

הרכב אצל אור מור ברחובות

כרגע הנורה לא דולקת

אמרו שבדקו ועשו עליה נסיעות והם לא מזהים שום תקלה. שאלתי במפורש לגבי רצועת טיימינג והנציג אמר שבדקו ולא ראו משהו לא תקין.

הציעו שאני אשאיר את הרכב עוד יום ושגם מחר יעשו עליו נסיעה ויבדקו.

במידה ויגידו לי שהכל תקין (אופטימית) אתם מציעים לי לסמוך על זה ?

יש לי חבר שאמר לבקש מהם את זה בכתב וגם לבקש מהם החלפת שמן ופילטר שמן על מנת שיהיה תיעוד שהוחלף שם.

מה דעתכם ?

תודה לעונים ובהחלט אפנה לפורום הזה לגבי יעוץ לקנית הרכב הבא (יש לי תחושה שזה יהיה ממש בקרוב!!!)

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...