Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 8 דקות, Potato כתב:

הרכבים שייכים לחברה.

עדיין הוצג חישוב לא נכון או חלקי ולא ברור מה עלות הרכב לעובד. 

פורסם

כמו שנרמז כאן יש עוד שאלה חשובה להבנת העלות: אם הוא יוותר על הרכב, האם יקבל תוספת בברוטו וכמה

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לטעמי נורא פשוט במידה ואין לו עלות ישירה של הרכב אלא שווי מס בלבד (כפי שצויין כאן), זאת עיסקה מצויינת, נפלאה וזולה להפליא,
ש95% תצא לו הרבה יותר זולה מלהחזיק רכב פרטי גם מזדקן.

פורסם

+1 לבחור מעלי

יש הבדל גדול בין רכב חברה שהיא הטבה מעולה - אצלי זה מה שאני מקבל, משלם שווי מס בלבד, דלק חופשי, אין פגיעה בסוציאליות, והילדים שהיו נהגים חדשים נסעו חופשי על הרכב ללא שום תוספת מצידי.

לעומת רכב ליסינג, שבגדול אומר, תן לנו כסף (והרבה) ותקבל את הזכות לסוע באוטו חדש, משתלם רק למי שנוסע ממש הרבה ומעדיף נוחות על פני התעסקות בפרטי, לרוב המשתמשים זה לא משתלם כלכלית, יש לקחת טוב טוב בחשבון פגיעה אפשרית בהפרשות סוציאליות, הגבלת נסועה שנתית בחינם, השתתפויות עצמאיות, התחשבנויות בהחזרת הרכב.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

לטעמי נורא פשוט במידה ואין לו עלות ישירה של הרכב אלא שווי מס בלבד (כפי שצויין כאן), זאת עיסקה מצויינת, נפלאה וזולה להפליא,
ש95% תצא לו הרבה יותר זולה מלהחזיק רכב פרטי גם מזדקן.

נכון מאוד, אם זה רק שווי מס ועד מגלמים לו אותו (כפי שניתן להבין מההודעה) זו עסקה מצויינת, לקחת בשתי ידיים. 

אבל בגדול מעסיקים לא מחלקים הטבות ככה סתם, זה הרי שווה ערך להעלה בשכר די משמעותית בכמה אלפי שקלים. 

לכן מעניין לדעת אם השכר הבסיסי  עם הרכב וללא הרכב ישאר אותו דבר. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 52 דקות, locus כתב:

לעומת רכב ליסינג, שבגדול אומר, תן לנו כסף (והרבה) ותקבל את הזכות לסוע באוטו חדש, משתלם רק למי שנוסע ממש הרבה ומעדיף נוחות על פני התעסקות בפרטי, לרוב המשתמשים זה לא משתלם כלכלית, יש לקחת טוב טוב בחשבון פגיעה אפשרית בהפרשות סוציאליות, הגבלת נסועה שנתית בחינם, השתתפויות עצמאיות, התחשבנויות בהחזרת הרכב.

את העובד לא מעניין אם זה ליסינג, בעלות או רכב גנוב. הוא מקבל רכב לםפי התנאים שהמעסיק מסכם איתו וזהו.

לגבי שווה או לא שווה, כמעסיק לא אכפת לי אם אתן לך מינימום וריינג' רובר או 20,000 ורב קו. אותי מעניין כמה אתה עולה לי בסך הכל מול התרומה שלך.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לגבי שווה או לא שווה, כמעסיק לא אכפת לי אם אתן לך מינימום וריינג' רובר או 20,000 ורב קו. אותי מעניין כמה אתה עולה לי בסך הכל מול התרומה שלך.

שווה למועסק לא למעסיק.

ועל ריינג׳ רובר העובד ישלם מס שישאיר לו גרושים בנטו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לא מדויק.

עבדתי בחברה שהייתי צריך לנסוע בה די הרבה (סביב 4000 בחודש בערך)

היו שתי אפשרויות,

או לקבל רכב קטן ליסנג + דלקן 

בלי גילום בתלוש של כלום. 

שווי מס היה סביב 2500 שח.

או לקבל כרטיסי תדלוק של סביב 1500 בחודש (שזה בערך חישוב הדלק שהייתי אמור להוציא בחודש)

ברור שלמעסיק משתלם יותר שאקח את האופציה השניה. 

אני אישית בחרתי באופציה הראשונה.

זה הוריד לי בערך 500-600 שח בנטו.

אבל נסעתי על רכב חדש

בלי עלות ביטוח, טיפולים (כל 3 חודשים טיפול קטן, פעמיים בשנה טיפול גדול) בלאי צמיגים.

ירידת ערך של 50k קמ בשנה.

דלק יצא אותו דבר כך או כך.

בדלקן היו חודשים שעברתי את ה1500 והיו חודשים שלא.

.

פורסם
לפני 36 דקות, Potato כתב:

שווה למועסק לא למעסיק.

ועל ריינג׳ רובר העובד ישלם מס שישאיר לו גרושים בנטו.

תלוי מה הברווטו שלו ועדיין אני כמעסיק לא מעניין אותי איך העובד מתחלק במה שאני משלם עם רשויות המס, הליסינג, קרן ההשתלמות או כל טובת הנאה אחרת. הוא עולה לי X וזה מה שיוצא מהכיס שלי.

לפני 29 דקות, om2 כתב:

לא מדויק.

עבדתי בחברה שהייתי צריך לנסוע בה די הרבה (סביב 4000 בחודש בערך)

היו שתי אפשרויות,

או לקבל רכב קטן ליסנג + דלקן 

בלי גילום בתלוש של כלום. 

שווי מס היה סביב 2500 שח.

או לקבל כרטיסי תדלוק של סביב 1500 בחודש (שזה בערך חישוב הדלק שהייתי אמור להוציא בחודש)

ברור שלמעסיק משתלם יותר שאקח את האופציה השניה. 

אני אישית בחרתי באופציה הראשונה.

זה הוריד לי בערך 500-600 שח בנטו.

אבל נסעתי על רכב חדש

בלי עלות ביטוח, טיפולים (כל 3 חודשים טיפול קטן, פעמיים בשנה טיפול גדול) בלאי צמיגים.

ירידת ערך של 50k קמ בשנה.

דלק יצא אותו דבר כך או כך.

בדלקן היו חודשים שעברתי את ה1500 והיו חודשים שלא.

אתה מתאר מקרה שניסו לחסוך עליך.

אם במקום לתת לך 1500 שקל בתלושים היו נותנים לך דלקן ו 2000 שקל לחודש נטו רוב הסיכויים שהיית נשאר עם האוטו שלך.

פורסם

זה גם מה שאני ביקשתי ממנו.

הוא "תירץ" שעל הרכב ועל הדלקן הוא מקבל זיכוי מס ושאר חרטות...

קיצר כן. ניסו לחסוך עליי.

.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

תלוי מה הברווטו שלו ועדיין אני כמעסיק לא מעניין אותי איך העובד מתחלק במה שאני משלם עם רשויות המס, הליסינג, קרן ההשתלמות או כל טובת הנאה אחרת. הוא עולה לי X וזה מה שיוצא מהכיס שלי.

אתה מתאר מקרה שניסו לחסוך עליך.

כל עוד הברוטו שלו בגבול הסביר,לא מדבר על מישהו שעושה 70 אלף בחודש 

מה זה לא מעניין?

אתה זה שעושה לו סימולציית שכר עם ובלי רכב.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הסימולציות זה לבחירה שלו לפי ההעדפות שלו בדיוק כמו שהוא יחליט אם להזמין סושי בצהריים או לאכול פיתה עם גביע אשל. אני מבחינתי מעניין אותי העלות הכוללת של העובד.

ובכלל כשמדובר באנשים שהם מעבר לעובדים כלליים או עובדים ברמה הנמוכה, אם אני צריך להתחיל לנהל איתם מו"מ על 200 שקל לפה או לשם סימן שאנחנו לא מתאימים אחד לשני.

• תוכן חדש...