Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הקדמה

אני בדרך כלל יותר מוכר בצד של האלקטרוניקה ברכבי VAG, אך לצערי כבר הגעתי לשלב שאין יותר Retrofit כמעט שלא קיים בגולף שלי.

רציתי להעשיר את הידע המכני שלי, וזה בא בדיוק בזמן כאשר קפצה לי תקלה של פספוס הצתה בצילנדר מס' 1 לפני שבועיים. הנעתי את הרכב

כהרגלי, התעסקתי עם הוייז מספר דקות והרכב גמגם בזמן שנורת ה-Check Engine הבהבה. מנסיוני, ישר ידעתי שזה פספוס הצתה.

ברכב שלי תמיד יש כבל VCDS מוכן, אז כל שהייתי צריך לעשות זה לעלות חזרה הביתה, לקחת את המחשב ולחבר וכמו שחשבתי,

אכן מחשב המנוע דיווח על תקלה של פספוס הצתה.

שני הגורמים השכיחים ביותר לפספוס הצתה הם מצתים או סלילי הצתה, ומכיוון שהחלפתי את המצתים בטיפול האחרון שעשיתי אצל רון,

ישר חשדתי בסלילי ההצתה. ניסיתי תחילה להחליף בין 1 ל-2 ולראות אם התקלה קופצת שוב, ואפילו ביצעתי Logging מעמיק באמצעות VCDS,

אך לא ראיתי שינוי דרסטי במספרים (שהיו גבוהים מלתכחילה), מה שהביא אותי למסקנה שכנראה כבר כולם בלויים, מהסיבה הפשוטה שתקלה אחרת

שקשורה להצתה (מצבר, אלטרנטור, דלק, או שילוב של כולם) כנראה הייתה מקפיצה תקלה נוספת, מה שלא קרה. ובכל מקרה, לא הרגשתי רע במיוחד,

כי המחיר שלהם הוא לא כל כך גבוה (כ-800 ש"ח של סט 4), וגם כי מתישהו הייתי צריך להחליף אותם בכל אופן (מיותר לציין כי הסלילים לא הוחלפו לעולם).

חלקים וכלים דרושים

• סלילי הצתה, מן הסתם
  • בוקסה 10 מ"מ
  • לוחץ באנדים

image.thumb.png.6f048be59ffa089499601cdc98430603.png

הסלילים החדשים של NGK. מגיעים עטופים בנייר קרטון, ממש כמו לחמניות טריות ביום שבת בבוקר.

image.thumb.png.735c1d83ec991ad20e26e053c5a00145.png

מצד שמאל: לוחץ הבאנד המפורסם. אחד הכלים!

* את הסלילים שלי רכשתי מ"משה חלפים" בפתח תקווה, שם הוא יכול לבדוק לפי מספר הרכב את המק"ט המדויק שנדרש לרכב. הסלילים שרכשתי הם של חברת

NGK היפנית, אשר שמעתי עליה רבות, וכבר כאשר החזקתי את המוצר ראיתי שמדובר במוצר סופר איכותי ומדויק. הסלילים המקוריים, אגב, הם של חברת Eldor

הברזיליאית, שלה אין יבואן רשמי בארץ. האם האחד יותר טוב מהשני? Time will tell.

* את לוחץ הבאנדים קיבלתי מהשאלה מבחור מהכנופייה דרך הפייסבוק. אחד הכלים האיכותיים והשימושיים שהשתמשתי בהם בחיי. להוציא באנד עם פלייר ביחס

לשימוש בכלי הזה - שמיים וארץ. עשה לי חיים קלים מאוד.

תהליך ההחלפה

תהליך ההחלפה הוא פשוט מאוד, ואני חושב שזה ידע ששווה לדעת, גם אם אינך חובב רכב מושבע. אני תמיד מנסה לעשות כל דבר בחיי D.I.Y, ופה המצב לא היה שונה.

כמו כן, זה תמיד טוב להעשיר את הידע המכני ולדעת דברים בסיסיים כאלה.

מכיוון שתעלות יניקת האוויר ממוקמות מעל סלילי ההצתה מס' 3 ו-4 (מסומן באדום), תחילה נצטרך להשתמש בלוחץ הבאנדים כדי לשחרר את הצינור שמפריע לנו.

נשחרר את הבאנדים במקומות המסומנים בכחול והצינור יוצא. ניתן להוציא את הבאנד לגמרי, או פשוט לכווץ אותו ולהניח אותו על חלק קשיח כדי לא חלילה לפגוע

בצינור העדין מהגומי.

image.thumb.png.288c6a34ede2e78d28010906f315c81d.png

נשחרר את הברגים שמחזיקים את סליל ההצתה באמצעות בוקסה 10 מ"מ מכל הארבעה.

image.thumb.png.96a3ebd9798ac47b41d1685ec28b68c2.png

במקביל, נתתק את הקונקטורים של סלילי ההצתה ונשלוף אותם החוצה. טיפ: רוב האנשים משתמשים ביד, אך זה מסוכן כי הרגל הגומי 

עלולה להיתקע בפנים. חשוב למשוך אותם החוצה בשליפה אחת, ישרה, לא בזווית, וכשהמנוע מעט חם. לקבוצת VAG יש כלי ייעודי אשר

מתחבר להברגה של הבורג - T10530.

image.thumb.png.7d8c4b16603b6e4d078540bca817a0aa.png

נחבר את הקוילים החדשים בזהירות, נחבר את הקונקטור בחזרה ונבריג. בשלב הזה שווה לעשות שני דברים:

1. לנקות את התעלה מכל מיני לכלוכים ואבק באמצעות לחץ אוויר. לי אישית לא היה באותו רגע אבל זה היה נראה די נקי כי זה אטום.

2. לשים מעט גריז דיאלקטרי בקצה של סליל ההצתה כדי לסייע בעתיד לשליפה מהירה, וכמובן כדי להגן מפני קורוזיה ולסייע לרכיבים החשמליים. מכיוון והסלילים של NGK מגיעים מגורזים כבר בצורה מדויקת, לא הייתי צריך לעשות את זה. 

image.thumb.png.c249aba64bc12c7619721705eb5f6e26.png

סיכום

ללא ספק תמיד כיף להעשיר את הידע, בייחוד המכני, ולעשות דברים בעצמך. התהליך הוא סופר פשוט וההרגשה תמיד טובה.

אולי זה פלסיבו, אבל האוטו מרגיש שהוא נוסע כבר טוב יותר. אהיה בבקרה בשבועות הקרובים לראות שהתקלה לא חוזרת.

תודה לכולם על הקריאה. 

עד לפעם הבאה,

Fraysa

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.8.2021 בשעה 13:59, Fraysa כתב:

....סלילי ההצתה ונשלוף אותם החוצה...

אהבתי איך פסחת על זה באלגנטיות... זה באמת היה כזה חלק? 

כי החוויה שלי אחרת לגמרי כאשר לפני מספר חודשים ניתקתי אותם כדי להחליף את הפלגים עצמם, הרגשתי שהייתי צריך לרתום את the power of a thousand suns כדי לשלוף אותם החוצה, באמת שהייתי בטוח שמכמות המאמץ אני עוד רגע מאבד שליטה על הסוגרים.😅 

עריכה: רק עכשיו ראיתי את הכלי היעודי, כנראה באמת משתלם.

עריכה אחרונה על ידי YoJ
פורסם

אתה צודק, אפרט מעט יותר:

רוב האנשים משתמשים ביד, וזה בסדר, אבל בסלילי ההצתה מהסוג שלי יש רגל מגומי שבשילוב עם שינויי הטמרפטורה יכולה בקלות להיתקע שם

(מכיר המון מקרים כאלה). הכלי הייעודי, T10530, בעצם נכנס להברגה של הבורג שמחזיק את הסליל, ואז ניתן להרחיב אותו ובכך הקצה שלו נתפס על הסליל.

Amazon.com: T10530 Ingition Coil Puller Removal Tool VAG Petrol GEN 3 for  VW Porsche : Automotive

כשהחלפתי בין סלילי ההצתה כדי לשלול דברים, השתמשתי בו. כשהחלפתי את הסלילים עצמם, המנוע היה יחסית חם, אז הם פשוט נשלפו כבר בשלב

שניתקתי את הקונקטור. עם זאת, עדיין כן שווה להשתמש בכלי הזה כדי לחסוך תקלות. להוציא את רגל הגומי באם היא נתקעה ללא פגיעה זו בעיה.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 28.8.2021 בשעה 13:59, Fraysa כתב:

לנקות את התעלה מכל מיני לכלוכים ואבק באמצעות לחץ אוויר.

אני ממליץ מאוד, כשעושים ניקוי עם לחץ אוויר וגם אם לא עושים, בזמן העבודה לכסות עם משהו את פתח היניקה של הטורבו כדי למנוע נפילה  של בורג או לכלוך פנימה. 

469042094_Screenshot_20210830-124943_(1)2.thumb.png.c434f5070ba2327c18dc65191950c45e.png

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...