Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריח רע מהמזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים נתקלתי בתופעה של ריח רע מהמזגן במשך 3-5 הדקות הראשונות שהוא פועל.

מזגן על קור כמובן.

מה יכולות להיות הסיבות לכך ואיך ניתן לטפל בתופעה?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

על מנת שהמומחים כאן יוכלו לעזור נא לציין סוג רכב דגם שנה ק"מ ותת דגם ואיזה מנוע

מבלי ידע מקצוע דבר ראשון שהייתי עושה הייתי מחליף פילטר מזגן בדרכ נמצא מתחת לתא כפפות ואם אפשר (שטות שעולה עוד כמה שקלים בחנות חלפים)קונה עם פילטר פחם 

פורסם

כמו במצויין בחתימה פיגו 208 1200 ידני.

הפילטר מזגן נבדק בטיפול האחרון לפני כשלושה חודשים ולא היה צורך להחליף עדין

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

יש לך בקטריות במערכת המיזוג, נוצר בגלל לחות כלואה

מומלץ "לייבש" את המערכת ע"י הפעלה של האוורור בלבד וכיוון כניסת האוויר לאוויר טרי מבחוץ ללא סרקולציה פנימית

אם המצב ממש גרוע יש תכשירים ייעודיים לריסוס לתוך המערכת

באופן כללי מומלץ לקראת סיום נסיעה להעביר את המערכת לאוורור איזה חצי דקה כדי למנוע הישנות של התופעה בעתיד

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 7 דקות, avargel כתב:

יש לך בקטריות במערכת המיזוג, נוצר בגלל לחות כלואה

מומלץ "לייבש" את המערכת ע"י הפעלה של האוורור בלבד וכיוון כניסת האוויר לאוויר טרי מבחוץ ללא סרקולציה פנימית

אם המצב ממש גרוע יש תכשירים ייעודיים לריסוס לתוך המערכת

באופן כללי מומלץ לקראת סיום נסיעה להעביר את המערכת לאוורור איזה חצי דקה כדי למנוע הישנות של התופעה בעתיד

לא מומחה ולא מבין

שואל

אולי יש בעיה במייבש? 

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, avargel כתב:

איזה מייבש?

במזגן ברכב יש יחידה פנימית המאייד שעובר בה אוויר חם ולח שהופך לאוויר קר ומים
הלחות המתעבה למים אולי ישנה בעיה בניקוז המים "שיובשו מהאויר" או שנוצרה שם סוג של בריכה/בוצה

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
פורסם

הבנתי תודה, אקנה מחר ואבדוק אם זה הפתרון.

פורסם
לפני 9 שעות, ik3 כתב:

בימים האחרונים נתקלתי בתופעה של ריח רע מהמזגן במשך 3-5 הדקות הראשונות שהוא פועל.

מזגן על קור כמובן.

מה יכולות להיות הסיבות לכך ואיך ניתן לטפל בתופעה?

טיפול במאדה על ידי תרסיס ניקוי מקצועי והחלפת המסנן תא הנוסעים. 

לאחר מכן ההקפד לאוורר את המערכת  מערכת כמה שניתן שמור את תא הנוסעים נקי, 

הנה עוד כמה עיצות:

פורסם (נערך)

למי שהשתמש בעבר ברימון, אני רוצה לוודא שאני מבין את השלבים נכון.

אני מחנה את הרכב, שם מזגן על קור על מהירות מירבית, וסרקולציה פנימית.

מפעיל את הפחית באמצע הרכב.

סוגר את הדלתות והחלונות לרבע שעה.

לאחר מכן אפשר לכבות את הרכב ולסגור את המזגן, אבל להשאיר את החלונות פתוחים לעוד רבע שעה.

לאחר מכן סיימתי.

האם באיזשהו שלב יש צורך לשנות לסירקולציה חיצונית?

האם אני מפספס שלב או טועה?

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם

אתה צודק במה שרשמת. מנסיוני, רימוני הריח לא עושים שום דבר חוץ מלהשאיר ריח כימי שלא יוצא מהרכב לכמה שבועות. עדיף לטפל בבעיה בצורה נקודתית על ידי תרסיס ייעודי לניקוי בקטריות כפי שהמליץ @danniel

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...