Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה לסגור הסופ"ש את הזמנת מערכת האודיאו אבל נתקל בבעיה קטנה. ניתן לרכוש עם המערכת כבל אופטי באורך של 5 מטרים במחיר של 10$, אך אני לא בטוח שהאורך יספיק (E350 אחרי הכל🙂). שאלתי את הסינים בנוגע לכבל יותר ארוך אבל הם כנראה לא מבינים אותי... בכל מקרה

-האם חיבורי SPDIF האופטיים סטנדרטים בכל המכשירים?

-מה האורך המקסימלי של כבל אופטי הניתן לשימוש?

פורסם

מתוך ויקיפדיה:

Several types of fiber can be used for TOSLINK: inexpensive 1 mm plastic optical fiber, higher-quality multistrand plastic optical fibers, or quartz glass optical fibers, depending on the desired bandwidth and application. TOSLINK cables are usually limited to 5 meters in length, with a technical maximum[1] of 10 meters, for reliable transmission without the use of a signal booster or a repeater. However, it is very common for interfaces on newer consumer electronics (satellite receivers and PCs with optical outputs) to easily run over 30 meters on even low-cost (0.82 USD/m 2009) TOSLINK cables

פורסם

תודה. אזמין מעלי כבל של 10 מטר (https://www.aliexpress.com/item/1005001339147417.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.43812079iXYdad&algo_pvid=null&algo_expid=null&btsid=2100bde716197746984877266e4fb7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_) ב 12$...

אני מקווה שהמגבר המוזן בסיגנל האופטי (gladen-pico) יוכל לדווח על עוצמת אות ושגיאות, אני פשוט זוכר מערכת תקשורת חוטית (חשמלית) שהשתתפתי בצוות פיתוח שלה שמפעם לפעם הייתה מתנתקת, בדיקת עוצמת הסיגנל הראתה שהוא היה טיפה מעל המינימום ומפעם לפעם (כשדרכנו על הכבל בטעות🙂) היה נופל לפחות מזה....

פורסם

למה אתה צריך עשרה מטרים? אתה לא מתקין באוטובוס חמישה מטרים צריכים להספיק לך לא? 

SPDIF זה תקן של סוני הSP שם זה Sony proprietary  אז ככה שאם רשום על חיבור מסויים SPDIF זה חייב להיות אותו הדבר אחרת מדובר בהטעיה. 

TOSLINK הוא חיבור דיגיטלי על בסיס כבל אופטי בודד 

MOST חיבור אופטי דיגיטלי על גבי שני כבלים אופטיים כאשר האחד ממה שזכור לי שולט על בקרות והשני מעביר את המידע 

אני לא יודע אם מדובר בשני מולטי-מוד או אם אחד או שניהם סינגל מוד. 

לפיקו אין SPDIF אלא רק אופטי אבל זו בעיה שתיפטר בקלות בעזרת כל ממיר הכי פשוט שמקבל מתח 5V - מצד אחד SPDIF ומצד שני TOSLINK (ובד"כ אפשר גם ההפך). 

אני מיישם את זה בDS עם JOYING SPDIF ואודיסון פרימה שמקבל רק TOSLINK. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה, לא ידעתי. אני מניח שהחיבור שיש שם הוא כנראה TOSLINK (זול יותר, אין צורך בתשלום לסוני) אבל בכל מקרה שלחתי שאלה. ד"א, האם ניתן לראות הבדל במחברים בעין או שההבדל הוא רק בפורמט?

image.thumb.png.b6223b565db28aad4fcccb20c1bb2935.png

אני מקווה שחמישה מטרים יספיקו, היחידת ראש ממוקמת בדאשבורד והמגבר מאחורה בתא המטען שזה כשני מטרים בקו ישר. אני מניח כי האורך האמיתי יהיה כפול עקב כל המעברים וזוויות הכיפוף המוגבלות של הסיב אבל מפחיד אותי לחשוב שאחרי שיפרוקו חצי אוטו פתאום נגלה כי הכבל קצר מדי...😒

פורסם

בד"כ מסירים כסא נוסע קידמי - מרימים שטיח ומעבירים דו"ח. 

הרכב שלך הוא מקצה לקצה קצת מעבר לחמישה מטרים אתה מדבר כאן על משהו שיעבור מהקונסולה המרכזית אולי אולי הכי רחוק לכנף בתא המטען (שזה המקום למערכות כאלו בד"כ ברכבי יוקרה ובמקרה הכי גרוע אני חושב אפשר לחבר מאריך אופטי- אפילו יכול להיות שיש רפיטר לזה...). 

החיבור של הFIBER זה טוסלינק - אתה מזהה אותו מובהק בעין. - לא מחייב שזה יהיה אופטי סטנדרטי אבל בד"כ זה מה שזה (החריגים בתחום עד היום הם בעיקר פיוניר מסדרות ODR ואלפיין ישנים)

החיבור של הSPDIF הוא חיבור RCA נורמטיבי אבל כתוב עליו COAXIAL - לא מחייב בהכרח שזה יהיה SPDIF סטנדרטי של סוני אבל בד"כ זה בדיוק מה שזה. 

והHDMI - גם ממנו אפשר לחלץ אודיו. 

אבל השאלה שצריכה לעניין זה אם השמע של הדיבורית המובינת במכשיר הזה גם מופנית כלפי היציאות הדיגיטליות - לגבי האופטי והקואקס אני די בטוח שכן, הHDMI - לא חושב בכלל. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שוב תודה. אז אקח את ה 5 מטר וזהו, הסיני גם לחוץ למכירה כך שהוא הוסיף מיקרופון חיצוני (בשווי 5$) בחינם ואמר שישמח לתת לי "מתנה". אבקש את הכבל.

לפני כשעה, lanosforce כתב:

אבל השאלה שצריכה לעניין זה אם השמע של הדיבורית המובינת במכשיר הזה גם מופנית כלפי היציאות הדיגיטליות

ממה שהסיני אמר ניתן להבין שכן מכיוון שהדיבורית/רדיו/נגן נשלטים ע"י הבקר עוצמה האיטגרלי במערכת.

The optical fiber cable is only the transmission of audio signals, and the sound is controlled by the volume keys

לפני כשעה, lanosforce כתב:

החיבור של הFIBER זה טוסלינק - אתה מזהה אותו מובהק בעין

אתה מזהה אותו🙂 בכל מקרה אני מבין שהוא יכול להתחבר לפיקו ישירות ללא מתאמים כלשהם. הסתכלתי שוב ולפיקו אין כניסת COAXIAL, ממה שכתוב באתר של מסקוני ישנן שתי כניסות נוספות Digital input 2-3->CARD 1-2, האם הן יכולות לשמש ככניסות כאלה? במקרה הכי גרוע כבר אזמין ממיר מSPDIF לאופטי.

אני מקווה לגמור כבר את הסיפור הזה היום סוף סוף...

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

החיבור של הSPDIF הוא חיבור RCA נורמטיבי אבל כתוב עליו COAXIAL

S/PDIF זה פרוטוקול תקשורת.

הוא יכול להיות מועבר דרך כבל קואקסלי או דרך כבל אופטי.

TOSLINK זה סטנדרט ספציפי של מחבר אופטי.

• מעניין 2
פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

אתה מזהה אותו🙂 בכל מקרה אני מבין שהוא יכול להתחבר לפיקו ישירות ללא מתאמים כלשהם. הסתכלתי שוב ולפיקו אין כניסת COAXIAL, ממה שכתוב באתר של מסקוני ישנן שתי כניסות נוספות Digital input 2-3->CARD 1-2, האם הן יכולות לשמש ככניסות כאלה? במקרה הכי גרוע כבר אזמין ממיר מSPDIF לאופטי.

זה אותו חיבור אופטי שיש לך בכל סאונדבר ביתי למשל או אפילו טלוויזיה היום. 

בכל מקרה הCARD שיש לך בפיקו אלו הם כרטיסי הרחבה לכניסות אנלוגיות נוספות (עוד זוג כניסות) או לסירוגין מקלט BT ייעודי (אל תטרח - הAMAS פתרון עדיף כי הוא יתאים לכל DSP שיש לו טוסלינק). 

לפיקו אין אפשרות לSPDIF דרך קואקס - מתקן את עצמי לדייק יותר נכון לאחר התגובה של תם. 

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה רבה טום. מה שהסיני כתב לי לא ממש מובן, שאלתי

Another question, is the optic output is SPDIF or TOSLINK?
מה שהוא ענה ————SPDIF

בדיעבד, השאלה שלי הייתה לא נכונה, היציאה האופטית היא אכן TOSLINK... מה שהוא בעצם אומר הוא שפורמט התקשורת הוא SPDIF
הורדתי בזמנו את החוברת אבל פשוט לא הצלחתי לקרוא אותה (על מוניטור 43"....)
פורסם
לפני 22 שעות, lanosforce כתב:

בד"כ מסירים כסא נוסע קידמי - מרימים שטיח ומעבירים דו"ח. 

הרכב שלך הוא מקצה לקצה קצת מעבר לחמישה מטרים אתה מדבר כאן על משהו שיעבור מהקונסולה המרכזית אולי אולי הכי רחוק לכנף בתא המטען (שזה המקום למערכות כאלו בד"כ ברכבי יוקרה ובמקרה הכי גרוע אני חושב אפשר לחבר מאריך אופטי- אפילו יכול להיות שיש רפיטר לזה...). 

החיבור של הFIBER זה טוסלינק - אתה מזהה אותו מובהק בעין. - לא מחייב שזה יהיה אופטי סטנדרטי אבל בד"כ זה מה שזה (החריגים בתחום עד היום הם בעיקר פיוניר מסדרות ODR ואלפיין ישנים)

החיבור של הSPDIF הוא חיבור RCA נורמטיבי אבל כתוב עליו COAXIAL - לא מחייב בהכרח שזה יהיה SPDIF סטנדרטי של סוני אבל בד"כ זה בדיוק מה שזה. 

והHDMI - גם ממנו אפשר לחלץ אודיו. 

אבל השאלה שצריכה לעניין זה אם השמע של הדיבורית המובינת במכשיר הזה גם מופנית כלפי היציאות הדיגיטליות - לגבי האופטי והקואקס אני די בטוח שכן, הHDMI - לא חושב בכלל. 

למה יש לו hdmi יש היום מגברים עם כניסת hd ?

פורסם

יציאה למסכים אני מניח 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...