Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי אופל קורסה 2012.

הבעיה היא שאחרי שאני מכבה את הרכב, המאוורר שאמור לקרר את המנוע נשאר לעבוד קבוע עד שהוא גומר את המצבר. מכיוון שאני נוסע נסיעות קצרות יחסית (15 דק׳) אני מנתק את המאוורר כל פעם שאני מגיע ליעד ולפני שאני מתחיל נסיעה. כשאני מחבר המאוורר חוזר לעבוד מיד.

הייתי במוסך לפני חודשיים (ארחיב בהמשך) - ואמרו לי שאולי יש בעיה בקופסת חיבורים ולהחליף אותה זה עסק יקר, החליפו לי ריליי.

לפני חודשיים הייתה לי בעיה שהמזגן לא מקרר. במוסך הסבירו לי שלמאוורר יש שתי דרגות של עבודה ובדרגה אחת הוא לא עובד (בזמן מילוי גז למזגן החום הראה לחץ גבוה או משהו בסגנון). החליפו לי את הריליי ואמרו לי שיש בעיה במגעים אולי בקוסת חיבורים ושאולי לתת מכה לקופסה יעזור כדי לחסוך הוצאה יקרה יותר (אני לא זוכר אם הוא אמר שזה חיישן טמפרטורה או נגד מהירות).

בכל אופן הקירור עדיין עובד, אבל הבעיה של המאורר שלא מפסיק לעבוד חזרה.

- האם זה שוב הריליי? כמה צריך לעלות כזה?

אשמח לשמוע את דעתכם

אופל.jpg

פורסם

אם הוצאת הממסר (ריליי) מפסיקה את פעולת המאורר גם כשהוא קר,

אז צריך לבדוק אם הבעיה היא במגעי (פלטינות) הממסר שנדבקו

או שיש איזה הפעלת פיקוד שמפעילה את הממסר (לרוב בגלל קצר).

יש הפעלה למאורר הרדיאטור בגלל חום מנוע ויש הפעלה בגלל לחץ גז מזגן גבוה.

במוסך שמכיר היטב את מכוניות אופל (מורשה יבואן לדוגמא) יוכלו לאתר במדויק

את מקור הבעיה.

צריך כמובן גם לתקן את המהירות הראשונה של המאורר ובקיצור שהכל יפעל כשורה.

מהיכן אתה בארץ?, כי אולי ניתן יהיה לכוונך למוסך מתאים.

בברכה  -  רפי לין

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי רפי,

תודה רבה על התשובה!

ניסיתי להוציא את הממסר/ריליי (זה שהמוסכניק הצביע עליו בתמונה) אבל המאורר ממשיך לעבוד. אני מנתק איזה קונקטור אחר שקרוב למאורר בשביל להפסיק אותו (שלא ירוקן לי את המצבר).

אגב בחודש האחרון אני אפילו לא מדליק את המזגן ואני לא מבין איך זה יכול להיות מחום מנוע כי אני נוסע 15 דק׳ וקר בחוץ.

הייתה לי בעבר בעייה של משאבת מים והחליפו אותה. אני שם לב שהגובה של הנוזל קירור לא יורד גם שהרכב מונע - זה תקין? לא אמור לרדת קצת לטובת הקירור?

אני מאזור יבנה/ראשון לציון

פורסם

אני מקווה שבמוסך מורשה היבואן יאתרו ויתקנו התקלות (מהירות מאורר 1 ושהמאורר פועל קבוע),

"אופל ראשון - דודי אור" שברח' פלוטיצקי 3 א.ת ישן ראשל"צ, טל' 03-9655325 או 03-9654230.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

פורסם

רפי תודה רבה שוב.

העניין הוא, שהרכב הזה כבר לא שווה הרבה. להכנס למוסך מורשה אני אתחיל באלפייה ואני מעדיף לנסות קודם למקד את הבעיה, אחרי שהוצאתי אלפיי שקלים על הרכב הזה בבעיות דומות (כמו שאמרתי: משאבת מים, התיקון הקודם עם הריליי).

חשבתי אולי לקנות מחבר כזה:  https://he.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210120115900&SearchText=KONNWEI+KW902, להוריד אפליקציה ואולי להצליח לקבל איזה מידע על התקלה.

אתה חושב שאני אראה משהו רלוונטי בהתחברות למחשב רכב?

אם זה החלפה של משהו פשוט (ריליי/פיוז/..) אני אנסה להחליף בעצמי :)

• תוכן חדש...