Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב חברים,
פורד מונדאו 2010 מנוע 2.3 בנזין לא טורבו.

באמצע נסיעה מרגיש סחיבה קצת קשה, בעיקר בעליות.
בסריקה בטורק עלה קוד תקלה P2008 - Intake manifold runner control circuit open bank1 a.
איפוס תקלה לא עזר (חוזר אחרי 10 מטר נסיעה).
לפני כחודש לא נדלקה נורת 'בדוק מנוע', הפעם הזו כן נדלקה.

משיטוט קל ברשת הבנתי שזו תקלה באחד מהחיישנים של 'בקרת אורך סעפת יניקה' [האמת, אין לי מושג מה זה אומר ומה התפקיד של החיישנים האלו].

אחרי חיפוש קצרצר מצאתי את החיישנים במיקום ממש נגיש (התמונה מAutoCar).

image.thumb.png.2995b6eba83ca3442befcae6ee7f8b4c.png
הפעלתי מנוע וניתקתי אחד אחד ויש 'קליק' בשניה שאני מחבר אותם בחזרה.
אם אני מבין נכון - זה אומר שהחיישן מקבל חשמל וגם עובד.
מה עוד לבדוק?
חשבתי אולי לנתק את הצינורות וואקום ולבדוק אם אחד מהם 'שואב' אוויר והשני לא, אני צודק? אם כן - איך אפשר לדעת איזה מהם אמור לשאוב ואיזה לא?

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רק מעדכן שהחלפתי את 2 החיישנים (נרכשו באמזון בפחות מ-140 ש"ח לזוג כולל משלוח, בארץ ביקשו ממני 690 לאחד!!!) ובינתיים נראה שעזר.

עריכה אחרונה על ידי Avi135
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

פורסם

לפחות בפוקוס כשטיפלתי באותה תקלה, זה נמכר כיחידה עם שני שסתומים. יש מק"ט יצרן למכלול שכולל את שני השסתומום ואת התשובות שלהם. לא נמכרים כבודדים. מדובר בשסתום חשמלי ששולט על מעבר וואקום, לא חיישן. 

• אהבתי 1

פורסם

הסברתי פה בפירוט את התקלה ואת דרך האבחון, לא מדובר במגע רופף אלא בשסתום השתקלקל ולא מגיב לפקודה.

פורסם

אין משהו "כללי". זה תלוי בהרבה דברים. תקלות מגעים קורות כשיש באגים מובנים של היצרן (מגעים לא מספיק הדוקים כמו שהיה למשל בדגמי פיאט בעבר או באג מובנה  בהארקה בפנסים ברנו) או אם הצמה שמשתפשפת במשהו למשל במעבר לדלת שנפתחת או כשלמחבר נכנסים מים וגורמום לקורוזיה. מחבר שנמצא במקום יבש וסטטי, סיכוי קטן שיגרום לבעיה. 

ולכן תלוי מה התקלה שאיתה מתמודדים ובאיזה רכיב מדובר. 

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 5.3.2021 בשעה 00:59, SMAX 2.3 כתב:

שלום לך יש לך קישור לרכישת החיישנים?

אני עם S MAX 2008 אותו המנוע אותה תקלה.

לפני שאתה רוכש, תוודא שמתאים לשלך

https://www.amazon.com/gp/product/B076Q7TLHF/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

• תוכן חדש...