Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי במזג אויר חם כמו בארץ אין חשש מקרה - אלא אם כן אתה גר בצפון - ולכן המשמעות של עבודה ב0 תתן צריכת דלק ופעילות מנוע הרבה יותר יעילה בתחילת הנסיעה.

ובמידה ואתה נוסע בעיקר בעיר זה אומר רוב האחוז של הנסיעות של הרכב..

פורסם

סליחה שאני לא בדיוק מבין את התחכום.

או למה שלחת אותנו לחיפוש גוגל של סוג שמן מומלץ לקורולה 2009 שיש מצב טוב שחלק גדול מהתוצאות שם לא תמיד רלוונטיות לארץ?

אבל אני אמשיך בקו רציני - אם מישהו המליץ לך על שמן מסויים - לא כדאי שתשאל אותו למה? ולא אנשים אחרים למה הוא המליץ לך?

ואם השאלה שלך היא מה עדיף לקורולה 2009. 5/20 או 0/20 אז זה סיפור אחר - וכדאי לנסח מחדש את השאלה.

בהצלחה

פורסם

1. אני סתם שלחתי לגוגל כדי להראות ששניהם אפשריים...
2. כמובן שהשאלה שלי הייתה גם על מה ממליצים כאן..

פורסם

מציע שתבדוק אצל טויוטה בארץ.

5W30 הוא בעל צמיגות גבוהה יותר, פחות סיכוי לצריכת שמן או נזילות שמן, מצד שני 0W30 בעל צמיגות נמוכה יותר, יותר טוב לצריכת דלק והתנעה קרה.

בעיקרון ברכב ישן ושחוק יותר ממליצים על שמן עם צמיגות גבוהה יותר, אבל זה שונה ממדינה למדינה, לכן תבדוק בספר רכב/מוסך של טויוטה.

http://www.driverstechnology.co.uk/oils.htm#:~:text=The lower the "W" number,limits at 100°C.&text=Once again the lower the,at 100°C etc.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

רק אתקן 0W20 ולא 0W30.

כנ"ל 5W20 ולא 30.

לגבי טויוטה בארץ אני לא מכיר אותם ולא יודע כמה מקצועיים הם... הייתי מעדיף לשאול פה בפורום או בפורום מקצועי בחול

עריכה:
כנראה שזה יהיה קסטרול 0W20

https://practicalmechanic.com/2020/02/16/best-oil-for-a-toyota-corolla/

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

הלכתי לחנות חלפים בסוף אמרו שהם ממליצים על 5W30 

התקשרתי למוסך רייכמן והם גם המליצו על זה וגם אמרו שזה מה שהרכב טופל בו עד כה.. 

הלכתי עם העדר בסוף 😜

פורסם

ראיתי במסך של מנהל שירות במוסך מורשה טויוטה הנחיות עדכניות לגבי שמני מנוע ברכבי טויוטה בארץ.
עד 2008 שמן 5w-30 בתקן API SL
מ 2008 שמן 5w-30 בתקן API SM.
מ 2013 שמן 5w-30 בתקן APi SN. .

חלק מהמוסכים ממלאים שמן של "פז" בתקן SL בכל הרכבים, לא משנה מה השנתון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא הייתי ממלא בקורולה 2007 שמן מנוע בתקן SN. אין צורך בתוספים שיש בו לרכב הזה, השמן סתם יותר יקר.

לרכב שלך מ 2009 אפשר ב 100₪ לקנות 5 ליטרים של יורול .
https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-eurol-plx-5w30-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-%D7%9E%D7%9C%D7%90-1

עוד משהו - אתה יכול להכנס לאתר של כל יצרן שמנים עולמי, להזין את דגם הרכב, שנתון, דגם מנוע - תקבל רשימת שמנים שעומדים במפרט יצרן הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...