Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ביצעתי הזמנת פרטי לבוש לפני כשבוע וחצי מחנות מקוונת בבריטניה. סה"כ ההזמנה היתה כ- 150 פאונד, או 690 ש"ח. ידעתי שכשהמשלוח יגיע, אצטרך לשלם מע"מ (כ- 115 ש"ח).

מה שלא ידעתי, זה שהמשלוח מגיע דרך DHL. אז זה באמת הגיע מהר מאוד, אבל אז DHL שולחים לי דרישת תשלום בסך 205 ש"ח. חוץ מהמע"מ, נוספו פתאום 18 ש"ח אגרות, 6 ש"ח אחסנה ו- 67 ש"ח "שחרור ממכס והקצאת אשראי". שלחתי מייל תגובה לבקשת הסבר, ולא נעניתי.

עכשיו מילא ניפוח החשבון, למחרת DHL שולחים לי כל 3 שעות בערך התראה שלא שילמתי, כולל "התראה אחרונה". מה הלחץ?? מה זה, כופר? מישהו בסכנת חיים??

השאלה שלי היא קודם כל - האם יש מה לעשות בנוגע לסכומים בגין כל סעיפים המומצאים האלה, האם יש מה להתמקח איתם. ושנית, מה משמעות של "התראה אחרונה", מה יעשו אם לא אשלם? אגב, מה זה הדרקוניות הזו, מעולם לא קיבלתי דרישה לבצע תשלום כלשהו תוך פחות מ- 24 שעות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

התופעה הזו ידועה ומוכרת, ועמלות כאלה (במקרה שלך כ-90 ש"ח) ייגבו על ידי כל חברת שילוח, כולל הדואר. חלק מזה נגבה על ידי המדינה וחברת השילוח מהווה רק צינור המעביר את האגרה. דחיית התשלום תגרום ל-DHL לגבות עוד סכומים תמוכת כל יום בו הסחורה מאוחסנת במחסניה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תגיד להם שיילכו לחפש את החברים שלהם, ושמצדך יחזירו את החבילה. מפה יכולים לקרות שני תרחישים:

א) התרחיש הסביר (שקורה לרוב) -  הם יוותרו על חלק או כל העמלות

ב) הם יחזירו את החבילה

בסעיף ב' אתה פונה לחנות שממנה קנית ומקבל את הכסף חזרה ודואג להבא שלא ישלחו לך כלום ב-DHL...

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה מדבר מנסיון?זה לא נשמע סביר.

תשלם על החבילה מהר ככול האפשר ותיקח אותה! כמה שתמרח את זה ככה תשלום יותר.

יצאת בזול.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, MiniMiz3r כתב:

תגיד להם שיילכו לחפש את החברים שלהם, ושמצדך יחזירו את החבילה. מפה יכולים לקרות שני תרחישים:

ב) הם יחזירו את החבילה

בסעיף ב' אתה פונה לחנות שממנה קנית ומקבל את הכסף חזרה ודואג להבא שלא ישלחו לך כלום ב-DHL...

עם כל הכבוד  לא נראה לי שאתה יודע על מה אתה מדבר, ואתה גם מייעץ ייעוץ לא מבוסס.

הדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה לריב איתם, ובסוף כנראה ייאלץ לשלם או לנטוש את החבילה (מניסיון).

הם לא יחזירו את החבילה על חשבונם למוכר, אלא ימכרו אותה במכירה פומבית עם כל החבילות הנטושות.

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • אהבתי 2
  • מעניין 2
פורסם
לפני 41 דקות, MiniMiz3r כתב:

התרחיש הסביר (שקורה לרוב) -  הם יוותרו על חלק או כל העמלות

אני אומר זאת בעדינות - הקשר בין הטענה הנ"ל לבין המציאות, הוא מקרי בהחלט.

במידה והתשלומים הנ"ל לא ישולמו, עומדת בפני החברה 2 אופציות :

1. הם פונים לשלוח ושאלים האם להחזיר אליו את המשלוח (כאשר הוא נושא בעלויות).  מירב הסיכויים שהשולח יסרב

2. במידה ואף אחד לא מבקש את החבילה, זה יחשב כנטישה שלה, והם משמידים אותה.

כפי שענו לפניי - מוטב לשלם את הדרישה שלהם כמה שיותר מהר, כי העלויות גדלות כל יום (תשלום עבור אחסנה).

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם

אז אני מבין שמירב הקולות פה טוענים בעצם ש"אין מה לעשות, תשלם". 

שזה מצער מאוד, ראשית משום שהספק משתמש בשירות משלוחים שלא בחרתי ואני גם נאלץ לשלם עליו, ושנית משום שמה יעצור את DHL מלגבות למשל סכום כפול ממה שביקשו ממני?? או להמציא סעיפים נוספים? זהו, אני שבוי שלהם?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן345

בתקופת הקורונה כמעט כל המשלוחים הם דרך חברות השילוח, גם כאלה שפעם שלחו בדואר רגיל.

לא ברורה לי לגמרי הסיבה (אני יודע שיש פחות טיסות, אבל האם זה ייקר את הדואר הרגיל? או שסתם לא יכולים להתחייב על זמן הגעה סביר ובגלל זה מעדיפים חברות שילוח?)

מבאס, אבל זאת המציאות כרגע.

פורסם
לפני 43 דקות, Yellow Engine כתב:

אז אני מבין שמירב הקולות פה טוענים בעצם ש"אין מה לעשות, תשלם". 

שזה מצער מאוד, ראשית משום שהספק משתמש בשירות משלוחים שלא בחרתי ואני גם נאלץ לשלם עליו, ושנית משום שמה יעצור את DHL מלגבות למשל סכום כפול ממה שביקשו ממני?? או להמציא סעיפים נוספים? זהו, אני שבוי שלהם?

כל ההוצאות הן סבירות ואתה משלם עבור השירות.

זה שאתה לא מודע להם לא אוצר שהן לא מוצדקות

שחרר מהר כי האחסנה מתייקרת כל יום!!!!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עמלות הקצאת אשראי, שחרור, וכיו"ב היו קיימות גם לפני 20 שנה, וזה נכון לכל חברות השילוח בלי יוצא מהכלל.

אם כבר מדברים על זה, אגב, העמלות שפירטת פה נמוכות בהרבה מהמתחרים! שלם ומהר, לא תקבל מחיר יותר מוצלח מזה.

ואם כבר מדברים על זה (2) - dhl לא רק הכי מהירים אלא גם הכי שקופים מבחינת עמלות - זה מפורט אצלם שחור על גבי לבן באתר.

לא רוצה הפתעות? תזמין רק מאמזון, התשלום ל-dhl מתבצע על ידי אמזון ומגולם במחיר.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, guya72 כתב:

אני אומר זאת בעדינות - הקשר בין הטענה הנ"ל לבין המציאות, הוא מקרי בהחלט.

במידה והתשלומים הנ"ל לא ישולמו, עומדת בפני החברה 2 אופציות :

1. הם פונים לשלוח ושאלים האם להחזיר אליו את המשלוח (כאשר הוא נושא בעלויות).  מירב הסיכויים שהשולח יסרב

2. במידה ואף אחד לא מבקש את החבילה, זה יחשב כנטישה שלה, והם משמידים אותה.

כפי שענו לפניי - מוטב לשלם את הדרישה שלהם כמה שיותר מהר, כי העלויות גדלות כל יום (תשלום עבור אחסנה).

שכחת את האופציה השלישית - לתת לו "הנחה לפנים משורת הדין". 

בסופו של דבר, הנמען הוא לא הלקוח שלהם והעלויות שלהם לא צריכות לעניין אותו, הלקוח הוא מי שהפקיד בידם את החבילה. 

יש לפנות לשולח, להבהיר שאין כוונה לשלם סכום נוסף מעבר לדמי המשלוח שכבר שולמו, ולשאול אותו מה הוא מעדיף - לשלם את עלויות המשלוח עד ליעד (כפי שהוא היה אמור לעשות), או לקבל את החבילה חזרה ולזכות את הלקוח.

לפני 3 שעות, Electron כתב:

אתה מדבר מנסיון?זה לא נשמע סביר.

תתפלא.

פורסם

בדיוק מסוג ההתנהגויות שגורמות למוכרים להפסיק לשלוח לישראל. כפיים.

חזור אחריי: "אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש".

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדרך כלל באתרים יש דיסקליימר לגבי היטלים ועמלות בארץ היעד.

מצטרף ל- @hans - להזמין מאמאזון או להביא בחשבון הפתעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, hans כתב:

בדיוק מסוג ההתנהגויות שגורמות למוכרים להפסיק לשלוח לישראל. כפיים.

חזור אחריי: "אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש".

נכון, ולכן מי ששלח את החבילה, שהוא הלקוח של DHL, צריך לקחת אחריות ולשלם את דמי המשלוח שלה עד לנמען. לא עד הגבול היבשתי שלו, לא עד מחסני המכס בנתב"ג אלא עד לביתו של מי שהזמין ממנו אותה. לא מתאים לו? הכל טוב, היא תחזור אליו בעוד כמה ימים. עלות המשלוח חזרה ממילא מגולמת במה שהוא כבר שילם ל-DHL. אם הוא גבה דמי משלוח מהקונה ובחר בשיטת שילוח שכרוכה בעלויות נוספות מעבר לתשלום מסים למדינה, שיממן את העלויות האלו או שיבחר בשיטת שילוח אחרת.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני 54 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש לפנות לשולח, להבהיר שאין כוונה לשלם סכום נוסף מעבר לדמי המשלוח שכבר שולמו, ולשאול אותו מה הוא מעדיף - לשלם את עלויות המשלוח עד ליעד (כפי שהוא היה אמור לעשות), או לקבל את החבילה חזרה ולזכות את הלקוח.

תתפלא.

עכשיו הבנתי למה מספר מוכרים מאיביי שבעבר רכשתי מהם מוצרים באלפי שקלים החל ממחזיק מפתחות ועד סטרטר לרכב הפסיקו לשלוח לארץ.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...