Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שהזוגות שאתם מתארים קיימים. עקרונית אפשר לחסוך סכומים נחמדים. מעשית אנשים נוטים להיות בזבזנים ולאפשר לעצמם את רמת החיים שמתאימה להכנסה שלהם. אנשים גם לא בהכרח ממהרים למתוח את הגבול של המשכנתא שהם יכולים לקחת. ואני גם לא יודע אם בהכרח יאשרו למישהו 75% על דירה של 2.5-3 מיליון. 

אני במנטליות שלי עדיין מתנהל כמו חייל בצבא מבחינת הוצאות.

ההוצאות על הרכב גמרו אותי בחודשיים האחרונים אבל פה נגמרו ההוצאות שלי לשנה הקרובה,מבחינת צריכה אני קונה כלום,גג נעליים פעם בשנתיים או חולצה/מכנס מעודפים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

כן, מכיר כמה. אומנם לא קנו דירה בתל אביב, אבל קנו בחולון/ראשון לציון ללא משכנתא או עם משכנתא מאוד קטנה. ההוא שקנה בראשון מהנדס שמרוויח 30,000 שקל בחודש ונוסע לעבודה באוטובוס. הייתה לו פיג'ו 206 שהוא החזיק עד שכל הברגים נפלו ממנה ורק אז הוא החליף רכב. 

הקטע הוא שלמעט מקרים של משכורות נמוכות + ריבוי ילדים או חלילה נכות, רוב הבעיות הכלכליות נובעות מסיבות פסיכולוגיות/התנהגותיות ולא מסיבות חשבונאיות.

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

מה שאתה מתאר טבעי אבל,

אנשים עולים בשכר ומצפים לעליה ברמת חיים.

אם הנטו שלי כרגע הוא 8K ועוד שנתיים הוא יהיה 14K אז יש ציפיה כלשהי שחלק מאותם 6K יתרמו לעליה ברמת החיים.

ברור שהמהלך הנכון הוא לחסוך את ה6K האלה כאילו לא קיימים ולהמשיך לחיות ולחסוך כאילו אני מרוויח 8K-אבל לאנשים נהיים סטנדרטים 

בתחום הדיור/תחבורה וכו'.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בדיוק. פסיכולוגיה. ה-14 נטו הופך לסטנדרט, הם לא מבינים "איך אפשר לשרוד על פחות מזה" והכסף נבלע בהוצאות השוטפות. ונכון מה שאתה אומר שרוב האנשים מבינים שעדיף להם מכל בחינה לסגור את ה-6 אלף הנוספים בתוכנית חסכון. זה כמו שרוב האנשים מבינים שעדיף להם לא לפרק מאפים ב-8 בבוקר במשרד או שווארמה בחוץ, אבל מעשית... זה הכל משמעת עצמית, פסיכולוגיה ודפוסי התנהגות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה גם יכול לחסוך 4 מתוך ה6 ועדיין להנות מעליה מסויימת ברמת החיים. בלי תמריצים המוטיבציה להכניס יותר כסף נשחקת.

לפני 17 דקות, Potato כתב:

אם הנטו שלי כרגע הוא 8K ועוד שנתיים הוא יהיה 14K אז יש ציפיה כלשהי שחלק מאותם 6K יתרמו לעליה ברמת החיים

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 58 דקות, SchnitzelLova כתב:

אז מאוד כדאי שהוא ילמד לתכנת או יפתח קוביות בבטן בשביל לתפוס מישהי עם ירושה שמנה. (ודרכון זר) 

אם ככה, אני שמח שבחרתי באופציה א'

אופציה לדרכון זר גם יש, אבל זה דרכון כזה שסוגר יותר דלתות מאשר פותח (אוקראיני)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 דקות, SchnitzelLova כתב:

שרוב האנשים מבינים שעדיף להם מכל בחינה לסגור את ה-6 אלף הנוספים בתוכנית חסכון. זה כמו שרוב האנשים מבינים שעדיף להם לא לפרק מאפים ב-8 בבוקר במשרד או שווארמה בחוץ, אבל מעשית... זה הכל משמעת עצמית, פסיכולוגיה ודפוסי התנהגות. 

את החלק הראשון מביןם ונוהג ככה כבר הרבה שנים. את החלק השני לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, SchnitzelLova כתב:

כן, מכיר כמה. אומנם לא קנו דירה בתל אביב, אבל קנו בחולון/ראשון לציון ללא משכנתא או עם משכנתא מאוד קטנה

זה סיפורים מאוד שונים. לפי מדלן מחיר ממוצע ל-3 חדרים בחולון זה 1.4. 4 חדרים נושק ל-1.8. אבל דובר כאן על זוג שחוסך וקונה במרכז תל אביב. זה פי 2 ויותר מבחינת המחירים. ״סתם״ לקנות דירה ב1.5-1.6 מיליון זה באמת לא כזה מורכב לזוג שמרוויח משכורת סבירה, ואולי גם מקבל עזרה מההורים. 

לפני 21 דקות, SchnitzelLova כתב:

רוב הבעיות הכלכליות נובעות מסיבות פסיכולוגיות/התנהגותיות ולא מסיבות חשבונאיות.

כן ולא. כן יש עניין של יוקר מחייה אובייקטיבי בהשוואה למדינות אחרות. כמובן, זה לא כ״כ משנה למקרה המאוד פרטני של מרכז תל אביב. אבל גם האזור הזה מככב בכל רשימה של הערים הכי יקרות בעולם. 

לפני 31 דקות, Potato כתב:

אני במנטליות שלי עדיין מתנהל כמו חייל בצבא מבחינת הוצאות.

ההוצאות על הרכב גמרו אותי בחודשיים האחרונים אבל פה נגמרו ההוצאות שלי לשנה הקרובה,מבחינת צריכה אני קונה כלום,גג נעליים פעם בשנתיים או חולצה/מכנס מעודפים.

כן אבל השאלה היא מה הלאה. וזו שאלה נפרדת. לא חקרתי, אבל אני מאמין  שיש קורלציה מסוימת בין בחירה במקום מגורים לסגנון החיים, כולל הוצאות וכו׳. וגם נהג לילה התייחס לזה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, SchnitzelLova כתב:

ההוא שקנה בראשון מהנדס שמרוויח 30,000 שקל בחודש ונוסע לעבודה באוטובוס. הייתה לו פיג'ו 206 שהוא החזיק עד שכל הברגים נפלו ממנה ורק אז הוא החליף רכב. 

החבר שלך לא כזה מיוחד.

אם תסתובב בחניונים של חברות הייטק, לא תראה כמעט רכבי יוקרה. תראה הרבה ליסינג ומכוניות פרטיות סטנדרטיות ומטה.

אני אישית נסעתי עד לא מזמן ברכב מודל 2005. וכשעבדתי במקומות שהיה יעיל להגיע אליהם בתחב"ץ, אז נסעתי באוטובוס וברכבת.

והרבה מאלה שנסעו איתי היו עובדי הייטק, שמרוויחים מעל 30K לחודש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

צריך 25% הון ראשוני לא?
רבע מ2.5 מיל' זה 625,000
שמים 10K בצד כל חודש מהכנסה משותפת של 20K נניח? זוג בלי ילדים יכול לחיות על 10K.

תוך 5 שנים יש לך 600K.
ההורים ביחד נותנים 200K וקצת? הורדנו מזה בערך שנתיים.

לא תוכל לעמוד במשכנתא לטווח הארוך, ככה נראה לי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא? אם ההכנסה של הזוג עולה עם הזמן והם לא רוצים ילדים לא צריכה להיות להם בעיה מיוחדת לשלם.

לפני כשעה, פינדר כתב:

החבר שלך לא כזה מיוחד.

אם תסתובב בחניונים של חברות הייטק, לא תראה כמעט רכבי יוקרה. תראה הרבה ליסינג ומכוניות פרטיות סטנדרטיות ומטה

אי אפשר לדעת באיזה רמת חיים מישהו חי רק לפי סוג הרכב, יכול להיות שבבית יש לו כל מיני תחביבים ופינוקים יקרים לא פחות מממכונית יוקרתית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כנראה שמשתמשי הפורום הם בעשירון העליון של השכר במשק.

כי המציאות, מה לעשות לא דומה לשום דבר ממה שתואר פה.

בסוף הייטק זה בקושי 10% מהאוכלוסיה. איפה שאר ה-90% ? שאלה טובה, אבל הם בטח לא בפורום הזה.

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• אחראי פורום
פורסם
לפני 11 דקות, yuvalganim כתב:

בסוף הייטק זה בקושי 10% מהאוכלוסיה. איפה שאר ה-90% ? שאלה טובה, אבל הם בטח לא בפורום הזה.

הם כן, פשוט עושים כסף בתחומים אחרים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...