Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רכב טויוטה בנזין, מצבר ורטה כחול בן שנתיים פלוס

ביום חמישי האחרון הייתי בחניון סגור, וירדתי לחנות כלשהי כשמישהו נשאר ברכב כשהמזגן פועל, כנראה שבטעות כיביתי מנוע.

כשחזרתי לא הצלחתי להניע, (פעולות בסיסיות כמו נעילה מרכזית וקודן כן עבד), בניסיונות ההנעה לא שמעתי קול של מנוע אלא תקתוקים.

מצאתי מישהו עם כבלים, הנעתי את הרכב והוא עזב את המקום, תוך זמן קצר הרכב החל לגמגם ונכבה.

מצאתי מישהו עם בוסטר הנעה, והבעיה חזרה על עצמה עוד פעמיים, זה הניע מיד אבל לא החזיק להרבה זמן.

בניסיון הרביעי (עם מישהו שהיה לו בוסטר שנראה כמו מצבר, וגם השאיר את זה קצת זמן לאחר ההנעה), זה הצליח, אבל אולי גם בגלל שמיד יצאתי לנסיעה.

נסעתי במשך 10 דקות ללא בעיה, עצרתי אצל מישהו שמתעסק גם עם חשמלאות רכב בכדי לבדוק האם יש בעיה במצבר או אלטרנטור.

הוא אמר שאלטרנטור תקין (יצא לו במכשיר מדידה 13.6), ובדיקת מצבר יצא בטווח האדום (פסול).

מאז אין לי כל בעיה בהנעה, מניע חלק ומיד.

מה ההסבר לתופעה הזו שלאחר שהרכב הניע הוא לא הצליח להחזיק והחל לגמגם עד כיבוי? 

הרי לאחר הנעה זה אמור לעבוד גם אם המצבר התרוקן, לא כך?

מה גם שלפי הבדיקה האלטרנטור תקין, וכן לא היו לי בעיות לא בנסיעה ולא בהנעה מאז

בעיה במערכת הדלק? מצתים?

משהו שקשור ספציפית למקום בו הייתי? 

תודה רבה

פורסם

כי המצבר היה ריק והאלטרנטור התאמץ מאוד לטעון אותו פלוס להפעיל את כל המערכות של הרכב.

אם אתה אומר שהכל תקין אז סע לשלום ותעקוב אחרי העניין.

פורסם
לפני 4 דקות, trademark כתב:

כי המצבר היה ריק והאלטרנטור התאמץ מאוד לטעון אותו פלוס להפעיל את כל המערכות של הרכב.

אם אתה אומר שהכל תקין אז סע לשלום ותעקוב אחרי העניין.

אחרי שהרכב מונע הוא לא מקבל את כל הכוח מהמנוע עצמו?

ובמה זה שונה מכל הנעה כשהמצבר ריק שלאחר ההנעה הכל עובד כמו שצריך? (קרה לי בעבר, וגם ראיתי אצל אחרים)

תודה רבה

פורסם

מנוע כשעובד צורך הרבה חשמל, אם זה משאבת דלק, מצתים, מזרקים, מחשבים..

האלטרנטור צריך לספק את כל החשמל הזה ובנוסף לטעון את המצבר הריק.

לכן הגיוני שיש גמגומים כי האלטרנטור לא יכול לספק את כל הצרכנים במיוחד בסל"ד נמוך.

מספיק שיש כמה רגעים של חוסר זרם למשאבה, למצתים או למזרקים לכן התופעה הנ''ל.

פורסם
לפני 31 דקות, trademark כתב:

לכן הגיוני שיש גמגומים כי האלטרנטור לא יכול לספק את כל הצרכנים במיוחד בסל"ד נמוך.

תודה על ההסבר

אז בעצם הייתי צריך לנסוע מיד בכדי למנוע כיבוי המנוע? (פחדתי לנסוע לאחר הניסיונות הכושלים מחשש שייכבה לי המנוע באמצע הכביש)

והאם זה קורה אצל כולם שכשמניעים רכב באמצעות כבלים אם משאירים על סל"ד נמוך זה כבה או שתלוי מה הסל"ד הבסיסי (שייתן ואצלי נמוך מאחרים)?

פורסם
לפני 15 דקות, elibaba כתב:

אם המצבר קצת זקן ופרוק מאוד, זה בהחלט אפשרי שבסרק אתה לא טוען אותו מספיק כדי שלא ייכבה המנוע.

תודה רבה

לאחר הנעה בכבלים מה מומלץ לעשות? להעלות סל"ד לכמה? לכמה זמן? והאם יש הבדל בין נסיעה להעלאת סל"ד בעמידה?

מה המשמעות של תוצאה במכשיר לבדיקת מצברים בטווח האדום (מצבר פסול)?

יש בעיה להמשיך להשתמש עם זה? 

כאמור הוא מניע לי חלק.

פורסם

אחרי הנעה עם כבלים כדאי להשאיר את האוטו עם סל"ד של כ1500-2000 לכמה דקות 

ולאחר מכן לצאת לנסיעה של לפחות 20-30 דקות / לחלופין להמשיך עם סל"ד מעל סל"ד סרק לאותו זמן

בנוסף, אצלך מכיוון שהמצבר כבר לא חדש, הוא נטען מעט לאט יותר

.

פורסם
לפני 3 שעות, trademark כתב:

אם האלטרנטור אחראי לכל מערכת החשמל אז התפקיד של המצבר הוא רק בשביל ההנעה הראשונית? אחר כך הוא מיותר ברכב? 

פורסם

לא לגמרי מיותר, הוא מהווה מווסת לקפיצות מתח למשל. אבל באופן פשטני - כן, מיותר.

באופנועי שטח למשל לפעמים אין מצבר בכלל - מתניעים בקיק ומקבלים חשמל רק כל עוד המנוע פועל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תחשוב שכשהמצבר פרוק האלטרנטור לא רק צריך לתת את הזרם הרגיל כדי להפעיל את כל המערכות, אלא גם להטעין את המצבר שגונב חלק ניכר ממנו.

כשאני עוזר להניע רכב עם מצבר פרוק אני בדרך כלל משאיר את הרכב מחובר עוד איזה חצי דקה לאחר ההנעה כשהוא נותן קצת גז, ורק אחר כך מנתק את הכבלים.

פורסם

אלטרנטור מתוכנן לספק את כל צורכי מערכות הרכב וגם נשארת רזרבת זרם יפה לטעינת המצבר, אפילו בעמידה בסלד מנוחה.
בכל התנעה בכבלים שראיתי הכבלים נותקו מיד והרכב המונע ממשיך לעבוד חלק.
בהנחה שהאלטרנטור תקין, הסיפור נישמע מאוד חריג, אלא אם כן המצבר מקצר ומפיל את מתח המערכת. מצברים גמורים בדרך כלל לא מתנהגים ככה.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני שעה, icohen436 כתב:

אלטרנטור מתוכנן לספק את כל צורכי מערכות הרכב וגם נשארת רזרבת זרם יפה לטעינת המצבר, אפילו בעמידה בסלד מנוחה.
בכל התנעה בכבלים שראיתי הכבלים נותקו מיד והרכב המונע ממשיך לעבוד חלק.
בהנחה שהאלטרנטור תקין, הסיפור נישמע מאוד חריג, אלא אם כן המצבר מקצר ומפיל את מתח המערכת. מצברים גמורים בדרך כלל לא מתנהגים ככה.

גם אני חשבתי כך, וזה גם מה שזכור לי במקרים בודדים שהיו לי בעבר (של עצמי או כשעזרתי לאחרים).

במקרה שהיה לי ביום חמישי זה אפילו לא החזיק כמעט.

שמעתי בעבר שברמת העקרון לאחר התנעה אפשר להוציא את המצבר מהרכב כי האלטרנטור מספק את כל צרכי החשמל של הרכב

מצד שני מדברי החברים היקרים שהגיבו לעיל אני מבין שזה לא בדיוק עובד כך.

כאמור, בבדיקה אצל חשמלאי רכב הוא טען שהאלטרנטור תקין (אני מקווה שהבדיקה שלו מספיקה) אני מצרף תמונה

ואם היתה בעיה של מצבר שמקצר זה לא היה מסתדר לי מן הסתם, ומאז יום חמישי אני מניע ונוסע חלק.

אחת המחשבות שהיו לי, שאולי הסל"ד אצלי בסרק נמוך מהרצוי ולכן האלטרנטור לא הצליח לתפעל הכל ללא עזרה מהמצבר?

תודה

אלטרנטור.jpg

פורסם
לפני 7 דקות, mo2013 כתב:

שמעתי בעבר שברמת העקרון לאחר התנעה אפשר להוציא את המצבר מהרכב כי האלטרנטור מספק את כל צרכי החשמל של הרכב

מצד שני מדברי החברים היקרים שהגיבו לעיל אני מבין שזה לא בדיוק עובד כך.

לא הייתי מפעיל רכב בלי מצבר. תפקיד המצבר הוא להוות מקור מתח מיוצב, והאלטרנטור לא בנוי למלא תפקיד זה, רק להטעין. הסכנה במתח לא יציב זה עודף מתח שיפגע במחשבי הרכב.

לפני 7 דקות, mo2013 כתב:

ואם היתה בעיה של מצבר שמקצר זה לא היה מסתדר לי מן הסתם, ומאז יום חמישי אני מניע ונוסע חלק.

אחת המחשבות שהיו לי, שאולי הסל"ד אצלי בסרק נמוך מהרצוי ולכן האלטרנטור לא הצליח לתפעל הכל ללא עזרה מהמצבר?

אולי המצבר מקצר רק כשריק לגמרי, בשילוב עם אלטרנטור שלא בכושר מלא.
אם נוסע טוב כבר כמה ימים לא הייתי נוגע בכלום.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני 9 דקות, icohen436 כתב:

לא הייתי מפעיל רכב בלי מצבר. תפקיד המצבר הוא להוות מקור מתח מיוצב, והאלטרנטור לא בנוי למלא תפקיד זה, רק להטעין. הסכנה במתח לא יציב זה עודף מתח שיפגע במחשבי הרכב.

אולי המצבר מקצר רק כשריק לגמרי, בשילוב עם אלטרנטור שלא בכושר מלא.
אם נוסע טוב כבר כמה ימים לא הייתי נוגע בכלום.

כמובן שלא התכוונתי לזה ברמה הפרקטית, של להתניע את הרכב ולנתק מצבר, אלא ברמת הרעיון

וכפי שכתבת, וכן לעיל כתבו, בלי מצבר יש בעיה עם וויסות המתח.

מאחר ובשנים הארוכות שאני נוהג, קרה שהתרוקן לי מצבר, ולא קרה לי תופעה כמו שהיתה לי ביום חמישי (וגם כשעזרתי לאחרים להתניע לא ראיתי בעיה כזו),  מעניין אותי מה גרם לזה.

תודה

• תוכן חדש...