Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לי רכב דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, this.user כתב:

על הבולם נאמר לי שהחלפתו תעלה 1000 שקלים,לגבי המנוע אני בטוח שזה לא תושבת כלשהי,הרעשים באים רק בסלד מסוים ולפי קריאה של רכיב OBD מאיביי כתוב שם שזה משהו בצילינדר 4,בנוסף שאכילת השמן של המנוע (ללא נזילות כלל) מאוד מחשידה.

התקלה האפשרית הזאת עם המנוע מאוד מלחיצה.

תודה על המידע,בהחלט לא הייתי רוצה למסור את הרכב בחצי מערכו

סביר להניח שיש לך בעיית הצתה ואתה גם הורס את הממיר הקטליטי בדרך. מדהיל.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 17 שעות, CHACHAM כתב:

אבל הישראלים עובדים עם סטיגמות: "לא גז. רק טויוטה.." וכו'.

יש עוד סוג של ישראלים שאוצרים "כן גז".

אבל בבקשה מערכת צקורית של יתרן הרכה מותקנת בפס הייצור, עם מכיל גז מותקן במקום יעודי, מיכל בנזין קטן יותר, עם אחריות יצרן מלאה, עם אפשרות אבחון תקלות באמצעות מחשב יתרן, עם תמיכה של יצרן הרכב, עם מחשב דרך שמציג צריכה של גז וגם של בנזין ועוד.

ברגע שזו התקנה מקומית ושום דבר מהנ"ל לא מתקיים, אז הם אומרים " לא תודה".

• מעניין 1

פורסם

האמת, שרוב מוחלט לא מתעסק עם גז.

חוששים, במידה רבה של צדק.

אבל יש רכבים שנבדקו כראויים לכך, ומקבלים פינוק מתאים- שם רובם מרוצים.

למשל- סובארו B4 יש המון גפ"מ. החבר אמר: "האוטו פשוט בנוי לזה. שנים אני איתו ונהנה".

לעומת זאת חבר אחר עם סיטרואן C4 גפ"מ בקושי יוצא מהמוסך.. האוטו "חולה קשה" בעקבות ההסבה לגז..

במוסך שלי פגשתי בעלים של אקספלורר, 3 שנים האוטו אצלו, עם מערכת גז ותיקה והכל מתפקד יופי.

אז יש אנשים שכן מרוצים, בעיקר האמיצים שלא מפחדים..

לילה טוב

פורסם
לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

סביר להניח שיש לך בעיית הצתה ואתה גם הורס את הממיר הקטליטי בדרך. מדהיל.

לא יודע מה בדיוק התקלה אבל הקול הפנימי זועק להחליף את הרכב

פורסם
לפני 15 שעות, CHACHAM כתב:

האמת, שרוב מוחלט לא מתעסק עם גז.

חוששים, במידה רבה של צדק.

אבל יש רכבים שנבדקו כראויים לכך, ומקבלים פינוק מתאים- שם רובם מרוצים.

למשל- סובארו B4 יש המון גפ"מ. החבר אמר: "האוטו פשוט בנוי לזה. שנים אני איתו ונהנה".

לעומת זאת חבר אחר עם סיטרואן C4 גפ"מ בקושי יוצא מהמוסך.. האוטו "חולה קשה" בעקבות ההסבה לגז..

במוסך שלי פגשתי בעלים של אקספלורר, 3 שנים האוטו אצלו, עם מערכת גז ותיקה והכל מתפקד יופי.

אז יש אנשים שכן מרוצים, בעיקר האמיצים שלא מפחדים..

לילה טוב

נגיד יש לך בבית טלוויזה. 

מישהו בא, קודח במסך 4 חורים ומתקין שם תותחים אלקטרונים שמשפרים את התמונה, קושר בצד את יחידת הבקרה שלהם.

בצד השני קודח עוד כמה חורים ומתקין סוללה של קבלי על, מושך חוט מהסוללה לתותחים וקושר אותו עם אזיקונים ואיזולירבנד, עקב כך התבטל השלט של הטלוויזה, העינית שלו נחסמה על ידי הסוללה החיצונית. 

אחרי כל השיפור הזה הטלוויזה הפכה להיות חסכונית יותר ב 40% בחשמל. 

אבל לי לא כייף להשתמש בטלוויזה אחרי כזאת התערבות במבנה שלה ועם חלק מהפונקציות שהתבטלו לטובת החסכון.

לכן, פשוט מאוד:

כל עוד זה לא בא מקורי מהיצרן - לא תהיה אצלי ברכב מערכת גפ"מ. 

• מעניין 1

פורסם

אתה קצת מגזים. להזכירך החזקתי בגטס שלי מערכת גז שהותקנה כבר לפני כמעט 4 שנים, הרכב עבר מאז כמעט 100 אלף קמ, בלי בעיות מיוחדות מעבר לשיפוץ ראש שיכול להיות והיה מגיע גם ככה כי הרכב עם 300 אלף קמ.

יש מתקינים טובים ועם נסיון רב בארץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מגזים, אני מביע דעה. לא רוצה קידוח חורים בסעפת יניקה, מחשב חיצוני, התערבות במערכת החשמל ובלון גז בתא המטען במקומות שהיצרן לא ייעד אותם לכך. 

אני לא חולק על זה שזה יכול להיות אמין. 

פשוט רוצה מערכת מקורית מהיצרן עם בלון שלא תופס מקום בתא המטען או את המקום של גלגל ספיייר ובלי כל יתר השינויים.

יש כאלה מכוניות רק לא מייבאים לארץ.

פורסם (נערך)

ברור לי שזה עדיף ללא כל ספק. ובאמת חבל שאין ייבוא סדיר של רכבים כאלו לארץ כי ביקוש - בטוח יש. ידוע לך בכמה הרכבים האלו נמכרים באחוזים מעל או מתחת לדגמי הבנזין הרגילים של אותו דגם?

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

ההורים שלי מתגוררים במדינה אירופאית כלשהו, והם לאחרונה קנו ג'יפ משומש עם מערכת גז מובנית מהיצרן.

מבחינת מחירים הם טוענים שלפחות בגזרה המשומשת, המחירים הם זהים לגירסה הבנזינית/דיזלית. 

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

ידוע לך בכמה הרכבים האלו נמכרים באחוזים מעל או מתחת לדגמי הבנזין הרגילים של אותו דגם?

מאזדה לנטיס לדוגמא, שנת 2001 שווה בין 2000 ל 3000 אני מכרתי גפ"מ ב 4000! (עם טסט חצי שנה)

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

ברור לי שזה עדיף ללא כל ספק. ובאמת חבל שאין ייבוא סדיר של רכבים כאלו לארץ כי ביקוש - בטוח יש. ידוע לך בכמה הרכבים האלו נמכרים באחוזים מעל או מתחת לדגמי הבנזין הרגילים של אותו דגם?

בזמנו הייתה B3 שיובאה עם מערכת גפ"מ מקורית. לא זוכר רמת גימור אבל כן זוכר שזה היה עם מנוע 1.5.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, CHACHAM כתב:

מאזדה לנטיס לדוגמא, שנת 2001 שווה בין 2000 ל 3000 אני מכרתי גפ"מ ב 4000! (עם טסט חצי שנה)

זו לא הייתה שאלתי. דיברתי על רכב חדש

פורסם
לפני 31 דקות, dorsht כתב:

בזמנו הייתה B3 שיובאה עם מערכת גפ"מ מקורית. לא זוכר רמת גימור אבל כן זוכר שזה היה עם מנוע 1.5.

בטוח? יש לך אולי קישור לכתבה או משהו?

למייטב ידעתי בסובארו התקינו את המערכת אצל היבואן לפני מסירה ללקוח ונתנו אחריות מלאה, זאת כדי להתחרות בדגמי דיזל של יצרנים אחרים, שלא היו לסובארו.

אבל עדיין התקנה מקומית, לא מערכת מקורית של של היצרן.

פורסם

בסובארו התקינו בארץ מערכת שהם ייבאו. שמעתי בעבר על סובארו שבאה ככה מהיצרן, לדעתי זאת שמועה בלבד.

בהתקנת מערכת גז שהיבואן שלה מכבד את עצמו והמתקין שלה מכבד את עצמו מקבלים אחריות על המערכת ועל המנוע, וברכבים באחריות יצרן המערכת גם אינה מבטלת את האחריות של הרכב כל עוד הותקנה ע״י מתקין מורשה.

לפני 6 שעות, Buki כתב:

אני לא מגזים, אני מביע דעה. לא רוצה קידוח חורים בסעפת יניקה, מחשב חיצוני, התערבות במערכת החשמל ובלון גז בתא המטען במקומות שהיצרן לא ייעד אותם לכך. 

היום יצרני רכב כבר לוקחים בחשבון את מערכות ההסבה ויצרני מערכות ההסבה לוקחים בחשבון את כלי הרכב.

לדעתי, למרות שלא אוהבים התקנות מקומיות בפורום, כל התקנה ברכב היא בסדר כל עוד עושים אותה כמו שצריך. תמיד אפשר לעבור עליה לבד או עם המתקין (כשזה חובה) ולסדר. גם חיישני רוורס וגם מערכת גז.

לפני 22 שעות, CHACHAM כתב:

אין בעיה להסב את ה-C4 לדורותיה. שיבדוק בגלל מי הבעיות צצות.

ובכל מקרה, לדעתי ומניסיוני גז זה משתלם (לאורך זמן) וסולר זה משתלם.

הייתי בודק אם עוד יש בשוק C4 דיזל שהחליפה קלאץ׳ וגלגל תנופה לאחרונה.

ט.ל.ח

• תוכן חדש...