Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, tzahico כתב:

$600 לשבוע מהפדרל + עוד כמה מאות דולרים לשבוע מהמדינה

טוב אם אתה מקבל יותר כסף עכשיו מאשר בעבודה שלך... איזו סיבה יש לעבוד?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 17.6.2020 בשעה 22:23, pooh-bear כתב:

תראה, לפני נניח 2-3 דורות להיות נהג אוטובוס באגד היה יופי של דבר. היית מקבל אחלה משכורת, קביעות וגם פנסיה לא רעה. יש לי שכן כזה. מצד שני, לא היית צריך ללמוד כמעט כלום בשביל זה, לא היית לוקח עבודה הביתה, והעבודה עדיין היתה לא מאוד פיסית, ובישיבה (והחל מאיזשהו שלב, גם במזגן).

היום, כדי להרוויח טוב (בהייטק, שזה מה שכולם פה מדברים עליו), אתה צריך לרוב ללמוד לפחות תואר ראשון די קשה, להמשיך ללמוד גם אחריו בערך כל הזמן, לעבוד לא מעט שעות בעבודה שמצריכה הרבה מחשבה, ריכוז והתמדה, לקחת עבודה הביתה מדי פעם, לפעמים אפילו להיות מוכן לטוס מהיום למחר ללקוח זועם באיזה חור כדי לנסות להציל את המצב (ולעבוד שם 18 שעות ביום). ואחרי כל זה, יכולים להעיף אותך בהתראה של 30 יום כי איזה מנהל גדול החליט שצריך לצמצם, או סתם ככה, כי לא באתם לאמריקאים טוב בעין.

עכשיו בוא, ספר לי שוב למה הדור הצעיר בהייטק יותר "מפונק" מנהג אוטובוס מלפני 40 שנה.

תגיד אתה רציני תראה לי צעיר אחד שיהיה מוכן לשטוף כלים או לעבוד בקטיף באדמה, לפני 40-50 שנה שההורים עלו ממדינות אסיה, צפון אפריקה, מזרח אירופה וכדומה הם עבדו בסלילת כבישים, חקלאות ועוד משלח ידיים קשה איך אתה בכלל יכול להשוואות למישהו שעובד במשרד תחת המזגן לכזה דבר????

בתאריך 17.6.2020 בשעה 22:23, pooh-bear כתב:

פורסם

קצת לא נעים, השנה עכשיו היא 2020, לפני 40 שנה השנה היתה 1980. כמה אנשים עלו לישראל ב-1980 ועבדו בסלילת כבישים או חקלאות?

קצת קשה להשוות את המצב בישראל ב-1950 למצב ב-1980 למצב ב-2020. וגם בשאר העולם, שרק התחיל להתאושש ממלחמה לא פשוטה ב-1950. אפשר גם להשוות לשנות השלושים, שאז אנשים ישבו במעצר אחרי שניסו להגיע לישראל אחרי שברחו מהנאצים, וכשהגיעו לישראל חסרי כל הלכו לעבוד בחקלאות ידנית לגמרי באיזה קיבוץ שלא היה יותר מכמה צריפים במקרה הטוב או אוהלים במקרה הרע. אבל זה לא העולם של ימינו.

מכיוון שהיום המצב שונה, כדאי להשוות עובדי הייטק לעובדים אחרים. כשעושים את זה, רואים שגם בהייטק יש לא מעט קשיים, למרות המזגן, והאספרסו, והתדמית הנוצצת.

אם אתה עדיין לא מבין את הנקודה, למה אתה (לא אתה ספציפית כמובן, אתה גנרי שמתלונן על המפונקים בהייטק) לא בהייטק? הרי אין וועדת קבלה בכניסה להייטק שמפלטרת לא מקושרים, נכון? איפה כל המתלוננים כשמפרסמים פה כל מיני משרות (באמצע מגיפה, מינד יו!) ומקבלים אפס עגול של פניות?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

עניין האנמפלוימנט בארה״ב הוא טריקי - והמערכת גם פה דיי שבורה.

יש הרבה פרמטרים של זכאות , מקומות עבודה שחזרו לעבוד ואנשים שלקח להם הרבה מאוד זמן לקבל את הכסף.

בקיצור אנשים לא ממש יושבים בבית וחיים על זה.

מה גם שבפרופורציות - גם עם דמי אבטלה + הכסף הזה מהפד - זה לא באמת הרבה כסף.

אל תשכחו שמחסנאי ברמה הכי נמוכה באמזון מקבל 15 דולר לשעה - ואנשים שעובדים עם הידיים בהרבה מקרים יכולים להרוויח משמעותית יותר (משכורת ממוצעת בארה״ב היא סביב ה59 אלף דולר שנתי).

לפני 1 שעה, David32 כתב:

טוב אם אתה מקבל יותר כסף עכשיו מאשר בעבודה שלך... איזו סיבה יש לעבוד?

הם לא - ותסתכל על החישוב שלי למעלה.

אולי אנשים שהרוויחו ממש מעט מקבלים - האדם הממוצע לא יקבל דמי אבטלה מקסימלים וגם עם התוספת של הפד - זה לא להיט.

בגדול למי שמרוויח עד 40 אלף דולר נגיד - זה אולי נכון - אבל לוקחים פה ריזיקה קשה של מה יקרה כשזה יגמר / זכאות

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 12 דקות, Liviur כתב:

הם לא - ותסתכל על החישוב שלי למעלה.

יאפ, אני מסתכל.

15 דולר לשעה, 40 שעות בשבוע, זה בדיוק 600$ (ולא צריך להתמודד עם התנאים במחסנים של אמאזון)

המינימום אבל הוא מתחת ל 15, מה שאומר שיש אנשים שמתשכרים בפחות מ 600. חוץ מזה שגם 600 זה רק 31.2K שנתי.

ברור לי שמי שמרוויח מעלה הסכום השבועי הזה רוצה לעבוד.

מי שמרוויח פחות או אותו דבר - איזו מוטיבציה יש לו ללכת לעבוד?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 17 דקות, Liviur כתב:

אל תשכחו שמחסנאי ברמה הכי נמוכה באמזון מקבל 15 דולר לשעה - ואנשים שעובדים עם הידיים בהרבה מקרים יכולים להרוויח משמעותית יותר (משכורת ממוצעת בארה״ב היא סביב ה59 אלף דולר שנתי).

15$ דולר לשעה בשביל לעבוד בגולאג של אמזון או 13$ לשעה בשביל לשבת בבית ולאכול צ'יפס... בחירה קשה. מה שכן כאשר דמי אבטלה יגרמו יהיה טירוף מוחלט. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 37 דקות, ChemGuy85 כתב:

15$ דולר לשעה בשביל לעבוד בגולאג של אמזון או 13$

גם באותו הסכום הייתי הולך לעבוד.

קודם כל כי עבודה זה לא רק כסף אלא גם תעסוקה וסדר יום. שנית, עכשיו תהיה לי עבודה (ואם אני עובד בעבודות כאלה אז אני לא משכיל או בעל מקצוע) אבל כשיסתיימו דמי האבטלה אתחרה על מעט מקומות עבודה יחד עם עוד מאות אלפים כמוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 שעה, Liviur כתב:

בקיצור אנשים לא ממש יושבים בבית וחיים על זה.

בהתחלה אכן המערכות אבטלה של המדינות השונות (מבוססות Cobol) לא עמדו בעומס ואנשים נתקעו ללא דמי אבטלה.

אבל נכון להיום, יש לי כמה חברים שיושבים בבריכה כל יום, כל היום - והכסף נכנס כל שבוע כמו שעון בזמן שהם נחים מנוחת צהריים.

חשוב להדגיש - הקריטריון ל-600 דולר השבועיים של הפד הוא זכאות לכל סכום של אבטלה מהמדינה - אפילו אם המדינה חייבת לך דולר אחד בשבוע על אבטלה, אתה מקבל מהפד עוד 600 דולר. אמריקה.

No worries 8)

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

גם באותו הסכום הייתי הולך לעבוד.

קודם כל כי עבודה זה לא רק כסף אלא גם תעסוקה וסדר יום.

לעבוד במחסן זה חרא של סדר יום,עדיף לשבת בבית לראות סדרות.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

שנית, עכשיו תהיה לי עבודה (ואם אני עובד בעבודות כאלה אז אני לא משכיל או בעל מקצוע) אבל כשיסתיימו דמי האבטלה אתחרה על מעט מקומות עבודה יחד עם עוד מאות אלפים כמוני.

יש משהו בדבריך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 36 דקות, halperin96 כתב:

לעבוד במחסן זה חרא של סדר יום,עדיף לשבת בבית לראות סדרות.

אולי לשבוע-שבועיים גג. יותר מזה אתה מתחיל להרגיש ממש רע על זה שאתה לא עושה כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתם שוכחים עוד כמה פרטים קטנים לגבי ארה״ב

כמו שהבחור שעובד ב״גולאג של אמזון״ מקבל גם ביטוח בריאות (אמיתי - טוב - אותו אחד שאני מקבל) במחיר מסובסד של 200 דולר למשפחה לביטוח ששווה 2000 דולר למשפחה (לחודש) ועוד כל מני הטבות.

וכאמור - לקחתי באמת עבודה שזמינה כמעט לכל אחד - בעוד העבודות הממוצעות - מכניסות כמעט פי 2 מזה.

13$ לשעה מדמי אבטלה מספיק אולי אם אתה צעיר שגר בבית של ההורים או נמצא כמעט בקו העוני. לא למשהו שמשלם חשבונות, או חס וחלילה רוצה לחסוך ולהתקדם.

בקיצר - אם זה היה 600 דולר לשבוע בישראל - דיינו. אבל פה - להיות עם עבודה כולל עוד כמה משמעויות.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אל תשכחו מי שלא זכאי לקצבת אבטלה צריך לשלם בעצמו לביטוח לאומי עבור ביטוח בריאות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 34 דקות, Liviur כתב:

כמו שהבחור שעובד ב״גולאג של אמזון״ מקבל גם ביטוח בריאות (אמיתי - טוב - אותו אחד שאני מקבל) במחיר מסובסד של 200 דולר למשפחה לביטוח ששווה 2000 דולר למשפחה (לחודש) ועוד כל מני הטבות.

לא קשיא. ביטוח בריאות מכסה את כל המשפחה, ומה שקורה בפועל הוא שבן זוג אחד עובד בכל עבודה שמספקת ביטוח בריאות בזמן שהשני נהנה מהאבטלה...

600 דולר בשבוע + 713 מהמדינה (במקרה של ניו-ג'רזי - עבור מי שההכנסה שלו היא טיפה מעל 60,000 דולר בשנה) והגענו כבר ל-1313 דולר בשבוע, שקול ערך ל $68,276 בשנה + עוד מענקים חד פעמיים. אגב, ככל הידוע לי כל זה ממוסה כאילו מדובר בהכנסה רגילה.

No worries 8)

פורסם

מי שמרוויח מעל 60 אלף ויש לומשפחה - יש לו לרוב קריירה לחשוב עליה ולא לשבת בבית.

בנוסף:

1. אתה משאר שיש בן / בת זוג עובדים עם הטבות דומות.

2. אתה מוותר על דברים כמו match והפרשות פנסיוניות עצמאיות או מטעם המעביד

3. מוותר על דברים שאתה יכול להזדכות עליהם במס כעובד ולא מובטל (זה המון כסף)

4. לקחת מקרה פרטי של סטייט שמשלם לא רע מבחינת אבטלה

בקיצר - כן - יש שם כמה נקודות ש״לא שווה לצאת לעבוד״ - בפועל - מי שלוקח זה בעיקר מי שאין לו ברירה (איבד עבודה , תקוע עם ילדים בבית וכו) ומי שלא יודע לעשות את החישובים נכון.

אין פה מליונים שיושבים רגל על רגל ושותים פינקולדות לצד הבריכה.

Then dying is forgetting

פורסם

ההכנסה החציונית למשפחה בארה"ב עומדת עד על 60K$, פלוס מינוס. במקרה של החציון העליון, יש משהו בדברך.

אבל מה לגבי החציון התחתון?

No worries 8)

• תוכן חדש...