Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, לא הייתי פה שנים!

יש לי דייהטסו סיריון 2006 שעברה תאונה קלה עם פוטנציאל לנזק משמעותי. אמרו לי במוסך הסדר שרוב הסיכויים שיגדירו טוטאלוס כי הם לא מטפלים ברכב בשנתון כזה, המחירון שלה הוא 10k.

אני מאוד אוהבת את האוטו ואין לי כח לחפש רכב חדש לכן אחליט אחרי הצעת מחיר ממוסך לא בהסדר, אבל אשמח כבר להבין מה האופציות שלי.

בעקרון אני רוצה תחליף אחד לאחד לסיריון, אבל נראה לי לא חכם לקנות ב-2020 סיריון 2012 (שנת יצור אחרונה שלה) ואני לא יודעת אם היא טובה ואמינה באותה רמה? 

מה יהיה תחליף טוב בשבילי?

הדרישות: 
1. אוטומט 
2. בעיקר נסיעות קצרות יום יומיות בתוך העיר, או בין עירוני בגוש דן 
3. מיני / סופר מיני, לא צריך להיות מרווח בפנים ולא צריך מקום בבגאז'
4. בטיחותי מאוד, חובה
5. אמין ולא רואה מוסך, כמו הסיריון 
6. צריכת דלק נמוכה

פיצ'רים, פינוקים ואבזורים פחות מעניינים ואני מעריכה שאלך על יד שניה. אני צריכה פשוט רכב קטן ואמין שנוסע בלי להתעסק איתו. 
תקציב: לא הגדרתי עדיין, כמה שפחות באופן שייתן לי אמינות ושקט מתקלות לחמש שנים קדימה לפחות. בכל מקרה לא אוציא יותר מ- 40-50, מעדיפה הרבה פחות. 

אשמח לרעיונות! 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
  • תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יונדאי i10- סלון נעים משולב שני צבעים, נוחות נסיעה די טובה עם מושבים תומכים, נחשבת לאמינה ולא יקרה לאחזקה, יש שני מנועים 1.0 ו1.2, אם זה בעיקר לעיר גם החלש יספק.

לא רכב חסכוני במיוחד.

מיצובישי ספייס סטאר- חסכונית יותר, מרווחת יותר והחל מסוף 2014 עם איבזור טוב ביחס למתחרות, בעיר נוחות נסיעה טובה.

מוזמנת לקרוא סיכום 5 שנים שלי עם הרכב:

ספייס סטאר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סביר שסיריון  2011/12 שטופלה כראוי תהיה אמינה באותה מידה אם לא יותר. ישנם בעלי רכבים שנאמנים למזדה/טויוטה/צרפתית/גרמנית שלהם.

פורסם

תחליף מודרני יותר לסיריון זה קיה פיקנטו/יונדאי i10, מנוע 1.2 (זה אותו רכב מבחינה מכאנית, רק העיצוב שונה).

מדובר במכוניות עם מאפיינים דומים מאוד לסיריון, ממדים קרובים, אותם ביצועים, אותו מבנה מנוע/גיר. סיריון מעט יותר רחבה ומרווחת.

בתאריך 8.6.2020 בשעה 13:18, yulianx כתב:

אם זה בעיקר לעיר גם החלש יספק.

1.0 מהווה ירידה משמעותית בביצועים לעומת הסיריון ומה שמפריע לי במנוע הזה יד שניה שלך תדע איפה נסעו איתו. אם זה היה באי3זוים עם עליות ובבינעירוני, הוא בילה הרבה בפול גז ועבד קשה. 

חד משמעית ממליץ רק על 1.2.

פורסם

את המשפט הזה ניתן להגיד על רוב רכבי המיני עם מנוע 1.0. וגם עם רכבים כמו קליאו עם מנוע ה 1.2.

אז לא קונים אותם?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש הרבה מכוניות אמינות שניתן לרכוש בתקציב שרשמת (נניח 40k).

הבעיה שאף אחת מהן לא תהיה מאוד בטיחותית. הן יהיו בטיחותיות יותר מהסיריון ז"ל (לא מאמין שתצליחי לשכנע את הביטוח לתקן, גם לא כדאי לך כי מבחינת בטיחות, שכל כך חשובה לך, הסיריון גרועה). 

ממליץ להתמקד בסוזוקי ספלאש או סוויפט, מאזדה 2 דיינמיק או טויוטה יאריס. גם מיצובישי ספייס סטאר שמורה תעשה את העבודה (הימנעי מרכבים יוצאי ליסינג/השכרה). 

פיקנטו מומלצת היא ex 2017 שמגיעה עם מערכות בטיחות, אבל היא כבר תעלה כ 55k.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לפני 38 דקות, yulianx כתב:

את המשפט הזה ניתן להגיד על רוב רכבי המיני עם מנוע 1.0. וגם עם רכבים כמו קליאו עם מנוע ה 1.2.

אז לא קונים אותם?

קליאו 1.2 ידנית בסדר, גם i10 עם מנוע 1.0 ידנית בסדר.

אבל ברגע שאתה מחבר מנוע 1.0 לגיר פלנטרי 4 הילוכים, זה כבר יותר מידי איטי לטעמי, צריך ללחוץ את המנוע יותר מידי מחוץ לעיר ובעליות כי הוא לא מנוצל טוב בגלל מיעוט ההילוכים. לכן מעדיף את השילוב הזה לא לקנות ולא ממליץ לאף אחד.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, mcaspi כתב:

סביר שסיריון  2011/12 שטופלה כראוי תהיה אמינה באותה מידה אם לא יותר. ישנם בעלי רכבים שנאמנים למזדה/טויוטה/צרפתית/גרמנית שלהם.

הסיריון האחרונה בהחלט (בנתיים) עלתה על הכביש ב-27/09/2011 נושאת מס' רישוי 84-374-74 סה"כ יש כ-1700 יחידות שעלו עלו הכביש ב-2011.

מצטרף להמלצה על מיצובישי ספייסטאר גם ניסאן מיקרה אופציה ראויה. שתיהן מאד חסכוניות.

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
פורסם (נערך)

הונדה ג'אז צורה חדשה בסביבות 50 אלף שקל , 2015, מרווחת מאוד, חסכונית מאוד, בטיחותית מאוד, מחירי ביטוח זולים. 

מיקרה זו מלגזה והיא לא נקייה מתקלות כלל וכלל! בורר מצבים למזגן מתקלקל שם בתדירות גבוהה ועולה כמה אלפים, וגם יש תלונות לא מעטות על גיר רציף שנוטה להתפגר. 

האם ידני בא בחשבון?. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

תודה רבה לכולם!

מכירים את זה שמתחילים ב"אני רק רוצה שייסע, אין דרישות" ואז מתחילים לבדוק? אז כזה. 

אבדוק את כל הדגמים שהצעתם. ידני לא אופציה וגם לגבי מנוע אני לא חושבת "להשתנמך" מ- 1.3 ל- 1.0, אני אמנם נוסעת בעיר אבל אם הסיריון הרגישה לי חלשה בסיטואציות מסוימות אני מנחשת שזה יהיה יותר בולט עם מנוע חלש יותר.

חשבתי על יונדאי i10 כי אני מכירה את הרכב, אבל היא ממש מרגישה לי קלסטרופובית, קטנה וצפופה, לא אוהבת אותה. אולי כשאתחיל לראות עוד רכבים אבין שזה המצב ברוב הקטגוריה ואתפשר אבל אני ארצה לבדוק עוד אפשרויות קודם.

ניסן מיקרה - קיבלתי כרכב חלופי, היא בסדר למרות שהמראות צד שלה ממש מוזרות, ובחיי שמרחיקות. אולי זה עניין נקודתי של דגם, אבדוק את זה.

מבחינת תקציב - 50 וצפונה זה כבר הרבה מעבר למה שאני רוצה להוציא. 
ריאלית הייתי מעדיפה להיות יותר באזור ה- 20. אני לא רוצה לקנות גרוטאה שקונים לילדים כרכב ראשון ותבלה במוסך יותר מעל הכביש, וכן משהו אמין וטוב שיתן לי שקט מזה לכמה שנים בלי צורך להחליף, אבל גם לא להשקיע. בגדול אני רוצה את הסיריון שלי לפני הנזק. :(

עד כמה זה מטופש לקנות ב-2020 סיריון 2011?
מה לגבי כל האפשרויות שיש היום של ליסינג פרטי למיניהם על פני קנייה? זה משתלם? 

הקושי שלי הוא גם בקניה עצמה, יש לי אפס יכולת להעריך רכב. לא רוצה למצוא את עצמי לוקחת 5 רכבים לבדיקות בתשלום. 

פורסם

חפשי אופל קורסה עם קמ נמוך, יש מחירים זולים מאוד יחסית לרכב די חדש

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 6 דקות, Michazzz כתב:

חפשי אופל קורסה עם קמ נמוך, יש מחירים זולים מאוד יחסית לרכב די חדש

תודה. מהסטרואטיפ אופל = אירופאי = פוטנציאל לבעיות וחלקים יקרים, לא? 

פורסם

אם המיקרה הייתה לך בסדר אפשר לשקול מיצובישי ספייס סטאר.

למיקרה הייתה היסטוריה עם גיר בעייתי, לספייס אין.

מוזמנת לקרוא סיכום 5 שנים שלי ולפני כן:

ספיי סטאר

כדי לבדוק את הדגמים לקראת סוף 2014, עקב תוספת אבזור.

פורסם
לפני כשעה, newbie1 כתב:

חשבתי על יונדאי i10 כי אני מכירה את הרכב, אבל היא ממש מרגישה לי קלסטרופובית, קטנה וצפופה, לא אוהבת אותה. אולי כשאתחיל לראות עוד רכבים אבין שזה המצב ברוב הקטגוריה ואתפשר אבל אני ארצה לבדוק עוד אפשרויות קודם.

זה מובן וסוג של צפוי. תסתכלי על סוזוקי ספלאש, היא הרבה יותר מרווחת ואוורירית לפחות במושבים הקידמיים. חוץ מזה אותה מכאניקה קלאסית ומוכרת. אפשר לקנות אחת סבירה בהרבה פחות מ 50. 

פורסם (נערך)

אני מחפש לקנות לבת רכב,נסעתי השבוע על הספייסטאר ,רועש נורא הרבה יותר מהמיקרה וההיגוי לא מתוכנן טוב ולכן ירדנו מהרכב הזה,המיקרה מרגישה הרבה יותר מסיבית (שוקלת 100 קילו יותר).

לא מבין את ההתלהבות מ i10 ופיקנטו שצריכת הדלק שלהם באיזור 12.5 כמו רכב מישפחתי ורכבים צפופים וקטנים.

אם יש אפשרות להשקיע יותר הייתי הולך על הונדה ג'אז שלדעתי רכב מצוין.

עריכה אחרונה על ידי levy

• תוכן חדש...