Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אבקש עזרה רק ממי שבאמת מבין. 

לפני מס׳ שנים קניתי סובארו בי 4 שנת 2011 עם קמ נמוך. מחירון הרכב היה אז לכיוון ה50 והמוכר דרש 40. 

לקחתי את הרכב לבדיקה במכון שאני בחרתי ובבדיקה יצא ״ליקוי במשמעות גבוהה״ - אך הבוחנים הסבירו לי שמדובר במכה ״על הנייר״ בלבד והדגישו שאין פגיעת שלדה כלל ופשוט נעשתה ׳מתיחה׳ לא טובה לרכב באיזור המכה, וייעצו לי שאם המחיר טוב לקחת את הרכב.  

לא הבנתי כלום ברכבים ובסוף בייעוץ של אדם קרוב קניתי את הרכב במחיר של 35.5 אלף שח. 

יצא לי בהמשך גם לבדוק עבר ביטוחי ונרשמה לרכב ירידת ערך של 10%. 

אציין שאני מבסוט לחלוטין על הרכב ואין איתו שום בעיה, 

אבל רוצה לדעת האם עשו עליי איזו קומבינה בזמנו, וכמה תהיה לי בעיה במכירה. דעתכם ? 

תודה!

פורסם

ראה,

עכשיו אין מה לעשות כמובן.

כעיקרון - פגיעה במשמעות גבוהה = אות אזהרה לא לרכוש את הרכב (לפחות לדעתי), וזה סותר את דברי הבוחן בזמנו.

נשאלת כאן השאלה - אם המכה לא היתה "חמורה" - מדוע נרשם במשמעות גבוהה ?

מדוע היתה לרכב ירידת ערך ?

(כנראה שהבוחן צדק במה שרשם אך לא דייק במה שאמר לך בע"פ).

קומבינה ? אולי. יש מצב.

לא נדע לבטח.

אכן, יהייה  יותר קשה למכור את הרכב,

אבל זכור שהרכב מתיישן ומאבד גם מערכו כך ש"איבוד" המחיר במכירה עתידית (שהוא וודאי, במידה ויראו את הליקוי) יהייה כנראה קיים ומורגש אם כי פחות משמעותי (נאמר שברכב חדיש יותר - זה היה משמעותי הרבה יותר).

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה מספר שקנית את הרכב ב-30% מתחת למחיר המחירון. 

כאשר תרצה למכור את הרכב תצטרך להתפשר על המחיר, אבל כיוון שרכשת את הרכב במחיר המגלם ירידת ערך משמעותית נראה כי ההפסד הכלכלי, אם יהיה, לא יפגע בך יותכ צדי.

ובכל זאת, שתי הערות:

1. ככל הנראה בטיחות הרעב נפגעה. כמובן שמהמידע שמסרת קשה להעריך עד כמה.

2. כאשר תציג את הרכב למכירה היה שקוף בעניין הפגיעה, ובקש מחיר מופחת במידה סבירה. כך תוכל למנוע כל מיני תביעות סרק של הקונה. את הצגת המידע והמחיר המותאם תעד בהקלטות ובחוזה המכירה (מה שקרוי בלשון העם זכרון דברים).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה היא שמכון בדיקה אחד יגיד שזה עוות קטן בשלדה ולא רציני ואחר יגיד שזה רציני מאוד.

אם אתה רוצה לדעת מה מצב הרכב ולא להיות מופתע ביום שתרצה למכור, כדאי אולי לגשת לפחח מומחה ומומלץ שיבדוק מה בדיוק קרה, אך תוקן מה לדעתו התיקון.  

פורסם

אני עם ספריאל.

במידה ותמכור - תיידע את המוכר.

אם המוכר ייקח לבדיקה או לא - אח"כ זו כבר בעייה שלו.

אין לדעתי מה ללכת עכשיו לפחחים. גם אצלם אני חושב שתתכנה דיעות שונות.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני הייתי רוצה לדעת, בתור בעל הרכב, מה בדיוק יש שם בשלדה.

בכל מקרה, למצוא פחח מומחה שמבין עניין וייתן חו"ד הגיונית, זה גם צריך לדעת. 

פורסם
לפני כשעה, חולגי כתב:

אני עם ספריאל.

במידה ותמכור - תיידע את המוכר.

אם המוכר ייקח לבדיקה או לא - אח"כ זו כבר בעייה שלו.

אין לדעתי מה ללכת עכשיו לפחחים. גם אצלם אני חושב שתתכנה דיעות שונות.

מסכים לחלוטין עם החלק של ליידע את הקונה, לא חשבתי אחרת. 

שתי שאלות נוספות:

האם ירידת ערך של 10% נחשבת לגדולה ? אחוז ההורדה לא מעיד על מכת שלדה או לא ?

והמכה קרתה בחלק האחורי ימני של הרכב (ממש בפינה הרחוקה מהנהג), במידה ואני נוהג לבד / מקסימום בזוג, האם זה פחות משמעותי מאשר אם הייתה מכה בחלק הקדמי של הרכב ?

פורסם (נערך)

השאלה היא מהי "ירידת ערך 10%". ככל הנראה מדובר ב"ירידת ערך טכנית" - דרך שבה השמאי מעריך את הירידה ב"טיב" הרכב. הבעיה היא שבמסחר יש "ירידת ערך מסחרית" - שלפחות בהסקה הקודמת היתה 30%. אך אני יודע? אתה שילמת 35 אש"ח תמורת רכב שמחיר המחירון שלו 50 אש"ח. אז ערכו ירד ב-30% (כמובן בצורה גסה, יש עוד שיקולים שמשנים את מחיר הרכב בעסקה ספציפית). העניין הוא שכאשר תמכור את הרכב מחיר המחירון שלו כרכב תקין יהיה, נניח, 35 אש"ח. אתה תפחית ב-15% ותמכו ב-25 אש"ח. כלומר, כספית סה"כ לא הפסדת דבר, או שתפסיד מעט מאד. כמובן שאם תתקשה במכירה אפשר שהפסדך יגדל.

ההתיחסות הנוספת של חולגי ודניאל היה הבהרה של מה שכתבתי בסעיף 1 בהודעתי הקודמת: השאלה החשובה באמת היא מה משמעות הנזק מבחינתך, כנוהג ברכב. בעיקר, עד כמה הנזק הזה מפחית את ההגנה שמעניק לך הרכב במקרה תאונה. על זה אולי יוכל לענת לך מומחה בתחום, כלומר שמאי או מי שעוסק בפן הזה של הנדסת רכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בספק אם הרוכש הבא,יקח את הרכב בכלל למכון בדיקה.

אם אתה לא מתכוון למכור בשנה הקרובה לא הייתי מעסיק את הראש שלי בדברים האלו- זה אולי חשוב מבחינת ידע לגבי רמת בטיחות הרכב אבל לא בשביל להריץ סרטים כמו האם עשיתי טעות או לא ברכישה כי זה כבר חלב שנשפך.

קנית את הרכב ב 15000 ש"ח פחות המהווים  30% הנחה מהמחירון כך שזה אומר שכסף מזומן לא תפסיד ובמקרה הגרוע- עוד 3 שנים הרכב יהיה שווה

20K ותפסיד עליו 7000-8000 לכל היותר (אני לא מתחשב בירידת הערך השנתית הכללית במחירון כי את זה יש לכל רכב ).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...