Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

זה שיש בעיות חניה בישראל זה דבר ידוע אבל לא רואה שום בעיה בחניה שהונדה שמחנה את הרכב מול הכניסה לבית שלו וגם שמר מרחק מספיק טוב כדי לא להפריע לרכב של שכן לצאת מחניה שלו ללא הפרעה. ואם ברלינגו חנה במרחק מוגזם מהונדה אז זאת בעיה של ברלינגו,לא בטוח שזה מצב בעייתי ולא רואה בזה שום בעיה ,כי גם אין שום סימן או פס הפרדה חניה על כביש.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מבחינה חוקית, כפי שכתב קומפי, כנראה שפקח\שוטר יתן דו"ח של 500 ש"ח (אולי 250 אם יש מרווח של 1.30 מ' עד למעקה). יש מקום לבקש שהעיריה תסמן חניות (אפשר גם על המדרכה אם היא מספיק רחבה) - כמובן בתנאי שלא תהיה הפרעה לכלי רכב או להולכי רגל, כולל נכים וילדים בעגלות. מעבר לכך, קצת התחשבות באחרים לא תזיק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מכיר רחובות עם מצוקת חנייה (לא באמת, יש חניה במרחק חצי דקה הליכה, אבל אנשים רוצים לחנות מול הבית) שבהם הרכבים חונים עם שני גלגלים על המדרכה וחוסמים אותה לגמרי, ובכל זאת אין דוחות כנראה מתוך התחשבות של העירייה.

במקרה כזה העירייה לא יכולה לסמן את החניות כי הן לא תקינות לחלוטין, אז זה נשאר התעלמות לא רשמית.

לא יודע מה המצב פה, אבל אם החניה הזו חוסמת את המדרכה אין מצב שמישהו יסמן שם משהו.

פורסם

אם הוא חונה כך כדי להקל על יציאה/כניסה של הרכב השחור מהחניה הפרטית אפשר יעץ לו לפנות לעיריה לבקש סימון אדום-לבן על פי התקנות שיותיר לו מספיק מקום (שזה פחות ממה שהוא משאיר, אבל צריך להספיק).

פורסם

יש לי שכן שיש לו 2 רכבים.

הוא חנה אותם במפרץ של 2 רכבים.

כל פעם שהוא מוציא רכב אחד, הוא מזיז את השני לאמצע - על מנת לשמור לו את המקום כשיחזור עם הרכב השני.

se la vie

• מבאס 3
פורסם

מכיר את הנושא מקרוב, אבל שונה במעט. יש לי חנייה לרכב אחד, אבל ברשותי יותר מאחד. לכן בדרך כלל אחד מכלי הרכב חונה במקביל לגדר הבית. 

בכל מצב נתון יכולים לחנות יותר מכלי רכב אחד לאורך הגדר, אבל בשום מקום לא נאמר שחייבים לאפשר חניה של יותר מרכב אחד. כך שבפועל כל מי שחונה ברחוב בו אני גר הם אך ורק דיירי הבתים ברחוב (גם לא אורחיהם) כל אחד לאורך גדר ביתו. זה מצב לא נוח ואולי לא הוגן לאחרים. אבל מקובל למדי, עד כדי שיש הסכמה בין דיירי הרחוב שלא להחנות כלי רכב שאינם של דיירי אותו הבית לאורך גדרות שכנים. חלק מהשכנים שמו שלט שאומר "חניה לדיירי הבית" שאין בו כל פסול, ומרבית האורחים מכבדים את השלט (לא כתוב בלבד או כל מגבלה העשויה לרמוז למשהו לא חוקי כמו רכב חונה יגרר, הוא ניסיון לקבוע שזו חנייה פרטית) . 

לפני שנים חניתי במקביל לגדר הבית ורכב זר חנה מאחורי, רכב שלישי של השכן הצמוד חנה אף הוא בצמוד לגדר שלו(השכן) כך שהאורח לא יכול היה לצאת מן החניה בקלות , מכיוון שלא היה לי מושג מי בעלי הרכב והוא הגיע וחנה בשעות היום, כשהגעתי וחניתי לא יחסתי לזה חשיבות אלא שבאותו הלילה טסתי לנסיעת עבודה למשך שבוע.  כשחזרתי שמעתי מהשכן את הסיפור על מה שאירע אחר כך. בקצרה הוזמנה משטרה, מכיוון שהוא חשב שזכותו לפגוע ברכב של השכן (שהגיע אחרי שאני כבר לא הייתי בבית) והתוצאה הייתה שאותו אורח עוכב בתחנת המשטרה. 

מוסר השכל: עזוב וחנה במקום אחר, ליד ביתך שלך. (אגב ישנם שכנים ברחוב שלי שמשאירים נגרר חונה על מנת לתפוס את המקום הפנוי)

החלק מהרחוב סומנו חלקים (קוביות) שמטרתם לסמן שטח אסור לחניה על מנת שלא לחסום שער או יציאה מחצר.  (באישור העירייה) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תשמע, אתה ממציא לך נהלים ואז מתרץ לך שזה בסדר.

לשים שלט חנייה לדיירי הבית - זה לא רק פסול. זה גם לא חוקי. 

תחשוב לך שכל מקום שיש בו מצוקת חנייה היה פשוט מחליט שהחנייה הציבורית היא שלו פרטית. לא הייתה לך חנייה בשום מקום שהיית מגיע אליו.

להשאיר נגרר לא מחובר לרכב, זאת גם עבירה אגב.  אז גם זה לא בסדר. 

פשוט לא אוכפים את זה יותר מדי. זה הכל. 

אבל האשלייה הזאת שיש לחלק מבעלי הבתים הפרטיים שהחנייה ברחוב או מול הבית שלהם - היא שלהם. היא פשוט לא נכונה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא נאמר בשום מקום שהחנייה ברחוב פרטית. כן יש "גניבת עין" בשלט חניה לדיירי הבית ( לא בלבד ולא כל מגבלה אחרת) מן הסתם מעין " הודעה" עובדתי יש כאלו שמתעלמים ממנה. 

לצערנו מקובל בארצנו לבנות ולהקצות חנייה מספקת לכלל דיירי רוחב/בניין ויצירת מצוקה בכל מקום. לכן ה"פתרונות היצירתיים" בכל מקום שונים. אני ציינתי שנים מהם. הנקודה שלי היתה, שבשום אופן "רודף צדק" לא יכול "לנקום" הרכב חונה או בעליו רק כי אין לו היכן לחנות בנוחות כרצונו.

לא חסרות שיטות לשמור חנייה, חלקן יצירתיות במיוחד ( ערמת גזם/ מכשול שבעלי הבית שמים מול הבית שנעלמים עם הופעת רכב הבעלים, כמו הכסאות ששמים בחזיתות עסקים בדרום תל אביב) או כפי שענה אחד הגולשים, העמדת הרכב כך שקשה עד בלתי אפשרי לחנות לידו/אחריו/לפניו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תמונת מצב עדכנית: 

כפי שאתם נוכחים לראות, הגיע רכב משפחה שמחנה מול הבית והטויוטה כעת נעמדת מאחוריה. 

אני רוצה לציין שאתמול השארתי פתק על גבי השמשה עם השאלה "למה לתפוס שתי חניות?", אך לצערי אפילו לא טרחו להוריד את הפתק. הפתק עדיין שם למרות שהרכב היה בתנועה. אני מניח שראו ולא טרחו להוריד. 

2cKtyHl.jpg

• מעניין 1
פורסם

ברור לגמרי שהוא לוקח מרחק חצי מטה מהחניה הפרטית לשמור אופציה לעוד רכב שברשותו או לאורח, לחנות מול החנייה הפרטית.

זה לא כמו חנייה בניצב לכביש עם סימונים ואין פה שום עניין לא חוקי. 

אם זה כל כך מפריע לך ומדובר במצוקת חנייה אמיתית ברחוב, לא רואה שום בעיה למה לא לפנות לאותו אדם ולהסביר לו כי אולי יקפיד להיצמד לקצה החנייה הפרטית שלו ובכך יאפשר מקום לעוד רכב לחנות.

פורסם

גם בחנייה בטור או שיש סימונים - לא נתקלתי שנתנו דוח למישהו שלא חנה לפי הסימון.

תמיד הוא יכול לטעון שהיה שם לפני רכב אחר שחנה עקום והוא נכנס ככה בגלל זה.

אני חושב שאין מה לדבר איתו, זה לא ייתן לך כלום - הוא תופס 2 חניות בכוונה כי הוא רוצה לשמור אחת. הוא יודע להיצמד לקצה החנייה שלו יפה מאוד כשצריך.

• אהבתי 1
פורסם

שיחה עם ברכה וחיוך לא תזיק, סה"כ זה השכן ממול, אותו פוגשים/רואים יותר מאשר קרובי משפחה.

אולי אפילו לא חשב שזה מפריע ואחרי השיחה ישנה את הרגלו ואם לא אז לא...ולפחות זה ישב לו קצת בלב, בכל פעם שיחנה כך.

פורסם
לפני 2 שעות, zaf כתב:

לא נאמר בשום מקום שהחנייה ברחוב פרטית. כן יש "גניבת עין" בשלט חניה לדיירי הבית ( לא בלבד ולא כל מגבלה אחרת) מן הסתם מעין " הודעה" עובדתי יש כאלו שמתעלמים ממנה. 

לצערנו מקובל בארצנו לבנות ולהקצות חנייה מספקת לכלל דיירי רוחב/בניין ויצירת מצוקה בכל מקום. לכן ה"פתרונות היצירתיים" בכל מקום שונים. אני ציינתי שנים מהם. הנקודה שלי היתה, שבשום אופן "רודף צדק" לא יכול "לנקום" הרכב חונה או בעליו רק כי אין לו היכן לחנות בנוחות כרצונו.

לא חסרות שיטות לשמור חנייה, חלקן יצירתיות במיוחד ( ערמת גזם/ מכשול שבעלי הבית שמים מול הבית שנעלמים עם הופעת רכב הבעלים, כמו הכסאות ששמים בחזיתות עסקים בדרום תל אביב) או כפי שענה אחד הגולשים, העמדת הרכב כך שקשה עד בלתי אפשרי לחנות לידו/אחריו/לפניו.

לצערי אתה מתאר מעולה את מה שקורה כאן. 

אנשים מנסים לשמור חניות בדרכים ערמומיות, כמו למשל להציב פח זבל על המדרכה. אדם שחוזר עייף מהעבודה מחפש חניה ולא בראש שלו להזיז פח מסריח וכבד, אז ממשיך הלאה, ולכן ניתן לראות שפח כמכשול עובד להם מעולה. 

הנה דוגמה נוספת: 

רואים כאן בית שהוא הבית היחיד ברחוב שקטע החניה מולו צבוע באדום לבן! 

אולי זו באמת צביעה של העירייה ואולי לא, אבל כאשר קטע צבוע באדום לבן החניה אסורה לכלל האנשים - אבל לא, לבעל הבית מותר להחנות באדום לבן כי זו חניה מול הבית שלו.

(בתמונה אמנם לא רואים זאת, אבל זה קורה מס' רב של פעמים). 

היונדאי הוא הרכב של בעלי הבית שמופיע בתמונה, וכשאורחים מגיעים - הופה, מזיזים את האבנים הגדולות שמונחות שם, ומחנים רכב נוסף כאילו שלא קיים קטע אדום לבן.  

מופיע שלט שהחניה אסורה, ושבמקרה של חניה הרכב ייגרר. 

DzHAIYy.jpg

e77qY38.jpg

לפני 1 דקה, danniel כתב:

שיחה עם ברכה וחיוך לא תזיק, סה"כ זה השכן ממול, אותו פוגשים/רואים יותר מאשר קרובי משפחה.

אולי אפילו לא חשב שזה מפריע ואחרי השיחה ישנה את הרגלו ואם לא אז לא...ולפחות זה ישב לו קצת בלב, בכל פעם שיחנה כך.

לצערי אם פתק לא עבד גם שיחה לא תעזור. להבנתי הוא ביקש מדיירי הבניין ממול, ברוב חוצפתו, לא להחנות מול הבית שלו. 

מדובר באוכלוסיה קשה ופרימיטיבית (מצטער, לא יודע איך עוד לתאר את זה), אנשים שלא פועלים לפי ההיגיון וחושבים קודם על טובתם עצמם. טובת הכלל לא באה בחשבון בשום צורה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

כפי שהנך רואה, גם אם היה מתקרב אל הרכב שלפני הקורולה, לא נותר לרכב אחר די מקום כדי לחנות כחוק בלי להפריע לרכב שבחצר.

חנית ההונדה בתמונה העדכנית אינה חוקית. גם לבעלים אסור לחנות מול כניסה לחצרים.

יש לבדוק ברשות המקומית את חוקיות האדום-לבן בקטע המצולם. יש מצב שזו צביעה פיראטית(מי אמר עמי פיינשטיין).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 3 דקות, kompy כתב:

כפי שהנך רואה, גם אם היה מתקרב אל הרכב שלפני הקורולה, לא נותר לרכב אחר די מקום כדי לחנות כחוק בלי להפריע לרכב שבחצר.

חנית ההונדה בתמונה העדכנית אינה חוקית. גם לבעלים אסור לחנות מול כניסה לחצרים.

יש לבדוק ברשות המקומית את חוקיות האדום-לבן בקטע המצולם. יש מצב שזו צביעה פיראטית(מי אמר עמי פיינשטיין).

זה לא נכון. 

מלכתחילה הקורולה החנתה בדיוק מול הבית מה שלא מותיר מקום מאחורה, ואילו הייתה ממשיכה להחנות קצת יותר קדימה, היה נשאר מקום לרכב אחר להחנות כחוק.

הבעיה מתחילה בזה שהוא מחנה דווקא בדיוק מול הבית שלו, כשיש שפע של מקום להתקדם קדימה. 

נכון, הוא לא עבר על החוק, אבל זאת התנהגות של מניאק. 

• תוכן חדש...