Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, 

אחרי 4 חודשים על הבמוו 330e ו 7000 ק"מ עם אולי 6-8 ביקורים בתחנת דלק, אני ממליץ בחום על הרכב. ביד 2 פורסמה לבנה ב 170,000 ש"ח לפני מיקוח עם 12,000 ק"מ. בקיצור יש אפשרות לקנות גם בארץ למרות שהדגם החדש עושה עוד יותר חשק.

ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן ולהתרשם בעצמך, אני נהנה גם סתם מישיבה בפקקים, מהמערכת שמע המקורית, מהחיבור לאייפון בלי כבל, מהחניה האוטומטית, מהכח ההזוי שיש לרכב כשלוחצים על הדוושה, מהשקט בנסיעות על חשמל... ועוד ועוד

אם קראת את כל התהליך שלי בייבוא, בטח ראית שלא חשבתי על במוו בהתחלה אלא רק על טכנולוגית הפלאג אין. היום? אין מאושר ממני.

בהצלחה במה שתבחר, העיקר שתהנה מהדרך

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לי למצוא קשר בין כל הדגמים שהצעת. אנסה לתרום:

לגבי ה-330E - יכולה להיות רלוונטית רק אם אתה מוכןלשאת בעלויות טיפולים של רכב מהקטגוריה הזו. אם לא התנסית דע שיש הבדל לא קטן בין טיפול בספורטיבית (נניח 308GTI) לבין BMW.

באופן כללי, תחשוב מה המתנה אמורה לעשות לך - לתת לך להרגיש בן 40 (רכב ספורטיבי) או בן 60 (היברידי מנהלים). תמשיך משם.

במקומך הייתי מחפש רכב ספורטיבי משומש בן שנתיים שספג את רוב ירידת הערך, מחזיק בו חצי שנה-שנה ואז מקבל החלטה מה יהיה הרכב לטווח ארוך יותר. לא תפסיד הרבה בסיבוב כזה ותוכל להנות מכל העולמות כי הכיוונים שלך די שונים

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

באופן כללי, תחשוב מה המתנה אמורה לעשות לך - לתת לך להרגיש בן 40 (רכב ספורטיבי) או בן 60 (היברידי מנהלים). תמשיך משם.

אני בן 46, באתי מטויוטה קורולה והרכב הוא לא רכב מנהלים - זו לא סדרה7 וגם לא סדרה 5, כנראה שלא ממש נהגת בשני הרכבים, ואתה יכול להשוות אותה בדיוק ל 320i כי זה אותו המנוע רק ללא התוספת של החשמלי

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
הוספת לינק

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

קודם כל עצה: בקרן השתלמות לא נוגעים, התשואה שלה פטורה ממס והתשואה הממוצעת שלה גבוהה יחסית וגבוהה יותר מריבית על הלוואה שתוכל לקבל מקרן ההשתלמות (על חלק גדול מהסכום הצבור בקרן ההשתלמות).

כמו כן עכשיו ספיציפית קרן ההשתלמות שלך ספגה הפסדים עקב קריסת הבורסה, אבל ייתכן שעד סוף השנה תהיה התאוששות.

לגופו של עניין בקילומטרז של 70 ק״מ ליום ולגבי רכב פלאג אין זה אומר שרק חלק מתווך הנסיעה יהיה חשמלי (אלא אם כן תוכל להטעין גם בעבודה) ושה אומר שחלק מהנסיעה יהיה על מנוע הבנזין ועל מרכב כבד יותר עקב הסוללות. הייתי בודק איך הרכב מתמודד עם נסיעה כזאת ללא סיוע מנוע החשמל.

לגבי הבמוו 330e ספיציפית כמובן שעדיף את הדגם החדש, הישן כבר מיושן :) וטווח הנסיעה החשמלי שלו קצר.

אלפא ג׳וליה אכן נראית מעניינת מאד ותוכל להשיג משומשת במחיר בטווח התקציב.

עד סוף השנה הרבה דברים יכולים עוד להשתנות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מרגיש קצת לא נוח להשיא עצות, אבל כדאי לשמור את הכסף ( אם נשאר החשק, שחיקות הקורונה האחרונות קיצצו לא מעט בקרנות ההשתלמות ) ולהעדיף הלוואה מהקרן שנתנת לרוב בתנאים מצוינים במקום לוותר על הטבות המס שקיימות בקרן. 

פורסם

כמו שאמרו בתגובות מעלי, לא קשור לנושא אבל ממש מחזק שלא כדאי למשוך את קרן ההשתלמות.

הפטור מרווחי הון הופך את קרן ההשתלמות התוכנית חסכון הכי(?) משתלמת. 

כמו ש green ציין מקובל לקחת הלאווה כנגד הקרן אבל עם כל סיפורי הקורונה כיום אני אישית הייתי מחכה.

זה לא ייעוץ, לא ממליץ אפילו לא רומז, רק השנקל שלי.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

פורסם

קופרה לאון, תעשה את העבודה. גם רכב דיילי 5 דלתות, גם כוח , הכי הרבה כח לשקל במחיר שלה. מכיוון שאתה "יורה" לכל הכיוונים אני ממליץ להתמקד על מה שיש ופחות על מה שאולי יהיה.

ה 330E נותן הרבה ויש נם כאן כאלו שיספרו לך כמה הרבה. אבל אם  אתה בכיוון של שימושיות ,מרכב קצר יחסית, וכוח. אז קופרה לאון ואחריה GTI פרפורמנס משומשת קלות יהיו מתנות ראויות.

הייתי  במצב דומה לפני כמה שנים, החזרתי את רכב ה"מנהלים" לחברה והתחלתי לטפס במעלה הכח, 160 ואחר כל 180 ועכשיו 290 🙂 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שלום לכולם

תודה רבה לכל המגיבים על הדעות והמענה.

MICHAZZZ, פניתי אליך בפרטי, אשמח לשיחה

ייתכן שהכיוון הוא באמת יותר ספורטיבי שימושי (GTI), ואולי משומש קלות ולא חדש. ופחות מנהלים למרות שעדיין הדלת לא נסגרה...

לגבי קרן ההשתלמות שלי שעלתה כאן בכמה תגובות,

יש לי קרן ממקום העבודה הקודם עם וותק מ2004 ועם כ350 אש"ח (מתוכם אני מקציב רק חלק) ובנוסף קרן ממקום העבודה הנוכחי מ2015.

אני יודע מה זה חסכון והתנהגות כלכלית נכונה (לא מדובר בכספי ירושה), אבל היי, הגענו לגיל 50 ואני לא סובל הלוואות (גם בכרטיס אשראי אני לא משלם בתשלומים).

ולעניין

הנציג בפורום של לובינסקי לא חזר אלי, שפניתי לסוכנות הציעו רק את הGT.

כמו כן הייתי באולם של BMW וה330E ה"פשוט" גם יקר מדי וגם לא מרגיש ששוה את המחיר.

לקנות רכב משומש זה כאמור קצת מוקדם מדי ולכן בשלב זה אני מכניס את הנושא ל HOLD (למעט בדיקת יבוא)

שוב תודה רבה למגיבים על הדעות המעניינות והמועילות

אין החותם מעיד על גיסתו

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אין לי שום מושג לגבי ה-330E. יכול להיות של- @robertf יש אחת כזו? (מנפלאות הפורום החדש)

אכן, ומשום מה פיספסתי לחלוטין את ההתראה שהזכרת אותי, ואת השרשור בכלל... [emoji2357]

פותח השרשור, כבר ענה לך מישהו אחר פה שנוהג ברכב, אבל אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. אני עם 330e במאי שלוש שנים (שאגב אני לא חושב שביקרתי בתחנת דלק יותר מ10-12 פעמים במהלך כל התקופה הזו...) ומבסוט מאוד.

בכל אופן לא הבנתי אם אתה שוקל משומשת או לא (מבחינת התקציב הבנתי שכן כי הוא לא מתקרב למה שתצטרך עבור חדשה, אבל אז בהודעה האחרונה שלך ציינת שאתה לא מחפש משומשת...).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז אחרי ש"הלכתי לרעות בשדות זרים" (או במילים אחרות התעלקתי על שרשור אחר)

אני חוזר לעדכן,

התייעצתי, התרוצצתי, חקרתי ובדקתי.

330E הוחלט שיקרה מדי כחדשה עבורי, וצריך לרדת יותר מדי בשנתון של משומש.

פזו 308 GTI אין חדשות והאמת שאחרי ניסיון עבר עם המותג לא היה לי ממש חשק לעוד פזו' (והרי חשק זה לב העניין כאן...)

נשקלה גם אופציה תקציבית של 208GTI אבל בהתחשב בסעיף הקודם והיותה "צעצועית" מדי גם אופציה זו ירדה.

כמעט השתכנתי ללכת על קופרה משומשת, רק שמדובר על רכב ממומן מטייבה (והשילוב הזה לא עשה לי טוב בניהול הסיכונים וויתרתי)

ואז אמרתי, למה שלא אקפוץ לסוכנות VAG ואתרשם?

על הפרק היו גולף GTI וקופרה, קופרה לא היתה זמינה בתצוגה (זה היה ידוע מראש) אבל ההצעה המפתה שקיבלתי לרכב חדש גרמו לי לשנות כיוון וללכת על זה (צריך גם לעשות את זה לפחות פעם בחיים).

אז בוצעה הזמנה בכפוף לנסיעת מבחן (כאמור לא ראיתי בכלל את הרכב עדיין).

מבחינת מימון הוחלט שלא אגע בקרן ההשתלמות, התשלום יהיה מכל מיני השקעות קטנות שיש לי + הלוואה של כ 70 אש"ח (התמזל מזלנו, גם אני וגם אישתי היינו עובדים חיוניים שלא הפסיקו לעבוד בתקופה הזו)

אעדכן אחרי נסיעת המבחן

תודה מיוחדת ל @misterb שליווה אותי בתהליך וייעץ לא מעט, הוא הראשון שעודכן על ההזמנה (אפילו לפני אישתי) :lol:

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה! אחלה בחירה ושמחתי לעזור. אין לי ספק שתהנה מהאוטו, הוא באמת נותן פתרון מעולה עם מעט מאד פשרות.

מצחיק שאתה השלישי שעובר מהפוקוס אקובוסט הספציפית שלך/שלי לשעבר - לקופרה :)
אז מי ששואף לקופרה - הפוקוס למכירה בקרוב [emoji12]

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 2 שעות, windsurfer כתב:

מבחינת מימון הוחלט שלא אגע בקרן ההשתלמות, התשלום יהיה מכל מיני השקעות קטנות שיש לי + הלוואה של כ 70 אש"ח (התמזל מזלנו, גם אני וגם אישתי היינו עובדים חיוניים שלא הפסיקו לעבוד בתקופה הזו)

ראשית תתחדש!

אם יש לך קרן השתלמות, אז אתה אמור להיות זכאי להלוואה מהקרן. בד"כ התנאים להלוואה דרך בית ההשקעות (כאשר קרן ההשתלמות משמשת כערובה) הם הכי טובים (P-0.5%).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תתחדש ותהנה!

ו...

לפני כשעה, misterb כתב:

אז מי ששואף לקופרה - הפוקוס למכירה בקרוב emoji12.png

זה מגיע עם מנוע ספייר, או שצריך להמתין שיסדק צינור וכו' ורק אח"כ מקבלים את המנוע? 🤔

Today is a great day!

Just like every day...

• תוכן חדש...