Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

יש לי בעיה שמטרידה אותי בימים האחרונים ואולי מישהו כאן יוכל להסביר לי את ההגיון העומד מאחורי המיסוי שקשור אליה:

במסגרת העבודה שלי אני מקבל החזרי נסיעות+חניות, כמובן שעל הנסיעות אני משלם מס (בדלק) ומע"מ (בתיקונים, ביטוח וכדומה, כמובן גם יש מע"מ על החניה עצמה, ומי שמרוויח מהחניה משלם מס הכנסה על הרווחים...).

ובכל זאת, אחרי שאני מקבל את ההחזר מהעבודה (שעובר את האלף ש"ח בחודש) אני משלם עליו מס.

הגילום של ההחזרים האלו בברוטו גורמים לי לעליית מדרגת מס בסוף השנה, ובנוסף 'נגזלים' לי מהכיס קרוב ל2000 ש"ח נוספים רק על מיסוי, שכאמור כבר שילמתי?

דיברתי על זה עם כמה חברים והרבה באמת התחילו לשאול את עצמם את השאלה הזו - 'למה אני משלם מס כפול?'

למישהו יש הסבר? אני טועה איפשהו בחישוב? אני צודק בחישוב ואכן דופקים אותנו חזק?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

אם משלמים לך על הדלק, אזי כדי שאתה תמנע מתשלום מס אתה צריך לספק חשבוניות למעביד ושהוא יחזיר לך את כספך במזומן.

כך המעסיק מכניס כהוצאה מוכרת חלקית את עלויות הדלק וממך נמנע כל התעסקות עם מיסים (בכל הקשור לדלק).

מקרה א - אם משלמים לך הוצאות רכב (על הרכב בלבד, בלי קשר לדלק, נגיד 1000 ש"ח), ובהנחה שההסכם המוגדר הוא שלא צריך לפגוע לך בנטו, , הנה"ח צריכות לבצע חישוב שהתוספת בברוטו תהיה כזאת שלא פוגעת לך בנטו, ואז מדרגות מס וכו' לא אמורות לשנות לך.

מקרה ב - אם משלמים לך הוצאות רכב כתוספת, אזי הגיוני שתשלם עבור המס (בדיוק כמו שתשלם על המס אם תקבל רכב מהעבודה).

אם לדג' אתה חוסך למעסיק מוניות ע"י כך שאתה נוסע עם רכבך הפרטי ובתמורה הוא משפה אותך, אז מקרה א הוא זה שצריך להיות בתוקף, כמובן שזה צריך להיות בהסכמת המעביד.

אם מקום העבודה דורש רכב כחלק מהגדרת התפקיד, הוא מוכן לתת לך רכב (ואתה צריך לשאת בעלות המס) ואתה אומר לו "אוקיי, לא רוצה רכב כי כבר יש לי, בוא תתן לי החזרים", אזי מקרה ב הוא זה שצריך להיות בתוקף, ואז אתה משלם את המס.

פורסם

כלומר בעצם הצגת חשבוניות, למשל 117 ש"ח, צריכה לזכות את המעסיק מהתשלום על ה17 ש"ח מעמ , ואז כמה עליו לשלם לי בפועל?

פורסם

לא הבנתי.

אתה מקבל 1,000 שקל רכיב שכר בתלוש בגין החזר הוצאות דלק או שאתה משלם על דלק מכיסך, מציג חשבוניות וכנגד זה מקבל החזר בתלוש?

פורסם

אני מקבל סעיף 'נסיעות' באופן גלובאלי לכל יום עבודה.

מעבר לכך אם אני מחנה בחניון אני מציג חשבונית ומחזירים לי את מה ששילמתי (עדיין בתוך סעיף 'נסיעות')

האם חשב השכר צריך לפעול באופן אחר בכתיבת התלוש?

תודה.

פורסם (נערך)
כלומר בעצם הצגת חשבוניות, למשל 117 ש"ח, צריכה לזכות את המעסיק מהתשלום על ה17 ש"ח מעמ , ואז כמה עליו לשלם לי בפועל?

לא

אתה שילמת 117 ש"ח, אתה מקבל 117 ש"ח

מה המעביד עושה עם זה (מקבל 17 שח חזרה + הכרה חלקית במס), לא עניינך.

אבל, מה שכן עניינך, אתה לא משלם על זה מיסים.

--

בסופו של יום, אתה אמור לא להפגע כתוצאה מביצוע הנסיעות עם הרכב שלך (ואפילו אומר שאתה צריך לצאת ברווח כלשהוא).

אם בלי הרכב אתה מקבל 1000 שקל נטו, עם הרכב אתה מוציא 500 שקל נטו

בסופו של דבר בנטו אתה צריך לקבל 1000 נטו משכורת + לפחות חזרה 500 נטו הוצאות רכב.

איך הכי נכון לעשות את זה (לדעתי) ?

החזרי דלק ע"י חשבוניות (הוצאת 300 קיבלת 300)

חישוב מסוים שכולל בתוכו שיפוי עבור הוצאות רכב שוטפות אשר מייצג בנטו את כלל העלויות שעולה לך להחזיק את הרכב בחלק היחסי שבשימוש לטובת העבודה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

אבל ה117 כן מגיע לברוטו, בגלל זה אני שואל איך אני אמור לקבל את זה בצורה שונה, שלא מחוייבת במס?

פורסם
אבל ה117 כן מגיע לברוטו, בגלל זה אני שואל איך אני אמור לקבל את זה בצורה שונה, שלא מחוייבת במס?

אתה לא איתי.

117 מגיע לברוטו, משם אתה משלם כסף כדי להמיר את זה לנטו , כלומר :

הוצאת 117 שח נטו, קיבלת 90 שח נטו, אתה מפסיד.

כדי לא להפסיד, אתה מביא חשבונית דלק 117 להנהלת חשבונות ובתמורה מקבל מזומן 117 שקל, לא הרווחת ולא הפסדת.

לא ברוטו לא שמוטו, אין קשר בין הוצאות הדלק לתלוש המשכורת.

--

רוצה המעביד לתת לך החזרים בברוטו, יתכבד ויעלה את הסכום כך שהנטו יצא מינימום 117 שח.

פורסם

כלומר את ההוצאות שיש בגינן חשבוניות המעסיק צריך לשלם לי בנפרד מתלוש השכר (אין לי איתו קשר פיזי לכן המשמעות היא בהעברה בנקאית)

פורסם
אני מקבל סעיף 'נסיעות' באופן גלובאלי לכל יום עבודה.

מעבר לכך אם אני מחנה בחניון אני מציג חשבונית ומחזירים לי את מה ששילמתי (עדיין בתוך סעיף 'נסיעות')

האם חשב השכר צריך לפעול באופן אחר בכתיבת התלוש?

תודה.

אתה אמור לתת את החשבונית למעסיק והוא צריך לשלם לך את הסכום לא כחלק מהתלוש אלא כנגד הוצאה.

החניון לא שונה לצורך העניין אם הלכת לקנות מברגה עבור המעסיק שלך, שילמת מכספף והבאת לו קבלה. החשבונית/קבלה היא שלו ואתה רק הצינור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה שאתה קונה דירה אתה משלם לעו"ד של הקבלן אחוז מסויים מתוך מחיר החוזה כולל מע"מ ועל זה העו"ד גובה מע"מ בנוסף.

למה לשלם מע"מ כאשר כבר שילמת מס הכנסה על ההכנסות שלך.

במקרה הספציפי אתה מביא לו קבלות והוא אמור לשלם לך את מלוא הסכום של ההוצאה כולל המע"מ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה אמור לתת את החשבונית למעסיק והוא צריך לשלם לך את הסכום לא כחלק מהתלוש אלא כנגד הוצאה.

החניון לא שונה לצורך העניין אם הלכת לקנות מברגה עבור המעסיק שלך, שילמת מכספף והבאת לו קבלה. החשבונית/קבלה היא שלו ואתה רק הצינור.

בדיוק.

נשמע כמו חשב שכר שלא בדיוק יודע מה הוא עושה וסתם מנפח למעסיק את ההוצאות.

פורסם

הוא משלם לך על חניה יומיומית ליד העבודה, או על חניה במסגרת שליחויות ללקוחות וכו'?

אאלט יש הבדל בין שני המקרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חניה בקרבת מקום העבודה

הוא אמר לי שהוא עצמו לא מזדכה על זה כי זה לא על רכב שרשום על שם העסק.

האם אני יכול להציג את החשבוניות האלו למס הכנסה בסוף שנה?

• תוכן חדש...