Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג שנתפס במהירות של 242 קמ"ש, באמצעות אקדח הלייזר.

טען שנסע 155 קמ"ש, בעוד העו"ד שלו בדק מהי המהירות המקסימלית של הרכב מול היצרן.

המהירות המקסימלית 230 קמ"ש, העו"ד לקח הצהרה שלא בוצע שיפורים לרכב.

הזמין מומחה שבחן את שתי המערכות (הממלז + הליידאר) לקראת המשפט,

גילה שהפעולה שלהן עשויה לפגוע בדיוק המדידה של המכמונת המשטרתית.

הממל"ז פועל באורך גל סביב 930 ננו.

הליידאר של הוולוו פועל באורך גל דומה מאוד, 932.

הפרש כזה עלול ליצור מצב שהלייזר המשטרתי יקלוט לא רק את ההחזר מהקרן ששיגר,

אלא גם את שידור הלייזר שיצא מהמכונית ולכן תתקבל מדידה שגויה,

בלי שהמכשיר יזהה את הטעות ויתריע אודותיה למפעיל.

בנוסף עלו ספקות נוספים בתיק,

לצעד האזהרה מצד יצרנית הממל"ז : כי יתכנו מצבים שבהם במכוניות המצוידות בבקרת שיוט אקטיבית מבוססת לייזר “עשויות לייצר בעיה”

ברגע שביקש העו"ד לזמן לעדות את אנשי מעבדת מכשור האכיפה של אגף התנועה

כדי לקבל את התייחסותם לפעות המכשיר ולהפרעות שעשויה לגרום להן מערכת הלייזר במכוניות,

הודיעה התובעת כי המשטרה חוזרת בה מכתב האישום. הנהג זוכה.

הולך להיות מעניין בעתיד, ואיך בידיוק טאטא המשטרה את העניין הזה.

מקור

פורסם

שאלה שצצה לי

מה הסיכוי שמכשיר הלייזר יגרום לקריאה שגוייה במערכות הבטיחות של הוולוו (לצורך העניין) ובלימת חירום של הרכב?

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

פורסם

עם רק היה איזה גוף אחראי לתפקוד המדינה הקטנה שלנו שהיה עושה את תפקידו במקצועיות ובאחריות, אבל נאדה יד ימין לא רק שלא יודעת מה יד שמאל עושה, היא אפילו לא מכירה בקיומה הפיזי. משרד התחבורה שאחראי על ענף המכוניות ומכון התקנים היה צריך וצריך לתת פתרון לנושא.

פורסם

המשטרה בחרה שלא להתבזות, בפעם האחרונה שהיא הביאה את המומחים לבית המשפט א3 נזרק מכל המדרגות והמומחים נתפסו בשקרים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שאלה שצצה לי

מה הסיכוי שמכשיר הלייזר יגרום לקריאה שגוייה במערכות הבטיחות של הוולוו (לצורך העניין) ובלימת חירום של הרכב?

לא סביר בעליל.

המערכת של הרכב חייבת להיות מתוכננת לתפקד בסביבה מרובת קורנים (לוזרים), שכן יש סיכוי יותר מסביר ששני רכבי וולוו יסעו באותו כביש.

לכן המערכת עובדת עם קרן מקודדת ויודעת לזהות איזה החזר שייך אליה ואיזה לא.

יום טוב גם לך

פורסם
לא סביר בעליל.

המערכת של הרכב חייבת להיות מתוכננת לתפקד בסביבה מרובת קורנים (לוזרים), שכן יש סיכוי יותר מסביר ששני רכבי וולוו יסעו באותו כביש.

לכן המערכת עובדת עם קרן מקודדת ויודעת לזהות איזה החזר שייך אליה ואיזה לא.

אני מניח שעל הבסיס הזה גם המכשירים של המשטרה עובדים.

אם זה אכן כך אז ההגנה במשפט לא תוכל להשתמש בטיעון של שיבוש הקריאה (כנראה המשטרה עם עוכריי דין לא משהו)

פורסם
אני מניח שעל הבסיס הזה גם המכשירים של המשטרה עובדים.

אם זה אכן כך אז ההגנה במשפט לא תוכל להשתמש בטיעון של שיבוש הקריאה (כנראה המשטרה עם עוכריי דין לא משהו)

בכלל לא בטוח..

מזכיר לך שהממלז המשטרתי זה מכשיר ותיק, ותוכנן הרבה הרבה לפני שרכבים היו מצויידים בכל מיני מערכות רדאר מתקדמות.

באותה תקופה יצרן הממל"ז המשטרתי יכול היה בקלות להניח שאין לוזרים\קורנים אחרים בכביש באותו אורך גל. ובנוסף להגדיר מגבלת מערכת, שאסור להפעיל שני ממל"זים כאלו במרחק X אחד מהשני.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

צריך להוסיף עוד ארגומנט, אפשרות שהקורן ברכב המלוזר או אלה שלצידו "יאפילו" וישבשו משמעותית את המקלט במכשיר הלוזר- צד השוטר. מצב כזה מאוד מציאותי בהתיחס לרמות האנרגיה המשודרות ואלה הצפויות להקלט.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
בכלל לא בטוח..

מזכיר לך שהממלז המשטרתי זה מכשיר ותיק, ותוכנן הרבה הרבה לפני שרכבים היו מצויידים בכל מיני מערכות רדאר מתקדמות.

באותה תקופה יצרן הממל"ז המשטרתי יכול היה בקלות להניח שאין לוזרים\קורנים אחרים בכביש באותו אורך גל. ובנוסף להגדיר מגבלת מערכת, שאסור להפעיל שני ממל"זים כאלו במרחק X אחד מהשני.

גם נכון.

בקרוב מכרז לממל"ז

פורסם

עכשיו כל אחד יכול לטעון שנסע לידו בכביש רכב בעל מערכת מבוססת לייזר. המשטרה לא רצתה לעשות תקדים, אבל אי אפשר להתחמק, בסוף החרא תמיד צף.

מצד שני המשטרה לא הוכיחה שמערכות ה- A3 אמינות ועדיין מפעילה אותן כאילו לא היה כלום...

Finger's gonna kill me.

פורסם

השיטת עבודה של א3 היא כזו, רק שה"קטע" הוא באורך של מטרים בודדים.

וגם אז זה לא עבד להם מי יודע מה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
והנה הקדימון לשינוי שיטת האכיפה למהירות ממוצעת בין קטעים...

אמאלללההההה.

הקץ לנסיעות ב 160 קמ"ש?

אצטרך לנהוג כמו בבלגיה, כל מקום שיש מדידת מהירות צריך לרדת ל-130....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...