Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מאזדה 6, 2013 מנוע 2000 וכבר תקופה שסובל מעליה בצריכת דלק והאצה יחסית איטית לעומת העבר.

האם צריכת דלק מוגברת ותאוצה יחסית איטית יכולים להצביע על סתימה של מסנן דלק?

צריכה להיות נורת תקלה במקרה כזה? אפשר להסתמך על הנתונים של מחשב הרכב שצריכת הדלק עלתה מ8.4 ל100 ק"מ ל10.5 ל100 ק"מ?

הוחלפו פלגים, פילטר אוויר מקורי וניקוי מצערת.

תודה.

פורסם

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?659238-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-6

ראה תשובתם של BASSDRIVER ומוסך שי לי .

יש החלפה ב 105,000/135000 - תלוי בדגם המנוע

(SkyActive - GJ, החלפה ב 135,000,המסנן הוא חלק ממשאבת הדלק) או הקודם (GH),שבו המסנן מוחלף בלי קשר למשאבה ב 105,000 ק"מ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יותר מצביע על עייפות מנוע או רגל כבדה עם מזגן ו\או צמיגים לא מנופחים או לא איכותיים או בלויים, אי החלפת מסנן אוויר \ פלאגים

הזול עולה ביוקר

פורסם
בטוח שזה לא עקב שימוש מוגבר במזגן עקב העונה?
לא. אין שינוי באופי הנהיגה, נסיעה, מרחק או משהו כזה כבר כמה שנים
פורסם
https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?659238-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-6ראה תשובתם של BASSDRIVER ומוסך שי לי .יש החלפה ב 105,000/135000 - תלוי בדגם המנוע

(SkyActive - GJ, החלפה ב 135,000,המסנן הוא חלק ממשאבת הדלק) או הקודם (GH),שבו המסנן מוחלף בלי קשר למשאבה ב 105,000 ק"מ.

מכיר את התשובות כי אני פתחתי את השרשור ההוא. מכיוון שעשיתי כמה דברים ברכב ועדיין אין שיפור, רציתי לדעת אם מסנן דלק שמתחיל להיסתם אמור להדליק נורת תקלה או לא, בשביל שתהיה לי אינדיקציה אם להחליף אותו או לא כחלק מנסיון למצוא את הבעיה
פורסם
יותר מצביע על עייפות מנוע או רגל כבדה עם מזגן ו\או צמיגים לא מנופחים או לא איכותיים או בלויים, אי החלפת מסנן אוויר \ פלאגים
עייפות מנוע? מה הכוונה בזה? איך ניתן לטפל בדבר כזה?מסנן אוויר הוחלף לפני כחצי שנה ופלאגים לפני 15K.צמיגים הוחלפו לפני 3 שנים לסיניים, אבל כל העסק של צריכת דלק התחיל לפני מעל לשנה.
פורסם

גם אצלי ב GH התחילה בעיה של חוסר סחיבה, בעיקר במהירות נמוכה בעיר, בסל"ד נמוך ובעיקר בהילוכים 2 ו 3. מעבר לכל מה שנכתב ונאמר בנושא, אני שוקל ללכת לאיבחון אצל ספי - אני חושד ביעילות של הגיר (יותר נכון חוסר יעילות), בעיקר כשהמנוע חם ובמיוחד בקיץ (פות"ש שים לב ששאלת בפעם שעבר בקיץ, והנה שוב אנחנו בקיץ). ההימור שלי - כשהגיר חם הממיר מומנט/אלמנטים אחרים בגיר מאבדים מיעילותם.

פורסם

מה זה אומר ״אלמנטים בגיר מאבדים מיעילותם״?

או שהגיר מעביר הילוכים או שלא, או שהגיר מחליק או שלא.

יום טוב גם לך

פורסם

לא יודע אם זה מה שנקרא גיר מחליק - בנסיעה בעומס בהילוך נמוך במהירות כ 20-30 קמ"ש בעיקר בעליה, עושה רושם שחלק מהכוח הולך לאיבוד. במיוחד ממאן להוריד להילוך נמוך יותר.

פורסם
כמה ק"מ יש למכונית ומה אופי הנסיעות (עירוני, בינעירוני)?.

בברכה - רפי לין

ביום יום אני נוסע עם הרכב גג 20 ק"מ, לעבודה וחזרה הביתה. מצד שני הוא הרכב העיקרי בבית, אז כשעושים נסיעות ארוכות יחסית, זה איתו. העניין הוא שכבר 4 שנים זה המסלול הקבוע שלי, והכל היה בסדר כשקניתי את הרכב לפני 3 שנים.

הרכב נקנה עם 75K וכרגע עומד על 105K.

פורסם
גם אצלי ב GH התחילה בעיה של חוסר סחיבה, בעיקר במהירות נמוכה בעיר, בסל"ד נמוך ובעיקר בהילוכים 2 ו 3. מעבר לכל מה שנכתב ונאמר בנושא, אני שוקל ללכת לאיבחון אצל ספי - אני חושד ביעילות של הגיר (יותר נכון חוסר יעילות), בעיקר כשהמנוע חם ובמיוחד בקיץ (פות"ש שים לב ששאלת בפעם שעבר בקיץ, והנה שוב אנחנו בקיץ). ההימור שלי - כשהגיר חם הממיר מומנט/אלמנטים אחרים בגיר מאבדים מיעילותם.

יש מידי פעם הרגשה שהרכב תקוע בהילוך גבוה וההאצה איטית בגלל זה, ורק קיק משחרר את זה. אצלי המנוע הוא SKY ACTIVE, אז בעקרון החלפת פילטר אמורה להיעשות בעוד 30K על פי הוראות יצרן.

ד"א, מי זה ספי?

פורסם

ספי הוא מומחה לתיבות הילוכים אוטומטיות - מכון גירים בסגולה:

http://www.girim.co.il/

מה שאתה מתאר דומה לאצלי - הרכב בנסיעה איטית בעליה 20 30 קמ"ש תקוע בהילוך שלישי וממאן להוריד לבד להילוך שני, אלא אם עושים קיקדאון או שמעבירים ידנית בטיפטרוניק. כנ"ל ב 40-50 קמ"ש תקוע ברביעי ולא מוריד לשלישי. ואם אני לוחץ על הדוושה של הגז הוא משמיע רעש מוזר שאולי לזה התכוונו שהגיר מחליק (לדעתי זה הממיר מומנט) ולא מוריד הילוך. כאילו התיבה עצלה בהורדת הילוכים. הרכב שלי דור שני עם 130,000 ק"מ והוחלף פילטר דלק ב 105,000.

תגיד - יש מצב שהתופעה מחמירה כשהטמפרטורה בחוץ גבוהה? כך נראה לי לפחות. נראה לי שזה קשור.

• תוכן חדש...