Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ספי הוא מומחה לתיבות הילוכים אוטומטיות - מכון גירים בסגולה:

http://www.girim.co.il/

מה שאתה מתאר דומה לאצלי - הרכב בנסיעה איטית בעליה 20 30 קמ"ש תקוע בהילוך שלישי וממאן להוריד לבד להילוך שני, אלא אם עושים קיקדאון או שמעבירים ידנית בטיפטרוניק. כנ"ל ב 40-50 קמ"ש תקוע ברביעי ולא מוריד לשלישי. ואם אני לוחץ על הדוושה של הגז הוא משמיע רעש מוזר שאולי לזה התכוונו שהגיר מחליק (לדעתי זה הממיר מומנט) ולא מוריד הילוך. כאילו התיבה עצלה בהורדת הילוכים. הרכב שלי דור שני עם 130,000 ק"מ והוחלף פילטר דלק ב 105,000.

תגיד - יש מצב שהתופעה מחמירה כשהטמפרטורה בחוץ גבוהה? כך נראה לי לפחות. נראה לי שזה קשור.

לא שמתי לב לטמפרטורה בחוץ, אבל עושה רושם שבתחילת נסיעה האוטו נוסע סבבה, וככל שהנסיעה מתארכת חוסר הסחיבה מורגש.

מה שמחרפן אותי זה שאין שום נורת תקלה דולקת, ככה שזה יוצר מצב של יריה באפילה מאיפה הבעיה

פורסם

תגיד - יש מצב שהתופעה מחמירה כשהטמפרטורה בחוץ גבוהה? כך נראה לי לפחות. נראה לי שזה קשור.

לא שמתי לב לטמפרטורה בחוץ, אבל עושה רושם שבתחילת נסיעה האוטו נוסע סבבה,

וככל שהנסיעה מתארכת חוסר הסחיבה מורגש.

נראה כי הבעיה יותר בממסרה - ובמיוחד כאשר חם, החלקה ו העברת כוח לא תקינה מהמנוע לגלגלים.

במידה ו ב 10 דקות הראשונות של הנסיעה, כאשר נוזל הממסרה לא חם, העברת ההילוכים תקינה - הבעיה בנוזל הממסרה.

אפשר ונוזל הממסרה עייף וישן, לכן לא מבצע היצמדות טובה ונגרמת החלקה

אפשר ובממסרה האוטומטית מילאו בעבר, נוזל ממסרה שלא בתקן הנדרש.

וכאשר הוא מתחמם, הוא מאבד צמיגות ולא מבצע היצמדות טובה.

מאחר וכאשר הוא קר, אתה רושם כי העברת ההילוכים תקינה.

ראה דיונים דומים בנושא עם החלפת נוזל הממסרה, וסידור הבעיה.

א - מאזדה 3 בעיות גיר - הבעיה כאשר הממסרה חמה

ב - איבוד כוח כתוצאה מבלאי ברכב

ג - רנו מגאן 2007 - תקלה חוזרת בתיבת ההילוכים -

בלילה כשקר, התקלה בקושי קורת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לאחר קריאה בפורום של פוסטים כגון אלה שצוינו לעיל, החלטתי לבצע החלפה של נוזל הממסרה. לפני שנה וחצי בוצעה החלפה חלקית של הנוזל כולל מסנן במוסך ברשת היבואן (אני מניח שהיו אמורים למלא ב M-V), ולאחר חודש וחצי בוצעה שוב החלפה חלקית. גילוי נאות - לפני ביצוע ההחלפה התייעצתי עם המוסך, ולדעתם לא היה צורך להחליף. אך כאשר רוקנו את הנוזל הישן - הוא היה שחור משחור.

התקלה המתוארת התחילה לאחר מכן - אני תוהה אם להחלפה יש תרומה לבעיה. או שמדובר בתקלה בבלוק שסתומים שגורם לאיטיות בהורדת הילוכים ומשכך לעומס בשל נסיעה בהילוך גבוה מהנדרש -> שגורם להחלקה.

ללא קשר, בחורף כשקר בבוקר, יש מכה בהעברה בין ראשון לשני - מקריאה בפורום וגם בפורומים בחו"ל - תקלה נפוצה.

• תוכן חדש...