Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

סתם רקע כללי, יש לי פיג'ו ראלי 1600 שנת 98. אז ככה....

אתמול נסעתי עם חברים, ובדרך הביתה כשכבר הגעתי לשכונה נסעתי במהירות נמוכה בתוך הרחובות. השעה הייתה בערך בשש בבוקר, והמהירות הייתה באמת לא גבוהה, פשוט נורמלית לכל נהג ונהג. נסעתי, והייתה כיכר לפני, כיכר שתמיד ידעתי שהיא קצת מוזרה. כי היא אומנם לא גדולה, אבל צריך ממש הרבה לסובב את ההגה, אז נכנסתי לכיכר ורציתי להמשיך ישר ואז התחלתי לסובב את ההגה שמאל בשביל לצאת מהכיכר ואז ראיתי מולי חתיכת בלוק! פשוט בלוק שאם הייתי עולה עליו עם הגלגל השמאלי מי יודע מה היה קורה, אז בשנייה האחרונה (הייתי טיפה עייף, בגלל זה ראיתי את זה מאוחר) שברתי ימינה כדיי להתחמק מזה ואז שברתי שמאלה.

כששברתי ימינה הגלגל הקדמי הימני שלי עלה על המדרכה במהירות שהייתה בא כי לא הכי הספקתי לבלום.

האוטו מבחינת מנוע נוסע אוטו דבר, אבל יש לי רעידות בהגה וההגה רועד לי כל הזמן, חוץ ממתי שאני עומד ברמזור למשל.

למישהו יש רעיון ממה זה? כמה יעלה לתקן?

תודה רבה, מאוד חשוב.

Back to the original - NC again.

פורסם

לדעתי הרעידות נובעות ממכה שקיבל הגנ'ט הימני.

תנסה לבדוק אצל פנצרמכר - איזון גלגל על הרכב ותקווה שיסתיים בזה.

פורסם
כיכר שתמיד ידעתי שהיא קצת מוזרה. כי היא אומנם לא גדולה, אבל צריך ממש הרבה לסובב את ההגה,

מן הסתם ככל שהככר יותר קטנה צריך יותר לסובב ת'הגה, כי רדיוס הסיבוב מצטמצם.

:puzzled:
פורסם
רעידות זה דבר כללי מידי.

זה יכול להתחיל מאיזון גלגלים או כיוון פרונט, להמשיך בג'נט עקום , ולהסתיים

בחלק ממערכות ההגה.....

אמא שלי הרגע לקחה את האוטו לנסוע עליו כדיי לראות מה יש לו. היא אומרת שהג'אנט עקום... אני לא שמתי לב לזה, אבל אתמול מרוב העצבים שעשיתי עוד פחדתי להסתכל על זה...אז, מה קורה עם הג'אנט עקום?

פורסם
רעידות זה דבר כללי מידי.

בחלק ממערכות ההגה.....

אמא שלי הרגע לקחה את האוטו לנסוע עליו כדיי לראות מה יש לו. היא אומרת שהג'אנט עקום... אני לא שמתי לב לזה, אבל אתמול מרוב העצבים שעשיתי עוד פחדתי להסתכל על זה...אז, מה קורה עם הג'אנט עקום?

פשוט מאוד... מחליפים... עולה כמה שעולה...

(וזה יעלה. אם לא מוצאים ג'נט מאיזה פירוקייה, זה יעלה, לדעתי יותר זול לקחת ג'נטים חדשים, הנה לך הזדמנות להחליף ג'נטים...)

ותקווה שזה נגמר בזה שהג'נט עקום... יכול בכייף להגרם נזק למערכות ההגה.

Race Smart

פורסם
ג'אנט פלדה לא צריך לעלות יותר מדי.

דבר עם תומר 106 ראלי. יש לו הרבה חלקים של ראלי....

אולי יש לו מה שאתה צריך

ג'נט פלדה ממש לא, אבל ג'נט פלדה לראלי כן...

בכל אופן לא ללכת על האופצייה של יישור הג'נט, על זה אני בטח לא הייתי הולך.

Race Smart

פורסם

אולי יש לו מה שאתה צריך

למה לא?

ג'אנט פלדה אפשר לתקן בקלות אצל מרבית הפנצ'רמעכרים.

כל עוד העיקום לא ממש רציני אין סיבה לקנות ג'אנט חדש לגמרי.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
רעידות זה דבר כללי מידי.

בחלק ממערכות ההגה.....

(וזה יעלה. אם לא מוצאים ג'נט מאיזה פירוקייה, זה יעלה, לדעתי יותר זול לקחת ג'נטים חדשים, הנה לך הזדמנות להחליף ג'נטים...)

יכול בכייף להגרם נזק למערכות ההגה? איך אני יודע שלא נגרם?

למוסך אני ילך רק מחר, אבל לבנתיים שאני ידע...

פורסם
רעידות זה דבר כללי מידי.

בחלק ממערכות ההגה.....

יכול בכייף להגרם נזק למערכות ההגה? איך אני יודע שלא נגרם?

למוסך אני ילך רק מחר, אבל לבנתיים שאני ידע...

יכול להגרם, לא אמרתי שנגרם. מחר במוסך תדע הכי טוב.

Race Smart

פורסם

אולי יש לו מה שאתה צריך

ממש לא. ג'נט לראלי אפשר להשיג בזול מאוד. אני לא זוכר במדויק את המחיר אבל זה סדר גודל של 200-300 ש"ח מקסימום. (לפחות זה מה שאני זוכר שגל106ראלי אמר לי, לא שאני סומך עליו שהוא יודע מה שהוא אומר :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אהלן.

קודם כל,יש כמה דברים שתצטרך לבדוק.

אם עיקמת ג'נט,זה שום דבר.

הג'נטים האלה בנויים (לדעתי) מחומר שכולל נייר ממוחזר....

הם מתעקמים בקלות שבאמת מטרידה (אני שברתי אחד לשלוש חתיכות על בור בכביש,מה שגם קרע את הצמיג).

יש לך 2 אופציות-קודם כל,לך תראה כמה נזק בכלל גרמת.אולי זה רק כיפוף קטן?

בפיז'ו סיטרואן ג'נט כזה עולה 250 שקלים.זה כלום כסף.לך,קנה ותהיה מרוצה.הג'נטים שיש לי בבית מיועדים לפעמים הבאות שמע"צ תחליט לעצב לי מחדש את האוטו... :lol: גל שם ג'נט 15,כך שיש לו בטח 14 למכור.

מעבר לזאת-פנצ'ר מעכר טוב יכול ליישר את הג'נט בחמש דקות של עבודה.

עכשיו-שים לב לדברים הבאים:

1 או קיי.יישרת את הג'נט.אבל מה עם הצמיג?תבדוק טוב שאין "בלון" או קרע בדופן הצמיג.אם יש-אני מצטער,אבל תצטרכו להיפרד כידידים.

2 בכל מקרה-אתה צריך לבצע איזון על 2 הג'נטים הקידמיים.אם הג'נט התעקם,המכה היתה יפה,מה שאומר שהציר דורש איזון.

3 אחרי יישור הג'נט,תבדוק בכביש ישר ומאוזן אם האוטו מושך לצד ימין או שמאל.לפני זה,תבדוק שהלחץ בצמיגים זהה.אם הוא מושך,אתה זקוק לכיוון פרונט.

וכאן שאלת המיליון,או סעיף הזין בתחת....

(סליחה על השפה הגסה)

4 בפיז'ו 106 לדורותיהן,המשולשים הקידמיים בנויים לספוג כל מכה שהגלגלים חוטפים.יש סיכוי 50/50 שהמשולש נפגע,או לפחות המיסבים שלו (מה שנקרא בולג'ויינט).יש דרך ממש פשוטה לבדוק את זה.

קח סרגל.תבדוק מה המרווח בין הכנף לבין בצמיג-גם מקדימה,גם למעלה וגם מאחור-כלומר (אם אתה עומד עם הפנים לג'נט) בצד ימין,בצד שמאל ולמעלה.

כמובן שאת זה אתה עושה כשההגה ישר.

אם יש הפרשים-זה לא טוב.אבל זה לא סוף העולם.זה פשוט אומר שצריך להחליף משולש-תכין איזה 600 שקל....

היופי כאן הוא שקריסת המשולש נועדה להגן על שאר המערכות-כמו ההגה,כל שאם יש נזק-הוא תמיד יהיה מינימאלי ויסתכם מקסימום בג'נט עקום ומשולש.

שיהיה בהצלחה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
אהלן.

קודם כל,יש כמה דברים שתצטרך לבדוק.

אם עיקמת ג'נט,זה שום דבר.

הג'נטים האלה בנויים (לדעתי) מחומר שכולל נייר ממוחזר....

הם מתעקמים בקלות שבאמת מטרידה (אני שברתי אחד לשלוש חתיכות על בור בכביש,מה שגם קרע את הצמיג).

יש לך 2 אופציות-קודם כל,לך תראה כמה נזק בכלל גרמת.אולי זה רק כיפוף קטן?

בפיז'ו סיטרואן ג'נט כזה עולה 250 שקלים.זה כלום כסף.לך,קנה ותהיה מרוצה.הג'נטים שיש לי בבית מיועדים לפעמים הבאות שמע"צ תחליט לעצב לי מחדש את האוטו... :lol: גל שם ג'נט 15,כך שיש לו בטח 14 למכור.

מעבר לזאת-פנצ'ר מעכר טוב יכול ליישר את הג'נט בחמש דקות של עבודה.

עכשיו-שים לב לדברים הבאים:

1 או קיי.יישרת את הג'נט.אבל מה עם הצמיג?תבדוק טוב שאין "בלון" או קרע בדופן הצמיג.אם יש-אני מצטער,אבל תצטרכו להיפרד כידידים.

2 בכל מקרה-אתה צריך לבצע איזון על 2 הג'נטים הקידמיים.אם הג'נט התעקם,המכה היתה יפה,מה שאומר שהציר דורש איזון.

3 אחרי יישור הג'נט,תבדוק בכביש ישר ומאוזן אם האוטו מושך לצד ימין או שמאל.לפני זה,תבדוק שהלחץ בצמיגים זהה.אם הוא מושך,אתה זקוק לכיוון פרונט.

וכאן שאלת המיליון,או סעיף הזין בתחת....

(סליחה על השפה הגסה)

4 בפיז'ו 106 לדורותיהן,המשולשים הקידמיים בנויים לספוג כל מכה שהגלגלים חוטפים.יש סיכוי 50/50 שהמשולש נפגע,או לפחות המיסבים שלו (מה שנקרא בולג'ויינט).יש דרך ממש פשוטה לבדוק את זה.

קח סרגל.תבדוק מה המרווח בין הכנף לבין בצמיג-גם מקדימה,גם למעלה וגם מאחור-כלומר (אם אתה עומד עם הפנים לג'נט) בצד ימין,בצד שמאל ולמעלה.

כמובן שאת זה אתה עושה כשההגה ישר.

אם יש הפרשים-זה לא טוב.אבל זה לא סוף העולם.זה פשוט אומר שצריך להחליף משולש-תכין איזה 600 שקל....

היופי כאן הוא שקריסת המשולש נועדה להגן על שאר המערכות-כמו ההגה,כל שאם יש נזק-הוא תמיד יהיה מינימאלי ויסתכם מקסימום בג'נט עקום ומשולש.

שיהיה בהצלחה.

תומר, עד כמה שזכור לי, אפשר להחליף רק את הבולג'ויינט, לא ? (ככה זה לפחות ב 306/ברלינגו/ZX - שם יש 3 ברגים, או ליתר דיוק: אומים, שתופסים את הבולג'ויינט למשולש - לא זוכר איך זה בדיוק ב 106, אני יכול לבדוק מחר :mm_tongu:)

אגב, למי שלא הבין: "בולג'ויינט" הוא תפוח פרונט, אותו חלק שמחבר בין קצה המשולש לנאבה ולמתלה הקדמי ברכב.

ככה זה נראה:

installed.JPG

ומרחוק:

finished.JPG

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...