Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה כללי לגבי צריכת הדלק שאני בחצי הראשון של הטנק דלק הצריכה סבירה ושאני מגיע לחצי השני הדלק נשרף בצורה משוגעת 5-7 ק"מ לליטר שבחצי הראשון 10-14 השאלה למה ?

תדלקתי FULL נסעתי 108.3 ק"מ עצרתי בתחנת דלק ותדלקתי 7.517 ליטר וזה יצא 14.40 ק"מ לליטר אני חייב לציין שנסעתי כמו זקנה בת 90 לאט לאט לאט האצות ממש מתונות לא עברתי את ה 90 קמ"ש אבל גם במצב נסיעה שכזה אם הייתי בחצי השני של הטנק הרכב היה שותה דלק כמו מטורף , יכול להיות שיש בעיה אצלי במערכת הדלק ?

אני אעשה עוד נסיעה שבא אני אסע רגיל לא ECO ונראה מה תהיה התוצאה אבל עדיין חצי ראשון של המיכל זה יחסית חסכוני .

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

14.5~ קמ"ל והרכב עוד יתחיל לייצר דלק בעצמו. נתון סביר לגמרי למשפחתומטית 1.6.

חוסר הלינאריות של מד הדלק לא אופייני רק למאזדות, הרבה רכבים כשמגיעים לחצי טנק הנפילה משם לכיוון המינימום קצרה יותר, בחלק מהמקרים אפילו קצרה משמעותית. הבדיקה הרלוונטית היחידה היא כמות הקילומטרים שעברת בפועל מהתדלוק המלא האחרון חלקי הליטרים שנכנסו למיכל בתדלוק העוקב.

פורסם

תדלקתי FULL נסעתי 108.3 ק"מ ותדלקתי 7.517 = זה יוצא 14.40 זאת הבדיקה הכי אמינה אלא אם כן המד ק"מ מזייף וקשה לי להאמין כי בחצי השני הרכב שותה דלק כמו מטורף , לפי מה שאתה כותב לגבי החוסר הלינאריות אין מנוס מאשר לתדלק כאשר המיכל מגיע לחצי

פורסם

בהנחה ואין נזילה או תקלה במצוף הדלק/מד הדלק, הרכב לא מחליט בבוקר אחד לשתות דלק בטירוף. סע "כמו סבתא" עד שתידלק נורית התדלוק, תראה כמה ליטרים נכנסים, תחשב מחדש את הצריכה ותראה אם יש בור פסיכי בנתונים. במידה וכן, יאללה למוסך.

פורסם

הייתי 150 פעם לא במוסך במוסכים ולא סתם מורשים של מאזדה " הכול תקין סע " הם יודעים רק להחליף מסננים ולהחליף שמנים אבל תקלות שצריך להפעיל את הראש זה גדול עליהם או שפשוט לא משתלם להם כלכלית להשקיע בזה זמן בגלל זה רוב האנשים קונים רכב 3 שנים וזורקים אחרי האחריות כי בארץ המוסכים חובבנים

פורסם
בהנחה ואין נזילה או תקלה במצוף הדלק/מד הדלק, הרכב לא מחליט בבוקר אחד לשתות דלק בטירוף. סע "כמו סבתא" עד שתידלק נורית התדלוק, תראה כמה ליטרים נכנסים, תחשב מחדש את הצריכה ותראה אם יש בור פסיכי בנתונים. במידה וכן, יאללה למוסך.

נ.ב.

מצאתי מאמר באינטרנט שכאשר המיכל דלק מתחיל לרדת מחצי נכנס אויר וזה גורם להתאיידות דלק

ציטוט :

"אחת העצות החשובות ביותר היא למלא את מיכל הדלק שלך, כאשר הוא חצי מלא.

הסיבה לכך היא שככל שיש לך יותר דלק במיכל פחות אוויר ממלא את החלל הריק של המיכל.

דלק מתאדה מהר יותר ממה שאתה יכול לדמיין."

פורסם

ההסבר הכי הגיוני ששמעתי ל"למה בחצי המיכל הראשון צריכת הדלק יותר טובה" הוא זה:

במיכל הדלק יש מצוף. כשהמיכל מלא עד סופו, המצוף נמצא בחלקו העליון, ומוקף דלק לכל גובהו.

כשמתחילים לנסוע, לוקח זמן וק"מ עד שהמצוף מתחיל לרדת, מכיוון שלוקח זמן וק"מ עד שמפלס הדלק במיכל יורד מתחת לגובהו של המצוף. זו הסיבה למה 100~ הק"מ הראשונים כמעט ולא מזיזים את מפלס הדלק.

ככל שנוסעים יותר, המצוף והמפלס יורדים, וכשהמצוף נוגע ברצפת המיכל, יישארו עוד 100~ ק"מ עד שיסתיים המיכל, מאותה הסיבה שציינתי בהתחלה, רק להיפך.

היה זה ההסבר הכי הגיוני ששמעתי ל"למה צריכת הדלק יותר טובה בחצי המיכל הראשון" :-D

ספציפית בעניין צריכת הדלק, במאזדה 3 1.6 2008 שהייתה לי, הצריכה הממוצעת בחצי חצי עירוני/ בינעירוני, הייתה 10.8.

הצריכה הכי טובה שהייתה לי, במיכל בינעירוני כמעט כולו הייתה 13 ומשהו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

לי יש מאזדה 3 2009 צורה ישנה האצ'בק עם מנוע 1.6.

בתדלוק האחרון שלי (אתמול) קיבלתי צריכת דלק עירונית בלבד 1:9.5. (החודש לא יצא לי לנסוע לשום מקום מעבר להלוך ושוב מהעבודה)

7.5 ק"מ בבוקר ללא מזגן, ו7.5 ק"מ בערב עם מזגן - הלוך ושוב מהעבודה, תוואי עירוני עם פקקים.

מתדלק תמיד באותה משאבה, בתחנת דלק תפוז באזור התעשייה באשדוד.

לגבי המספר המדויק, עשיתי 384 ק"מ על 40.5 ליטר (מה שנכנס).

לפני חודש וחצי הייתה לי נסיעה ארוכה לעתלית ורציתי לבדוק מה צריכת הדלק הבינעירונית של הרכב אז נסעתי הלוך ממיכל מלא ושחזרתי הביתה תדלקתי שוב למיכל מלא. צריכת הדלק הבין עירונית שהתקבלה הייתה 1:13.7.

לא רע בסך הכל, בהתחשב בעובדה שזה רכב די מיושן עם גיר 4 הילוכים.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
100 ק"מ זה מספיק לבדוק צריכת דלק ? או שצריך לנסוע יותר ?

צריכת דלק מודדים על 4-5 מיכלים לפחות.

תדלק מיכל מלא, אפס את הספידומטר, סע עד לרבע מיכל או אפילו אחרי, מלא שוב מיכל מלא (המהדרין עושים זאת באותה תחנה והמהדרין של המהדרין גם באותה משאבה), חלק את המספרים וחוזר חלילה. אחרי כמה פעמים עם תוואי נסיעות מגוון, תוכל לראות מה צריכת הדלק הממוצעת.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא הבנתי, מה הבעיה? מה אתה מצפה בדיוק מרכב משפחתי בן 12 (אולי אפילו 13) עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי 4 הילוכים? צריכת הדלק סבירה לגמרי לרכב כזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כדי להיות בטוח שהבדיקה שלי נכונה מילאתי שוב FULL טנק נסעתי 107.7 ק"מ ומילאתי 7.113 ליטר בנזין משמע צריכת דלק של 1:15 , אני חייב להדגיש שנסעתי באותה צורה ושיטה כמו זקנה לאט לאט בפעם הבאה אני אסע בצורה פחות חסכונית ונראה מה יהיה אבל בוודאות שהטנק דלק מלא הצריכת דלק טובה יותר שזה מגיע לחצי מיכל זה קטסטרופה

• תוכן חדש...