Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר שני - מה ומתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מניח שחלק מקוראי ה-OT מכירים אותי, אבל למי שלא מכיר אתן קצת רקע:

אני עתיד לסיים הסמסטר תואר ראשון במדמ"ח בבן גוריון.

רוצה לעשות תואר שני - מתלבט מתי וגם מה ללמוד בתואר שני.

בעיקרון מתלבט בין מדמ"ח להנדסת חשמל ומחשבים.

במדמ"ח מקבלים מלגות, אני לא אזדקק לשום השלמה כנראה, אני יכול להיות מתרגל כי אני מכיר את כל קורסי החובה של המחלקה (עוד כסף) ויש כמה מסלולים.

לגביי הנדסת חשמל לא ברור אם יש מלגות או לא, יש סיכוי שאצטרך השלמות, יכול להיות מתרגל אולי בשני קורסי חובה של הנדסת חשמל וגם שם יש כמה מסלולים.

למה אני שוקל הנדסת חשמל? מתעניין בשילוב שבין חומרה ותוכנה שאין מספיק התעסקות איתו במדמ"ח. (מצד שני יכול להיות שבתואר שני במדמ"ח יסכימו לי לקחת קורסים כאלו)

אחרי זה, קיימת התלבטות יותר גדולה - מתי? (השאלה היא לא אם כן או לא, מציין מראש, שמעתי וקראתי שתואר שני לא תורם יותר מדי לשכר בתעשיית ההייטק)

מצד אחד עכשיו יש לי אפשרות להמשיך, אני כבר בשוונג.

מצד שני - איפה אני מוצא את עצמי עוד שנתיים או שלוש שנים? בוגר תואר שני באחד מהתארים האלו אבל עם אפס ניסיון או ניסיון מועט באיזו משרת סטודנט. (לא עובד במשרת סטודנט בהייטק בזמן התואר, החלטתי לסיים את התואר ב-3 שנים)

עוד נתון: הכסף הוא לא השיקול המרכזי כאן, בתואר שני במדמ"ח אני יכול לקבל משכורת לא רעה מתרגולים, תגבורים, בדיקת תרגילים והמלגה.

אשמח לשמוע דעות בנושא,

תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני בדעה שאם יש לך אפשרות ואתה לא ממשיך ישר לתארים מתקדמים, הסיכוי שתעשה את זה הולך ויורד, מכיוון שתצטרך לעזוב עבודה שכבר יש לך אם זה תואר תואר מחקרי מלא עם תזה, או להוריד אחוזי משרה כדי לא להעמיס עוד על שגרה שכבר קיימת, מה שיכביד עליך גם אם זה תואר תיאורטי יותר קליל.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

מה האינטרס מלכתחילה לצאת לתואר שני?

בהנחה ואתה עושה תואר שני מתוך צורך כלשהו ולא מתוך הנאה - מהו אותו צורך?

הייתי במקום דומה לשלך (התלבטות אם להמשיך למסלול המהיר לתואר שני באב"ג) אבל אז הבנתי שהתואר השני לא באמת יקדם אותי כל עוד אני לא יודע את הכיוון שלי. כלומר מה יעזור לי לחקור ולכתוב מאסטר על תחום מאוד ספציפי שסביר להניח לא באמת יתחבר לנדרש בתעשיה, ובפרט לתעשיה שמעניינת אותי. לאחר חשיבה עצמית הגעתי למסקנה שאמנם בשנים הראשונות לעבודה כן ארצה לעבוד במשרה של מהנדס מכונות אך לאט לאט ארצה להתקדם לעמדות ניהול - ובזה תואר שני בהנדסה לא יעזור אלא תארים שניים במקצועות הניהול והכלכלה (דבר שאעשה כנראה בעתיד ולא בקרוב).

המלצתי היא לחשוב איפה אתה רואה את עצמך בעוד 15-20 שנים ולא בעוד 5 שנים ולבחור את המסלול הכי אפקטיבי להשגת ה"חזון העצמי" הזה.

פורסם

שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך:

- האם אתה מתכוון להמשיך ללמוד מעבר לתואר שני? ההבדל בתעשייה (מבחינת ביקוש ושכר) בין בוגרי תואר ראשון לשני הוא קטן מאוד, אם בכלל.

לעומת זאת תזה ודוקטורט שממוקד בתחום מבוקש, יעשו הבדל גדול מאוד.

- איפה אתה רואה את עצמך עובד בעתיד? בתוכנה? בחומרה?

שים לב שתואר שני בהנדסת חשמל, אחרי תואר ראשון במדמח, עלול להפוך אותך למישהו שהוא לא מומחה, לא בזה ולא בזה, ולא בטוח שיתן לך איזשהו יתרון בשוק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם אתה מתכנן להמשיך לדוקטורט, אני ממליץ לך לשקול את האפשרות ללמוד בחו"ל.

יש שם הרבה מסלולים משולבים של תואר שני עם שלישי שיחסכו לך זמן ואם אתה רוצה להשאיר לעצמך את האפשרות לקבל משרת מחקר באוניברסיטה בארץ, אז לימודים בחו"ל הם כמעט תמיד חובה (אבל אז גם תצטרך להמשיך לפוסטדוק בחו"ל).

וגם זאת חוויה ללמוד ולגור כמה שנים בחו"ל.

פורסם

עזוב את השכר - מה אתה רוצה להשיג מהתואר השני חוץ מזה? כתבת שאתה רוצה קורסים בהנדסת חשמל, שאני מניח שבאמת אפשר לקחת במסגרת התואר השני במדמח (אפשר לבדוק מול האוניברסיטה לא?), אבל מה מעבר לזה? אם תלמד רק קורסים של מדמח - במה תרצה להתמקצע יותר? קשה להכריח את עצמך לחזור ללמוד בעתיד, אבל גם קשה להשתלב בתעשיה ככל שהזמן עובר.

לגבי התעשיה: היום יש ביקוש יחסי לdata scientists, אני לא יודע כמה הם מרוויחים ביחס למתכנתים רגילים, אבל זה המסלול הנפוץ היחיד, בערך, שאני אישית מכיר ובו השכלה נרחבת יותר מתואר ראשון באמת רלוונטית. מצד שני, אני גם נוטה להאמין שdata scientists יעלמו בהדרגה מחברות ההייטק, כמו dba-ים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מציע קודם ללכת לעבוד שנה שנתיים ואז כשתדע יותר טוב איך שוק העבודה נראה באמת תוכל לבחור מה ללמוד בתואר השני.

ככל שהתואר יותר גבוה אתה מתמחה בתחום יותר צר אבל יותר לעומק (עד שבסוף אתה יודע הכל על שום דבר) ולכן כדאי שתדע במה אתה רוצה להתמחות.

כעיקרון אני חושב שדווקא ללמוד תואר שני בתחום אחר יתן לך הרבה יותר גם בשוק העבודה וגם מבחינת רוחב אופקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק הערה קטנה - תואר שני זה לא תואר ראשון, ובהחלט אפשרי לעבוד במשרה מלאה ובמקביל לעשות תואר שני.

אני אישית הייתי מתחיל לעבוד, סתם כדי לעשות ריאליטי צ'ק של מה אני יודע ואיך זה מתחבר לעולם האמיתי (רמז- לרוב אין קשר בין הלימודים לבין הפרקטיקה).

רק אז ובהתאם למסלול העבודה מחליט אם יש טעם \ עניין בלהמשיך לתואר שני.

פורסם

אתה מדבר על תואר שני מחקרי או לא?

אשתי מסיימת עכשיו תואר שני במדמ"ח באונ העברית, ועיקר הסבל שלה נובע מהתזה. רוב הקורסים היו בקטנה אחרי התואר הראשון.

לא יודע איך זה בב"ש, אבל בעברית אין חסם על משך התואר, זה אומר שרוב המנחים מושכים אותך כמה שיותר זמן וזה מזעזע. לדעתי הזמן הממוצע הוא 3 וחצי שנים לתואר שני.

מה שאמרת על משרות והכנסה - לא נכון.

הרבה משרות מחקר/אלגוריתמים/דאטה/AI וכו דורשים תואר שני או ד"ר בתור תנאי סף.

מהיכרות לא רעה עם השוק, דאטה סיינטיסט מקבל יותר ממפתח BE.

מצד שני, אם תצא לשוק עכשיו, יכול להיות שהשנתיים-שלוש האלה יתנו לך יותר כסף מאשר הדלתא של ההכנסות אח"כ.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אענה כאן על השאלות שעלו:

1. התואר השני שאני רוצה לעשות הוא עם תזה, בין אם יהיה מדובר במדמ"ח ובין אם יהיה מדובר בהנדסת חשמל, השיקול הוא כמובן האופציה להמשיך לדוקטורט אם ארצה, בנוסף נראה לי שזה יותר מעניין לחקור איזה משהו או למצוא איזה משהו מאשר ללמוד עוד כמה קורסים.

2. אינטרס לתואר שני - עוד ידע בתחום, אני יודע שזה לא ייתן לי יותר מדי בצד התכנותי (אבל כן בצד התיאורטי שיכול לתרום לצד התכנותי בסופו של דבר). אם אנחנו מדברים על מה שמעניין אותי יחסית כמו Low level, אז אולי עוד ידע בתחום הזה - Reversed engineering, הבנה יותר מעמיקה בחומרה וכדומה.

אגב פינדר - כתבת "האם אתה מתכוון להמשיך ללמוד מעבר לתואר שני? ההבדל בתעשייה (מבחינת ביקוש ושכר) בין בוגרי תואר ראשון לשני הוא קטן מאוד, אם בכלל.

לעומת זאת תזה ודוקטורט שממוקד בתחום מבוקש, יעשו הבדל גדול מאוד."

אז התשובה לשאלה הראשונה היא: לא יודע. לא פוסל שום דבר כרגע. לגביי תזה ודוקטורט - מהי תזה בתחום מבוקש מבחינת התעשייה?

3. תיאורטית לגביי משך התואר אצלנו, אמור להיות שנתיים, יכול להימשך עד שלוש שנים, בפועל? לא יודע מה קורה, אין לי יותר מדי קשר עם אנשים מתואר שני.

לגביי משרות ושכר זה מה ששמעתי, לכן ציינתי את זה.

4. תואר שני שהרבה מדברים איתי עליו בהקשר שלי, זה ניהול/מנהל עסקים, אני מניח שזה יהיה רלוונטי אם ארצה להתקדם בפן הניהולי.

מישהו אולי יכול לעשות לי קצת סדר, איזה תפקידים בוגר תואר שני עם תזה יכול לעשות בתחום שבוגר תואר ראשון לא יוכל לעשות?

שוב תודה לכולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא מכיר את אב"ג, אבל לפחות בטכניון האפשרות לתואר עם תזה מוגבלת לבעלי ממוצע מינימלי מסויים בתואר הראשון. עם זאת, מי שמשיג ציונים גבוהים בקורסים הראשונים של תואר שני במסלול ללא תזה יכול לעבור למסלול עם תזה.

2. לגבי מעבר להנדסת חשמל - בדוק היטב מה הדרשות להשלמות. יכול לומר לך שבני, שסיים תואר ראשון בהנדסה אוירונאוטית, נדרש ל-3 שנות השלמה כדי לעבור למדמ"ח, למעשה תואר ראשון נוסף כמעט שלם. בסופו של דבר הוא עומד לסיים תואר שני (עם תזה) בתחומים שקשורים למדמ"ח - אבל בכותרת של הנדסה אוירונאוטית. התהליך יארך 9 סמסטרים, אבל תוך עבודה בהיקף מלא, ולא בחיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מישהו אולי יכול לעשות לי קצת סדר, איזה תפקידים בוגר תואר שני עם תזה יכול לעשות בתחום שבוגר תואר ראשון לא יוכל לעשות?

שוב תודה לכולם.

זו לא רשימה סגורה, זה תלוי חברה, בכירות בתפקיד (ג'וניור/סניור) וכו, אבל ממה שראיתי תפקידי אלגוריתמיקה ברוב המקרים דורשים לפחות להיות סטודנט לתואר שני, כנ"ל דאטה סיינס, עיבוד תמונה, AI, ו-ML בכללי. כמובן שיש יוצאים מהכלל, ואני בטוח שיש חברות שבדרישות המשרה כתוב תואר שני חובה(!!!!) ועדיין יזמינו בוגר תואר ראשון לראיון בהנתן הקו"ח המתאימים.

זה כן מאוד פותח דלתות.

סביר מאוד להניח שיש עוד תחומים, אבל זה האיזורים שאני מכיר.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הלכת ולמדת מדמ"ח, אחד מהמקצועות האחרונים שנשארו באקדמיה שבאמצעות תואר ראשון בלבד ניתן לצאת לשוק ולשגשג (מאוד).

בנוסף לכך, הלכת ולמדת את המקצוע במוסד מאוד מכובד, דבר ששם אותך באור אפילו טוב יותר בקורות חיים.

מכיוון שאין לך כיוון ספציפי שמעניין אותך במשמעות של "זה מה שאני רוצה לקום כל בוקר ולעשות" ובנוסף מבחינת יציאה לשוק עבודה אין לך ממש צורך בתואר שני - למה אתה כזה נעול על זה שאתה רוצה את זה?

פורסם

את האמת שכן יש לי כיוון, נמשך יותר לכל מה שקשור ל-Low level, בתקווה למצוא משרת פיתוח בתחום ה-Embedded.

פורסם

זה לא עונה על השאלה (מדוע אתה נעול על תואר שני)

תוודא שהרציונל שלך מבוסס לפני שאתה מקבל החלטה שתשפיע על החיים והקריירה, אני לא אומר לך האם כן/לא להמשיך ללימודים גבוהים, אלא רק לוודא שאתה מקבל החלטה ע״ס data.

יש להשוות בין 3 שנות נסיון + שכר בתעשייה לעומת 3 שנות לימודים + שכר באקדמיה, להשליך את זה על הכיוון הכללי אליו אתה מנווט, ולהקיש מה ההחלטה הנכונה עבורך. אם אתה מחפש לפתח אמבדד - בתור מי שהיה שם אני סבור שהדרך שאתה בוחר כעת אינה אופטימלית. אם אתה מחפש לחקור אלגוריתמים אז זה סיפור אחר.

כמובן שיש את המלכוד-22: מבלי נסיון, איך אתה אמור לדעת מה אתה רוצה לעשות? התשובה הכי טובה היא לדבר עם אנשים מהתעשייה עליהם אתה סומך, רק שבשביל זה צריך נטוורק ואין לי מושג אם יש לך כזה.

לשאלתך המדוייקת: תחת האילוץ שאתה מכפיף (לימודים חובה) - אני סבור שלהמשיך כעת עדיף על לאחר מכן. יש לך מומנטום ואתה ממוסגר, לכן להמשיך עם התואר השני יהיה קל יותר.

השאלה שאני סבור שהיית צריך לשאול: מה לנסיונכם נכון יותר לעשות עבור מישהו במצב שלי? - אני סבור שלצאת לתעשייה ולקבל נסיון קונקרטי יעזור לך לנווט עצמך אל המקום אליו אתה מעוניין להגיע, אולי המקום הזה ידרוש תואר שני, ואולי לא.

אם/כש תרצה להתברג לתעשיית האמבדד, ובמידה ויש לך הישגים טובים (ממוצע 85+), אתה מוזמן ליצור איתי קשר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...