Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתרון למים "חלודים" בברז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי ההצלחה בנושא הטיפים למלחים המתחיל מקווה שגם פה תצליחו לעזור.

הבעיה- המים החמים בבית יוצאים חלודים כאשר הזרם חזק. במרבית המקומות בבית זה לא מפריע בכלל למעט בחדר כביסה שם הבגדים יוצאים עם קטמי חלודה. (מכונה אמריקאית ללא גוף חימום פנימי שמחוברת לדוד הביתי).

מכיוון שהכיוון הראשוני היה שהחלודה מגיעה מהדוד בוצע ניקוי לקולטי שמש וגם מעט לדוד עצמו (מעט מאתגר יותר), השיפור לא היה ניכר. כמו כן הצינורות בבית אינם עשויים מתכת ולכן סביר להניח שזה לא קשור לצנרת.

מכיוון שנכון לעכשיו אין ביכולתי להשקיע כסף רב אני מתעניין בהתקנת פילטר שיותקן עבור חדר הכביסה בלבד (כיור+מכונה) אך המידע באינטרנט אינו כה בהיר ובהחלט מבלבל.

האם מישהו התמודד עם בעיה זו בעזרת פילטר ייעודי?

האם מישהו יכול לשפוך מעט אור בעניין?

פורסם

האם הצנרת הראשית שלך מפוצלת (חנוכייה) בצורה שמאפשרת לך להתקין מסנן רק לחדר אחד? אם כן, מעולה.

המסננים הפשוטים ביותר יעשו אחלה עבודה עבורך.

מדובר על מסנן עם סנן פנימי לבן, שזה בדיוק הייעוד שלו- חול, חלודה ולכלוך גס. לא יעלה יותר מ-200 ש"ח בהגזמה כלפי מעלה. יש לוודא שיש לך מקום להתקין אותו מראש, אחרת אתה עלול להיות מופתע עם התקנת מעקף לצנרת בתשלום נוסף למתקין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווזי, לדעתי החלודה שהוא מתאר היא עדינה רחפנית, ולכן הכתמים. אם אני לא טועה - המסננים יודעים לעצור רק פתיתי חלודה? גושים? אולי יש צורך בסינון עדין יותר כגון פחמי?

פורסם

בגדול, יש הגדרת גודל ליכולת הסינון של המסננים השונים ביחמ"ד: מיקרון.

חלודה בתרחיף היא בעלת גודל מיקרוני (לא זוכר כמה לבושתי) שלא אמור לחדור דרך המסננים הללו (קוטר החרירים קטן מקוטר החלודה).

יש מסננים מאותו סוג עם יכולות סינון שונות (X מיקרון, Y מיקרון, לא-זוכר-כמה-מיקרון כי כבר-כמה-שנים-לא-התעסקתי-בזה).

מה שנקרא "על רגל אחת", הסבר בסיסי ביותר.

לא מכיר מסנני פחמן שנועדו לקונפיגורצייה הזו אלא רק כחלק ממערכות למי שתייה. ולא ניסיתי אף פעם לשים מסנן פחם בבית מסנן לאבנית :lol:

לעומת זאת, מסנן בסיסי כזה היה לי (עם המסנן הלבן). חלודה הייתה נדירה אצלי מלפני שהתחלתי להתעסק עם המסנן, נעלמה לגמרי אחרי שהתחלתי להשתמש בו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא מפריע לך להתקלח עם מים חלודים?

אין קשר בין המים בקולטים למים שיוצאים לך מהברז.

בכל אופן מה זה ניקוי קצת בדוד? פתחתם אותו? מה מצב הגוף חימום/אבנית?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המים במקלחות ובשאר הברזים בבית לא יוצאים באותה ספיקה ובגלל זה (כנראה) המים יוצאים בשאר הברזים שקופים לחלוטין.

לפני כחודש הוחלף גוף חימום ומיכל הדוד עצמו נוקה מעט, בכל אופן אני מחפש פתרון שידרוש מקסימום להחליף פילטר פעם במספר חודשים ולא כל פעם לפתוח את הדוד.

לגבי החלודה עצמה מדובר במים בצבע חלודה- לא ניתן לראות רסיסים מוצקים וכמו כן לא נשארים משקעים בכיור לאחר שהמים יורדים לסיפון. לא הצלחתי לאתר מידע אודות גודל חלקיקים אופייני למצב אותו אני מתאר ולכן אני מתקשה בבחירת הסנן המתאים. מצד אחד אני מעוניין בפתרון אפקטיבי אך מצד שני אני מנסה להימנע בכמה שניתן (בתקציב נמוך) מלשים סט של פילטרים במספר גדלים אשר עשויים להוריד משמעותית את הספיקה.

• תוכן חדש...