Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

ברשותי פיאט אונו 1.4 הזרקה משנת 95. הרכב נוסע יחסית טוב אך ישנם כמה דברים שרציתי לשאול עליהם. אני מאד מודה לעוזרים :)

אז קודם כל רציתי לשאול כל כמה זמן צריך להחליף רצועת טיימינג? ישנם סימנים כלשהם לבלאי?

שנית, בזמן נסיעה במהירות גבוהה, מעל 80 נגיד ישנו כמו רעש מוזר , כמו רישרוש עלים יבשים או משהו כזה שמגיע מכיין הדש בורד, מישהו מכיר את הבעיה ויכול לייעץ?

והמקרה העיקרי עליו אני שואל, לאחרונה, מידי פעם, ללא שום סימנים מקדימים או משהו כזה, המנוע מתחיל להיות לא יציב בסרק, יורד מאד נמוך ולפעמים אפילו נכבה. ניתן לראות שעוצמת האורות הקדמיים יורדת, אם אני לוחץ על הגז אפילו טיפה, זה חוזר לעוצמה רגילה. בנוסף, לפעמים הסימן של המצבר בלוח מחוונים נדלק. גם הוא לעיתים קבוע ולעיתים מושפע מלחיצות קלות על הגז.

יש לציין כי המצבר חדש לגמרי (חודשיים) והאלטרנטור גם הוא חדש, בן שנה.

תופעת לוואי מעצבנת, אני מרגיש כאילו איבדתי מסחיבה.

אני מאד מאד אודה לעוזרים!

ונספח; צריכת דלק ירודה של 1:10-11 משולב, גם כן אשמח להשארות.

ושוב תודה רבה מראש

רום

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

צריכת הדלק שלך בסדר גמור לאונו 1.4 .

בנוגע להצתה שלך, בתור התחלה כדאי להחליף חוטי הצתה ומכסה מפלג ולבדוק שההארקה למחשב הדיגיפלקס (שנמצא ליד המצבר) תקינה (בצע חיפוש בפורום בנוגע לדיגיפלקס והארקה).

כמו כן קיים צינור וואקום ממחשב הדיגיפלקס שמתחבר לסעפת היניקה כשעל אותו צינור מורכב שסתום חד כיווני (נמצא ממש צמוד למצבר מאחור) שנוטה להרקב עם הזמן (עשוי פלסטיק).

במידה והוא רקוב יש להחליפו ע"מ שמחשב הדיגיפלקס יקבל קריאה נכונה וידע להקדים/לאחר הצתה וכמובן לוודא שצינור הוואקום תקין לחלוטין ומחובר היטב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רצועת תזמון - כל 60K, אמנם בספר הרכב מצוין כל 105K, כאשר ב-60K מבצעים בדיקה, אך לא רצוי לקחת סיכון, מנסיון הרצועות לא מחזיקות מעמד, המהדרין מחליפים כל 45K(לא זוכר לפי תזמון).

רעשי עלים - זה בדיוק מה שזה, עלים שחדרו דרך השבכה שתחת שמשת החזית אל מע' האיוורור.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בנושא רצועת הטיימינג - רצועת טיימינג שהולכת לעולמה אומרת שיפוץ ראש מנוע.

בגלל שלא רוצים להגיע למצב הזה, רצועת טיימינג היא אחד הדברים ברכב שלא מחכים לראות סימני בלאי שלו אלא מחליפים אותו לפי מרווח הטיפולים המקובל. באונו 1.3 אני יודע שזה כל 60 אלף, באונו שלך אין לי תשובה בדוקה אבל אני מעריך שזה אותו דבר.

אם לא ידוע לך מתי הוחלפה הרצועה בפעם האחרונה, שווה לשקול לבצע החלפה שלה, כי אחרת אתה מהמר על ראש המנוע.

פורסם

רק רציתי לציין שלפני חודש עשיתי טיפול 10K. כל העניין של הפלאגים וחוטי הצטה לא היו אמורים להיות "מכוסים"?

ותודה רבה על העזרה המהירה!

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
רק רציתי לציין שלפני חודש עשיתי טיפול 10K. כל העניין של הפלאגים וחוטי הצטה לא היו אמורים להיות "מכוסים"?

לא..

פלאגים מחליפים כל 15-20 אלף קילומטר, וגם זה תלוי ברכב...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...