Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פורד פיאסטה 2012 ידני שנקנתה לפני מספר חודשים. עכשיו הגיעה זמנה לעשות טיפול ואני דיי מבולבל.

מדובר ברכב ראשון שלי וטיפול ראשון שלי כך שאין לי ניסיון עם מוסכניקים.

הרכב טופל אצל הבעלים הקודמים רק במורשה אך אני חושב שזה דיי מיותר להישאר במורשה לא?

יש לי שובר שקיבלתי בעת העברת הבעלות שהוא רק פילטר שמן+שמן למוסך מורשה, אז אני מתלבט אם מורשה או לא.

פורסם

תבדוק את איציק ודיצר - הם מוסך מורשה יבואן ונמצאים ברמלה. מקצוענים ושירותיים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הרצתי עליהם עכשיו בדקתי והגעתי לאתר הזה:

http://www.iandd.co.il/

נראה שהם רק מטפלים בסקודה.

אחרי זה נכנסתי לאתר של פורד והם רשומים שהם כן מוסך מורשה.

ואז הגעתי לזה http://www.bmotors.co.il/ שרשום שהם כן.

אז כנראה שהם כן.

יש עוד המלצות חוץ מהם?

אגב בשביל הידע כללי, טיפול לרכב בדרך כלל כמה זמן לוקח עד שהרכב מוכן? במידה ועושים מה שצריך ואין תקלות שמתגלות.

פורסם

טיפולים שגרתיים, כגון שמן מנוע\פילטרים, לעיתים קרובות ההבדלים בין מוסך מורשה ללא מורשה הם קטנים.

ואתה ראש שקט לגבי השימוש בחלפים מקוריים. אלא אם כן אתה קונה את החלפים והולך למוסכניק...

פורסם

אני מכיר את מוסך "יוסי את דוד" ברמלה. נראה לי כאדם הגון, למרות שלא טפלתי ברכב שלי שם. ההמלצה שלי היא שקודם כל תברר מה כולל הטיפול שאתה נדרש לבצע. אם יש לך זמן וסבלנות, תרכוש את החלפים לטיפול לבד, כולל שמן מנוע. לפני שאתה הולך למוסך תברר מחירים. תשאל עלות עבודה במספר מוסכים ולפי זה תיגש לאחד מהם. כשהם עובדים על הרכב תעמוד ליד הרכב ותסתכל. גם תלמד משהו וגם תדע האם הם עשו עבודה כמו שצריך או עשו את המינימום הנחוץ רק כדי לסיים.

פורסם
טיפולים שגרתיים, כגון שמן מנוע\פילטרים, לעיתים קרובות ההבדלים בין מוסך מורשה ללא מורשה הם קטנים.

ואתה ראש שקט לגבי השימוש בחלפים מקוריים. אלא אם כן אתה קונה את החלפים והולך למוסכניק...

לפי ספר הרכב אין בטיפול הזה משהו גדול אז כנראה שאלך למורשה.

אני מכיר את מוסך "יוסי את דוד" ברמלה. נראה לי כאדם הגון, למרות שלא טפלתי ברכב שלי שם. ההמלצה שלי היא שקודם כל תברר מה כולל הטיפול שאתה נדרש לבצע. אם יש לך זמן וסבלנות, תרכוש את החלפים לטיפול לבד, כולל שמן מנוע. לפני שאתה הולך למוסך תברר מחירים. תשאל עלות עבודה במספר מוסכים ולפי זה תיגש לאחד מהם. כשהם עובדים על הרכב תעמוד ליד הרכב ותסתכל. גם תלמד משהו וגם תדע האם הם עשו עבודה כמו שצריך או עשו את המינימום הנחוץ רק כדי לסיים.

מצאתי כל מיני המלצות ישנות עליו בפורום לפני פתיחת הדיון, לא ידעתי כמה זה רלוונטי להיום.

אז אתה אומר שאני יכול לרכוש את החלפים לבד ורק ללכת למוסך עם אותם חלפים ולבקש שיחליפו? המוסכניקים לא יסתכלו בעין רעה על זה?

אם אתה אומר לעמוד ליד הרכב ולהסתכל אז זה אומר שבערך שעה-שעתיים הם מסיימים את זה?

אני מאוד הייתי רוצה ללמוד על מכניקה של רכבים, איך הם עובדים, מה משמעותו של כל חלק כמו שאני יכול לדקלם בנושא מחשבים, מאיפה מתחילים?

פורסם

מוסכים לא אוהבים שהלקוח מביא חלפים לבד, ויש לזה סיבה. הם מרוויחים יותר על החלפים מאשר על העבודה. וזו בדיוק הסיבה למה כדאי ללקוח לבוא עם החלפים. תמיד ימצא המוסך שבלית ברירה יסכים לקבל אותך עם החלפים (אגב, החוק מחייב אותם להסכים לקבל לקוח שבא עם חלפים). אתה מרוויח מכך פעמיים: גם יותר זול וגם אתה בוחר את איכות החלקים שאתה רוצה ויודע בוודאות מה שמו לך.

בדרך כלל טיפולים שגרתיים לרכב כוללים החלפת שמן+פילטרים. במוסך כללי זה ייקח בערך שעה.

אם אתה מעוניין ללמוד יותר על הרכב והטיפול בו, תקרא כאן בפורום, צפה בסרטונים ביוטיוב, ותרכוש את החלפים לבד, גם מזה לומדים משהו.

פורסם

ובמסעדה לא מרוויחים עליך גם בשתיה?

זה חלק מחווית השירות .

מי שמתכוון לטפל לבד רק בשביל לחסוך כסף ובלי הנאה - הייתי מוותר .

אגב שרכב זה לא רק פלאגים ושמנים ובלמים... יש גם בולמים, מתלים, ציריות, וכן הלאה וכן הלאה.

דברים שאסור לפספס.

פורסם
ובמסעדה לא מרוויחים עליך גם בשתיה?

זה חלק מחווית השירות .

מי שמתכוון לטפל לבד רק בשביל לחסוך כסף ובלי הנאה - הייתי מוותר .

אגב שרכב זה לא רק פלאגים ושמנים ובלמים... יש גם בולמים, מתלים, ציריות, וכן הלאה וכן הלאה.

דברים שאסור לפספס.

מה זה קשור שבמסעדה מרוויחים עליך גם בשתיה?! כל אחד עושה את השיקולים שלו על מה הוא מוכן לשלם וכמה. יש כאלה שהולכים למסעדות יוקרה ויוצאים עם חשבון של 5000 שקל, יש כאלה שהולכים לחומוסיה ומשלמים 30 שקל ויש כאלה שמכינים את האוכל בבית. האם אתה חושב שבגלל שבמוסך מוכרים גם חלפים, אז הלקוח חייב לקנות מהם ולשלם את המחיר שלהם? גם אם אתה חושב כך, המחוקק לא חושב כך.

ומה קשור שאם אין הנאה (מי אמר שאין הנאה?!) אז אין טעם לטפל לבד כדי לחסוך?! את הכלים בבית אתה שוטף לבד? אתה נהנה מזה? בטוח שלא. אז למה שלא תשכור עוזרת שתשטוף לך כלים 3 פעמים ביום לאחר כל ארוחה? וגם מישהו שיוריד את הזבל, כי גם בזה אין הנאה.

פורסם
לפי ספר הרכב אין בטיפול הזה משהו גדול אז כנראה שאלך למורשה.

אם אתה הולך למורשה, קח בחשבון זמן המתנה לא ידוע. בדרך כלל כשהייתי הולך למורשה לטיפול שגרתי זה היה לוקח בין חצי יום ליום שלם. הסיבה לכך היא שמוסכים מורשים עמוסים מאוד בעבודה, בייחוד אלו במקומות מרכזיים. אגב, במורשה לא יאפשרו לך לעמוד ליד הרכב, ובדרך כלל מאוד לא ירצו שתביא חלפים, עד אפילו לא יסכימו להשתמש בהם.

פורסם
מה זה קשור שבמסעדה מרוויחים עליך גם בשתיה?! כל אחד עושה את השיקולים שלו על מה הוא מוכן לשלם וכמה. יש כאלה שהולכים למסעדות יוקרה ויוצאים עם חשבון של 5000 שקל, יש כאלה שהולכים לחומוסיה ומשלמים 30 שקל ויש כאלה שמכינים את האוכל בבית. האם אתה חושב שבגלל שבמוסך מוכרים גם חלפים, אז הלקוח חייב לקנות מהם ולשלם את המחיר שלהם? גם אם אתה חושב כך, המחוקק לא חושב כך.

ומה קשור שאם אין הנאה (מי אמר שאין הנאה?!) אז אין טעם לטפל לבד כדי לחסוך?! את הכלים בבית אתה שוטף לבד? אתה נהנה מזה? בטוח שלא. אז למה שלא תשכור עוזרת שתשטוף לך כלים 3 פעמים ביום לאחר כל ארוחה? וגם מישהו שיוריד את הזבל, כי גם בזה אין הנאה.

מה הקשר?

נו ונניח שהוא קרא באינטרנט כיצד להחליף שמן... מה עם המתלים? בולמים? בלמים?

אני מאוד בעד לעשות לבד... אפילו צוחקים עליי שאני מגזים.

אבל לא לכל אחד אני ממליץ .

בוא שמע עוד משפט , אם המוסך שאני מביא לו את החלקים עושה "קונצים" ובסוף מקבל אותי כי החוק אומר - לא אטפל אצלו.

לא חסר מוסכים , כך שלא צריך לנפנף בחוק הזה .

רק כדי שהמוסך לא ינפנף לך בחוקים שעומדים לזכותו... ואז תמצא את עצמך גורר רכב + נדרש למבחן רישוי חדש.

ההמלצה צריכה להיות שקולה למבקש שלה.

רכב ראשון +טיפול ראשון במוסך ואתה שולח אותו לעשות לבד?

פורסם

מקס, סלח לי שאני מתערב בוויכוח שלכם אך לפי מה שהוא המליץ הבנתי דהוא התכוון לקניית חלפים לבד ולהביא למוסך שיסדר מה שצריך לפי החלפים שאני מביא ולא לבצע את הטיפול בעצמי.

בשביל שדבר כזה יקרה אני צריך ללמוד עוד הרבה לפני שאחשוב על זה.

בכל מקרה צץ משהו שמשנה את כללי המשחק.

דיברתי עם המוסך מורשה ברמלה שהמליצו לי עליו פה ולפי מה שהם בדקו ברישומים לא בוצע טיימינג לרכב שלפי היבואן מומלץ לעשות או ב5 שנים או ב120 אלף ק"מ.

אני כרגע עם הרכב על 133 אלף.

מה שמוזר הוא שלפני קניית הרכב בדקתי במוסך מורשה ואמרו שבטיפול אחרון כן בוצע טיימינג. עכשיו טוענים שלא.

אז מה עדיין כדאי ללכת למורשה?

פורסם

מסכים עם חלק מהדברים שלך. גם אני לא היתי הולך למוסך שלא רוצה שאביא חלקים, ביחוד לא מוסך כללי. קרה לי לא מזמן שמוסך שלח אותי לחפש מקום אחר, אמרתי לו תודה ונעזרתי באסף להתקין את הרדיאטור. ואני לא מתחרט לרגע, גם העבודה היתה באיכות טובה יותר וגם חסכתי הרבה כסף. אגב, לא המלצתי לו לעשות לבד, אלא אמרתי לו לקנות חלקים לבד. יש הבדל גדול. אחרי שילמד, יראה, יתנסה, יחליט בעצמו מה הוא מסוגל לעשות ומה לא. גם אני לא עושה הכל לבד, לא כל דבר אני יודע, או יכול, או יש לי הכלים. מה שאני מסוגל, אני עושה לבד. לא ממליץ לנופף בחוק, אבל לפחות שאנשים ידעו ויכירו את החוק וידעו שיש גם דרך אחרת. לא חייבים לרוקן את הכיסים כל פעם שצריך טיפול לרכב.

פורסם

Shha ,

אני מבין את הכיוון.

רק שפה אתה שולח נהג חדש , לנהוג על פורמולה 1.

יצא לי גם להחליף גיר מתחת לבית .

זה לא אומר שאני ממליץ לכל אחד .

מי שלא נהנה מזה? מנסיון אמיתי?

מתייאש מהר, גורר עם גיר חצי מפורק למוסך , ושם כבר מביאים לו כל השטרונגול .

ממליץ לך לגשת למוסך כללי פשוט וטוב, הם כבר יתמודד עם פיאסטה .

;)

ולגבי חלפים לבד- לבדוק, להתעניין, ללמוד, להכיר ורק אז לצאת לדרך.

פורסם

זה ההבדל בין פירוק גיר להחלפת שמן ופילטרים. לפרק גיר אני לא חושב שאעשה זאת אי פעם. כמה פעמים יוצא לבנאדם צורך לפרק גיר? בשלושים ומשהו שנים שאני נוהג, לא היתי צריך אפילו פעם אחת. כמה פעמים צריך להחליף שמן ופילטרים? פעמיים בשנה. שם הכסף הגדול שכל נהג מוציא, שם ובחלקים קטנים שמתקלקלים ויחסית פשוט מאוד להחליף. ובקשר לשאלה האחרונה של פותח השרשור, ממליץצלך לפנות למוכר הרכב ולשאול שוב אם עשה טיימינג. אם יש לו קבלה ואיפה עשה. אם אין קבלה בנמצא לפנות למוסך שם נעשתה העבודה , לברר ולבקש הדפסה של פירוט העבודה. אם כל הבדיקות לא מעלות וודאות שבוצע טיימינג, תצטרך לבצע זאת במוסך.

• תוכן חדש...