Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניה קלה - משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מהרהר באפשרות לקנות קרקע ולבנות עליה בית.

אני רואה פירסומים של חברות בניה קלה, בשלל שיטות שונות.

למישהו פה יש נסיון עם בניה כזו? האם זה יוצא זול יותר מבניה רגילה בסופו של דבר?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
הסבר מהי בניה קלה. כלומר התיאור הוא ספציפי, אבל שים לב שהיום בארץ, הרבה מאד קבלנים מציינים את המונח הזה אבל הוא לא ממש בניה קלה.

למה כוונתך?

אני לא יודע, מנחש, אבל נראה לי הוא התכוון לבניה עם פלדה דקת דופן (שיטת MAITEK ודומיו).

גם אותי זה מעניין בזמן האחרון, האם בנוסף לחסכון בזמן יש גם איזה שהוא חסכון בעלויות.

פורסם

ממש ממש מזכרון ולא עם אסמכתא, אבל לחברים של גרושתי התמזל לקבל שטח ביישוב, בנו בית צמוד קרקע בבניה קלה, 4 חדרים, סביב ה100 מטר בנוי + 40 מטר חצר, ב100K$.

ה"בנייה" שלהם היתה בית מוכן מראש שמרכיבים ע"פ דרישה, מכינים את השטח (צנרת\חשמל\ביוב וכו') ומביאים את הבית עם מנוף.

הייתי שם, היה נראה מאוד איכותי. כמובן שלא גר שם אז לא יודע מה לגבי נזילות\בידוד\בעיות כאלה ואחרות, אבל אני בעד מאוד. חלאס עם קופסאות הבטון העתיקות, אנחנו מאוד מאחורה בכל הנוגע לטכנולוגיות בניה חדשה.

פורסם

אין ספק שאנחנו מפגרים דורות בשיטות הבניה שלנו, אבל שוב - יש לשים לב לכל מיני מתלהבים שמייבאים את הפתרון המושלם לכאורה מאוסטרליה או דנמרק או מאדים, אבל עקב חוסר ידע ומקצועיות בונים לנו בית חרא, סליחה על השפה.

בבנייה המודרנית יש כמעט אין סוף שיטות. תצטרך להיות ספציפי יותר, וגם - לא כולן יהיו זולות יותר בסופו של יום. יש יתרון קל לבניה המסורתית אצלנו, והוא שפע בעלי המקצוע והתמיכה מבחינת החומרים שיש כאן בארץ, דווקא בגלל שהיא היא הנפוצה ביותר.

אני כמובן לא אומר שהיא עדיפה ובהחלט חושב שהגיע הזמן לנפץ את המסורת הפרימיטיבית הזו...

פורסם

אני גר בבית מפאנל מבודד, 160 מ"ר בבניה בסטנדרט יחסית גבוה, עלה לי 250 אלף ש"ח.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לא יודע להגיד לך על מחירים, כן יכול להגיד שגר בבית עץ (קיט קומפלט שמגיע להרכבה מארה"ב) ומאוד מאוד מבסוט משיטת הבניה הזו (קונסטרוקציית עץ, חיצוני עץ, פנימי קירות גבס), מבידוד החום, הרעשים ומהמודולריות שלו.

ביטלתי אמבטיה, התקנתי במקום מקלחון ושרותים והרסתי את חדר השירותים החיצוני, יומיים עבודה קלילה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם כבר העלתם את הנושא הזה, שמעניין גם אותי, אנצ"לש רגע ואשאל איך הבניה הזו מתמודדת עם תליה של דברים על הקירות - ארונות מטבח, טלוויזיות וכו' - והאם יש "הוראות" תליה מיוחדות (חוץ מכמובן שימוש בדיבלים ספציפיים).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אם כבר העלתם את הנושא הזה, שמעניין גם אותי, אנצ"לש רגע ואשאל איך הבניה הזו מתמודדת עם תליה של דברים על הקירות - ארונות מטבח, טלוויזיות וכו' - והאם יש "הוראות" תליה מיוחדות (חוץ מכמובן שימוש בדיבלים ספציפיים).

דווקא אתמול ראיתי איזה סרטון של אתר "בונים בית" בנושא בניה קלה ותלית דברים, מה שאמרו זה שאם זה דברים מתוכננים מראש כגון מטבח, ארונות אמבטיה, אפילו טלויזיות (אם אתה יודע איפה אתה תתלה) אז מכינים מראש קונסטרוקציה תומכת שעליה יתלו את הנ"ל. אם לא אז שימוש בדיבלים מיוחדים אמורים לעשות את העבודה

פורסם
אני גר בבית מפאנל מבודד, 160 מ"ר בבניה בסטנדרט יחסית גבוה, עלה לי 250 אלף ש"ח.

מעניין. הבית לא אמור לכלול גם ממ"ד, שמקפיץ את העלות?

לא יודע להגיד לך על מחירים, כן יכול להגיד שגר בבית עץ (קיט קומפלט שמגיע להרכבה מארה"ב) ומאוד מאוד מבסוט משיטת הבניה הזו (קונסטרוקציית עץ, חיצוני עץ, פנימי קירות גבס), מבידוד החום, הרעשים ומהמודולריות שלו.

ואצלך יש ממ"ד?

ברור לי שיש הרבה שיטות שנקראות בלשון העם "בניה קלה". אין לי שמץ של מושג לגבי היתרונות והחסרונות של כל שיטה.

לכן פתחתי את השרשור.

בסופו של דבר השאלה שלי היא, האם ניתן לבנות בית של 5-6 חדרים, כולל ממ"ד, באיכות טובה, במחיר שהוא משמעותית זול מבניה סטנדרטית?

או במספרים, שהעלות של הכל כולל הכל (חוץ ממחיר הקרקע והריהוט) יהיה פחות ממליון ש"ח.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
מעניין. הבית לא אמור לכלול גם ממ"ד, שמקפיץ את העלות?

ואצלך יש ממ"ד?

ברור לי שיש הרבה שיטות שנקראות בלשון העם "בניה קלה". אין לי שמץ של מושג לגבי היתרונות והחסרונות של כל שיטה.

לכן פתחתי את השרשור.

בסופו של דבר השאלה שלי היא, האם ניתן לבנות בית של 5-6 חדרים, כולל ממ"ד, באיכות טובה, במחיר שהוא משמעותית זול מבניה סטנדרטית?

או במספרים, שהעלות של הכל כולל הכל (חוץ ממחיר הקרקע והריהוט) יהיה פחות ממליון ש"ח.

מדובר בבניה לא חוקית במושב

פורסם
אמנם לא כתבתי בפירוש, אבל אני מעוניין בבניה חוקית...
ברור לי, נתתי אומדן לבניה עצמה, לא מדובר במבנה לא חוקי בסגנון בדואי בדרום. זה בית לכל דבר ברמה די גבוהה.

פורסם

ואצלך יש ממ"ד?

אין ממ"ד, הבית נבנה לפני חוק הממד.

במידה ואני מעוניין להרחיב את הבית במעל 12 מ"ר, חייב לכלול ממ"ד בתוכניות הבניה.

קשה מאוד.

בניה קלה היא כשמה, בניה קלה, לא בניה זולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...