Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מן הסתם שכיוון המערכת יבוצע לפי שמיעה, אבל אפשר עזרה בחוקי הבסיס כדי להגיע לאמצע מסויים? מדובר על מערכת 2 חלקים.

נכון לעכשיו סדר הפעולות שנעשה:

1.קודם כל לוודא שהפאזות לא הפוכות, בחירת תדר לקרוס.

2.כיבוי הסאב וכיוון tc לפי מרכז הרכב ולא לפי מיקום הנהג.

3.הגברת הרדיו דיסק ל75% וכיוון גיין במגבר.

4.fine tuning לtc.

5.הפעלת הסאב כיוון גיין וtc.

6.תיקוני אקולייזר.

התוצאה די טובה והבמה עברה לקדימה והסאונד לרוב לא צורם בווליום גבוהה.

יש עוד איזה תהליך שכדאי לעשות מלבד rta וניסויים עם מיקום הטוויטרים?

פורסם

שרשור נחמד ומבורך!

הייתי מתחיל בכלל בלהכיר את הנתונים של האלמנטים - הרמקולים המותקנים.

מה טווח התדרים היעיל של כל רמקול.

מה תדר הFS של המידבאסים ומה תדר הFS של הטוויטרים.

כמה הספק הם מוצהרים לעמוד בו באופן יציב.

מה הנצילות שלהם.

מה הוא תדר הרול אוף של המידבאסים.

המידע הזה יתן לך לדעת מה הן נקודות החיתוך האפשריות בעבור הסט הזה ותוך כדי זה על מה אתה מחליט להתפשר - האם אתה רוצה לחתוך את המידבאסים כמה שיותר נמוך בכדי שיקרינו כמה שיותר רחב ובכך להתפשר ביכולת להגביר את הטוויטרים או להתפשר על בור בתחום המיד?

מכאן אתה כבר מבין שנקודות חיתוך וסלופים הינם הדבר הראשון שאתה צריך לבחור היות והם מגינים על הרמקולים באופן הכי בסיסי מלהשרף ע"י עיוותים או תחום תדר שהם לא אמורים להפיק.

לאחר מכן תבצע TC גס - בכדי לקבל תחושה של מרכז בכדי שגם יהיה לך קל יותר לכוון נכון את הפאזות בין הרמקולים.

מהרגע הזה שיש לך בו תחומי חיתוך נכונים - תבצע איזון הספקים ראשוני לפי שמיעה - בכדי שגם יהיה לך נעים לכוון.

ובעצם כאן יצרת את הבסיס הראשוני שנותן לך תחומי חיתוך נכונים, איזון הספקים נעים לאוזן ותחושת מרכז נכונה -

בנקודה הזו אתה נכנס לפאזות ומכאן אתה מתקן את כל השלבים בחזרה

כיוון עדין של TC

איזון הספקים סופי

ואז בסוף בסוף - איקולציה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התשובה,

ברדיו דיסק הקיים (alpine ute-92bt) יש רק חיתוך hp לאלמנטים שהם לא סאב.

בהנחה ואני עובד פסיבי לפי ההבנה שלי אין לי יותר מידי מה לעשות עם המידע על האלמנטים מלבד המידבאס (מורל הייבריד במקרה שלי). חתכתי אותו ב63hz בסלופ 12 הטוויטרים כבר תלויים בקרוס והמשחק היחיד הוא בהנחתה.

איזון הספקים במידה ויש לי סט קדמי וסאב הכוונה בין הסט הקדמי לסאב? או הספקים בין ימין ושמאל של הסט הקדמי? הסטפים די גדולים בשביל לאזן בין הצדדים.

למה בעצם לכוון את הפאזות לאחר כיוון גס של הזמנים? הפיכת פאזה יוצרת הפרש מופע ומשפיעה גם על הזמנים, במקרה שלי אולי הפיכה של הפאזה של הטוויטר בצד הנהג תתרום קצת.

פורסם

בגדול - אין לך שם יותר מידי משחק כי הרוב מתבצע פסיבית, פיסית.

קודם כל אתה מכניס את הסט הקידמי למצב שבו הגיין מכוון נכון.

לאחר מכן אתה מבצע TC גס לכל צד שמאל.

לאחר מכן אתה משחק בפאזות ובהנחתות על הקרוס אובר הפסיבי -

טוויטר צד ימין לא מונחת

טוויטר צד שמאל מונחת (אם יש אפשרות בקרוס)

פאזות לכל רמקול.

כשסיימת אתה מבצע תיקון TC סופי לכל צד שמאל.

ואז אתה מכניס את הסאב וופר למשחק - מאזן את העוצמות שלו ומחפש את הפאזה (שתי אופציות סה"כ) הנכונה בה הוא משתלב עם הסט הקידמי הכי טוב ובודק מה נקודת החיתוך שלו בה הוא משתלב עם הסט הכי טוב.

סיימת את כל אלו - איקולציה סופית.

היות ויש לך יכולת TC - תימנע מלגעת בבאלאנס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
3.הגברת הרדיו דיסק ל75% וכיוון גיין במגבר.

75% זה פאסה.

בשימוש ביציאות RCA, ממכשיר ממוצע ומעלה, העיוות יתחיל כנראה מאזור ה-90%.

פורסם

האמת היא שרוב יחידות הראש שמדדתי בהן THD עם הSMD DD1 בכלל לא הוציאו עיוות שמיע אפילו במינימום הנחתה (מקסימום ווליום).

פיונירים כולם ככולם היו נקיים מעיוותים לחלוטין - כמובן, אני משתמש בטרקים שאני יודע מה המקור שלהם.

אפילו עם הHU של סינקופה שיש לי בדודג' - לא הצלחתי להדליק בפרימה את החיווי של בקרת הקליפינג על מינימום הנחתה ובמקסימום רגישות במקביל.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...