Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"לא רע כאן מבחינה כלכלית" זאת עמדה שאני שומע מהמון אנשים והיא סובייקטיבית לגמרי אדם שמשווה את המצב בארץ לארצות עולם שלישי אחרות כמובן שימצא שבארץ מעולה אך הישראלים עושים המון כסף ונמצאים מבחינת התמ"ג לנפש במקום מאוד מכובד ובהשוואה לתמ"ג שלנו המצב בארץ קטסטרופה.

מבחינת התמ"ג לנפש ישראל חופפת למדינות מפותחות כמו גרמניה, צרפת, ניו זילנד, קנדה, פינלנד, בלגיה וכו... עם זאת איכות החיים בארץ לא ניתנת להשוואה עם אף אחת מהמדינות הללו במיוחד מבחינת השירותים הציבוריים (רפואה, תחבורה, משרדי ממשלה, דואר, איכות הסביבה וכו..) ומבחינת איכות החיים הישראלים עובדים הכי הרבה ונשאר להם הכי קצת כסף בסופו של חודש (אם משווים את ההוצאות הקבועות והנדרשות כמו שכ"ד, גנים, רכב אוכל וחשבונות...)

השאלה הגדולה לאיפו כול הכסף של הישראלים הולך? אנשים חרוצים שעובדים קשה עם מוחות מבריקים שמייצרים את טופ הטכנולוגיות העולמיות ומכניסים המון כסף שפשוט "פוף" ונעלם. תקציב הבטחון שלנו גדול מעט לאחוז האוכלוסיה אבל זה לא נתון חריג וזאת רק טיפה בים ואם תגידו שהכסף הולך כדי לסבסד אוכלוסיות מוחלשות שלא עובדות אז מבחינת אחוזי האבטלה ישראל נמצאת בתחתית הרשימה של הOECD עם רק 11% אחוז אבטלה ולמדינות שחופפות אותנו יש אחוז אבטלה גדולים פי כמה.

בסופו של דבר מישהו עושה עלינו קופה מאוד מאוד יפה בתמיכת הממשלה עם לקחת את כול הנתונים הכלכליים איכות החיים בארץ צריכה להיות לפחות כמו בקנדה או גרמניה אך עם זאת מבחינת איכות חיים אנחנו נמצאים גם מתחת לדרום קוריאה באזור של צ'כיה ויוון למרות שהתמ"ג שלנו גדול כמעת פי שניים מאותן מדינות

האמת שזה ויכוח כלכלי שאני מרגיש פחות ופחות בנח להיות בו בעמדה נחרצת.

דווקא העמדה הסובייקטיבית שלי במשך כל חיי הבוגרים הייתה כמו שלך, אבל מצד שני, אני קורא כלכלנים (בעיקר את אורי כץ) שטוענים אחרת, על סמך נתונים אובייקטיבים פחות או יותר.

אם איכות החיים לא ניתנת להשוואה עם מדינות אחרות? לא בטוח. אני לא בטוח שמי שחי בכפר נידח או אפילו בעיר לא גדולה במיוחד בצרפת או גרמניה, נהנה, בהכרח, משירותי רפואה או תחבורה יוצאי דופן.

לגבי מישהו שעושה עלינו קופה - הבעיה הכי גדולה היא שאין "מישהו" אחד נסתר. אני יכול חשוב על לפחות 5-6 כאלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיוק נתקלתי בזה בטוויטר.

מומלץ לקרוא את התגובות.

אני אישית לא גרתי בחו"ל, אז אין לי למה להשוות.

https://mobile.twitter.com/AmirTeig/status/1073552372713119746

https://mobile.twitter.com/CrypTomer_pers/status/1073614966803062785

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יוקר המחיה זה דיון מאוד עמוק וכבד, ולכן קשה להכנס לעובי הקורה ברצינות.

הבעיה היא כשאתה משווה בין שני מקומות, היא שיש איכות שירותים/מגורים/תשתיות (וכו') שקשה לכמת.

בהשוואה שאני מצאתי כאפקטיבית ונכונה ביותר, עבורי, היא השוואת יכולת החיסכון החודשי (=הכנסה פנויה) עבור משק בית פרטני בין שני מקומות. זו ממש *ממש* לא ה-השוואה ה"נכונה ביותר", כי כאמור קשה לכמת איכות, אבל בהינתן שמדובר באותו משק בית אפשר (אולי) להניח שתרבות הצריכה נשארת דומה (לא זהה, דומה) גם באזורים גאוגרפיים שונים.

או בקצרה:

1. כמה אני יכול לחסוך כל שנה במקום א', לעומת כמה במקום ב'?

2. עד כמה רמת החיים שלי השתפרה בין מקום א' ומקום ב'?

בהשוואה הזו, עבורי, מצאתי שישראל אינה ממוצבת טוב כ"כ - וזה כשאני משקלל מגורים בצפון ישראל (זולים משמעותית מאשר במרכז).

בהשוואה לעמק הסיליקון בקליפורניה - אחד המקומות היקרים בעולם - יכולתי לחסוך קצת יותר בישראל. המגורים בישראל היו עדיפים, אך כל השאר היה טוב יותר בעמק. אבל שוב, מדובר בהשוואה מול אחד המקומות היקרים בעולם...

בהשוואה לאונטריו קנדה (פרברי טורונטו), קנדה היתה עדיפה בכל הפרמטרים.

ובהשוואה לאוסטין טקסס... אין ממש מה להשוות, שמיים וארץ.

האם אפשר לגזור משהו מהנתונים האלו? כנראה שלא, משק הבית שלי לאו דווקא מייצג את משק הבית של x, וההעדפות שלי לאו דווקא זהות להעדפותיו של y.

אבל מנקודת המבט (הצרה) שלי, יוקר המחיה בארץ אכן חי ובועט, ויש פשרה גדולה מאוד ברמת החיים ה"חומריים" למי שבוחר להעביר אותם בישראל. יש כמובן גמול ענק - בדמות המשפחה והחברים איתם גדלת ולהם אין וכנראה לא יהיה תחליף, ויש את אלו שאוהבים את המנטליות הישראלית ו/או את האדמה, כך שהפואנטה שלי היא:

אם דברים מרגישים לך לא נכון, נסה לבודד אותם (מה בדיוק הבעיה/ות?) ואז תחקור איך זה במקום אחר, חיים רק פעם אחת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לגבי מיסוי - הוא גבוה, אבל לא באמת "מרקיע שחקים". יש מקומות עם מיסוי גבוה יותר.

לא מרקיע שחקים? תן לי לאתגר אותך, התוכל למצוא מדינה מערבית עם שיעור מס ישיר גבוה מבישראל?

וכשאני אומר מס ישיר, אני מדבר על כל המיסים הישירים (כי בפועל זה לא משנה אם קוראים לזה מס הכנסה, מס "בריאות" או "ביטוח" לאומי).

וזה בהתעלמות מהמסים העקיפים שקיימים על כמעט כל מוצר וכל שירות קיימים.

פורסם
בהשוואה לעמק הסיליקון בקליפורניה - אחד המקומות היקרים בעולם - יכולתי לחסוך קצת יותר בישראל. המגורים בישראל היו עדיפים, אך כל השאר היה טוב יותר בעמק. אבל שוב, מדובר בהשוואה מול אחד המקומות היקרים בעולם...

כולל חינוך ובריאות? אני מסופק.

כאשר אתם משווים אותנו למדינות המערב אתם מתעלמים מפיל גדול ושמן. אולי שמן מדי,אבל עדיין שמן.

ללוטוופה המהולל נותרו 4 (כן ארבעה) מטוסי קרב כשירים. כל השאר מושבתים. גם הטייסים מאבדים כשירות כי אין להם על מה לטוס ולתרגל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ללוטוופה המהולל נותרו 4 (כן ארבעה) מטוסי קרב כשירים

זה לגמרי אוף טופיק, אבל סיקרנת אותי ואחרי קצת קריאה אני נראה ככה: :shock:

מפיל לסתות, שלא לדבר על יצרן החיישנים התקולים שפשט את הרגל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כולל חינוך ובריאות? אני מסופק.

כאשר אתם משווים אותנו למדינות המערב אתם מתעלמים מפיל גדול ושמן. אולי שמן מדי,אבל עדיין שמן.

ללוטוופה המהולל נותרו 4 (כן ארבעה) מטוסי קרב כשירים. כל השאר מושבתים. גם הטייסים מאבדים כשירות כי אין להם על מה לטוס ולתרגל.

יש הרבה פילים, מערכת הביטחון היא רק אחד מהם.

וכמו עם השאר, יש כנראה ספקטרום די רחב בין 4 מטוסים כשירים לבין הפיל פה :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא מרקיע שחקים? תן לי לאתגר אותך, התוכל למצוא מדינה מערבית עם שיעור מס ישיר גבוה מבישראל?

וכשאני אומר מס ישיר, אני מדבר על כל המיסים הישירים (כי בפועל זה לא משנה אם קוראים לזה מס הכנסה, מס "בריאות" או "ביטוח" לאומי).

וזה בהתעלמות מהמסים העקיפים שקיימים על כמעט כל מוצר וכל שירות קיימים.

לא יכול לתת לך פירוט, אבל בשעור המיסים יחסית לתמ"ג ישראת ממוצבת במקום טוב באמצע (בדקתי לאחרונה לםני כשנה).

הבעיה אצלנו אינה שעור המס אלא התמורה שמתקבלת תמורתו.

חוץ נזזה, ב-4 השנים האחרונות יש לנו שר אוצר שה"אדיאולוגיה" היחידה שלו היא להמנע מהעלאת מיסים. ולעזאזל עם החוב הלאומי והדורות הבאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מעניין אותי משהו אחר, כל אלה שיצאו להפגין על יוקר המחיה. ועל זה שהם לא גומרים את החודש. איזה טלפון יש להם. ועל איזה רכב הם נוסעים.

משום מה יש לי תחושה. שכל אלה שיצאו להפגין זה אנשים ששקועים בהלוואות כי רצו לטוס לטיול גדול בחו''ל, רוצים לגור בת''א במחיר של 5000 שקל לחדר מסכן. ויש להם אייפון X בבמחיר יותר ממטורף וכניראה גם יש להם רכב חדש שלקחו בהלוואת בלון, ואוכלים במסעדות יוקרה, ומתלבשים רק מותגים! ג'נסים ב 500 שקל וכאלה...

וואלה אני נוסע כל יום לעבודה ברכב שעלה לי 6000 שקל! יש לי טלפון ב 1000 שקל שאני מחליף פעם בשנה.

כל מה שאני רואה מסביבי זה רכבים חדשים! שעולים לא מעט גם בשוק היד2!

לרגל ארוע קטן שלי ושל חברה שלי רציתי להזמין מקום במסעדה! הייתי צריך לחכות שבוע! פאקינג שבוע!

בסופי שבוע מסעדות מלאות צריך לעמוד לחכות...

אני חושב שזה לא בעיה במחירים או במיסים... אלה בתפיסה העקומה של החזירות הצרכנית.

עריכה אחרונה על ידי Big_White

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם (נערך)

לבן וגדול - אתה מדבר על תחושות, אני אספר קוריוז:

בני הבכור עבר להתגורר עם זוגתו במעונות הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב. חנות המזון הקרובה (בצמוד למעונות) היא "ויקטורי". מתברר כי מדובר בחנות כה יקרה, וכנראה כך גם שאר המכולות\סופרמרקטים בסביבה, עד שלסטודנטים יותר זול לצאת לאכול במסעדות.

נושא החינוך הכלכלי הוא עניין לא פשוט. אין תכנית לימודים מסודרת בתחום, ואם בית הספר מארגן משהו - מתברר כי מדובר ב"חסות" של בנק זה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לבן וגדול - אתה מדבר על תחושות, אני אספר קוריוז:

בני הבכור עבר להתגורר עם זוגתו במעונות הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב. חנות המזון הקרובה (בצמוד למעונות) היא "ויקטורי". מתברר כי מדובר בחנות כה יקרה, וכנראה כך גם שאר המכולות\סופרמרקטים בסביבה, עד שלסטודנטים יותר זול לצאת לאכול במסעדות.

ואם להיתרחק קצת מהמעונות?

גם אצלי פה יש צרכניה במושב, והיא יקרה הרבה יותר מכל רשת אחרת.

אז פעם בשבוע עושים קניות בסופר. והולכים לצרכניה אם ממש ממש ממש צריך משהו ואין סובלנות או כוח לנסוע בדיוק 4 דקות עד הסופר כדי לעמוד שם בתור 20 דקות.

לאכול בחוץ יותר זול? או שהם אוכלים במקום ממש ממש ממש ממש זול, או שמשהו פה לא מסתדר לי.

שניצל בבגט באיזה שניצלית פקקתה כל שהיא היום עולה פלוס מינוס 40 שקל!

מנת פלאפל תעלה לך בין 10 ל 20 שקל!

לא מסתדרים לי המספרים משום מה. סליחה

חינוך כלכלי? תוכנית לימודים? WAT?

ראש קיים לא רק בשביל לאכול לתוכו. אלא גם בשביל לחשוב, ולהפעיל אותו.

האם שווה לי לקנות מוצר כזה או אחר? או אולי שווה לחפש משהו בסגנון? אולי במחיר אחר?

יש לי כרטיס אשראי 8 שנים. לפני חודשיים השתמשתי בו בפעם הראשונה!,למשהו שהוא לא ביטוח לרכב. קניתי מכונת כביסה!

ניראה לי שווה לראות את התדפיסי האשראי של כל האלה שלא סוגרים את החודש וכל שנה יש להם אייפון חדש בכיס.

מה לעשות, כולם רוצים גם רכב חדש, גם טלפון חדש. וגם לטוס לחו''ל וגם לגור בת''א. וכל זה עם משכורת של 6 אלף שקל בחודש.

עריכה אחרונה על ידי Big_White

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
מתברר כי מדובר בחנות כה יקרה, וכנראה כך גם שאר המכולות\סופרמרקטים בסביבה, עד שלסטודנטים יותר זול לצאת לאכול במסעדות.

בובע מייסעס, חרטא ברטא.

קצת הליכה או שומו שמים, הלוך חזור בתחב"צ ואפשר בקלות למצוא סופר זול כלשהו עם מצרכי מזון בסיסיים ולא בסיסיים שמהם ניתן להרכיב כל ארוחה שתרצה. אפילו בעזריאלי (!) יש סניף זול למדי של שופרסל. הלוך וחזור על אותו ניקוב וירטואלי בכרטיסייה ואתה מסודר בתור סטודנט לכל השבוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תשמע, במקרה שלנו המצב קצת יותר טוב, כיון שהם רואים את ההתנהלות שלי ושל אשתי. את אשתי מחלקת את הקניות לכמה מקומות כדי לחסוך, אותי מסתפק בטלפון של 1000 ש"ח שמוחלף פעם בשנתיים - שלוש, כאשר הקודם מפסיק לתפקד,ומחליף את הרכב אחת ל-10 שנים, למרות שמצבי הכלכלי מאפשר לי יותר מזה. עניין של סדרי עדיפות.

הצד השני הוא דווקא אלה שאין להם, ושאין להם מושג איך להתנהל. אני תמיד חוזר לאותה אשה שקנתה את כל הטוב שבסופרמרקט - המוצרים היקרים ביותר - ואז חילקה את התשלום בין מזומן, צ'ק, תוי שי ושני כרטיסי אשראי. אני בטוח שמי שמתחכם עד כדי כך כנראה צריך את החלוקה כדי להתגבר על המינוס. אז למה, לעזאזאל, לקנות את המוצרים היקרים ביותר?

שאלה לי לחברי הפורום: מתי, בפעם האחרונה, בדקתים את הריבית שגובה חברת כרטיסי האשראי תמורת "הלואה מיידית"\קרדיט\מולטי למיניהם.

פורסם
לא יכול לתת לך פירוט, אבל בשעור המיסים יחסית לתמ"ג ישראת ממוצבת במקום טוב באמצע (בדקתי לאחרונה לםני כשנה).

הבעיה אצלנו אינה שעור המס אלא התמורה שמתקבלת תמורתו.

אתה צודק לגבי מס הכנסה, אבל ברגע שאתה מצרף את המיסים הישירים בשמות השונים, אנחנו תופסים מהר מאוד את המקום הראשון.

מסכים אתך לגבי השורה השנייה, בהנחה שכולנו היינו מקבלים שירותים ברמה אירופאית מתקדמת, כנראה שלא היינו מנהלים את הדיון הזה.

• תוכן חדש...