Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה לבעל ידע מועט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מוח-כוורת.

בעקבות פוסט קודם על מצלמה למתחיל (https://bit.ly/2yzoJU5), עלה לי הרצון להתחדש במצלמה.

כיום יש ברשותי מצלמת CANON POWERSHOT S3IS ישנה.

בעקרון, המצלמה מיועדת לצילום נופים/ בע"ח בטיולים שאני עושה.

הידע שלי במצלמות וצילום שואף פשוט ל-0 (בשאיפה, מתי שהוא תהיה לי אפשרות ומוטיבציה לקחת קורס צילום).

בעקבות הפוסט המדובר, הבנתי את משמעות וחשיבות של גודל חיישן (רצוי 1" ומעלה) + מומלץ פורמט RAW.

דרישה שיש לי - זום אופטי יחסית גדול.

בעקבות חיפוש במרשתת, המצלמות שעלו בדעתי הן (כולן דמוי SLR):

1. Canon PowerShot G3 X - מבחינת מחיר - הכי זולה (בערך 3K).

https://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_g3x

2. Panasonic Lumix DMC-FZ2500 - מחיר - ביניים (בערך 4K).

https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz2500-fz2000

3. sony rx10 iii - מחיר - הכי יקרה (בסביבות 6.5K - 7.4K).

https://www.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscrx10iii

רק לציין - אין לי שום רצון להיכנס לעולם ה-DSLR/ מירורלס. הנושא של החלפת עדשות - ממש לא מתאים לי.

אבקש את התייחסותכם והמלצותיכם. :-)

פורסם
שלום מוח-כוורת.

בעקבות פוסט קודם על מצלמה למתחיל (https://bit.ly/2yzoJU5), עלה לי הרצון להתחדש במצלמה.

כיום יש ברשותי מצלמת CANON POWERSHOT S3IS ישנה.

בעקרון, המצלמה מיועדת לצילום נופים/ בע"ח בטיולים שאני עושה.

הידע שלי במצלמות וצילום שואף פשוט ל-0 (בשאיפה, מתי שהוא תהיה לי אפשרות ומוטיבציה לקחת קורס צילום).

בעקבות הפוסט המדובר, הבנתי את משמעות וחשיבות של גודל חיישן (רצוי 1" ומעלה) + מומלץ פורמט RAW.

דרישה שיש לי - זום אופטי יחסית גדול.

בעקבות חיפוש במרשתת, המצלמות שעלו בדעתי הן (כולן דמוי SLR):

1. Canon PowerShot G3 X - מבחינת מחיר - הכי זולה (בערך 3K).

https://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_g3x

2. Panasonic Lumix DMC-FZ2500 - מחיר - ביניים (בערך 4K).

https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz2500-fz2000

3. sony rx10 iii - מחיר - הכי יקרה (בסביבות 6.5K - 7.4K).

https://www.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscrx10iii

רק לציין - אין לי שום רצון להיכנס לעולם ה-DSLR/ מירורלס. הנושא של החלפת עדשות - ממש לא מתאים לי.

אבקש את התייחסותכם והמלצותיכם. :-)

נך

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם

סתם לידע כללי, אתה לא חייב להתעסק עם החלפת עדשות. אתה יכול לרכוש רפלקס או מירורלס עם עדשה כמו 14-150 או 18-200, 18-300, 16-300 ולהיות מכוסה היטב מבחינת טווחים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה מוכן להוציא את הכסף, נשמע לי שאתה לקוח קלאסי של ה-DSC-RX100 VI של סוני.

זה הדור השישי של המצלמות הקטנטנות של סוני עם חיישן 1 אינץ', ויש לו spec פשוט משוגע: 20 מגה פיקסל, עדשת 24-200 מ"מ בצמצם 2.8-4.5, ייצוב תמונה, מסך מתקפל, אוטופוקוס של 0.03 שניות (סוני טוענים למהיר בעולם), 24 תמונות בשנייה, צילום וידאו 4K או FHD ב-120 פריימים לשנייה - והכל ב-300 גרם.

מה שכן - יקר רצח למצלמה כ"כ קטנה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

דומני שגישתו של דור נכונה והסיבה היא הדרישות הבעייתיות שלך: לצילום נופים אתה זקוק לעדשה רחבה, לצילום בעלי חיים אתה זקוק לאורך מוקד ארוך. המצלמות שהזכרת נותנות אורך מוקד מינימלי 24-25 מ"מ בקצה הרחב (במונחי 35 מ"מ) , אני לא בטוח שלצורך צילום נוף לא תרצה משהו יותר רחב (למרות האופציה של תפירת פנורמה מכמה צילומים). לכן, הייתי מתחיל עם חסרת מראה ועדשה בעלת טוח אורכי מוקד גדול כ-all arounder, ואז, אחרי שיתבררו לך הצרכים, רכישת עדשה נוספת או שתיים בהתאם להם.

עניין נוסף, כפי שציין sronis, הוא המחיר. ב-7000 ש"ח שעולה הסוני תוכל לרכוש גוף חסר מראה בדרגת כניסה או ביניים יחד עם 1-2 עדשות וקצת ציוד היקפי, ועדיין ישאר לך עודף. היתרון של המצלמה הקטנה הוא שהיא קטנה. החסרון של המצלמה הקטנה הוא שהיא קטנה. אתה צריך למצוא דרך להתנסות בשימוש במצלמות בגודל הזה ולראות אם הן שימושיות מבחינת הידיים והעיניים שלך. אם 72 בכינוי שלך מייצג את שנת הלידה שלך הרי שתזקק למשקפיים לצורך הפעלת המצלמה, ועדיף שהממשק יהיה גדול וברור, מה שמצריך מסך גדול, ובהתאם לכך גם מצלמה שאינה מיניאטורית.

ואם הזכרתי ציוד היקפי - בנוסף למצלמה ולעדשה תזקק לעוד כמה פריטים כגון תיק לציוד, פילטר מגן לעדשה ואולי בהמשך גם פילטרים נוספים, אולי חצובה, רצועות נשיאה וכל מיני אבזרים שעלותם מצטברת לסכומים לא מבוטלים. הבאו אותם בחשבון.

ועניין אחרון - בתחום הזה יש שוק יד שניה ער, בהחלט שווה בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל, ההמלצה ל-RAW היא לאנשים שרוצים להבין משהו בעריכת צילום. אחרת, צלם JPG, אולי עם הגדרת הפילטר החביב עליך.

ההמלצה לחיישן גדול תמיד נכונה, זה עוזר לצלם כשיש פחות אור, אבל מהרבה בחינות אחרות, אל תצפה לניסים. צילום זה תחום טכני, צריך להבין כדי להוציא תמונה טובה, שלא באופן אקראי.

צילום בע"ח, למשל, הוא תחום קשה טכנית, ככה שאל תצפה לתוצאות טובות, מעבר לזה שהזום יעזור לך למלא את הפריים עם אובייקט רחוק. לתפוס בתנועה, להצליח לצלם מרחוק בלי שהרעידה של היד תפריע וכו', זה דורש הבנה ומיומנות.

אי לכך, קנה את המצלמה הכי זולה עם זום שיספק אותך וחיישן 1" ומעלה, ותהנה.

במינימום הייתי ממליץ להעזר במצבי הסצינה המובנים במצלמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דומני שגישתו של דור נכונה והסיבה היא הדרישות הבעייתיות שלך: לצילום נופים אתה זקוק לעדשה רחבה, לצילום בעלי חיים אתה זקוק לאורך מוקד ארוך. המצלמות שהזכרת נותנות אורך מוקד מינימלי 24-25 מ"מ בקצה הרחב (במונחי 35 מ"מ) , אני לא בטוח שלצורך צילום נוף לא תרצה משהו יותר רחב

צילומי נוף לא צריכים אורך מוקד קטן מ-24.

לכן, הייתי מתחיל עם חסרת מראה ועדשה בעלת טוח אורכי מוקד גדול כ-all arounder, ואז, אחרי שיתבררו לך הצרכים, רכישת עדשה נוספת או שתיים בהתאם להם.

הוא כתב בפירוש שהוא לא רוצה להחליף עדשות ולא רוצה להבין בצילום.

אתה צריך למצוא דרך להתנסות בשימוש במצלמות בגודל הזה ולראות אם הן שימושיות מבחינת הידיים והעיניים שלך. אם 72 בכינוי שלך מייצג את שנת הלידה שלך הרי שתזקק למשקפיים לצורך הפעלת המצלמה, ועדיף שהממשק יהיה גדול וברור, מה שמצריך מסך גדול, ובהתאם לכך גם מצלמה שאינה מיניאטורית.

מכיון שהוא לא רוצה להבין בצילום, הוא לא ייתעסק עם הכיוונונים של מצלמה. כל זה לא רלוונטי, כנ"ל לגבי כל ההמלצות לציוד הקיפי (פילטרים?).

פורסם

בניגוד מוחלט לשרשור הקודם, במקרה הזה לא הייתי כל כך מתעקש על חיישן גדול.

אסביר.

היתרונות הכי גדולים של חיישן גדול הם:

א' מכניס יותר אור.

ב' נותן עומד שדה רדוד יותר.

ג' נותן עוד "רוחב" לעדשות.

לך היתרונות האלה לא משחקים תפקיד, כי:

א' נופים וחיות לא מצלמים בחושך. נופים אולי כן, אבל אם כן, בכל מקרה משתמשים בחצובה.

ב' בצילום נופים אתה לא רוצה עומק שדה רדוד. כי אתה רוצה שהכל יהיה בפוקוס. בצילום בע"ח אתה מקבל עומק שדה רדוד מזה שהעדשה ארוכה.

ג' אתה יכול לקנות עדשות רחבות יותר.

אני יודע שאתה לא בעניין של להחליף עדשות, אבל צילום נופים וצילום בע"ח הם שני קצוות הספקטרום בצורה הכי מובהקת.

ציוד "ייעודי" לצילום נופים הוא עדשה אולטרא רחבה שיושבת על גוף עם המון מגהפיקסלים, ואילו ציוד "ייעודי" לצילום בע"ח הוא עדשת טלה משוגעת שיושבת על גוף שיודע לרסס תמונות בקצב לא נורמלי.

אז איפה מעבירים את הקו?

המלצתי אלייך - קנה מצלמה עם חיישן כלשהו ושתי עדשות - אחת הכי רחבה שאתה יכול ואחת הכי ארוכה שאתה יכול. למה? כי אם אתה לא הולך להשתמש בטווח שבין לבין (נניח המקביל של 30-100מ"מ) אז אתה לא באמת צריך עדשה שתכסה אותו.

אממה- אני מציע לך לעשות את הבחירה הפוך - קודם עדשות ואז את המצלמה שתתאים להן, כדי שתוכל לבחור עדשות עם אורך מוקד שיתאים לך ומשקל שלא יהרוג אותך. 4/3 למשל מאפשר כמערכת עדשות קטנות יותר, אבל הן לא תמיד זולות יותר וההפרש בגודל לא תמיד מאוד מוחשי. למשל בדוגמא הזו.

היתרון הכי גדול של סט-אפ כזה הוא שאתה מקבל איכות אופטית טובה בטווחים שחשובים לך, לא מתפשר על עדשה זבלית (מבלי להיכנס ל"למה", קח את העובדה שכל זום של 18-200 ובסגנון הוא עדשה בסיסית ביותר כאקסיומה). וגם לא נאלץ להסתובב עם 40 קילו ציוד.

החסרון של סט-אפ כזה הוא כמובן הצורך בשתי עדשות ולהחליף ביניהן. אבל, שים לב שמדובר על שתי עדשות לצרכים שונים לחלוטין, אז קודם כל לא תמיד צריך לקחת את שתי העדשות וגם אם כן, העדשה השניה תהיה מונחת בתיק והיא שוקלת פחות מבקבוק חצי ליטר מים. הרעיון הוא שתחליף עדשות רק מדי פעם כשבאמת תצטרך ולא כל שלוש דקות.

כמה טיפים:

1. שים לב ל-F - ככל שהמספר גדול יותר, ככה העדשה פחות "מקצועית" ויותר זולה. בצילום נוף אין למספר הזה שום חשיבות כי אתה בכל מקרה תהיה על F/8 פחות או יותר. צילום בע"ח זה כן חשוב, כי זה מאפשר מהירות צמצם גבוהה יותר (בין אם אתה קובע את או המצלמה לבד) ואז אפשר להקפיא תנועה", אבל, זה גם לא קריטי כי אתה יכול (שוב, אתה או המצלמה) פשוט להרים את ה-ISO והכל סלאמתק.

2. "נוף יפה לא בהכרח יהיה תמונה טובה". תלמד לצלם. לא טכנית, אלא אומנותית. העיניים שלנו לא עובדות כמו מצלמה ובצילום נופים עם עדשה רחבה דברים שנראים לך מאוד מרשימים בעין יראו קטנים ומעפנים בתמונה. לא מזמן הייתי בטיול שקניתי עדשה סופר רחבה במיוחד בשבילו, 80% מתמונות הנוף יצאו meh כי אני לא יודע לצלם נופים.

ואם הזכרתי ציוד היקפי - בנוסף למצלמה ולעדשה תזקק לעוד כמה פריטים כגון תיק לציוד, פילטר מגן לעדשה ואולי בהמשך גם פילטרים נוספים, אולי חצובה, רצועות נשיאה וכל מיני אבזרים שעלותם מצטברת לסכומים לא מבוטלים. הבאו אותם בחשבון.

א- לא. הוא לא יזדקק לתיק, פילטר וכל שאר הדברים פשוט כי אין בהם צורך, במיוחד במצלמה קטנה שזורקים בתיק ביחד עם שאר הדברים. תיק - הסברתי. פילטר מגן - זו שטות שבכלל אין מה להמליץ עליה. פילטרים נוספים? איזה בדיוק? אני מצלם באופן הרבה יותר רציני מחובב ויש לי בדיוק פילטר אחד (CPL). חוץ ממנו אין שום פילטר שצריך היום. לא רק זה, אלא שהוא אמר שהוא לא מתכנן להיכנס לזה. רצועות נשיאה? סיריאסלי? 99% מהמקצוענים משתמשים ברצועה שהמצלמה הגיעה איתה.

חצובה זה הדבר היחיד שאולי איכשהו עושה שכל, ואפשר למצוא חצובות סבירות ב-200-300 שקל.

ובבקשה - אל תתן את עצמך כדוגמא. זה לא תמיד רלוונטי.

ב- לא. הדברים האלה לא מצטברים לסכומים לא מבוטלים. בטח ובטח שלא ביחס למחיר המצלמה (והעדשות).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ואם הזכרתי ציוד היקפי - בנוסף למצלמה ולעדשה תזקק לעוד כמה פריטים כגון תיק לציוד, פילטר מגן לעדשה ואולי בהמשך גם פילטרים נוספים, אולי חצובה, רצועות נשיאה וכל מיני אבזרים שעלותם מצטברת לסכומים לא מבוטלים.

בשיא הרצינות: תתעדכן. אלה המלצות לא קשורות ל-2018.

אין צורך בשום פילטר כיום, אין צורך בשום רצועה, ולרוב סוגי הצילומים בכלל לא נחוצה חצובה, במיוחד עם ייצוב התמונה שקיים היום בכך מצלמה שהיא. אי קיומו שך ציוד לא נחוץ מבטלת גם את ה"צורך" בתיק ייעודי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל, אני די דוגמא, כיוון שאני לא מתעסק יותר מדי עם כיוונונים.

הבחור מתכוון להוציא סכום לא קטן. אז או שהוא לגמרי off target, או שבכל זאת יש לו מחשבה על התפתחות בעתיד. אז אם הוא בכל זאת חושב על מצלמה לשימושים מגוונים אני עדיין חושב שחסרת מראה עם עדשה אחת תהיה נקודת פתיחה טובה, ואז תהיה האופציה להתקדם אם ירצה, או להסתפק במה שרכש תחילה ולא להתעסק עם החלפת עדשות.

לגבי הפילטר המגן (וגם hood בשנקל) - הם כבר ספגו אצלי כמה טראומות וחסכו נזק לעדשה. אז הוצאה של 100 ש"ח כדי להגן על ציוד יקר זה כמו המגן לטלפון: הוצאה קטנה שעשויה לחסוך נזק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קודם כל, אני די דוגמא, כיוון שאני לא מתעסק יותר מדי עם כיוונונים.

הבחור מתכוון להוציא סכום לא קטן. אז או שהוא לגמרי off target, או שבכל זאת יש לו מחשבה על התפתחות בעתיד.

אתה ממציא שואל שלא קיים בשרשור הזה.

על פילטר מגן אפשר להתווכח (וכמה הוא פוגע באיכות), לגבי "פילטרים", בכלל אין צורך. אולי ND, במקרים מסויימים.

פורסם

פילטר "מגן" זה קשקוש. מכה שתהיה מספיק חזקה כדי להזיק לעדשה תנפץ את הפילטר המצ'וקמק הזה ומכה שהפילטר יגן ממנה בין כה וכה לא תעשה נזק לעדשה כי.

חוץ מזה, לקנות עדשה במאות/אלפי דולרים ולשים לפניה את מיטב הזכוכית האלי-אקספרסית? באמת? מוכרים את הפילטרים האלה כמו את הספריי חידוש דשבורדים. בואו אנחנו נהיה קצת פחות נאיביים.

ופילטר ND גם כבר לא צריך, אפשר לקחת מלא מלא תמונות ולאחד בפוטושופ בלחיצת כפתור אחת. מה גם שיאללה, שיהיה ND, שוקל 3 וחצי גרם ויותר קטן מארנק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

לי לא מתחבר מצב שבו מצד אחד, הבחור רוצה משהו פשוט, מצד שני בהחלט מכוון לקצה העליון (או, לפחות לטווח הבינוים פלוס). יש כאן איזו סתירה פנימית.

אני בהחלט יכול להבין שאותו אדם רוצה קומפקטיות - אבל מדובר במצלמות לא קטנות (750-1000 גר'), אז אתה משקיע הרבה כסף, קונה מכשיר לא קטן, למה לא להשאיר גמישות לעתיד? לא כתבתי לקנות ערכה של גוף ו-3 עדשות. לקנות גוף ועדשה אחת (ואז ממילא לא יתעסק עם החלפתן), אבל תהיה האופציה בעתיד להתקדם. עם מצלמה אחודה יהיה מדובר בהחלפת כל הכלי, ואני לא בטוח עד כמה שוק היד השניה למצלמות high end אחודות יאפשר לו לקבל מחיר טוב.

כך גם לגבי הציוד המלווה - זה נכון לכל מצלמה, תהיה אופציה לקנות לפי הצרכים המתפתחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

נעלמתי למספר ימים עקב משמרות בעבודה, ואני רואה שבינתיים התקבל אוסף של תשובות שאני צריך לעבור עליו מספר פעמים בתקווה להבין את הנאמר, אך בסוף אני אבין (או לפחות אחשוב שאני מבין ... :) )

פורסם
לי לא מתחבר מצב שבו מצד אחד, הבחור רוצה משהו פשוט, מצד שני בהחלט מכוון לקצה העליון (או, לפחות לטווח הבינוים פלוס). יש כאן איזו סתירה פנימית.

הוא לא מכוון לקצה העליון. הוא רוצה מצלמה עם מקסימום זום ומינימום התעסקות.

מצלמות כאלו יקרות יחסית לאיכות התמונה והגמישות התפעולית שלהן, אבל זו בדיוק הנישה. לא תמצא זום כזה בשום עדשה אחת במצלמה עם עדשות מתחלפות

אל תענה לצרכים שלך, תענה לצרכים של פותח ההודעה.

• תוכן חדש...