Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק גבוהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מיצובישי לנסר הדור החדש 2008,

תדלקתי את הרכב ב-50 ליטר והרכב נסע 320 קילומטר ב50 הללו והגיע למצב שהיה בדיוק לפני שתדלקתי.

זאת אומרת שהרכב עושה 1-6~7, השאלה שלי כזאת למה הרכב צורך כל כך הרבה דלק? יש לי חבר עם אוטו רכב ואצלו צורך 1-11.

הגלגלים חדשים עם לחץ נכון, הברקסים טובים וגם המתלים.

מה יכולה להיות הסיבה לזה?

אני יודע שאני צריך לשים תוסף דלק אבל זה עד כדי כך משפיע?

פורסם

קודם בודקים דברים אחרים בסיסיים (אין לי הכרות עם הרכב, אבל ארשום דברים שעלולים להיות רלוונטיים):

1. פילטר אוויר - להחליף אם לא הוחלף וסתום + חיישן אוויר תקול גם כן (MAF)

2. פלאגים (מצתים) - להחליף אם לא הוחלפו אף פעם או בהתאם לטיפול ואפילו, להוציא לבדוק את מצבם

3. אינג'קטורים סתומים או לא מתפקדים כראוי - לבדוק אותם

4. אתה מרגיש שהרכב מתפקד היטב מבחינת ביצועים? אין רעידות? אין תופעות מוזרות?

5. מה תוואי הנסיעה שלך? נסיעה עירונית עם ריבוי פקקים, רמזורים והאצות לא שווה לנסיעה בין עירונית על ~100 קמ"ש יציב. נסיעה בבין עירוני נותנת את צריכת הדלק הטובה ביותר כל עוד נוהגים על ~100 וללא עקיפות מיותרות שלא לצורך ומיעוט בלימות ומיתון ההאצות גם כן

6. פילטר דלק - אם יש ברכב אז לבדוק מתי נדרשת החלפה

7. נסיעה עם מזגן בתוואי עירוני מעלה את צריכת הדלק גם כן (בבין עירוני עדיף מיזוג מאשר חלונות, ללא ספק)

8. תיבת הילוכים שלא מתפקדת כראוי - יכול מאוד להיות שאתה נוסע על סל"ד גבוה ולא שם לב? מתי בוצעה החלפת נוזל תיבה?

9. אי הקפדה על החלפת שמן מנוע בזמן ופילטר שמן תקין - אם השמן לא הוחלף זמן רב או הרבה מעבר לק"מ הנדרש/זמן גם אפשרי

10. בהתאם לכך, חוסר בשמן (בדקת מדיד?) עלול לגרום לכך גם כן

11. נזילה קטנה בלתי מורגשת מצנרת הדלק של הרכב או נזילה קטנה מאוד בלתי מורגשת או מורחת ממיקום אחר כזה או אחר

12. צמיגים - אמרת שהם חדשים כבר והלחץ תקין, נכון? מה הלחץ שניפחת?

13. תרמוסטט פתוח כל הזמן - גורם למנוע שלא להגיע לטמפ' עבודה

14. קומפרסיה נמוכה - צריך לבדוק

15. תקלות עם ה EGR או בעיות בסעפת היניקה

16. מנוע שלא עובד תקין, יש אולי MISFIRE וכו'

17. ממיר קטליטי סתום

18. צנרת פליטה סתומה בצורה כלשהי? הכל אפשרי

19. בלמים "תפוסים" או רפידות שצמודות לדיסק וגורמות לגרר מיותר, למרות שהיית אמור להריח לרוב את זה... אבל לא תמיד

20. אולי יש לך משקל רב מדי ועודף ברכב? גם אפשרי

בקיצור, יש עוד כמה וכמה דברים אבל הבנת את הרעיון, זה ממש לא נגמר במספר דברים שצריך לבדוק.

אבל, בכדי להקל עלייך, בוא נבצע בדיקה פשוטה:

אתה מתדלק מיכל מלא עד הקפיצה הראשונה בלבד! ויוצא לנסיעה בבין עירוני/כביש 6 בשעות ריקות ופנויות ומשתדל לנסוע במשך כשעה הלוך ושוב (חצי שעה לכל כיוון גם מספיק) בנהיגה מאוד רגועה, חסכונית, ללא עקיפות, שמירה על הימין והאצות מתונות מאוד ונסיעה על 90-100 לכל היותר.

לאחר מכן, אתה מתדלק עד הקפיצה הראשונה בלבד ומחשב את הק"מ שעברת למול הליטרים שתדלקת.

אם המספר שהתקבל הוא מספר תקין וראוי - אין לך שום בעיות עם הרכב והכל נמצא באופי הנהיגה שלך ובתוואי הנסיעה שלך בלבד.

מכאן, אפשר יהיה לבדוק ולהבין האם באמת יש לך בעיות ברכב.

• תוכן חדש...