Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 5, תקלה P0030

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 5 שנת 2008.

שלום לכם. הבוקר נדלקה נורת בדיקת מנוע, שבינתיים נכבתה. אבל חיבור ל-OBD הראה הודעה זו:

(HO2S Heater Control Circuit (Bank 1 Sensor 1

כלומר, חיישן חמצן. וקריאה מהירה באינטרנט לימדה אותי שהחיישן הזה נמצא באגזוז. האמנם? ואיך בודקים אם הוא תקול? כאמור, הנורת אזהרה נכבתה, אבל אני מאמין שקיימת בעייה, עובדה שהמכשיר OBD הראה זאת.

המלצה נוספת באינטרנט גורסת שלפני שרצים להחליף חמצן, יש צורך לבדוק מה מצב הפיוז הרלוונטי. אז אבדוק את הפיוז הנ"ל לראות שהוא לא תקול.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תבצע בדיקה זריזה למעגל החימום של החיישן, מצד המחשב.

תנתק את הקונקטור ושים רב מודד או סתם נורה בין 2 הפינים שבאותו צבע, בד"כ שניהם לבנים או שחורים.

בדיוק כמו בסרטון המצורף. אם הנורה נדלקת, סימן שהמחשב עושה את העבודה שלו. החיישן לעומת זאת לא מגיב. אם הנורה נדלקה תעבור לבדיקה הבאה שבסרטון - התנגדות של גוף החימום בחיישן.

יש 2 חיישני חמצן אצלך. אחד לפני הממיר ואחד אחרי.

במקרה שלך הקוד מצביע על החיישן שלפני הממיר. כשאתה עומד מול תא המנוע, תתכופף קדימה, אל מעבר למנוע ולמטה. תזהה את סעפת הפליטה ומשם כבר תבין.

Stay Dirty

פורסם
תבצע בדיקה זריזה למעגל החימום של החיישן, מצד המחשב.

תנתק את הקונקטור ושים רב מודד או סתם נורה בין 2 הפינים שבאותו צבע, בד"כ שניהם לבנים או שחורים.

בדיוק כמו בסרטון המצורף. אם הנורה נדלקת, סימן שהמחשב עושה את העבודה שלו. החיישן לעומת זאת לא מגיב. אם הנורה נדלקה תעבור לבדיקה הבאה שבסרטון - התנגדות של גוף החימום בחיישן.

יש 2 חיישני חמצן אצלך. אחד לפני הממיר ואחד אחרי.

במקרה שלך הקוד מצביע על החיישן שלפני הממיר. כשאתה עומד מול תא המנוע, תתכופף קדימה, אל מעבר למנוע ולמטה. תזהה את סעפת הפליטה ומשם כבר תבין.

תודה אסף. כיף לשמוע ממך! אבל, אין לי את הציוד או הידע לבצע הפעולות שהסברת ורואים בסרטון...לך יש?

פורסם

אם זה מנוע 2.0 סיכוי מאוד סביר שהחיישן הקדמי פסול שם.

תקלה מאוד נפוצה.

מומלץ לשים אך ורק מקורי או תואם מקור במדויק , זהו דגם עם חיישן פס רחב.

פורסם

תקלה מאוד נפוצה.

יש מצב שמישהו מאפס לי את המחשב, רק בשביל שאעבור טסט שיש לי עוד כמה ימים? בעצם, האם חיישן פגום ללא חיווי, עדיין עלול לגרום לזיהום גבוה ולהכשלה בטסט?

פורסם

תקלה מאוד נפוצה.

למען הדיוק, אשמח אם תביא אסמכתאות שהחיישן שם הוא פס רחב - כי למיטב ידיעתי בדגם הזה מדובר בחיישן חמצן "רגיל" 4 חוטים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדכון: עברתי טסט ללא בעיה כלל. ומוזר, שנורת האזהרה דולקת לסירוגין, לפעמים יומיים שלמים היא לא דולקת.

• תוכן חדש...