Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אופל זפירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקורסה הם הביאו את "אופל איי" עוד בשנת 2015, אבל את הדגם הבסיסי מייבאים עד היום עם מובילאיי.

כנ"ל לגבי האסטרה החדשה, ה"אופל איי" קיים רק בגרסאות הבכירות, אבל הגרסה הבסיסית והסטיישן מגיעות עם מובילאיי.

את המוקה בחרו לא להביא עם אבזור בטיחות כלל.

האסטרה מגיעה בתקופה האחרונה עם בלימה אוטונומית והתרעה על סטייה מהנתיב גם בדגם האינג'וי הבסיסי בהאצ'בק ובסטיישן. חבל שהם לא טרחו להודיע כי מדובר במשפחתית קומפקטית טובה מאוד, במיוחד הסטיישן כרכב מהעבודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מאחר וקיבלתי את הזאפירה כרכב שכור בחו"ל, אוסיף כאן את רשמיי. הזמנתי בכלל משהו אחר לגמרי (משפחתית גדולה סטיישן, רכב מייצג אינסיגניה ספורטסטורר), אך כשהגעתי לדלפק הודיעו לי שאין במלאי משהו מתאים. לאחר ששמעו את ההרכב (2 מבוגרים, 2 ילדים קטנים, 2 מזוודות גדולות, 2 קטנות וטיולון אחד) הציעו לי וואן תשעה מקומות הבהרתי לנציגה בחביבות שאני בחופשה ולא מתכוון לנהוג בטנדר והפתרון נמצא בדמות הזאפירה שבדיוק חזרה ונמצאת בניקיון. האמת שהתאכזבתי. ציפיתי לנהיגה באוטו כיפי ולא במוביל נוסעים שתוכנן בעשור הקודם. אכזבה נוספת נרשמה שגיליתי שאני מקבל גרסת בנזין 1.4 (לפחות ידנית) באבזור נמוך. לאחר קריאת המבחן מסתבר כי האבזור בארץ נמוך אף יותר, אך גם מ"שלי" נעדרו אביזרי בטיחות כלשהם, שלא לדבר על מושבי עור או גג פנורמי. נכחו עם זאת חיישנים מלפנים ואחור, כולל מצלמה אחורית, מושב נהג בעל כיוונון קשיחות מסעד חשמלי, חיישני אורות וגשם ובלם יד חשמלי (מיותר ומציק לטעמי).

נקודת אור ראשונה נרשמה כאשר כל הכבודה נבלעה בתא המטען בלי כל קושי.

20180820_113144.jpg

נקודת אור נוספת הייתה כי לאחר הרכבת מושבי הבטיחות נותר שפע מקום למבוגר לשבת בין הילדים. ממש לא מובן מאליו, גם אם אני לא משוכנע כי מושבי הבטיחות של חברת ההשכרה הינם "פול סייז". יחד עם זאת יש מספיק מקום לסט-אפ הזה גם עבור מושבים בגודל מלא.

20180822_231947.jpg

לפני שיוצאים לדרך אני מנסה לחבר את הטלפון לשקע USB או לפחות לטעינה במצית אך לא מוצא כאלו. מאחר ובזבזנו די זמן אני מסתפק בחיבור לשקע המיועד לנוסעים מאחור ורק בהמשך מגלה שהחברים באופל החליטו לבחור בעיצוב "נקי" דווקא עבור פריטים אלו שאמורים להיות קלים לאיתור.

20180824_085208.jpg20180824_085253.jpg

אם כבר עלה נושא הנדסת האנוש אזי שגם כאן, בדומה למערכת המולטימדיה באסטרה הנוכחית, יש שפע של אפשרויות ותפריטים, לדעתי מעבר למקובל במתחרות (למשל מבית VAG) אך המחיר הוא תפעול לא אינטואיטיבי וצורך לנבור בתפריטים ובספרות על מנת למצוא משהו פשוט. למשל, מעולם לא הצלחתי לגלות כיצד מעבירים את הרדיו מסריקת תחנות למעבר רציף בין התדרים.

מושבי הזאפירה נוחים ויצאתי ממנה רענן לאחר יום שלם של נהיגה בפקקים, תוצאה של החלטה אוסטרית לצמצם את מעבר הגבול מהונגריה למסלול אחד ולהציב חייל שצופה בחולפים. לא השתמשתי במושבים שש ושבע, ולכן תא המטען נותר גדול מאד ונח לשימוש. מאחר והמפלס שלו במצב זה הינו בגובה הפגוש, אזי חפצים (טוב נו, בקבוקי שתיה קלה) יכולים פשוט להתגלגל החוצה עם פתיחת הדלת.

הנהיגה בזאפירה מפתיעה לטובה. הרכב לא מרגיש גדול ומסורבל, הראות טובה והתוצאה נעימה יותר לנהיגה עירונית ביחס למשפחתית גדולה.

נקודת הביקורת העיקרית שלי הינה המנוע. הוא רחוק מלהיות רע, הביצועים די טובים, אך הוא מרגיש מחוספס, קולו מהדהד בתא הנוסעים בשיוט במהירויות 130-140 קמ"ש והתחושה ממנו היא שאין לו מה לחפש בסל"ד גבוה. תצרוכת הדלק דווקא הייתה סבירה לגמרי (מעל 10 ק"מ לליטר, בהנתן הפקק הנורא. תוצאות מחשב הדרך של כ-4000 ק"מ שלפני הראו על צריכה של כ- 13 ק"מ לליטר). חבל שבמתיחת הפנים אופל ויתרה על שדרוג הזאפירה למנוע החדש לחלוטין והטוב משמעותית שמותקן באסטרה החדשה. לא רלוונטי לארץ לצערי, אך השימוש בגיר הידני נעים, אם כי מהלך הידית ארוך מדי. לזאפירה פיצ'ר מעצבן שמתריע בלוח המחוונים (מטעמי חסכון כמובן) כי מומלץ להעלות הילוך בדומה לתיבות DSG במוד תפעול ידני.

נוחות הנסיעה מצוינת בהחלט, האחיזה גבוהה וההגה נוסך ביטחון כי מדובר בפרטנרית טובה לשעוט עמה בסיבובים ועיקולים.

הגעתי לזאפירה עם ציפיות מאוד נמוכות הראויות למיניואן אפור (תרתי משמע במקרה הזה) ומזדקן אך בהחלט הופתעתי לטובה. במחיר בה היא נמכרת בארץ באפס קילומטר ואולי גם בסוכנויות אופל לאחר מיקוח, לדעתי מדובר בקניה מעניינת, בהנתן שתיבת ההילוכים האוטומטית לא מחבלת בה משמעותית.

20180820_114314.jpg

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז גם אני קיבלתי אופל זאפירה 1,400 ידנית במקום הקומפקטית ששכרתי, ולהלן הרשמים שלי לאחר 3,000 ק"מ בספרד ובפורטוגל.

האבזור סביר מינוס. ללא בטיחות אקטיבית ועם הדברים הבאים: חיישני גשם ואורות, כולל מעבר אוטומטי לאור גבוה, מראה מתכהה אוטומטית, בקרת שיוט (רגילה), חיישני חנייה מלפנים ומאחור, מצלמת רוורס, מערכת עם ניווט וחיבור בלוטוס, מזגן עם בקרת אקלים מפוצלת ופתחים מאחור, מראות מתקפלות חשמלית ומושבים אחוריים עם הטיית משענת ותנועה לפנים-אחור.

הטוב:

- המתלים - מצויינים. נוחה ולא מתרסקת. שומרת על פאסון בפניות.

- המרווח ושטח החלונות הגדולים.

- איכות ההרכבה. הרכב לא מצייץ.

- תא מטען ענק כשהכסאות האחוריים מקופלים.

- מראות הצד - גדולות מאוד ומצויינות לשימוש.

הבינוני:

- המושב. בסה"כ נוח מאוד. יצאתי סביר לאחר יום של 6 שעות נהיגה עם 2 הפסקות קצרות. אבל יש תחושה מציקה בגב. כאילו מישהו נוגע שם כל הזמן.

- המנוע - מושך סביר, אבל לא מספיק גמיש. לא מעט פעמים בעלייות חדות (מאוד) ברחובות הרריים צרים נאלצתי לרדת לראשון.

- צריכת הדלק - בעיקר בינעירוני. ללא פקקים כלל. הרבה במהירות 120 קמ"ש ב-gps. ממוצע 12.5 ק"מ לליטר. באופן מעניין צריכת הדלק במיכלים שמולאו בספרד היתה טובה משמעותית מאלה שבפורטוגל

(12.8 לעומת 11.0) - למרות שממאפייני הנהיגה הציפיות שלי היו הפוכות. הדלק בפורטוגל גם יקר משמעותית (1.6 יורו לליטר לעומת 1.3).

הפחות טוב:

- המראה הפנימית. לא ניתן לכוון אותה מספיק גבוה. המושב לא עד הסוף למעלה, עם 10 ס"מ בין הראש שלי לתקרה והייתיי חייב להתכופף כדי לראות דרכה מה קורה מאחור. במצבה העליון ביותר. בכל פעם זה גרם לי לנסות לכוון אותה וכבר כמעט ושברתי אותה.

- מערכת הניווט. שכרתי סאאב בגרמניה ב-2003 ומערכת הניווט היתה מודרנית יותר. אין הצדקה למערכת כל כך מיושנת ולא נוחה לשימוש ב-2017 (מודל הרכב). גם ב-2009 זה לא היה עובר. האמור במיוחד על מערכת הניווט - אבל כל המערכת מסורבלת ולא נוחה לשימוש.

- האור הגבוה האוטומטי - המון הורדות אור ללא סיבה (פתאום עובר לנמוכים ל-3 שניות כשאין שום דבר מלבד שלטים ומחזירי אור של הכביש מלפנים) לא מזהה תמיד רכב שנוסע לפנים. לפעמים מפספס רכב ממול. פוגע בערך ב-50% מהמקרים.

- תחושת הנהיגה. מרגישים שנוהגים באוטובוס. השמשה מסתיימת רחוק מאוד לפנים. לא רואים את ה"אף" והרכב מרגיש גדול ממה שהוא באמת.

- חיישני החנייה הקדמיים - אם שנאתי את אלה שבאאודי Q3 - אלה גרועים בהרבה. מצפצפים כל הזמן, גם כשנוסעים ברחוב צר (מאוד) ויש רכבים משני הצדדים למשל. כשעוברים בין שני עמודים מצפצפים לאחר שהעמודים כבר בצידי הרכב. לא עוזרים באף מצב - רק מטרידים.

- פתחי המזגן מאחור. לעיתים רציתי שהמזגן יקרר אותי, והילד מאחור התלונן על קור. סביר בעיני שלא ניתן לכוון את הטמפרטורה שלהם בנפרד, אבל למה לא ניתן לסגור אותם?

המוזר:

בקרת השיוט - עובדת בקפיצות של 2 ולפעמים 3 ק"מ.

משענת המושב האחורי - ניתן לשנות את זוית המושב ב-4 דרגות שבין כפוף לפנים לגב ממש זקוף. אין אף מצב של הישענות אחורה. יכול להיות שזו בעייה ברכב הספציפי, כי גם במצב האחורי ביותר, כזהכסא משוך עד הסוף אחורה, יש 15 ס"מ בין משענת המושב למוט הגלילה של וילון תא המטען (ניתן להציץ לתא המטען). מזל שישב שם רק ילד בכסא בטיחות.

- המראות מתקפלות חשמלית , אבל מעט מאוד. נשארות הרבה יותר בולטות מברכבים אחרים.

- המקום בו החביאו את חיבורי החשמל וה-usb. כמו שכבר נאמר - גם אני מצאתי אותם לאחר חיפוש ארוך.

- הקונסולה בין המושבים. יש משענת, אבל אין קופסא סגורה לאחסון והתאים הקיימים לא נוחים לשימוש.

אני לא בשוק לרכב 7 מקומות ולא מכיר את המתחרים לעומק, אבל באופן אישי, גם במחיר מפתה לא הייתי בוחר בזאפירה.

פורסם

אופל כבר הודיעה שייצורה של הזאפירה הופסק, ללא מחליפה ישירה.

המחילפה הלא-ישירה תהיה גירסת 7 המושבים של האופל קומבו (גירסת אופל לדגם החדש של הברלינגו/פרטנר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא סביר שהמחליפה תהיה גרסה של ה-5008?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...