Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לרכוש רכב שני למשפחה בתקציב מינימלי(עד 6000ש"ח),

השימוש של הרכב יהיה לנסיעות קצרות בתוך העיר.

משום מה העין (והלב) נמשכים לAudi80, אני יודע שלקנות רכב ש24-25 שנה על הכביש זה לא יכול להיות רעיון גאוני, אבל השאלה עד כמה הוא טיפשי? :)

במידה ואכן יצליח למצוא רכב שמור, שטופלו באהבה,עם ק"מ סביר, בלי נזילות במנוע, וכזה שמניע בלי בעיות בבקרים.

רציתי לדעת עד כמה התחזוקה שלו תהייה בעייתית? האם בכלל קיימים חלקי חילוף במידה ומשהו מתקלקל?

כמוכן אני יודע שרכב מעל 20 שנה על הכביש מצריך בשני בדיקות טסט שנתיות, האם זה נכון? האם הפעם השנייה זה רק לבדיקת בלמים בלבד?

וכמובן שאם תשכנעו אותי שזאת החלטה שגוייה בעליל, אשמח לשמוע המלצות לרכבים אחרים(אולי אפילו באותו סגנון) ועד אותו תקציב כמובן.

תודה רבה מראש, שבת שלום.

פורסם

בתקציב כזה, הייתי מייעץ לך על קוריאנית קטנה, כמה שיותר חדשה, כגון יונדאי גטס, מאמין שתוכל למצא משנת 2007-2010,תהמה מרכב שיש לו עוד בשר, לא מפסל מודרני בן רבע מאה.

פורסם

אם אין לך חיבה מיוחדת לגרמניות קלאסיות מזדקנות, ואתה לא מתכנן לשמור אותו לאספנות, רד מזה.

הטסטים הם 2 טסטים כדת וכדין, ולפניהם פעמיים הוצאת אישור רכב מיושן, שזה גם כן קנס.

על כל תקלה מינורית תצטרך לתור את eBay.de/.Co.uk, מוסכים מקצועיים בארץ לרכבים האלו לא נפוצים וגם אף פעם לא היו, אז תתארגן על היינס ועל ארגז כלים טוב.

רוצה ראש קצת יותר שקט? כל יפנומטית תוצרת יפן או קוריאה בתקציב הזה תהיה הרבה יותר הגיונית לאחזקה.

חשוב להדגיש - שום רכב מיושן כזה לא ייתן לך לחלוטין שקט ושלווה. מהבחינה הזו אתה צריך לעלות בכמה שנתונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא מוסכים שמתמצאים ברכבים האלה יש, זה מכאניקה שלvw. בכלליות רכבים בגיל הזה לא כדאי לקנות אם אין לך שום רקע במכונאות ואתה לא מתכוון ללמוד את זה כתחביב או משהו. אם כן ומצאת אחת שמורה במצב טוב, זה יכול להיות אחלה רכב לנסיעה יומיומית שבתחזוקה מונעת לא יבייש באמינות שלו רכבים חדשים יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זה בדיוק הוצאת אישור רכב מיושן? ומבחינת אגרת טסט לפי מה שאני יודע זה לא תשלום כפול, אלא נגיד 600-700 שקל בכל בדיקה ואז הסכום השנתי יוצא כ1200-1400 כמו בכל רכב אחר.

אפשר דוגמאות ספציפיות לרכבים יפנים/קוריאנים? חוץ מיונדאי גטס?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישור רכב מיושן צריך להוציא במוסך לפני שהולכים לטסט. זה עולה בסביבות 100 שקל ובודקים בזה את הרכב לפני הטסט.

פורסם
מה זה בדיוק הוצאת אישור רכב מיושן? ומבחינת אגרת טסט לפי מה שאני יודע זה לא תשלום כפול, אלא נגיד 600-700 שקל בכל בדיקה ואז הסכום השנתי יוצא כ1200-1400 כמו בכל רכב אחר.

אפשר דוגמאות ספציפיות לרכבים יפנים/קוריאנים? חוץ מיונדאי גטס?

כאשר רשמו לך שצריך לבצע פעמיים טסט לא התכוונו לעניין המחיר אלא על המטלה הנוספת. כלומר לבזבז יום עבודה/שישי של סידורים כל שנה. מכיוון שמגיעים יותר למכון הטסטים יש סיכוי גדול יותר ליפול על בוחנים שמחפשים תקלות שלא קיימות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אישור רכב מיושן צריך להוציא במוסך לפני שהולכים לטסט. זה עולה בסביבות 100 שקל ובודקים בזה את הרכב לפני הטסט.

אבל אם אני בודק את הרכב במוסך לפני טסט, ומקבל אישור שהרכב נבדק, אז בתאוריה אני אמור לעבור טסט בלי שום בעייה, נכון?

שאלה נוספת באותו עיניין, האם כל מוסך רשאי לחתום על ה"אישור רכב מיושן"? או שחייב לגשת למוסך מורשה או משהו בסגנון?

תודה

פורסם

אני דווקא חושב שזה לא כזה נורא. אמנם זה רכב ישן, אבל זה לא מהרכבים שפעם היו ישנים והנסיעה בו פחות או יותר נסבלת.

קח בחשבון כמה דברים רק:

עניין הטסטים, פעמיים בשנה הכולל אישור בלמים.

רכב מאוד כבד ואיטי, גם במנוע 2.0

לדעתי אין הגה כוח באף דגם אבל יכל להיות שאני טועה

הפתעות תמיד יהיו ברכב ישן, אם אתה מוכן להערך לזה, מסכים איתך שכייף יותר לנסוע ברכב עם ערך מוסף מאשר ברכב אפור ומשעמם.

פורסם

רכב יפהפה ומדליק.

עם זאת, כנראה שעלויות האחזקה יהיו גבוהות - אין ממש חלקי חילוף זמינים - אז זה אומר שכל ביקור במוסך, נגיד להחליף תפוחים לפני טסט - יכול להפוך למטלה רצינית ביותר של איתור חלקים.

האיתור שווה זמן, זמן שווה כסף. כל תקלה יכולה להשבית את הרכב לים זמן.

אם המטרה היא תחביב מהנה לשבתות ושדרוג של הרכב חתיכה אחר חתיכה, במטרה לשמור אותו כרכב אספנות מיוחד - אז זה נהדר.

אם המטרה היא רכב להתניידות יומיומית - הגיוני יותר שתיקח יונדאי גטס. יש אותן כמו זבל, אחזקה זולה מאוד - ים חלקי חילוף זולים, גם בשוטף וגם בכל הנוגע לחלקים משומשים אם צריך (במקרה של בעיות עם פח ופלסטיק).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מדובר ברכב נפוץ שחולק חלפים עם רכבים חדשים יותר (זה היתרון הגדול של משפחת VAG), לא מאמין שיצטרכו להשבית אותו כדי להשיג חלקים.

אולי רק חלקים קוסמטיים כמו חלקי פלסטיק ופנסים יקח יותר זמן למצוא.

פורסם
היי,

אני מעוניין לרכוש רכב שני למשפחה בתקציב מינימלי(עד 6000ש"ח),

השימוש של הרכב יהיה לנסיעות קצרות בתוך העיר.

משום מה העין (והלב) נמשכים לAudi80, אני יודע שלקנות רכב ש24-25 שנה על הכביש זה לא יכול להיות רעיון גאוני, אבל השאלה עד כמה הוא טיפשי? :)

זה טיפשי אבל בגדר הסביר...

אם הנסועה השנתית נמוכה (נאמר 3000-4000 ק"מ בשנה), הרכב לא משמש אותך לפרנסה ויש אפשרות להגיע לעבודה בתבורה ציבורית אם הרכב עומד כמה ימים בהמתמה לחלק, אתה מספיק שרוט ויש לך קצת רקע במכונאות וחשמל, אתה לא מבסס את כל התחזוקה על מוסך בלבד אלא על שילוב של תחזוקה עצמית + מוסך ואתה ממש רוצה את האוטו הזה - אפשר לנסות.

אל תקנה את הדגם האוטומטי. גיר אוטומטי 4 הילוכים היה אז בשלב התפתחות מוקדם בקריירה שלו ולא היה אמין מי ידוע מה.

הייתי במקום מודל 94 מחפש מודל 87-89, זה אותו רכב אבל אפשר לרשום אותו כרכב אספנות (את מודל 89 בעוד חצי שנה) ואז ההוצאות הקבועת קטנות ב 70%, טסט חוזר להיות פעם בשנה.

ואי אפשר למסוע איתו בין 7-ל 9 בבוקר בימי חול.

אני חושב שאת רוב החלקים המכאניים אפשר להשיג בארץ. בחו"ל אפשר להשיג הכל. במדינות פחות עשירות הרכב הזה עדיין בשימוש יומיומי. הייתי לא מזמן בליטא, יש שם לא מעט כאלו. לבחור שעבד עם מדריכת טיולים ששכרתי הייתה כזאת סטיישן - במצב סביר לגמרי עם משהו כמו 230.000 ק"מ, מודל 93-95. הוא לא חושב שזה אוטו עתיק ונדיר אלא אוטו רגיל קצת ישן.

מה שקצת (מאוד) מבאס במכוניות האלו אחרי 25 שנה בשמש הישראלית זה שכל הפלסטיקים שבירים, הספוגים מתפוררים, אתה מזיז סך שמש והוא נשבר לך בידיים. מפרק את התריס של המזגן וגם הוא נשבר ועוד כל מיני דברים בסגנון ששום תחזוקה הכי טובה שיש לא יכולה למנוע.

בקיצור, צריך להיות מספיק משוגע בשביל זה, אם אתה חושב שאתה לא - תקנה יונדאי גטס.

• תוכן חדש...