Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערבא טבא.

מעוניינים לטוס ל-3-5 לילות באוקטובר.

יעדים : פראג או בודפשט.

אודה להמלצתכם, רצוי מנומקת וכן - היכן ממליצים אתם לבקר בכל מקום? (אטרקציות, נופים מיוחדים, חנויות וכו').

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הייתי בבודפשט מס' פעמים. אנשים נחמדים, עיר יפה, זולה , טיסות זולות, הרבה מקומות בילוי

תחבורה מצויינת ובכלל אווירה טובה

פורסם

בבופדשט יש הכל מהכל חוץ מקניות. אין שם פשוט מה לקנות וממה שיש עדיף כבר לקנות בארץ.

חוץ מזה השאר מדהים.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הייתי בבודפשט פעם אחת ובפראג פעמיים

אני בוט אחזור לפראג בשלישית בשנים הקרובות, לא כל כך בטוח לגבי בודפשט.

שתיהן ערים זולות מאוד, אבל פראג הרבה יותר ידידותית והרבה יותר מעניינת ותיירותית מכל הבחינות: אטרקציות, קניות, אוכל (בבודפשט היה פשוט זוועה), התמצאות וכו',

בתחום חיי הלילה דיי זהות (אני הייתי בבודפשט בספטמבר/אוקטובר, ממש לפני פתיחת השנה האקדמית, והעיר פשוט שרצה בסטודנטים צעירים זרים - מה שהוסיף לפאן הכללי).

היתרון היחידי שאני רואה בבודפשט זה המרחצאות המדהימות שיש שם - נראות כמו פאקינג ארמון מתקופת הבארוק.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

פראג -

ז'ז'יקוב ווינוהראדי - שתי שכונות מאוד חביבות וקרובות למרכז העיר. לפי מה שאני מבין, בעבר הלא רחוק היו שכונות פחות נחשבות, אבל עברו תהליך גנטריפיקציה כלשהו. היום נורא נעים לטייל בהן, הן פחות מתוירות מאזורים אחרים במרכז העיר, ויש בהן עדיין הרבה חן, בתי קפה ומסעדות.

הבית הרוקד - יש על הגג שלו בית קפה עם תצפית מאוד נחמדה על כל העיר. הם מבקשים להזמין משהו כדי להגיע לגג עצמו, וזו יכולה להיות בירה ב-5 שקלים. די שווה בשביל הנוף הפתוח והאוויר.

וישהראד - נופים מדהימים של כל העיר, באופן כללי פארק די חביב.

כל האזור מהצד השני של הנהר ליד גשר קרל (קמפה וכו') - גם אזור נחמד. חלקו עמוס בתיירים, אבל הפארקים הסמוכים לנהר נעימים ויש בהם גם די הרבה מקומיים (כולל כמובן הומלסים שישנים שם, אבל נראים די אדישים לכל הסביבה שלהם).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שתי הערים טובות, קח את זו שיצא לך יותר זול.

פראג מעט יותר מפותחת ומציעה יותא בתחומי המועדונים והבירה אם זה רלוונטי לך.

מקומות: תאמר מה מעניין אותך.

קניות: שתי הערים לא יקרות, אבל זה לא פולניה או רומניה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כבר יהיה קר בתקופה הזאת. היינו בקייץ בפראג והיה נהדר. והיינו בחורף בבודפשט היה הרבה פחות כייף. פראג הרבה יותר מרוכזת הכל מרחק הליכה קצרצר. אוכל טוב וזול . בודפשט הרבה יותר מפוזרת מבחינת כל אתר צריך לנסוע . אומנם נוח וקליל אבל מצריך תכנון. המון קניות בפראג לעומת באמת מחסור בבודפשט. מבחינת אוכל יש ויש יש מסעדות נהדרות יש ממש מתומחרות והרבה אוכל תיירים יפה אבל לא טעים. דווקא בחורף היינו בוינה ובודפשט והרבה יותר נהנתי בוינה . יש הרבה מה לראות מוזיאונים וכדומה הכל גם סגור אז אפשר להתחמם קצת.

פורסם

הייתי בבודפשט לפני הרבה מאוד זמן, בפראג הייתי שנה שעברה (בהמלצת הפורום), נהנתי מאוד.

גם בתוך פראג יש מה לראות בלי לצאת ממנה, בניגוד למה שחושבים היא לא כל כך זולה בעיניי (אך גם לא מאוד יקרה), לגביי אטרקציות - ציין תחומי עניין. בפראג לא צריך רכב, יש תחבורה ציבורית מעולה, האוכל סביר יחסית מבחינת מחיר, מזג האוויר בתקופה הזאת מתחיל להיות קר (אני הייתי באמצע ספטמבר והיה קריר מעט) אך לא בלתי נסבל בעיניי.

בסך הכול פראג עשתה לי את זה יותר מבודפשט ואני מאמין שאני אחזור לשם מתישהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם האישה אוהבת קניות, סע לבודפשט.

לא יהיה לה מה לקנות ייצא לך זול יותר ויהיה לכם יותר זמן איכות מאשר סבל במרכזי קניות

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני וגם האשה לא אהבנו את פראג בכלל.

לא זולה - כמעט כל דבר שראינו היה יותר יקר מישראל.

אין יותר מדי מה לעשות... אין מבחר בירות גדול מדי.

המונית ב-ט-י-ר-ו-ף ברמה שקשה לזוז ברחובות.

סה"כ לא כל כך נהננו.

יש לציין שהיינו במרכז של המרכז של המרכז, יש מצב שבצדדים זו עיר מעט אחרת.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם וערב טוב,

אני טס עם הבת זוג שלי לפראג בחודש הבא בסוף דצמבר לשבוע בתאריכים 18-25.

אנחנו זוג צעיר בני 21 ואף פעם לא היינו בחו"ל לבד לכן קצת חוששים שלא נסתדר, אני כבר הייתי בפראג פעמיים אך כבר לא זוכר משם הרבה.

- כרטיס סים, יש משהו מומלץ, ומה בערך עלות המחירים, איפה כדאי לרכוש והאם כדאי לקנות כרטיס סים מהארץ? צריך בערך 5GB לניווט ווואטסאפ לא יותר מזה.

- המרת כסף, הכי משתלם זה להמיר בארץ משקל ליורו ואז בפראג מיורו לקרונות צ'כיות? זה מה שהבנתי שהרוב עושים אבל זה באמת משתלם? הרי אני סופג פעמיים עמלות המרה.

- חורף!!!!! בתור אחד שאוהב חורף (אם חורף ישראלי נחשב לחורף...) הרבה מזהירים מפני קור קיצוני סביב ה-0 מעלות, האם כדאי להצטייד בארץ או כבר להגיע לשם ולראות מה באמת צריך ופשוט לקנות שם?

-איך להגיע למלון? בית המלון מציע שירות העברות בעלות של 24 יורו (לכיוון אחד) שזה כ100 שקל, האם זה עדיף בשביל השקט הנפשי או שפשוט לקחת מונית? האמת שלא בא לי להיסחב עם מזוודות באוטובוסים ומטרו.

- יש מקומות בפראג שעדיף להימנע מלהסתובב בהם? בלילות או בכללי?

- שווקי חג המולד, שמעתי רבות על השווקים במפורסמים אבל מה תכלס מוכרים שם חוץ מאוכל?

- ערב חג המולד 24-25, האם כל המקומות גם במרכז פראג ובעיר העתיקה יהיו סגורים? הבנתי שבאירופה בערב חג המולד שומם בחוץ עקב היותו חג משפחתי.

אשמח לכמה שיותר טיפים והמלצות מכם כי אני בטוח שרבים מכם היו שם ויכולים להמליץ על מקומות שכדאי לבקר בהם ספציפית בחורף ויודעים ממה להזהר ומה פחות מומלץ.

תודה רבה והמשך ערב נעים!

פורסם

סים: בזמנו קנייתי 2 כרטיסים בחנות של O2. לדעתי אם אתה לא מעלה סרטים בפייס גם 1G יספיק לך. בטח לניווט ווצאפ.

המרה: בצ'יינג'ים בעיר לא היו עמלות גבוהות גם ככה.

חורף: 0 מעלות זה שום דבר. שכבה נוספת וכובע ואתם מסודרים.

ערב חג המולד: ממקומות אחרים באירופה הכל סגור וגם התחב"צ על הפנים. תברר ותתכנן בהתאם.

מה לראות: מה אתה אוהב? לדוגמה אם אשלח אותך לטפס על מגדל פטז'ין ואתה סובל מפחד גבהים?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

תשובה חלקית:

סים - בצריכה שאתה מתאר תזקק ללא יותר מחצי ג'יגה, וגם זה אם אתה מברבר כל הזמן בשיחות וואצאפ. לגבי סים בדוק כאן.

אופציה נוספת - אחד הסימים הבינלאומיים, אני משתמש בגלובאלסים של פלאפון. היתרון - תוקף 3 שנים, ישמש אותך לנסיעות נוספות.

המרת כסף - אל תתרגש מהסיפור, ממילא תשלם עמלות וההפרש בין השיטות השונות הוא בסדר גודל של אחוז אחד, כלומר לכל היותר כמה עשרות ש"ח לנסיעה. איזה כרטיסי אשראי אתה מחזיק? תביא בחשבון שסך עמלות ההמרה משקל לאירו ומאירו לקורונה תהיה סביב 3%, תשלום בכרטיס אשראי (גיהוץ) יעלה 2.3-3% (לפי סוג הכרטיס) ומשיכה בכספומט בצ'כיה 3-3.9% (שוב, בהתאם לסוג הכרטיס).

חשוב: דאג למסגרת אשראי מספקת בכרטיס האשראי, אחרת עלולה להיות לך בעיה בצ'ק אין למלון או בתשלומים. כמוכן זכור את ה-PIN שלך, כיון שתצטרך להקיש אותו בכל עסקה שבה לא יפעל ה-contactless.

חורף - בניגוד להמלצות של בור סוד, אני ממליץ לך להצטייד בציוד חם. המינימום הוא מעיל חם, כובע צמר סגור, צעיף או חמצואר. כמוכן חשוב שהמעיל והנעליים יהיו אטומים למים, שכן הבעיה היא שילוב של טמפרטורה נמוכה, רוח וגשם\שלג (או לפחות חלק מהרכיבים). הדבר האחרון שאתה רוצה הוא להגיע עם סנדלים ומכנסיים קצרים, או אפילו תלבושת חורף ישראלית, ואז להתחיל לחפש בגדים בעיר שאינך מכיר. זה יעלה לך הון, בתקווה שתמצא את מבוקשך מהר. אני בהחלט הייתי נוסע לבוש בשכבות (שיטת הבצל), עם הבגדים עלי, שמא המזוודה לא תגיע (מניסיון מר - בשנה האחרונה פעמיים חיכיתי למזוודות יום - יומיים). עוד דבר חשוב הוא שהנעליים יהיו בעלות סוליות מתאימות להליכה בשלג וקרח, אחרת אתה עלול להחליק כל הזמן. בדוק את תחזית מזג האויר יום - יומיים לפני הנסיעה והצטייד בהתאם, עם יחס פסימי. אישית ביקרתי בפראג במרס, מזג האויר היה בהיר, אבל לא הסרתי את מעיל החורף.

נסיעה מנמה"ת - בדוק באתר של השדה, בדרך כלל מפורטות בו דרכי ההגעה לעיר, שעות הפעולה של התחב"צ והמחירים הצפויים (מדוייק לרכבת, אוטובוס ושאטלים מוסדרים, אומדנים למונית ספיישל). הרעיון לקחת שאטל הוא טוב, לא תצטרך לנווט בעיר לא מוכרת עם מזוודות. רק בדוק אם ה-24 אירו הם לאדם או למונית, כיון שסביר שמדובר במחיר לאדם. עדיין עדיף על מונית ספיישל שבה הנהג יעשה סיבובים מיותרים וימרח לך מחיר מופרז.

כריסטמס - בחרת תאריך בעייתי מאד, החל בשעות אחה"צ של 24.12 צפה לעוצר והעדר שירות (אולי איזה תחב"צ מינימלי) וגם ב-25.12, שהוא החג הראשון של כריסטמס עלולה להיות בעיה. חפש באתרי הדרכה לתיירים. יתכן מאד שלא תהיה לך ברירה אלא לשלם את הסכום המבוקש להסעה לנמה"ת.

עצה חשובה מאד - למד היטב את נושא התחב"צ ובמיוחד התשלום. מבקרי הכרטיסים אורבים לתיירים ביציאה מתחנות התחתית, בתקווה לתפוס מישהו שזרק את הכרטיס ולתת לו קנס לא נעים. דאג לא לעבור את הקו השחור בלי כרטיס מתוקף! כמוכן חפש tourist traps ו-tourist scams כדי להמנע מעקיצות. וזהירות - כייסים!! במיוחד באיזור העיר העתיקה והשעון האסטרונומי, גשר קארל והמצודה, אבל גם בכל מקום אחר. את הדרכונים, כרטיס האשראי והמזומנים שמור בתוך פאוצ' מתחת לבגדים, השאר בארנק בחו. סכום קטן במזומן (סביב 50-100 אירו). ואם יש לך יותר מכרטיס אשראי אחד (מומלץ בחום!!) אפשר להשאיר אחד מהכרטיסים בארנק, גם אם ייגנב זה עניין של דקות לבטל אותו, ואתה מבוטח בפני שימוש לא לגיטימי בו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התחבורה הציבורית בפראג יעילה באופן מדהים.

מחוץ לשדה ארבו לי המוני נהגים שהציעו נסיעה לאזור העיר העתיקה בכמה עשרות יורו, אך משום מה החלטתי בשביל החוויה ליסוע באוטובוס + מטרו. למרות השפה הזרה היה קל ונוח, והסתדרנו בקלות.

כנ''ל נסיעה לקניון האאוטלט שנמצא ליד השדה, טראם + אוטובוס.

לגבי סים. ההחלטה העקרונית שלי היתה להתנתק ל3-4 ימים, לכן לא רכשתי כרטיס (למיטב הבנתי העלות כ60₪)

בכל אופן, יש לך אינטרנט אלחוטי חינמי בכל מקום, כולל בחדר במלון, בקניונים וכו'. רשת מהירה וקליטה טובה שהספיקה לשיחות ווידאו.

קניות - יש המון חנויות של מותגי על. מי שחובב את זה יהיה לו תענוג. המחיר לא זול.

מי שמחפש את הזול שייסע לדרזדן (30 יורו) לפרימארק. לדעתי קצת בזבוז לשרוף יום על שופינג כשיש כ''כ הרבה מקומות יפים לראות. כל בנין יותר יפה מהשני.

אוכל כשר מאוד יקר (יחסית למה שאתה מקבל). אוכל לא כשר זול ובשפע (לא יודע לתת חוו''ד על האיכות).

להסתובב בלילה. אחת הערים הכי בטוחות בעולם.

בהצלחה ותהנו

וכן, קר שם. תצטייד בהתאם (אני על היום הראשון נכנסתי לפלדיום לרכוש סווצ'ר כי לא נערכתי נכון).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...