Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות

צריך להחליף את הנורה אצלי בחדר (פלורוסנט ארוך T8 אאל"ט)

את האור של הפלורוסנט אני מכיר, איך התאורה של הלד לעבודה ממושכת מול מחשב, קריאה ממושכת בספרים?

האם ללכת על גוון לבן (כמו שהיה לי בפלורוסנט) או שדווקא גבן צהוב?

או שפלורוסנט עדיף?

תודה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אני בעד הלד הרבה יותר, ואם כבר להחליף אז לאחת "חכמה" שתגיע עם שלט, אפשרות לברור עוצמה וגוון צבע ושליטה דרך הWIFI.

אם החלטת שאין צורך בחכמה, אז LED לדעתי.

פורסם

תודה, יש חשיבות להספק הלד לפי גודל החדר? איך אני בוחר את האחת שתתאים לחדר שלי?

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

האור של הלד והפלורסצנט דומים בתכונותיהם. שניהם באים בגווני כחול (קר) - צהוב (חם). שניהם מרצדים/מהבהבים מעט (הלד פחות, תלוי באיכותו). שניהם חסכוניים באנרגיה (הלד עוד יותר).

אין לי ניסיון עם לד בצורת T8, אבל מהניסיון שלי עם לדים בכלל, אורך החיים שלהם נחות ומבטל את החסכון בצריכה.

אגב - אאל"ט אתה צריך לשנות את החיווט בגוף התאורה כדי להתאים ללד.

:turn-l:
פורסם

אני רוצה להוסיף הערה קצת מוזרה: בגיליון של התאחדות מהנדסי החשמל, מצאו מחקר פסיכולוגי שהאור הכחול גורם לאנשים להיות יותר מאושרים. הם לא נכנסו נכנסו לרזולוציות גבוהות למחקר, אלא רק ציינו אותו.

פורסם

תודה

אגב - אאל"ט אתה צריך לשנות את החיווט בגוף התאורה כדי להתאים ללד.

אני מתכוון להחליף את הגוף תאורה.

מניסיון עם לד טיוב הבנתי שהוא מתחלש מעט, ואף דורש החלפה כל כמה שנים.

בגיליון של התאחדות מהנדסי החשמל, מצאו מחקר פסיכולוגי שהאור הכחול גורם לאנשים להיות יותר מאושרים.

להבנתי שאור לא טבעי ובוהק כדוגמת הלד גורם לעירות מוגברת.

פורסם (נערך)

האור הכחלחל נחשב לכזה המפריע למחזור השינה. זה נכון ללד, לפלואורסנט ולכל מקור אחר.

אישית עברתי בבית לתאורת לד (עדיין נותרו כמה סלילי CFL) - הרושם שלי, ולא טרחתי לנהל רישום, הוא שאורך החיים של נורות הלד האיכותיות (אוסרם) קצת יותר טוב מזה של CFL או לד זולות, אבל עם דגש על המילה קצת". בהחלט לא עומדות בהבטחה לשנתיים (אני מדבר על נורות ה-E27). לגבי תאורת לד שקועה (לא נורות הניתנות להחלפה) - עד כה הניסיון טוב, אם כי בנורות שקועות שיש לי בחדר המדרגות התקלקלה נורה אחת מתוך 10 (אחרי כ-3 שנים) ובעוד שתיים היה צורך להחליף את הדרייבר, מה שהיה כרוך בהוצאתן מהקיר ובתיקונו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתאורת לד קיימת גם האופציה ל 4000K-4500K, שזה גוון שקול לאור טבעי (בין הלבן 6500K לצהוב שהוא באיזור ה 3000K).

אינני זוכר אם LED T8 כבר הגיע ב 4000K או לא, אבל גופי תאורה צמודי תקרה (עגולים\מרובעים, במגוון עוצמות) יש ב 4000K (זה הגוון המועדף עליי ולכן בכל הבית שמתי אותו). באופן אישי אני בהחלט מעדיף גוון אור טבעי (הכי קרוב לגוון אור השמש) מאשר הצהוב או הלבן (שלמעשה גורמים לכל דבר בבית להיראות בגוון לא טבעי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אוהב חדרים שטופי אור, לכן רוב התאורה אצלי היא 6000-6500K (בתלות ביצרן) . יוצא מכלל זה הסלון שבו יש גופים של 4000K או משהו דומה, אבל בהספק גבוה (לא זוכר כרגע את המספר).

בארץ נמכרות נורות רק ב-2700K או 6000-6500K, ממה שהבנתי בעולם יש מבחר של לפחות חצי תריסר גוונים. גופים קבועים ניתן למצוא בארץ גם סביב 4000K.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להבנתי שאור לא טבעי ובוהק כדוגמת הלד גורם לעירות מוגברת.

בוא נלך יותר רחוק: היום מנסים לעשות גידול ירקות בבינייים סגורים והשימוש לתחליף של אור טבעי הוא האור הכחול של ה-LED.

אני מאמין שמנסים עוד לפתח מנורה שתעבור בתדר יותר יעיל לגידול או לגוון האמיתי. אולי בעתיד מנורות יהיו בעלי מספר צבעים שישתנו בזמן בשביל לתת לנו הרגשה שאנחנו חיים ביום ולא בלילה.

אגב, צוין שם שהאור הכחול יכול לפגוע אם מסתכלים על המנורה במשך 15 דקות מבלי למצמץ. לדעתי אף אחד לא יגיע למצב הזה, ולכן אפשר להשתמש בו ללא חשש.

פורסם

מנגנון משנה צבעים קיים היום במערכות ממוחשבות, קיים אפילו בחלונות 10 ומשנה את גוון המסך ליותר אדמדם בשעות הערב (באיזו הקבלה לגווני השקיעה).

פורסם

כן. השפעת ספקטרום התאורה על מנגנון השינה.

בודאי יותר רלונטי לפות"ש מתגובת הכלורופיל לגלי אור באורך 450 ננומטר (תגבוה מס 10).

פורסם

אין תחליף עדיין ל-t8 מבחינת מחיר ואורך חיים. גרושים.

אילו היו מאלצים אותי לבחור בלד, אז כמה שיותר לבן, כל הקטע של תאורה צהבהבה לא תורם לכלום וכל הקטע של "תאורת אווירה" מתאים יותר למסעדות אפלוליות מאשר למקום מגורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין לי ניסיון עם לד בצורת T8, אבל מהניסיון שלי עם לדים בכלל, אורך החיים שלהם נחות ומבטל את החסכון בצריכה.

מסכים איתך לגבי גופי תאורה אשר נמכרים במחסני חשמל למיניהם. גוף תאורה עם לדים הנמכרים באיקאה או תוצרת אוסרם יקרים יותר אבל אורך החיים מאוד גבוה.

אצלי גוף תאורה סיני במטבח החזיק בדיוק שנה וחצי כאשר אורך החיים של מנורת

פלורסצנט היה זהה ומחירו שקלים בודדים.

אחד הדברים שאנשים לא ממש בודקים אלה הפרעות RFI של נורות לד תוצרת סינית העממית אשר דוחפים לרשת החשמל המון הפרעות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...