Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאבא היה שימוע בו המעסיק הודיע לו שבכוונתו לפטר את אבי.

בסיום השיחה ,המעסיק לא נתן הודעה בכתב.

השיחה הייתה ב 31 במאי וכעט המעסיק מתנה קבלת שכר עבור חודש יוני רק במידה ואבא ימשיך לעבוד עד סוף חודש יוני.

אבא החל לעבוד במקום לפני שנה.

האם זה חוקי?

לא מצאתי מה אומר החוק במקרה דומה , אשמח לקבל קישור מתאים .

תודה רבה

פורסם

אחרי שנה - בקבלת הודעת פיטורין המעסיק מחוייב להעסיק אותך במשך שבועיים נוספים.

אם לא מעוניין להעסיק אותך במשך שבועיים נוספים- יצטרך לתת את השכר בעבור השבועיים האלה.

כאן הוא מציע לאביך לעבוד חודש נוסף - לפי דעתי הליך תקין מצידו, יתקנו אותי אם אני טועה.

Miata ND2

פורסם

לא קיבל אביך מכתב פיטורין , לא פוטר.

ההודעה בישיבה לא תופסת ללא המכתב .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם לא מעוניין להעסיק אותך במשך שבועיים נוספים- יצטרך לתת את השכר בעבור השבועיים האלה.

כאן הוא מציע לאביך לעבוד חודש נוסף - לפי דעתי הליך תקין מצידו, יתקנו אותי אם אני טועה.

נשים בינתיים בצד את מכתב הפיטורין החסר, שבלעדיו הוא לא מפוטר.

אחרי שנה הוא זכאי לחודש הודעה מוקדמת (ולא שבועיים) שבמהלכם המעסיק יכול לוותר לו על העבודה, או לדרוש שיעבוד בהם.

בכל מקרה הוא חייב לשלם לו על החודש הזה.

פורסם

ההודעה מוקדמת היא כשמה הודעה מוקדמת, עד סוף התקופה עדיין צריך לעבוד ולקבל כסף על עבודתו.

המעביד יכול לוותר לו לבוא לעבודה, אבל העובד חייב לבוא לעבודה אם המעביד לא וויתר.

אם העובד לא מגיע על דעת עצמו, אז גם לא תשולם לו משכורת על החודש הזה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קצת סדר בדברים.

1. עד שאביך לא קיבל מכתב פיטורין בעקבות השימוע הוא לא פוטר.

2. במידה ויקבל מכתב הוא מחוייב לתת למעסיק שבועיים והמעסיק מחוייב לתת לו להמשיך לעבוד עוד שבועיים. למעסיק יש את האופציה לשחרר אותו מיידית אבל לשלם לו תמורת הודעה מוקדמת (את השכר שאמור היה לקבל אם היה ממשיך לעבוד אבל ללא ההפרשות לתנאים סוציאליים על התקופה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הודעת פיטורין בעל פה גם תופסת, לעובד נערך גם שימוע, כך שבחלט הנוהל תקין.

אם העובד רוצה לקבל שכר עבור חודש ההתרעה בוודאי שהוא חייב לעבוד אם המעסיק רוצה בזאת, חודש ההתרעה לא בא כדי שהעובד ייהנה מחופש ע"ח המעסיק.

יירצה העובד לעבוד, יעבוד וייקבל שכר. לא יירצה לעבוד, רשאי לעזוב במיידית מבלי לקבל כמובן שכר.

עריכה:

הודעת פיטורים בעל פה

פורסם

רון, תקרא את הקישור שהבאת. כתוב שם מפורשות שזה לא עומד בדרישות החוק.

זה מתוך הקישור שלך: "אולם, לאחר חקיקת חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות השתנה המצב. לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, על המעביד להתריע לעובד מראש על הפיטורים. הודעה כזו צריכה להיות בכתב, לא בטלפון ולא בעל פה ועליה לכלול את תאריך הוצאת ההודעה עצמה ואת תאריך כניסת הפיטורים לתוקף."

פורסם

קראתי.

המעסיק יכול להוציא את המכתב גם מספר ימים אחרי, אך היה שימוע והעובד קיבל את ההודעה, פורמלית ייתכן שלוקח זמן (סביר) עד שהפקיד ידפיס את המכתב, ועל זה לא יהיה ניתן להפיל את הפיטורים.

אך בכל מקרה נראה שאביו של פות"ש לא מערער על הפיטורים הוא על כך שלא קיבל את ההודעה בכתב, אלה על כך שנדרש ממנו לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת.

פורסם

לא להפיל את הפיטורין אלא לשלם הודעה מוקדמת מיום מבירת המכתב (בלי קשר לתאריך שרשמו עליו).

בכלל אין דבר כזה להפיל את הפיטורין. אני יכול לקרוא לך או להגיע לעמדת העבודה שלך ולהגיד לך שאתה מפסיק לעבוד מרגע זה. פשוט אתה תלך לבית דין לעבודה וזה יעלה לי לא מעט כסף אבל אתה עדיין לא תעבוד אצלי. אין דבר כזה להחזיק אדם בכוח לא מצד העובד ולא מצד המעביד.

פורסם (נערך)

אני כותב מהזכרון - כדאי לבדוק בצורה רצינית, או ישה :wink: יכנס בהמשך..

המעסיק צריך לתת הודעה מסודרת בכתב, על סיום העבודה.

ולרשום את תאריך ההודעה המוקדמת, של סיום העבודה - והימים הנספרים לסיום העבודה 30 יום.

אפשר להוציא את המכתב הנ"ל, גם מספר ימים לאחר השימוע.

וההודעה המוקדמת בע"פ על סיום העבודה.

בנוסף המעסיק - חייב בהוצאת מכתב סיום התחשבנות - במכתב ירשמו כל הפרטים של סיום העבודה

היכן הופקד הכסף עבור הפיצויים והפנסיה.

גמר חשבון תשלומים.

את מכתב סיום העבודה הנ"ל - מוציא בד"כ רואה החשבון של המעסיק.

המועסק - חייב לעבוד רגיל עד סוף מועד ההודעה המוקדמת 30 יום, ולקבל על-כך משכורת רגילה.

במידה והמועסק לא יגיע לעבודה בזמן זה, המעסיק לא חייב לשלם עבור תקופה זו.

יש מקומות אשר בכל זאת משלמים על תקופה זו, ולא מחייבים את העובד להגיע לעבודה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רק עוד דבר אחד חשוב. אי אפשר להוציא עובד לחופשה בזמן ההודעה המוקדמת אלא אם הוא ביקש זאת. הוא צריך לעבוד רגיל אבל המעסיק גם צריך לאפשר לו להיעדר לצורך חיפוש עבודה (על חשבון העובד כמובן).

פורסם

ודבר נוסף שלא התייחסנו אליו.

אסור להלין שכר או לנכות משכרו של עובד ללא הסכמתו מראש. חייבים לשלם לו את השכר עד ה 10 לחודש לכל המאוחר. אחר כך אם המעסיק חושב שמגיע לו משהו הוא מוזמן לתבוע.

פורסם

לא שבועיים, אלא חודש. מה שהמעסיק עשה לא תקין בלי קשר לתקופת ההודעה המוקדמת, אשר חייבת להשתלם גם אם המעסיק בוחר (וזכותו לבחור) שהעובד לא יעבוד בתקופת ההודעה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רק עוד דבר אחד חשוב. אי אפשר להוציא עובד לחופשה בזמן ההודעה המוקדמת אלא אם הוא ביקש זאת. הוא צריך לעבוד רגיל אבל המעסיק גם צריך לאפשר לו להיעדר לצורך חיפוש עבודה (על חשבון העובד כמובן).

המעסיק לא חייב להעסיק אותו בפועל. מותר למעסיק להורות לו לא להתייצב לעבודה, מבלי לפגוע בשכר בתקופת ההודעה (דמי ההודעה המוקדמת).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...