Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת פוג'י XT2 יד2 או סוני A6500?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, יש מצב שזה מה שאמרתי.

כמה הייצוב הזה קריטי כבר כשהעדשות שאתה משתמש בהן מיוצבות? (וזה המצב עם רוב העדשות בסוני כמדומני)

בהנחה שאתה מדבר על ספוטינג במובן של צילום מטוסים,

24-240 לא תספיק לך לספוטינג, בטח לא על פול פריים.

אחד הספוטרים שאני מכיר משתמש בסוני A7MkII בשידוך עם העדשה הזאת ואמר שהוא צריך עדשה ארוכה יותר.

אני באופן אישי עם גוף קרופ ו-70-200, אקנה מתישהו עדשה ארוכה יותר גם כן.

תודה.

נראה לי שלסיגמא יש עדשות טלה יותר זולות מהסוני לא?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, אבל כמדומני כרגע אין לסיגמא שום עדשת טלה ל-E-mount. (אלא אם כן אתה בונה על שימוש במטאבונז או ב-MC-11)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני גם לא הייתי בונה על שחרור מהיר של עדשות לאחר הכרזה. זה לרב תהליך ארוך ואיטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראיתי את הניקון היום ניקון D7500 הציוד של ניקון מוכר לי גם היא נראית לא רע לפי הנתונים אבל מצד אחד בא לי ללא מראה

מצד שני מחיר עדשות הטלה וההיצע של המצלמות ללא מראה נורא בעייתי.

יש עדשות של טמרון 150-600 מה שנראה לי לא קיים במצלמות ללא מראה ואם כן הוא סופר יקר.

פורסם

אתה לא צריך להסתכל על הצע העדשות, אלא אם אתה מאלו שכל הזמן מחליף ציוד כדי להתנסות (לגיטימי), אתה צריך לראות אם יש את העדשה שאתה רוצה.

מצלמה זה כלי, מה שצריך זה התאמה למה אתה מצלם ואיך אתה אוהב לתפעל, והאמת היא שכולן טובות מאוד עד מצויינות, ולא מגבילות את המשתמשים שלהם כמעט בכלום.

מצלמות מירורלס (הגופים) קטנות יותר, והיום אני חושב שה-EVF הוא יתרון, כי הוא נותן מושג טוב על החשיפה (מה שמשנה לגמרי, דרך אגב, את אופן התפעול, וממש לטובה). אבל... אם אין את העדשה שאתה רוצה (או יכול להרשות לעצמך...), אז זה לא משנה. בצילום קודם כל בוחרים אורך מוקד נדרש/רצוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי רוצה להנות מ2 העולמות אם אפשרי.

גוף לא כבד משקל אבל עם אפשרות לחבר אליו מדי פעם שאני רוצה לצלם מטוסים/ציפורים

עדשת טלה לפחות עד 300/400.

פורסם

נראה לי שיהיה יותר זול פשוט להשתמש ב-2 מצלמות שונות, למשל dslr משומשת כלשהי למטוסים/ציפורים, שתיהנה ממגוון רחב של עדשות במחירים נוחים בהרבה.

אלא אם כן יש איזה פיצ'ר קריטי ומשמעותי עד כדי בגוף של המירורלס שאי אפשר לחיות בלעדיו, אבל אני מסופק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ראיתי את הניקון היום ניקון D7500 הציוד של ניקון מוכר לי גם היא נראית לא רע לפי הנתונים אבל מצד אחד בא לי ללא מראה

מצד שני מחיר עדשות הטלה וההיצע של המצלמות ללא מראה נורא בעייתי.

יש עדשות של טמרון 150-600 מה שנראה לי לא קיים במצלמות ללא מראה ואם כן הוא סופר יקר.

בתור משתמש ומעריץ "שרוף" של DSLR (מעדיף את התחושה של "משהו רציני" ביד וגם לא יכול בלי המסך העליון), אני יכול להגיד בביטחון מלא שהפלטפורמה הזאת בדרך המהירה למות. כמו כל דבר בתחום האומנות, גם DSLRים בטח לא יעלמו לגמרי, כי יהיו כל מיני מוזרים שימשיכו לצלם איתן כמו שיש היום מוזרים שמצלמים בפילם, אבל המאסה הקריטית של הצלמים החובבים והמקצועיים יעברו למירורלס. חלק לא קטן מהם כבר עבר.

לכן, בתור מישהו שרק נכנס לתחום ועדיין לא "מושקע" במערכת, הייתי אומר לך חד משמעית לא להסתכל בכלל לכיוון של DSLR.

כן, יש מצב שזה מה שאמרתי.

כמה הייצוב הזה קריטי כבר כשהעדשות שאתה משתמש בהן מיוצבות? (וזה המצב עם רוב העדשות בסוני כמדומני)

קריטי כמו להוסיף מנוע חשמלי לאוטו עם מנוע בנזין. זה אולי לא ישלב את שני הייצובים (ייצובים? זה מילה בכלל?) ביחד סטייל 2=1+1 אבל בטח שזה תורם, והרבה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא בטוח ששניהם עובדים במקביל, אני לא מצאתי סימוכים לכך באינטרנט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בדוק לגבי פאנאסוניק. אצלם יש ייצוב תמונה כפול כאשר הגוף והעדשה תומכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נראה לי שיהיה יותר זול פשוט להשתמש ב-2 מצלמות שונות, למשל dslr משומשת כלשהי למטוסים/ציפורים, שתיהנה ממגוון רחב של עדשות במחירים נוחים בהרבה.

אלא אם כן יש איזה פיצ'ר קריטי ומשמעותי עד כדי בגוף של המירורלס שאי אפשר לחיות בלעדיו, אבל אני מסופק.

חשבתי על האופציה הזאת ואולי זה מה שיהיה בפועל.

תודה :)

פורסם
אם כבר בענייני מצלמות - הוצעה לי ניקון D610 יד שניה בסביבות 2,000 ש"ח.

אין לי באמת צורך בFF, אם כי רוב העדשות שלי תואמות. כרגע מצלם עם D200 עתיקה שמתחילה להראות את גילה (מספר באגים, סוללות מתרוקנות גם כשמצלמה כבויה, פספוסים בWB וכו'). נשארתי איתה עד היום כי אני מאוד אוהב את התצורה שלה (גוף מאסיבי, שתי גלגלות, כפתורים ייעודיים לכל הפונקציות העיקריות ללא נבירה בתפריטים) ועד להשקת הD500 לא הייתה לה מחליפה. הD610 דומה לגופי הביניים מבחינת אמצעי השליטה, בסופו של דבר מדובר בדגם הכניסה לעולם הFF.

אני מעוניין גם להתחיל לצלם וידאו (מה שהD200 לא מסוגלת לעשות).

האם יש חלופה עדיפה, הן מבחינת סטילס והן מבחינת וידאו?

מישהו?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

וידאו וניקון זה דבר והיפוכו בהקשר של פוקוס אוטומטי זה פשוט לא עובד!! וגם בלי קשר לפוקוס אי אפשר ב610 לשנות פרמטרים תוך כדי צילום שזה מחרפן. אין לך גם שום עזר לפיקוס בקיצור אם הקטע וידאו רד מניקון.

חלופה עדיפה מבחינת סטילס בניקון יש שתיים מעולות בעצם שלוש- D850 D5 וD500 ועכשיו ברצינות בלי תקציב ושימוש מוגדר. זה כמו לשאול מה יותר טוב ג'יפ מכונית מרוץ או אופנוע (אה-וגם כמה עולה) :-P

D610 זה FF כניסה מהירות תריס עד 4000 ואין תמיכה בHSS.

D750 עדיפה עליה ועם מערכת פוקוס מעולה המחיר בהתאם.

אם כי כל אחת מודרנית תתן פייט רציני למה שיש לך כיום. תחשוב על מירורלס העתיד שם......

פורסם

יש תקציב - סביב 2,000 ש"ח. השאלה הייתה אם במחיר הזה אוכל לקבל משהו מוצלח יותר מה610.

אין לי ספק שD850 עדיפה על D610. מבחינתי בכלל D500 היא האידאל, היא המחליפה האמיתית לD200 שלי. היא פשוט יקרה משמעותית ממה שאני מוכן להשקיע בתחביב. אוטופוקוס בצילום וידאו לא מעניין. שינוי פרמטרים כן - זה מה שהפריע לי כשניסיתי לצלם עם D7000. גם מהירות תריס של 1/4000 זה לא להיט. הD200 מסוגלת ל1/8000, מוזר.

אין לי שום סיבה לעבור למירורלס. המשקל לא מפריע לי ואני לא רוצה לוותר על כל העדשות שצברתי במהלך השנים ולהתחיל לחפש מחליפות.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
בדוק לגבי פאנאסוניק. אצלם יש ייצוב תמונה כפול כאשר הגוף והעדשה תומכים.

מצד אחד היצע עדשות טוב יותר (M4/3), מצד שני חיישן קטן יותר וביצועים פחות טובים בערכי ISO גבוהים.

יש תקציב - סביב 2,000 ש"ח. השאלה הייתה אם במחיר הזה אוכל לקבל משהו מוצלח יותר מה610.

אין לי ספק שD850 עדיפה על D610. מבחינתי בכלל D500 היא האידאל, היא המחליפה האמיתית לD200 שלי. היא פשוט יקרה משמעותית ממה שאני מוכן להשקיע בתחביב. אוטופוקוס בצילום וידאו לא מעניין. שינוי פרמטרים כן - זה מה שהפריע לי כשניסיתי לצלם עם D7000. גם מהירות תריס של 1/4000 זה לא להיט. הD200 מסוגלת ל1/8000, מוזר.

אין לי שום סיבה לעבור למירורלס. המשקל לא מפריע לי ואני לא רוצה לוותר על כל העדשות שצברתי במהלך השנים ולהתחיל לחפש מחליפות.

לעבור מ-D200 ל-D610 זה חתיכת שדרוג, כנראה בהכול, אך בייחוד באיכות התמונה ורמת הניקיון בערכי ISO גבוהים.

אני חושב שב-2000₪ לא תקבל שדרוג טוב יותר.

• תוכן חדש...