Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב סופר מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריכת הדלק של מאזדה 2 מהדגם הקודם הייתה מעט גבוהה. הדגם הנוכחי מציג צריכת דלק ממוצעת ואפילו טובה ביחס למתחרות עם מנועים אטמוספריים בזכות מנוע חזק יחסית שלא נאלץ להתאמץ הרבה ותיבת הילוכים אוטומטית מצויינת עם 6 הילוכים. מעבר לכך הבדלים בצריכת דלק צריכים לקחת בחשבון ביחס לנסועה השנתית. עבור מי שלא נוסע מעל 15,000 ק"מ בשנה ההבדל בכיס כמעט שולי, בוודאי ביחס לעלויות אחזקה אחרות כמו טיפולים וביטוח.

עלויות הביטוח של סיאט גבוהות בדרך כלל אבל ביטוח זה פרטני וכדאי תמיד לבדוק לפני הרכישה. עלויות הטיפולים גבוהות יחסית במוסכי היבואן.

פורסם
צריכת הדלק של מאזדה 2 מהדגם הקודם הייתה מעט גבוהה. הדגם הנוכחי מציג צריכת דלק ממוצעת ואפילו טובה ביחס למתחרות עם מנועים אטמוספריים בזכות מנוע חזק יחסית שלא נאלץ להתאמץ הרבה ותיבת הילוכים אוטומטית מצויינת עם 6 הילוכים. מעבר לכך הבדלים בצריכת דלק צריכים לקחת בחשבון ביחס לנסועה השנתית. עבור מי שלא נוסע מעל 15,000 ק"מ בשנה ההבדל בכיס כמעט שולי, בוודאי ביחס לעלויות אחזקה אחרות כמו טיפולים וביטוח.

עלויות הביטוח של סיאט גבוהות בדרך כלל אבל ביטוח זה פרטני וכדאי תמיד לבדוק לפני הרכישה. עלויות הטיפולים גבוהות יחסית במוסכי היבואן.

הבנתי אותך.

נסעתי בעבר במאזדות גדולות יותר והן הרגישו מעט כמו מכוניות קארטינג (במטרה אולי לתת תחושה ספורטיבית).

זה המצב גם עם המאזדה?

סיאט עולה גם כ10 אלף פחות עבור הגרסאות הזולות של שתיהן, כאשר הסיאט יותר מאובזרת עם רמת בטיחות יותר גבוהה (4* למאזדה הזולה, ורק מערכת מובילאיי לעומת אבזור בטיחות מתקדם של הסיאט).

מבחינת עלויות טיפולים+בלאי בטווח של כ5 שנים יסגרו פער של 10 אלף, ואז גם אם כן -סביר להניח שלא, עדיין המאזדה פחות בטיחותית ומאובזרת (שוב, בהשוואה לדגמים הזולים של שתי החברות).

אז אני לא בטוח שאני רואה את היתרון בה.

מה אני מפספס?

פורסם

זה לא נכון להגיד שלמאזדה יש רק מובליאיי, יש גם בלימה אוטונומית והתראה על סטייה מנתיב מקוריות.

אגב גם בסיאט עקב העדר התראה על סטייה מנתיב יש מובילאיי.

היתרון העיקרי בסיאט בהיבט הבטיחות האקטיבית הוא הבלימה אוטונומית גם במהירות בינעירונית והתראת עייפות לעומת המזדה.

סטייל באיביזה מול דינאמיק ב2.

פורסם

בתגובה הראשונה שלי בשרשור כתבתי שה-2 מומלצת ברמת אבזור דיינמיק ומעלה. הדגם הבסיסי מאובזר בעליבות וכמעט לא נמכר. הדיינמיק מגיעה עם בלימה אוטונומית והתרעת סטייה מהנתיב מקורית. המובילאיי מותקן בכל זאת כי אין התרעה קולית על קרבה מסוכנת. מאזדה 2 דיינמיק ב-0 ק"מ מוצעת ב-89K.

לעומת האיביזה היא פחות מרווחת וזריזה אבל תא הנוסעים איכותי ונעים יותר, היא מהנה יותר לנהיגה ויחידת ההנעה שלה אמינה ולא סובלת מבעיות. בעיני מדובר באחת הסופר מיני הטובות בקטגוריה.

עבור פותחת השרשור שמחפשת רכב בטוח, חסכוני, זול לאחזקה ואמין לדעתי מאזדה 2 מתאימה מאוד ועם מתיחה קטנה של התקציב היא קונה כזאת חדשה מ-0 ק"מ.

לגבי התנהגות של קארטינג, הלכת רחוק מדי. הדגמים של מאזדה בד"כ מהנים לנהיגה ביחס למתחרות אבל מכאן ועד קרטינג המרחק גדול.

האיביזה לא מכונית רעה, ממש להיפך, רמת אבזור סטייל שמגיעה עם בלימה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטיבית מוצעת כרגע גם כן ב-89K מהיבואן והתמורה למחיר מצויינת. אבל עבור מי שמחפש אמינות גבוהה ועלויות אחזקה נמוכות יש חלופות שמתאימות יותר.

פורסם (נערך)
בתגובה הראשונה שלי בשרשור כתבתי שה-2 מומלצת ברמת אבזור דיינמיק ומעלה. הדגם הבסיסי מאובזר בעליבות וכמעט לא נמכר. הדיינמיק מגיעה עם בלימה אוטונומית והתרעת סטייה מהנתיב מקורית. המובילאיי מותקן בכל זאת כי אין התרעה קולית על קרבה מסוכנת. מאזדה 2 דיינמיק ב-0 ק"מ מוצעת ב-89K.

לעומת האיביזה היא פחות מרווחת וזריזה אבל תא הנוסעים איכותי ונעים יותר, היא מהנה יותר לנהיגה ויחידת ההנעה שלה אמינה ולא סובלת מבעיות. בעיני מדובר באחת הסופר מיני הטובות בקטגוריה.

עבור פותחת השרשור שמחפשת רכב בטוח, חסכוני, זול לאחזקה ואמין לדעתי מאזדה 2 מתאימה מאוד ועם מתיחה קטנה של התקציב היא קונה כזאת חדשה מ-0 ק"מ.

לגבי התנהגות של קארטינג, הלכת רחוק מדי. הדגמים של מאזדה בד"כ מהנים לנהיגה ביחס למתחרות אבל מכאן ועד קרטינג המרחק גדול.

האיביזה לא מכונית רעה, ממש להיפך, רמת אבזור סטייל שמגיעה עם בלימה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטיבית מוצעת כרגע גם כן ב-89K מהיבואן והתמורה למחיר מצויינת. אבל עבור מי שמחפש אמינות גבוהה ועלויות אחזקה נמוכות יש חלופות שמתאימות יותר.

אתה משווה במחיר מאזדה 0 קמ לסיאט מהיבואן. לא ההשוואה הכי טובה

לכן השאלה אם שתיהן מ0 קמ למשל, במה יתבטאו הפרשי התחזוקה בהמשך.

כמו כן מה החסרונות המשמעותיים ב0 קמ'? רק ירידת הערך או גם דברים הקשורים באחריות?

בכל מקרה קיבלתי את ההמלצה ואולי נלך גם לבדוק את המאזדה.

אני כביכול "מקשה" רק בשביל להיות שלם עם ההחלטה אח"כ.

עריכה אחרונה על ידי הרמן ק
פורסם

אתה גם שמעתי על עלויות אחזקה יקרות, אבל כששני הטיפולים הראשונים עלו זול יותר באיביזה מאשר בספייס סטאר התחלתי לחשוב שאולי זה כבר פשוט נורמה לחשוב שזה יקר יותר ולא באמת יקר יותר, אלא המחירים שם ממוצעים.

גם ברנו מהןג לחשוב על אחזקה יקרה בפועל מחירים של טיפולים במוסך מורשה לא יבואן די זהים למיצובישי ספייס.

גם לגבי ביטוח היו פה אנשים שביטחו במחירים לא גבוהים.

אם אני זוכר נכון גם במזדה 2 הפלסויק קשיח למעט רמת גימור pure white.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה משווה במחיר מאזדה 0 קמ לסיאט מהיבואן. לא ההשוואה הכי טובה

לכן השאלה אם שתיהן מ0 קמ למשל, במה יתבטאו הפרשי התחזוקה בהמשך.

כמו כן מה החסרונות המשמעותיים ב0 קמ'? רק ירידת הערך או גם דברים הקשורים באחריות?

בכל מקרה קיבלתי את ההמלצה ואולי נלך גם לבדוק את המאזדה.

אני כביכול "מקשה" רק בשביל להיות שלם עם ההחלטה אח"כ.

הן עולות בדיוק אותו דבר, אני לא רואה מה לא בסדר בהשוואה הזאת. לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה, אני בוודאי לא בא לשכנע אותך לרכוש אף אחת מהן כך שאין לך מה "להקשות" עליי, אתה יכול לשאול ולקבל תשובה שכמובן מבוססת על דעתי האישית בלבד ועל החוויה שלי עם המכוניות האלה.

פורסם

יוליאן, מוסך מורשה לא של היבואן לא מבטל אחריות?

מייק, הבעייתי הוא שאתה לא יכול להשוות 0 קמ לרכב מהיבואן כי זה לא אותו דבר.

אתה יכול להשוות 0 קמ ל0 קמ, ואז עדיין יש פער.

אבל על כל השאר די ענית לי, תודה.

חוץ מהקטע של ההשלכות של 0 קמ שאני לא ממש מכיר, אבל אוכל לבדוק בהמשך.

פורסם

רוב התלונות שקשרות בסיאט איבזה או במותג כלשהו אחר מצפיון הם אלו:

1. האחריות שנתיים בלבד , יש אפשרות לרכוש שנה שלישית תמורת "סכום סמלי" של 1000ש"ח.

2. הרבה מתלוננים שהיבואן מעלה קשים במימוש אחריות, והלקוח נוטה לקבל, נאמר זאת בעדינות יחס לא הכי סימפטי.

3. יש תלונות לגבי בעיות בגיר הרובוטי , חלק מדווחים על תקלה וחלק לא , עלות התיקון מגיע לסדר גודל של אלפי שקלים.

במידה וסוגיות אלו לא מטרידות אותך , אין מניעה של ממש לרכוש את הרכב הנ"ל.

פורסם

היום ניתן לטפל בכול מורשה משרד התחבורה בתנאי שיש חלפים מקורים או כאלה שיבואן מאשר.

אבל כיוון שהטיפולים הראשונים זולים יחסית אישית ברכבים חדשים טיפלתי במורשה יבואן ובגמר האחריות עברתי למורשה רגיל.

לחבר עם איביזה fr היו שני בעיות, רמקול קדמי התחיל לחרחר ומצערת גז שהתקלקלה.

החליפו לו אותם באחריות בלי יותר מידי בעיות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...