Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע - רכב זה לא בן אדם, וגם בבני אדם קשה לדעת תוחלת חיים במדויק, אבל יש ממוצע.

אני רואה מודעות על רכבי יד שנייה וקשה לי להעריך כמה זמן / קילומטר עוד נשאר להם.

ברור לי שזה תלוי רכב ותלוי איך שמרו עליו (תאונות, טיפולים, אופי נסיעה).

אבל אשמח לכללי אצבע / קווים מנחים.

אני מסתכלת בעיקר על יפניות או קרואיניות (קיה, טויטה וכו), אוטומטיות, לרוב יד 00 עד 02 (יד שלישית), בטווח מחיר של בין 10 אלף ל30 אלף (10 אלף קבעתי כרף תחתון אך לא חובה, פשוט חשבתי שמחיר מתחת יהיה רכב שאצטרך לבלות איתו במוסכים, אבל לא חובה, ו30 אלף גם לא גבול חד, סתם לא בא לי להשקיע יותר אבל אפשרי אם מצדיק את זה), על רובם רשום "שמורות כחדשות" ועל חלקם גם רשום "ללא תאונות" (ברור לי ששני הביטויים האלה לא בהכרח מעידים על מצב הרכב).

נגיד טויוטה קורולה 2008 עם 200 קילומטר, ללא תאונות ושמורה כחדשה - מה אתם אומרים על תוחלת החיים הצפויה שלה? או רכב אחר דומה עם 240 קילומר? וכו.

פורסם

תפני לאורקל מדלפי.

קשה מאד לחזות את תוחלת החיים של רכב מהסוג שאת מחיפשת. גם אם הרכב "שמור כחדש" ואפילו קורולה "יד ראשונה מרופא" - והרופא הזה הוא ייקה - אחרי 200,000 ק"מ (ולא 200 ק"מ, זה עדיין רכב בהרצה) - יכול להפתיע אותך לרעה. בודאי בונבוניירות שנמכרות על ידי סוחרים, בין אם מוצהרים ובין אם הם "עוזרים לבת דודה שנסעה לחו"ל למכור את הרכב".

האפשרות היחידה היא לראות את הרכב עם מכר מבין דבר, אולי להשקיע כמה מאות ש"ח בבדיקתו, ובעיקר לקוות לטוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קצת קשה לקחת הרבה רכבים לבדיקה בכמה מאות שקלים. תיקח 3 רכבים כבר יצא לך 2000 שח.

לאנשים מבינים אולי קל לאתר רכב פוטנציאלי, אותו בלבד לקחת לבדיקה והכל סבבה. לאנשים פשוטים, כמוני, זה לא קל לאתר את אותו רכב שאותו אקח לבדיקה.

אני יודעת שאם מוצאים בעיות קריטיות בבדיקה, בעל הרכב (המוכר) לרוב יספוג את מחיר הבדיקה, אבל לא על זה אני מדברת. אני מדברת על בעיות כאילו קטנות אבל שאחכ בדיעבד נבין שהעידו על בעייתיות.

אני גם יודעת שבמכון בדיקה בודקים את הדברים הגדולים, לא הקטנים.

וגם לא נראה לי שבדיקה במכון מעידה על "תוחלת חיים" ברכבים בטווח ה160 אלף קילומטר ומעלה (סתם מספר, הכוונה ברכבים עם קילומטראז גבוה, בדיקה לדעתי (אבל אין לי הבנה, זו תחושה) לא תגיד אם הרכב יסחוב עד 180, עד 200, עד 220, עד 280.

עריכה אחרונה על ידי hgyh
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי ומנסיוני האישי, קילומטרז' זה סתם מספר שלפיו יודעים מתי לעשות טיפולים ואיזה.

רכבים שהקפידו לטפל בהם בזמן עם נוזלים וחלפים נכונים ימשיכו לנסוע הרבה מעבר ל200,000 ק"מ.

רק בדיקה של בעל מקצוע יכולה ללמד משהו על מצב הרכב.

אי אפשר לקבוע שרכב עם הרבה ק"מ יכנס למוסך יותר, אפשר לטעון גם שרכב עם ק"מ נמוך במיוחד הוא בעייתי כי היו בו הרבה תקלות והוא בקושי נסע, מה שנקרא "לימון".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני יודעת שאם מוצאים בעיות קריטיות בבדיקה, בעל הרכב (המוכר) לרוב יספוג את מחיר הבדיקה

אל תבני על זה. גם אם החתמת אותו על מסמך שאומר שאם יש בעיה קריטית (מנוע/גיר/שילדה), עלות הבדיקה עליו יהיה לך קשה מאוד לראות את הכסף.

ושוב, מדובר באופן כללי, לא על מקרה בודד שנפלת על צדיק/פראייר.

פורסם

השבוע שמעתי ממכר שנוסע יום יום פ"ת - חיפה עם טנדר איסוזו דיזל שגמע כבר 700K

לעומת זאת המאזדה 3 2005 שלי עברה 190K ומתחיל להמאס לי ממנה כי הבלאי מתחיל להעיק

מה המסקנה ? שאין כללי ברזל וצריך מזל ויכולת לספוג תקלות ולהודות בטעות אם נכשלנו

פורסם

ק"מ זה לא הכול בחיים.

וגם אי אפשר למדוד אורך חיים בק"מ, כי לא יודעים ב-100% איזה חיים הרכב עבר, גם אחרי שמבצעים בדיקה.

סביר להניח שרכב שנסע בעיקר מחוץ לעיר ישרוד טוב יותר, עקב בלאי נמוך יותר לחלק מהמכלולים, כמו למשל תיבת הילוכים, סטרטר וכדומה.

לעומת זאת ברכב שנסע בעיקר בעיר צפוי יותר בלאי לתיבת הילוכים, סטרטר, נסיעות קצרות גם לא בדיוק מועילות למנוע.

ובינינו? גם בדיקה לא תגלה ב-100% איזה חיים עבר הרכב, גם כשמדובר על אופי הנסיעות וגם על אופי הנהג.

מעבר לכך אני לא רואה סיבה לרכוש קורולה 2008 בתקציב הזה, באמת. בעיניי אין הצדקה לשלם כל כך הרבה על רכב שכבר בזמנו היה נחות בטיחותית מחלק מהמתחרות שלו, ישן יחסית ועם גיר רובוטי שלא כל אחד יאהב.

אני די בטוח שאפשר למצוא אימפרזות או לנסר צעירות בכמה שנים. ועם ראש פתוח, צרפתיות צעירות יחסית גם יכנסו בתקציב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קצת קשה לקחת הרבה רכבים לבדיקה בכמה מאות שקלים. תיקח 3 רכבים כבר יצא לך 2000 שח.

לאנשים מבינים אולי קל לאתר רכב פוטנציאלי, אותו בלבד לקחת לבדיקה והכל סבבה. לאנשים פשוטים, כמוני, זה לא קל לאתר את אותו רכב שאותו אקח לבדיקה.

תשמרי על מספר כללי אצבע לפני לקיחת רכב לבדיקה:

1) ראשית וודאי שהמוכר הוא בעל הרכב ולא ״עוזר לסבתא של שכנה שלי למכור את האוטו״

2) בקשי לראות הסטוריית טיפולים של המכונית - רכב שמור, לרב בעליו מטפל בו לפי הספר במוסך מסודר (גם אם לא. מורשה יבואן) .

3) מצבו החיצוני והפנימי של הרכב מעיד רבות על איכות החיים שהרכב עבר. האם הרכב נקי? כל החלקים במקום? מושב הנהג לא שוקע? מה. מצב הצמיגים ?

4) האם יש הבדלי צבע בין חלקי הרכב שונים? האם המרווחים בין חלקי הפח אחידים? בדיקה פשוט זאת יכולה להעיד שהרכב עבר תאונה.

את לא חייבת להיות מהנדסת מכוניות, הכללים הנ״ל יכולים לעזור לך לסנן מועמדות פוטנציאליות.

אני ממליץ לך לרכוש מכונית באחד מחברות הטרייד אין של היבואניות רכב. לרב הם לוקחים רכבים מטופלים ושמורים יחסית, ואת מוגנת בכל מקרה של שיעבוד או רמייה אחרת. אותם הכללים מעלה תקפים גם פה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...