Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אטם שעם - להמנע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי כמה דברים שאני לא בטוח לגביהם, מסומנים בBOLD.

[דילגתי על שלבים שלא קשורים לאטם]

השלבים

-הסרת חומר ישן אם יש

-יישור האגן אם צריך [לשים על משטח ישר ולתת שתי מכות קלות על החורים של ההברגות]

-ניקוי המשטחים, החורים של הברגים, והברגים.

-ליישם את החומר בעובי של 4מ"מ

4 ממ זה המון, 1 ממ עובי זה די ויותר, אם תשים יותר מידי חומר יש יותר סיכוי שהוא יחדור לגיר תוך כדי לחיצה

-לחכות 15 דקות שקצת יהיה דביק ואז להתקין?

ההפך, להתקין כמה שיותר מהר לאחר יישום החומר

-להתקין את הברגים בעדינות בתבנית כוכב עד שרואים טיפה מהחומר יוצא

-לחכות שעה.

-להמשיך לחזק את הברגים לפי המומנט? (אין לי מושג מה המומנט וגם אין לי ידית מומנט אז אעשה זאת ביד לפי תחושה).

לא, יש לחזק את הברגים למומט הדרוש (10נ"מ אאל"ט), ואז להמתין זמן מה לייבוש לפני מילוי שמן.

12345

יום טוב גם לך

פורסם

טריקים איך לסגור ברגים ב5nm ו10nm לפי רגש (אין לי זמן לחכות לקנייה מחו"ל).

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

לא צריך טריקים ולא ידית מומנט. ברגע שאתה לא שם את אטם השעם אתה תרגיש כבר את הסגירה הסופית של הברגים את אגן השמן. תשתדל לבצע את הסגירה עם t10 או עם ראצט קטן באורכו.

פורסם

כנראה שאלות אחרונות.. כשאוטמים מסביב לחורי הברגים, האם צריך להקיף את החור מכל הכיוניים או רק מהצד החיצוני? רלוונטי גם לאגן שמן מנוע שאני מתכנן להוריד. האם באגן שמן מנוע יש לשים bead עבה יותר? כמה אתה ממליץ שיהיה רוחב הbead באגני הגיר והמנוע?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

כן...אלה מקיף את החור...עובר עם הויקטור על כל היקף האגן..נותן מריחה אחידה בשיכבה מכובדת עם האצבע ואז מצמיד את האגן וסוגר את הברגים בהצלבה ונותן לעסק מינימום שעה להתייבשות. באגן שמן המנוע אותו הדבר. אל תשכח להצטייד בסכין יפנית או מסיר שאריות אטמים חד..זה יקל לך על החיים עם הגירוד של האטם הישן והסיליקון.

פורסם (נערך)

האגן בד"כ מאלומיניום , ובאגן ישן בד"כ, יש עיוותים מסגירות קודמות או-לא במומנט הרצוי.

או לפעמים פגיעות שהאגן קיבל, שפשופים ממדרכה וכו'.

צריך להשתמש באטם, למרוח שכבה דקה מאוד של סיליקון משני צדדיו.

ולהניח על האגן.

להמתין כ 10 דקות ואז להרכיב, וסגירה במומנט הנכון.

סגירה לא נכונה, לוחצת ומוחצת את האטם - ולכן הוא ניזוק.

סגירה נכונה זה כל הסיפור - האטם לא אשם, אשמים המלחיצים..:wink: אותו יותר מידי ללא צורך.

בהרכבה ללא האטם, לבדוק כי האגן ישר, עם סרגל לבדוק כי כלל שפות האגן ישרות.

למרוח שכבה דקה כ 1-1.5 מ"מ - לא הרבה, כי עם הלחץ הסיליקון העודף יצא גם מהצד הפנימי.

או-אז אפשר והשמן החם בממסרה, ימיס את הסיליקון העודף, וחלקיקי סיליקון יסתמו

את פילטר הממסרה, או יכנסו לממסרה וזה דבר לא-טוב.

אנו, כן נותנים לסיליקון להתייבש קצת לפני ההרכבה - כ 10 דקות.

הסיליקון משמש כתחליף לאטם והן גם כדבק.

אח"כ מעיפים מבט כי יש שכבה מתאימה ונכונה על האגן , כולל אזורי הברגים.

מצמידים וסוגרים ברגש - רצוי עם ידית מומנט, וגם ניסיון קודם חשוב.

ממתינים כ 1 שעה , ליבוש הסיליקון, וממלאים שמן / נוזל ממסרה, בתקן הנכון.

כאשר יש טעות בלחץ הסגירה, או סגירת ברגים שלא בסדר ההצלבה הנכונה.

אטם השעם יותר סלחן, לאטם יש מרווח גמישות קטן.

בעוד כי הסיליקון, יכול להילחץ החוצה ועם הזמן, יחלו נזילות.

אם אין צורך באטמים, מדוע הם מיוצרים ומותקנים במנועים משאבות טרמוסטט ואגנים.

במידה וכל אטם עולה רק כ 1 דולר.

הרי ללא שימוש באטמים, יצרניות הרכב ושאר המוצרים המכניים - יחסכו הרבה כסף.

כדוגמה יש 10 מיליון רכבים בסביבה, אטם עולה 1 דולר = רווח של.. כ 10 מיליון דולר.

נכון כי יש המצליחים להרכיב רק עם סיליקון, אבל לא כולם יודעים את הלחץ והרגש הנכון.

לפעמים, סגירת המומנט הנכון אשר קבע היצרן עם האטם, אפשר ושונה מסגירה ללא אטם.

כאשר בערכה יש אטם, והיצרן ממליץ, והיה באגן אטם קודם - התקינו את האטם.

ואושר, התקין נכון - אטם עם מריחה קלה של סיליקון.

לסיכום - מאוד כדאי עם אטם.

אפשר ללא אטם, במידה ויש ניסיון וידע, ושימוש בסיליקון מתאים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

א. בעבר כל רוב אטמי המנוע היו עשויים משעם ואין מכונאי שלא היה יודע כיצד מחזקים אטם שעם.

אז להגיד שצריך להיות מיומן מידי לא נכון צריך ניסיון למי שאין ניסיון יקרע את האטם בהרכבה.

ב. לא מורחים סיליקון על שעם, מורחים חומר בשם שרלאק שכבה דקה משני צידי האטם, מצמידים לאגן הש ן את האטם וסוגרים את כל הברגים חלש עד הסוף עם היד כדי שהאגן והאטם יתיישרו למקומם.

סוגרים את הברגים חלש כאן "הסוד" למכונאי מיומן לדברי מאור, ככל שסוגרים חזק מידי כך האטם יקרע והנזילה תהיה גדולה יותר.

ההערכה שלי היא שהסגירה היא 6-8nm סוגרים את הברגים ב2-3 סבבים עוברים עליהם עד להגעת המידוק הסופי(6-8nm).

מומלץ לתת לעסק להתייבש כשעה.

אחרי הכל מילוי שמן התנעת המנוע ובדיקת נזילות, נסיעת מבחן ושוב בדיקת נזילות, באם קיימת נסילה קטנה או הזעה ניתן בזהירות לחזק את הברגים עד מעט.

פורסם

אין שום בעיה אטמי שעם ויצא לי לעבוד אתם הרבה, רק חשוב לעבוד עם מומנט נכון (המומנט הוא בדרך כלל מאוד נמוך אז צריך ידית או מברג מומנט שמתאים למשימה), סדר סגירה ואיזורי אטימה יבשים, ללא שום חומר אטימה נוסף.

לשם לב להוראות יצרן, האם צריך ברגים חדשים או לוקטייט על הברגים הישנים.

• תוכן חדש...