Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה לי היום מקרה ואני מקווה שמישהו כאן יוכל להאיר את עיני.

עשיתי קניות בסופר, וגם קניתי בקבוק יין אדום.

אחרי שהקופאית העבירה את הקניות, היא אמרה לי להעביר את הבקבוק בעצמי, היא לא רצתה לגעת בו.

הקופאית כנראה הייתה מוסלמית.

 

התהיות שלי:

1) האם היא לא רצתה לגעת בגלל שהיא מוסלמית?

2) האם היא לא רצתה לגעת בגלל הדת שלי, האם גוי שנוגע בבקבוק יין "מטמא" את הבקבוק ובסופר אמרו לה לא לגעת?

 

לא היה לי נעים לשאול, והיה תור ארוך של קונים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לא סביר.

2. לא סביר.

 

מסקנה - בפעם הבאה תשלוף את הפרצוף הכי תמים שלך מהילדות, ממש שה תמים פעור,

לפני הפרצוף שיוצר את המחשבות בסגנון 1 ו-2, ותשאל ״למה את לא יכולה להעביר? אני לא מבין״.

 

בכל פעם שלא נעים לי לשאול אני מדמיין לרגע שאני אחד הבנים שלי (גיל ה״למה?!?״ למי שמכיר)

ואז שואל כאילו הייתי אחד מהם. תרגיל נהדר נגד מחשבות שווא שנגררות אח״כ במשך היום ומגיעות בערב לפורום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למוסלמי אסור לגעת בבקבוק יין

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
למוסלמי אסור לגעת בבקבוק יין

אתה טוען שדת האיסלאם אוסרת על מאמיניה לגעת בבקבוקי יין? מעולם לא שמעתי על האיסור הזה. יש לך סימוכין?

 

פות״ש - לדעתי אכן מדובר במס׳ 2 - איסור ״סתם יינם״ (שמקורו באיסור ״יין נסך״). מדובר בחקיקה הלכתית שלפיה אסור לשתות (בין השאר) יין שנגע בו גוי. כנראה שהעובדים ה״גויים״ מונחים ע״י ההנהלה לא לגעת בבקבוקי יין אלא לבקש מהלקוחות להעביר אותם, ליתר בטחון (כדי להמנע מפגיעה בלקוחות דתיים)...

פורסם

התשובה הנכונה היא 1. אני נתקל בזה כל הזמן כשאני קונה בירות, רק אצל הדתיות, למוסלמיות החילוניות אין בעיה.

פורסם

לגבי 2 - ובהמשך לדברי מלכישוע - מדובר רק ביינות שהם לא מבושלים, וכמובן שהמוח היהודי כבר המציא פיתרון. אם תשימו לב, בכל בקבוק יין כשר לא מבושל ישנן שתי חותמות כשרות - אחת על פקק השעם ושניה על התווית שעוטפת את פקק השעם. כך למעשה מבחינה הלכתית הבקבוק יכול להימכר דרך כל סוחר - יהודי או לא.

No worries 8)

פורסם (נערך)
רק אצל הדתיות, למוסלמיות החילוניות אין בעיה.

 

זה תלוי גם באסכולה ההלכתית עליה נמנה המאמין: באסלאם הסוני יש ארבע אסכולות כאלו, ולכל אחת מהן דינים קצת שונים. המגע ביין (או במשקה אלכוהולי בכלל, או בחומר משנה תודעה כלשהו - שוב, תלוי באסכולה) נאסר בחלקן בשל טומאת היין (הגם שמותר השימוש בו כחומר מחטא, למשל) ובחלקו בשל מראית עין. אני לא בטוח איך זה פועל במכירה לבן של דת מונותאיסטית אחרת, אבל יש כאן גם עניין של לא להשתתף בהדחת הזולת לדבר עברה.

 

המקור לאיסור על יין, אגב, הוא שהמאמינים לא יגיעו לתפילה שיכורים. לפי חדית׳ אחד, הנביא (צ) היה נוכח כאשר כמה מחבר מרעיו השתכרו מיין וכשהגיע זמן התפילה, הם התחילו להתבלבל בנוסח ואז הנביא (צ) קיבל את הנבואה בדבר האיסור על יין.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה למגיבים, לפי דעת הרוב אני מניח ש-1 תופס כאן.

 

מצאתי גם את זה:

https://www.yeshiva.org.il/ask/43366

 

ושם רשום שאם הבקבוק סגור אין שום בעיה להזיז יין לא מבושל (זה באינטרנט אז זה חייב להיות נכון).

וגם, בתור מחלל שבת מושבע שכמוני, אני יכול "לקלקל" יין במידה ואני מוזג ממנו. אני ממש מתבייש ממני :?

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

המוסלמיות המחמירות מעבירות עם שקית על היד,

מעולם לא נתקלתי בבקשה להעביר לבד (בתור אחד ש-95% מהקניות מעבירות מוסלמיות).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

 

 

פורסם

באירופה לא יכולים לקנות חזיר בסופר כי הקופאיות לא מוכנות לגעת בזה.

הקופאית שלא מוכנה לגעת בבקבוק יין זה לא הדבר הכי קיצוני שהיא מאמינה בו

אייל

פורסם (נערך)

מה יכול להיות ״קיצוני״ בדיני כשרות?

 

מה?!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמה שטויות כתבו פה, יין נסך על בקבוק סגור? לא!

 

מוסלמיות אכן נמנעות מלגעת בבקבוקי אלכוהול ולרוב מבקשות שהלקוח יעביר אותם. לא יודע אם זה כתוב בדת או החמרה שלהם אבל זה מה שיש בפועל בסופרים.

 

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

גם אצלי בסופר קופאית מוסלמית מבקשת ממני להעביר בקבוק יין בקופה וקופאית דתיה מבקשת להניח כרטיס אשראי על הדלפק ( לא להעביר מיד ליד ).

יש לי אפשרות אחת - לריב עם שתיהן.

אפשרות שניה - להעביר בקבוק ולהניח כרטיס אשראי.

אין לי שום כוונה לריב עם כל קופאית בסופר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון מאד, שלא תתחיל חו"ח לנסות למכור לך את הכרטיס אשראי החדש שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לא יודע אם זה כתוב בדת או החמרה שלהם אבל זה מה שיש בפועל בסופרים.

 

אזהרת חפירה

מה זאת אומרת כתוב להם בדת? ברור שזה כתוב; אחרת מאיפה הם הביאו את זה? השאלה היא איפה הקורפוס הדתי זה כתוב.

 

אסלאם כמו יהדות הוא דת שמבוססת על פסיקת הלכה.

 

יש להם שני מקורות עיקריים: הקוראן, שמופיעים בו מעט דינים; והחדית׳, מסורות על אורחות חייהם של הנביאים, בעיקר מוחמד.

 

מאחר והמוסלמים מאמינים שנביאיהם חסינים מכל חטא (תכונה הקרויה עיצמה), אזי מה שהם עשו - מותר, מה שהם נמנעו ממנו - כנראה שראוי להימנע ממנו; מה שהם אמרו שאסור - אסור, ומה שהם עברו עליו בשתיקה - ככל הנראה מותר. זה המקור העיקרי להלכה המוסלמית, ועל בסיס פרשנותו חכמי הדת, באסכולות השונות, פיתחו מגוון של הלכות.

 

האסלאם השיעי - דרך אגב - זהה, אבל קבצי החדית׳ שלהם שונים, והם כוללים גם את האמאמים משושלת עלי שבאו אחרי הנביא, מאחר והם מייחסים גם להם עיצמה. לא זוכר מה קורה באסלאם הח׳ריג׳י (הנהוג בעומאן).

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]


×
×
  • תוכן חדש...