Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

אני רווקה+גבר עם קיה סיד 2008 אוטומטית. (נותנת לה דירוג 9 מתוך תפ תפו תפוווו 10)

לאחרונה יש לי מלחמה עם עצמי אם כדאי לי למכור את המכונית הטובה שלי ולקנות אחת חדשה ויותר חסכונית.

ברור שלפי היצר אני אקנה עכשיו את המכונית החסכונית, אבל השאלה היא האם זה המעשה החכם או שאני סתם מתגרה במזל שלי.

לפי הבדיקה שעשיתי מול הפורום בעבר נאמר לי שזו לא רעיון כל כך טוב כי זה יגרום לי הפסד כספי רב יותר מאשר החיסכון.

אמרו לי גם לבדוק כמה אני נוסעת בשנה, ובכן בשנה ושמונה חודשים עשיתי 23 אלף קילומטר. האם זה מצדיק רכב חסכוני? לא בטוח.

אני רוצה לקנות מיצובישי ספייס סטאר 2014 לפי המלצתכם בפורום. (תודה רבה) לפי הממוצע ערכה היום 35 אלף פחות או יותר. וערכו של הרכב שלי 25 אלף במקרה הטוב. אני צריכה להוסיף עוד 10 אלף שכרגע אין לי.. עוד סיבה שרציתי לקנות את הספייס זה מעבר לרמת גן בקרוב.

האם אתם חושבים שכדי לי לעשות את ההחלפה עכשיו? טיפים?

פורסם

אני רוצה לקנות מיצובישי ספייס סטאר 2014 לפי המלצתכם בפורום. (תודה רבה) לפי הממוצע ערכה היום 35 אלף פחות או יותר. וערכו של הרכב שלי 25 אלף במקרה הטוב. אני צריכה להוסיף עוד 10 אלף שכרגע אין לי.. עוד סיבה שרציתי לקנות את הספייס זה מעבר לרמת גן בקרוב.

האם אתם חושבים שכדי לי לעשות את ההחלפה עכשיו? טיפים?

ענית לעצמך (מודגש).

את נוסעת מעט, הסיד אמינה ומשרתת אותך....אין לך כל סיבה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

מי המליץ לך על הספייס סטאר? אני בטוח שנוכל למצוא לך אלטרנטיבות טובות יותר.

תגדירי סכום כסף וצרכים (מעבר לחסכוניות, שלפי הממוצע נסועה שלך לא כזו רלוונטית כי את לא נוסעת הרבה - את הרבה מתחת לממוצע)

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

החישוב הוא מאוד פשוט.

מה צריכת הדלק הנוכחית ?

מה הצריכה הצפויה (האמיתית) בספייס סטאר ?

מה הפער ביניהם ובכמה שקלים זה מתבטא בשנה ?

עצם העובדה שאין לך את הכסף לשנמוך ומכיוון שכנראה שהפער בשקלים יהיה זניח סביר להניח שהמהלך יעלה לך יותר כסף ממה שאתה חושבת וההחלפה לרכב חסכוני תברר כמהלך שגוי כלכלית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קחי בחשבון שעל רכב חדיש המחירים לא משקף את המחיר האמיתי של הרכב

לבר שלי רצה לקנות לאישתו ניסן מיקרה מודל חדיש

רכב משומש בן 3 שנים יותר יקר מהחברה

בחברה נתנו לו הנחה של 30k על רכב חדש

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

פורסם (נערך)

לפי מה שהיא כתבה בעבר בתנאים שלה הסיד עושה 1 ל-13. מאמין שהספייסטאר תעשה באותם תנאים 1 ל-18.

אבל בהתאם לקילומטראז שלה, ההבדל יהיה 150 שקל בחודש חיסכון או 1800 שקל בשנה. האם בשביל זה להחליף רכב? לדעתי לא.

פותחת השרשור, סעיף ההוצאות על הדלק הוא מאוד אמיוציונלי מכיוון שהוא מאוד מוחשי(משלמים כול שבוע בתחנת דלק), אבל בתכלס אם להתסתכל על ההוצאות נטו,הוא לא כזה משמעותי לרוב האנשים.

אגב, אנקדוטה קלה- בהרבה מקרים ההבדלים בביטוח בין רכבים שונים יכול להגיע גם לכפול מזה(רכבים באותה קטגוריה) ,ובמקרים מאוד מאוד בודדים, תיראי אם מישהו מתלבט בין רכב לרכב על סמך "מחיר הביטוח".

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

אוקי יפה, אז מתי זה כן יהיה רלוונטי להחליף רכב, זה מה שאני שואלת.

מתי זה כן יהיה צעד "שקול כלכלית" כי בנתיים ערך הרכב שלי יורד וצובר פער בין הרכב החדיש יותר לישן...

פורסם

מתי זה נחשב לעשות את ההחלטה הכלכלית הנכונה? נגיד עוד שנה יהיה לי 10 אלף שהצלחתי לחסוף אבל מאז הרכב שלי איבד ערך והרבה...

ואגב כן, הסיד עושה 1/13 יפה לך.

פורסם
אוקי יפה, אז מתי זה כן יהיה רלוונטי להחליף רכב, זה מה שאני שואלת.

מתי זה כן יהיה צעד "שקול כלכלית" כי בנתיים ערך הרכב שלי יורד וצובר פער בין הרכב החדיש יותר לישן...

עוד טעות חישובית.

נניח שהרכב שלך שווה עכשיו 25 אלף והפער בינו לרכב חדש הוא 30 אלף ש"ח. נכון, בכל שנה שתמשיכי להחזיק אותו הפער יגדל, אבל, עדיין תפסידי פחות כסף מאשר בקניית רכב חדש יותר מכיוון שירידת הערך של הרכב שלך תהיה נמוכה יותר.

כלכלית משתלם להחזיק את הרכב הנוכחי כמה שיותר זמן עד שהוא יתחיל לעשות צרות ברמה בלתי נסבלת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

למה את רוצה להשתנמך?

ספייס סטאר זה מיראג' אאל"ט

הנה ביקורת שאת רוצה לראות

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

כל הכאב ראש מסביב לא שווה את ההחלפה.

davemustaine87 היה מאד קרוב ובחישוב גס שעשיתי את מתדלקת כפעמיים בחודש בהנחה שעם המיצובישי תעשי 1/16 ההפרש בתדלוק יהייה כ 100 ש"ח ,זה מסתכם בכ 2400 ש"ח בשנה.

את מרוצה מהרכב הנוכחי ויכול להיות שאת הכסף שכביכול תחסכי בדלק תאבדי בהפרש של ירידת הערך בין שני הרכבים.

וגם את כבר מכירה את הרכב שלך ואם הוא מטופל כראוי לא צפויות הפתעות, מה שלא מובטח ברכב הבא.

אם היית אומרת יש לי 10K בצד שלא אכפת אם ישמשו לשדרוג הרכב הייתי אומר לכי על זה.

כאשר אין ברשותך סכום כזה אז אין בכלל טעם לחשוב על משהו אחר.

אני חושב שכולם חווים לא פעם את "הג'וק" שמציק עם מחשבות כאלה ואחרות. צריך להגיע להסכמה עצמית שמה שיש לך כרגע ממלא את הצרכים שלך מעל המצופה ("9/10")

פורסם
כל הכאב ראש מסביב לא שווה את ההחלפה.

davemustaine87 היה מאד קרוב ובחישוב גס שעשיתי את מתדלקת כפעמיים בחודש בהנחה שעם המיצובישי תעשי 1/16 ההפרש בתדלוק יהייה כ 100 ש"ח ,זה מסתכם בכ 2400 ש"ח בשנה.

את מרוצה מהרכב הנוכחי ויכול להיות שאת הכסף שכביכול תחסכי בדלק תאבדי בהפרש של ירידת הערך בין שני הרכבים.

וגם את כבר מכירה את הרכב שלך ואם הוא מטופל כראוי לא צפויות הפתעות, מה שלא מובטח ברכב הבא.

אם היית אומרת יש לי 10K בצד שלא אכפת אם ישמשו לשדרוג הרכב הייתי אומר לכי על זה.

כאשר אין ברשותך סכום כזה אז אין בכלל טעם לחשוב על משהו אחר.

אני חושב שכולם חווים לא פעם את "הג'וק" שמציק עם מחשבות כאלה ואחרות. צריך להגיע להסכמה עצמית שמה שיש לך כרגע ממלא את הצרכים שלך מעל המצופה ("9/10")

אחלה. תודה על קול ההגיון השפוי. יאללה אני אחכה עוד שנה.

תודה גם לכולם שעזרו.

• תוכן חדש...