Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו זוג , כרגע אוכל ומוצרי סופרפארם וניקיון בערך 1500 שקל בחודש. לדעתי הכל תלוי במה אוכלים ,אנחנו אוכלים מעט מאוד מוצרי חלב, רק גבינה צהובה חמאה וקצת חלב בקפה וזאת בעיקר מטעמי בריאות (או חוסר בריאות במוצרי חלב)לדעתי מה שמייקר את הסל השבועי זה עלות כל המעדנים למיניהם כימי-חומוסים/כרוב ושאר הסלטים הכימיים המוכנים .לא קונים גאנק כמו דגני בוקר או כל מיני חטיפי בריאות כי הכל מלא סוכר או הולך עם חלב. ירקות ופירות בסופר ניסינו ירקנים אבל תמיד בסוף חוזרים לסופר , בשר מחנויות של "רוסים" גם בגלל המבחר וגם בגלל המחירים היותר זולים. בירה בסופש ותמיד יש איזה ויסקי או וודקה במלאי.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בונ'א אתם לא נורמליים... אנחנו אמנם רק זוג בלי ילדים, אבל עם שלושה חתולים ואפילו אם אני מחשב את האוכל (והחול) של החתולים, אם אני עובר את ה-1000 שקל לחודש אני מרגיש שהגזמתי. כמעט ולא אוכלים בחוץ (פעם בשבועיים בלחץ), וקונים לא מעט "פינוקים" (אספרסו, חטיפי אנרגיה, אגוזים, נקניקים), אבל משתדלים להתרחק ממותגים יקרים ולקנות במקומות עם מחירים נורמליים.

קניה לשבועיים עולה בממוצע 300-350 שקל עם השלמות של לא יותר מעוד 150-200 שקל במהלך החודש.

אם תוספת של שני ילדים זה עוד 2000 שקל לחודש קניות, אני שולח אותם לעבוד אם ירצו משהו שהוא לא חלב של אמא שלהם.

אשמח לשמוע איך 350 או אפילו 500 שח מחזיקים לך לשבועיים.

--

עברתי על השרשור ורק אומר לעצמי "איך הם עושים את זה" ולא מצליח להבין בלי פירוט.

אני למשל אשמח לשמוע כהשוואה אלי איך זוג+2 מוציאים פחות ממני.

נמסיס - חכה חכה שהתאומים יגדלו. תוסיף עוד 5,000 גנים, תתחיל לקנות מעדנים, ככל שהגיל עולה עולה גם המידה של החיתולים (ואז בחבילה שעולה אותו הדבר יש פחות חיתולים)..

פורסם
אנחנו זוג , כרגע אוכל ומוצרי סופרפארם וניקיון בערך 1500 שקל בחודש. לדעתי הכל תלוי במה אוכלים ,אנחנו אוכלים מעט מאוד מוצרי חלב, רק גבינה צהובה חמאה וקצת חלב בקפה וזאת בעיקר מטעמי בריאות (או חוסר בריאות במוצרי חלב)לדעתי מה שמייקר את הסל השבועי זה עלות כל המעדנים למיניהם כימי-חומוסים/כרוב ושאר הסלטים הכימיים המוכנים .לא קונים גאנק כמו דגני בוקר או כל מיני חטיפי בריאות כי הכל מלא סוכר או הולך עם חלב. ירקות ופירות בסופר ניסינו ירקנים אבל תמיד בסוף חוזרים לסופר , בשר מחנויות של "רוסים" גם בגלל המבחר וגם בגלל המחירים היותר זולים. בירה בסופש ותמיד יש איזה ויסקי או וודקה במלאי.

מאז שגיליתי את ההמצאות הטובות - סלט ביתי(עגבניות, מלפפונים ובצל, לא צריך יותר) וטחינה גולמית , את שניהם לוקח להכין 5 דקות, הזבל הזה שנקרא "סלטים מוכנים" לא נכנס אליי יותר לבית.

מהדגני בוקר- רק פייבר וואן ,בגלל הכמות ההיסטרית של סיבים שיש שם

פורסם
אם בעבר החזקת רכב אחד וכעת שניים - גם אםן אחד מהם "צמוד" - אתה צריך להוסיף את עלות הרכב הזה להוצאות. ובמצב שאתה מתאר כדאי למכור את הרכב הבפרטי חסר השימוש.

מאז ומתמיד היו לנו 2 רכבים. אחד צמוד ואחד פרטי של בת הזוג.

בחופשת הלידה הוא אולי נוסע פעמיים בחודש, אבל היא חוזרת לעבודה עוד מעט (6 חודשים), אז אין טעם למכור. פאביה ידנית מ-2012. ירידת הערך בחצי שנה לא גדולה, ועם פחות מ-40,000 היא נוסעת מצויין. יהיה קשה למכור ולקנות משהו שווה ערך תוך חצי שנה.

נמסיס - חכה חכה שהתאומים יגדלו. תוסיף עוד 5,000 גנים, תתחיל לקנות מעדנים, ככל שהגיל עולה עולה גם המידה של החיתולים (ואז בחבילה שעולה אותו הדבר יש פחות חיתולים)..

5,000 ש"ח? איפה 5,000 ש"ח?

במשפחתונים / גנים שקיבלתי עליהם המלצות זה יוצא 6-6+ לשניהם.

כבר עדיף לנו לשלם עוד 2000-2500 ש"ח בחודש למטפלת. לפחות לא נהיה 50% מהזמן בבית כי אחד מהם חולה, ואז השני חולה.

זוהי העלות העיקרית שחונקת לגמרי את ההכנסות עד גיל 3, אחר כך אני מניח כבר קל יותר.

חיתולים ותמ"ל - לזמן קצוב, לא נורא.

לפחות יש כמות מכובדת של נקודות זיכוי עד גיל 5. 5 נקודות - בערך 1,250 ש"ח. לפחות מכסה תמ"ל, חיתולים וחלק מהחיסכון החודשי שלהם.

פורסם (נערך)

אכן כך. אצלנו אחרי שאשתי סיימה את החופשת לידה, שילמנו חצי שנה למטפלת בעלות כוללת של קרוב ל7.5 אלף (כולל סוציאליות וכו'). אם היינו מרוצים ממנה אולי היינו ממשיכים איתה, אבל לא היינו. אחרי זה שנה גן בעלות של מעל ששת אלפים (כולל שעת הארכה). השנה זה קצת מעל חמשת אלפים, ושנה הבאה סוף סוף יירד לאיזור האלפיים חמש מאות למיטב ידיעתי.

התוספת אקסטרה נקודות זיכוי זה רק בחצי שנה אחרונה אם אני לא טועה. לפחות מקזז משהו מההוצאות.

תאומים זה כואב בכיס.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

7.5 אלף לתאומים באיזור המרכז? נשמע נמוך מאוד כולל סוציאליות. המספרים באיזור שאני ראיתי מדברים על 7.5 פלוס סוציאליות.

הילדה בת ה 20 שלקחתי כדי שתעזור איזה 2 בקרים בשבוע ביקשה 40 ש"ח, לשעה פלוס נסיעות, שבחישוב חודשי זה יוצא 7,500. והיא היתה חסרת תועלת לחלוטין למרות שהציגה המלצות בטיפול בתאומים.

פורסם

מרכז זה דבר יחסי. אני לא בצנטרום של הפיילה אבל גם לא בפריפריה הרחוקה. עוד סיבה לעלות ה"מוזלת" זה שהיא היתה פנסיונרית. נסיעות סגרנו סכום של 300 בחודש בלי קשר לעלות האמיתית שלה (נסעה ברכב).

פורסם

סתם למען הסטטיסטיקה.

סינגפור - עלות סופר בלבד! לשלושה מבוגרים ושלושה ילדים לא 'אכלנים', אירוח שישי פעם-פעמיים בחודש מעל 4000 ש"ח.

לא כולל פארם, כסף לקפיטריה (יום הלימודים מסתיים בשלוש וחצי והילדים לפעמים קונים אוכל בקפיטריה ולפעמים מביאים מהבית).

לא כולל מסעדות כמובן...

לא זול.

למרות שהאוכל המקומי הוא יחסית זול ובסיסי, המצרכים המערבים נמצאים רק בסופרים היקרים.

גבינות, לחמים, נקניקים ובשר בקר (הסינים אוכלים רק עוף וחזיר) לא זולים פה.

פיתה טובה ויש רק מקום אחד שעושה פיתות טובות 2.5 ש"ח לפיתה.

חומוס לא רע בכלל - חצי קילו 40 ש"ח

קופסאות שימורים מהארץ - כפול ממה שתשלמו בסופר.

כנ"ל במבה, ביסלי ושוקולד פרה :(

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

סולל - אתה לא יכול להשוות עלויות של מעדניה (ומפליא אותי שאתה בכלל מצליח למצוא בסינגפור מוצרים ישראליים או מזרח תיכוניים) לאלה של מזון מקומי. אין דין חומוס שנוסע ממפעל תלמה בחיפה לסופרמרקט בחדרה כדין החומוס שטס מחיפה או מאבו-דאבי לסינגפור עם קונקשן .

הסיפור של קנית מזון בבית הספר הוא נושא רגיש. ב"ריאלי" יש מזנון המופעל על ידיאחת הרשתות הגדולות (איני זוכר איזה) - ולפני מספר שנים התלמידים התמרדו נגד המחירים הגבוהים. הנהלת בית הספר ראתה בהתנהלות התלמידים מופת להתנהגות אזרחית וצרכנית נכונה.

יש לי בן שלומד בטכניון - נמצא שם 10-12 שעות ביום - את האוכל הוא לוקח מהבית בקופסאות ומחמם באחד המיקרוגלים הפזורים בכל רחבי הקמפוס. הבכור, שיש לו ארוחת צהריים מסודרת במקום העבודה, מעדיף גם הוא לעשות כך כיון שלדעתו איכות המזון הביתי עדיפה מספיק כדי להצדיק את הטרחה (ואצלו יום העבודה, כולל הנסיעות, הוא בן 14 שעות ויותר).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

חפרתי קצת במספרים, מאוד מעניין אותי איך אנחנו פלוס מינוס על 2000 ש"ח בחודש (אוכל בסופר ומוצרים נלווים בסופר פארם בעיקר).

האם העובדה שאנחנו כמעט באופן גורף לא קונים אוכל מעובד/שתיה מוגזת/ממותקת עוזרת להפרש הדי משמעותי הזה?

(נניח אם ניקח מהמספרים פה ממוצע של 3500 ש"ח ממשפחות בסד"ג שלנו, הורים ושני ילדים קטנים).

והקניות שלנו לא מבוקרות מאוד, זה בערך 3 קניות מסודרות ועוד קצת רנדומליות, לרוב בסופר פרטי ולא רשת גדולה, לא מחלקים קניות למקומות זולים ועושים משלוחים.

למעט שישי ושבת - לא אוכלים צהריים בבית, רק ערב. אנחנו בעבודה (אוכל מהבית בעיקר), הילדים בצהרונים.

מכינים לא מעט בעצמנו (כבר כמה שנים, עקב הגועל העולה מהחומרים ושיטות הייצור).

אוכלים במסעדות לא מעט, אבל זה לא האקס פקטור כי זה לא דיילי ולא מוריד מהקניה בסופר. זה בשבתות או בערבים.

בשר וגבינות שאני מאוד אוהב, אני פחות קונה. גם מבאס לאכול בלי שותפים (אשתי שמרנית באוכל) וגם אין לי זמן לעמוד על המנגל כמו שהייתי רוצה והרבה נזרק.

בקיצור, איפה נכנסים 1000-1500-2000 ש"ח נוספים בחודש?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

5,000 ש"ח? איפה 5,000 ש"ח?

במשפחתונים / גנים שקיבלתי עליהם המלצות זה יוצא 6-6+ לשניהם.

כבר עדיף לנו לשלם עוד 2000-2500 ש"ח בחודש למטפלת. לפחות לא נהיה 50% מהזמן בבית כי אחד מהם חולה, ואז השני חולה.

זוהי העלות העיקרית שחונקת לגמרי את ההכנסות עד גיל 3, אחר כך אני מניח כבר קל יותר.

חיתולים ותמ"ל - לזמן קצוב, לא נורא.

לפחות יש כמות מכובדת של נקודות זיכוי עד גיל 5. 5 נקודות - בערך 1,250 ש"ח. לפחות מכסה תמ"ל, חיתולים וחלק מהחיסכון החודשי שלהם.

אני משלם קצת פחות מ 5000 לחודש...

הילדים שלי נמצאים אצל גננת מבוגרת שהאחיינים שלי לפני 15 שנה היו אצלה, לא כיתות, לא "מנהלות גן" ושאר שטויות מודרניות,

הגן נמצא אצלה בבית ואוכל היא מבשלת בעצמה במטבח של הבית שלה לכל המשפחה וגם לילדים.

הגן נמצא בראשל"צ ( נסיעה של 15-20 דקות כל כיוון, אבל בהחלט שווה את זה), אם מישהו מעוניין אשמח להמליץ, שמתי שם את הילדים בביטחון מלא, כמו לשים את הילדים אצל הסבתא.

מטורף שאלו המחירים שאנשים משלמים. לא התווכחת על הנחה בגלל שזה 2 ?

* רשמתי את הילדים לגן עירייה + צהרון, יעלה ~2100 לחודש, נכון חסכון משמעותי, אבל תיכב יתחילו החוגים, אז לא ממש רואה איך ההוצאה יורדת בצורה משמעותית..

פורסם
חפרתי קצת במספרים, מאוד מעניין אותי איך אנחנו פלוס מינוס על 2000 ש"ח בחודש (אוכל בסופר ומוצרים נלווים בסופר פארם בעיקר).

למעט שישי ושבת - לא אוכלים צהריים בבית, רק ערב. אנחנו בעבודה (אוכל מהבית בעיקר), הילדים בצהרונים.

אוכלים במסעדות לא מעט, אבל זה לא האקס פקטור כי זה לא דיילי ולא מוריד מהקניה בסופר. זה בשבתות

התשובה נמצאת בגוף ההודעה שלך:

אתם לא אוכלים צהריים בבית ,

ובסופי השבוע - מסעדות.

אצלי קניות לשבת שוות לקניות לשער הימים.

ארוחת צהריים הילדים אוכלים בבית ( 4 אכלנים כולל מתבגר ספורטאי ) - מצריך קניה משמעותית של שניצלים/עוף/ בשר טחון/ פרגיות.

אני לא חושב שאצלי הוצאות שותפות על מזון + כל מה שמסביב ( כולל מוצרי ניקוי, סופר פארם ועוד ) נכנסות ב 6000₪ בחודש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
מרכז זה דבר יחסי. אני לא בצנטרום של הפיילה אבל גם לא בפריפריה הרחוקה. עוד סיבה לעלות ה"מוזלת" זה שהיא היתה פנסיונרית. נסיעות סגרנו סכום של 300 בחודש בלי קשר לעלות האמיתית שלה (נסעה ברכב).

אז הסכום שאמרת זה עלות מעביד מסודרת (כולל תשלום ביטוח לאומי, מס בריאות, הפרשות לפנסיה ופיטורין)? לרוב הפנסיונריות לא רוצות העסקה מסודרת כדי לא להפסיד זכויות בביטוח לאומי.

האם העובדה שאנחנו כמעט באופן גורף לא קונים אוכל מעובד/שתיה מוגזת/ממותקת עוזרת להפרש הדי משמעותי הזה?

(נניח אם ניקח מהמספרים פה ממוצע של 3500 ש"ח ממשפחות בסד"ג שלנו, הורים ושני ילדים קטנים).

והקניות שלנו לא מבוקרות מאוד, זה בערך 3 קניות מסודרות ועוד קצת רנדומליות, לרוב בסופר פרטי ולא רשת גדולה, לא מחלקים קניות למקומות זולים ועושים משלוחים.

מכינים לא מעט בעצמנו (כבר כמה שנים, עקב הגועל העולה מהחומרים ושיטות הייצור).

אוכלים במסעדות לא מעט, אבל זה לא האקס פקטור כי זה לא דיילי ולא מוריד מהקניה בסופר. זה בשבתות או בערבים.

בשר וגבינות שאני מאוד אוהב, אני פחות קונה. גם מבאס לאכול בלי שותפים (אשתי שמרנית באוכל) וגם אין לי זמן לעמוד על המנגל כמו שהייתי רוצה והרבה נזרק.

גם אנחנו לא קונים מעובד, אבל תלוי מה אוכלים. למשל קופסה של פטל אדום קפוא / דובדבנים קפואים / אננס קפוא מהשופרסל (300גר) עולים 12-17 ש"ח לקופסה (תלוי במבצע), ואין לנו בעיה לאכול קופסה ביום. גם גלידה למשל, להכין לבד מחומרי גלם איכותיים עולה הרבה יותר מאשר גלידה בסופר. שוקולד מריר טוב, אגוזים ושקדים, ירקות כמו כרובית, ברוקולי וכו - הכל יקר.

אני משלם קצת פחות מ 5000 לחודש...

הילדים שלי נמצאים אצל גננת מבוגרת שהאחיינים שלי לפני 15 שנה היו אצלה, לא כיתות, לא "מנהלות גן" ושאר שטויות מודרניות,

הגן נמצא אצלה בבית ואוכל היא מבשלת בעצמה במטבח של הבית שלה לכל המשפחה וגם לילדים.

הגן נמצא בראשל"צ ( נסיעה של 15-20 דקות כל כיוון, אבל בהחלט שווה את זה), אם מישהו מעוניין אשמח להמליץ, שמתי שם את הילדים בביטחון מלא, כמו לשים את הילדים אצל הסבתא.

מטורף שאלו המחירים שאנשים משלמים. לא התווכחת על הנחה בגלל שזה 2 ?

* רשמתי את הילדים לגן עירייה + צהרון, יעלה ~2100 לחודש, נכון חסכון משמעותי, אבל תיכב יתחילו החוגים, אז לא ממש רואה איך ההוצאה יורדת בצורה משמעותית..

פניתי ל-2-3 משפחתונים ביתיים כאלה שקיבלתי המלצה עליהם, אלה המחירים שראיתי פחות או יותר בפ"ת. גם אם יתנו 10% הנחה אז זה בסביבות 6 ולא 6,500. עדיין הרבה. באף אחד מהם גם לא היה מקום לשנה הקרובה. גני עירייה וכדומה אפשר למצוא מקום, וגם מעט יותר זול, אבל מפידבקים שאני שומע העומס כזה גדול שהתינוקות פשוט יושבים בסל קל רוב היום בלי הרבה יחס.

בסופו של דבר, מה שבסבירות של 99% יקרה זה שהסבתא תפרוש מהעבודה שלה ואנחנו נשלם לה במקום לקחת מטפלת עד הפנסיה (3 שנים).

לפחות לא נצטרך לשבת איתם בבית חצי חודש כי הם חולים.

כיוון שזו הסבתא, לפחות אני גם יכול להיות בטוח שאם מישהו כבר מרביץ להם זה רק אני :wink:

(בדיחה!!! למי שכבר מחייג לרווחה)

.

ארוחת צהריים הילדים אוכלים בבית ( 4 אכלנים כולל מתבגר ספורטאי ) - מצריך קניה משמעותית של שניצלים/עוף/ בשר טחון/ פרגיות.

אגב, את רוב הבשר השוטף עברנו לקנות אצל יבואן שמביא קפוא מדרום אמריקה ומוכר גם לפרטיים.

חזה בקר (לרוב מעולה! תלוי מאיזה סוג ומאיפה) ב- 18-19 ש"ח לקילו פלוס מע"מ.

החסרון הוא שהוא מקבל בשעות מאוד לא נוחות, מוכר רק נתחים שלמים שלא נכנסים למקפיא ביתי.

אנחנו קונים לרוב 2 נתחים של כ-4 קילו כ"א, מפשירים מעט כך שזה לא אבן, חותכים שליש / חצי לקוביות לתבשילים ואת השאר טוחנים ומחלקים לשקיות של חצי קילו. מאחסנים במקפיא אחר כך כמובן.

טוב בהרבה מהטחון שמוכרים ב-40-50 ש"ח לקילו בסופר, וזול משמעותית מאשר לקנות ולטחון חזה בקר בסופר (60-70 לקילו).

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
אשמח לשמוע איך 350 או אפילו 500 שח מחזיקים לך לשבועיים.

לא יודע להגיד לך איך בדיוק, זה פשוט יוצא ככה.

למשל, אנחנו צרכנים גדולים מאוד של לחמניות (חולים על סנדוויצ'ים), אבל אני קונה אותן אצל אופה ב-15 שקל ל-10 יחידות במקום בסופר ב-12 ל-4.

את הגבינה הצהובה אני קונה של נועם או עמק, ב-3 שקלים ל-100 גרם ולא כל מיני גבינות פרימיום ב-250 שקל לקילו.

ירקות אני קונה אצל הירקן, ב-30-40 אחוז פחות ממה שהם עולים בסופר, בשר אצל קצב באותם סדרי גודל של הבדלים.

מוצרים יבשים (בעיקר פסטה ואורז) אני קונה לא של המותגים הגדולים ב-20 שקל לחצי קילו, אלא ב-4-5 שקל.

אולי הסוד טמון בזה שאני פשוט עושה 90% מהקניות בטירה ולא בכפר-סבא.

לפעמים, כשבא לנו להתפנק, אנחנו הולכי לאחד מ"ירידי האוכל שיש בכל יום שישי בקניונים השונים, ואני פשוט מתפלץ מהמחירים. כמות אוכל שבקושי מספיקה לארוחה וחצי יכולה להגיע ל-150-200 שקל...

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...