Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
4000 שח לזוג+2 זה בזבזנות.

... כתב מישהו שאין לו ילדים ולא התייחס לטואלטיקה.

מסכים שאפשר לגלח אלפייה אבל בזבזנות זה לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתחיל מהסוף להתחלה: מוצרי המותגים של הבית לא סתם הגיעו להיות מותגי הבית. הטעם שונה משמעותי ממותג לצד. הכוונה היא בעיקר למוצרים שדורשים קירור, למשל גבינה צהובה: הטעם של רמי לוי/שופרסל שונה משמעותית מהטעם של עמק. עמק אפשר לקנות במעדניה ולקוות שהגבינה טריה.

רמי לוי ושאר הסופרים לא מייצרים כלום, הם נותנים ליצרנים לייצר עבורם את מותג הבית. אם דווקא עמק אתה אוהב, תקנה עמק.

אבל אם מדובר בסנדוויצים לילדים לבית ספר, אין שום בעיה עם גבינה צהובה של רמי לוי שכאמור, אחת מהיצרניות הגדולות בארץ היא זו שמייצרת עבורו.

ירקות: הסופרים המרכזים (רמי לוי/ויקטורי/שופרסל דיל) המחיר יותר זול מהירקן בשכונה והאיכות כמובן יותר טובה. קילו עגבניות סבירות - 5 ש"ח/קילו, עגבניות טובות 9 ש"ח/ק"ג. עגבניה היא מוצר די זול שנמכר סביב הרשתות ב-4 ש"ח/ק"ג ביום רע, וביום טוב קרוב לשקל. ככל שתעלה במחיר הירק/הפרי, ההפרשים יהיו גבוהים יותר.

וואוו, לא מכיר את הירקן הסביבתי שלך אבל המציאות כ"כ רחוקה.

הירקות והפירות בסופרים הם מאיכות ירודה ורמי לוי בין הבולטים שבהם.

המחירים זולים רק למוצרי בררה (כל שנה מוכרים את הררי העגבניות הירוקות הדוחות האלה)או למוצרים שגם ככה עולים זול מאוד (בצל, תפ"א).

חומוס אין לי מושג איך להכין וכמה זמן. חומוס של מותג הבית לא טעים עבורי, ומעדיף לקנות אחלה. מוכן לספוג עוג 4 ש"ח בשביל הנוחות.

ובדיוק כפי שאמרתי, אין לי שום בעיה עם זה, רק להבין שנוחות עולה כסף!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם זכור לי נכון: רמי לוי הוא מיבא את הגבינות דרך פולין.

לגבי הירקן: הרווח של הירקן הוא אך ורק דרך הירקות. הרווח של הסופרמרקט הוא לא רק דרך ירקות.

אגב: שמעתי לא פעם שהירקות שמביאים דרך משלוחים די טובים, אפילו יותר טובים מהסחורה שיש בסופר. אף פעם לא עשיתי קניות סופר דרך האינטרנט, ואני לא יודע מאיזה סכום המשלוח הוא בחינם, אבל למשפחה כנראה זו באמת עסקה משתלמת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כן, הכי כיף זה להתבטל ולהתעצלן (יש מילה כזו?) על חשבון הבריאות של הילדים שלך...:roll:

כשיגיעו לרופא בגיל 8 עם ילד בטטה והרופא ישאל למה זה ככה, יענו ישר "כי אנחנו עצלנים ומאכילים אותו זבל...".

ומי בכלל צריך לבשל "לפי גחמות" של ילדים? אמא שלך בישלה עפ"י הגחמות שלך?

היו לך בכלל גחמות?

הייתה לך בכלל זכות שיהיו לך גחמות?

הרי פה בדיוק הבעיה, בסטנדרטים של "איתרוג" ילדים לרמה של 17 סוגים שונים של דגני בוקר בבית, כל אחד ואחד מהם עם פאקינג 25 גרם סוכר ל 100 גרם מוצר.

אמא שלי בישלה רק לסופי שבוע, בשאר השבוע אכלנו בד"כ ארוחות מיקרוגל בערב וסנדביץ' בבית ספר. למרבה הפלא לא קרה לנו כלום, לא הפכנו לבטטות בגיל 8 ולא הלכנו לרופאים כל שני וחמישי.

ככה זה כששני ההורים עובדים במשרה מלאה, אי אפשר לבשל כל יום ואוכל מוכן זה פיתרון ללא מעט משפחות.

גם אז לא היתה מודעות גדולה לעניין הבריאותי כמו שיש היום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ומצד שני, הירקן גר בדירה לידך בעוד שכל שדרת הניהול הבכירה של הסופר פלוס הדירקטוריון חי באחוזות בארסוף. צא מהסרט, סופר זה מרום יקר מאוד!

פורסם
4000 שח לזוג+2 זה בזבזנות.

לא אומר שזה מיותר, לא אומר שזה אסור, סה"כ היום בחברה שלנו אוכל זה כ"כ הרבה יותר מתזונה נטו אבל אם רוצים/ צריך לחסוך, אפשר לגלח שם בקלות אלפיה.

תעיפו מרשימת הקניות מזון מוכן (שניצל מאמא עוף, שניצל תירס, סלטי חומוס/טחינה/חצילים).

חפשו באזור ירקן ואיטליז טובים ומומלצים, המחירים יהיו די בוודאות זולים ממחיר סופר.

אני הייתי מעיף לחלוטין את דגני הבוקר מהבית (אין אצלי כלל אבל ברור לי שלפעמים עם ילדים צריך להתגמש).

תתחילו לקנות מוצרי מותג הבית של הסופר.

ורשימת הצמצומים עוד ארוכה מבלי לפגוע בתזונה המשפחתית, אפילו ההפך הוא הנכון.

בגירה, אני מסכים עם מה שכתבת, פרט לחלק המודגש. לפחות בעיר שלי זה ממש לא נכון.

אני אומנם קונה בקצביה אבל היא ממש לא זולה יותר מהסופר. נהפוך הוא. בוחר לקנות שם למרות היוקר לאחר כמה אכזבות מאיכות הבשר בסופר (וגם ההגיינה שם), בעיקר מאז שהילדים התחילו לאכול בשר (על עצמי הייתי מוכן עוד לחסוך).

גם הירקנים אצלנו יקרים יותר באופן די גורף מהסופרים.

למזלי יש תחרות די טובה בין הסופרים שגרמה להם להוריד מחירים, ומן הסתם קשה לעסק קטן (איטליז או ירקן או אפילו באסטה בשוק) להתחרות בתמחור של סיטונאי.

פורסם
ומצד שני, הירקן גר בדירה לידך בעוד שכל שדרת הניהול הבכירה של הסופר פלוס הדירקטוריון חי באחוזות בארסוף. צא מהסרט, סופר זה מרום יקר מאוד!

כי הירקן מרוויח 2 ש"ח לקילו על כל פריט, לעומת זאת הסופר מרוויח 2 ש"ח על כל פריט. כמות הפריטים שיש בסופר היא הרבה יותר גדולה.

חוץ מזה, מה אכפת לי איפה גר בעל הסופר ואיפה גר בעל הירקן? אני אמא ואבא שלהם?

פורסם (נערך)

בגירה

באופן כללי אני מאוד מכבד וברוב המקרים מסכים אחד לאחד עם הפוסטים שלך

במה שנוגע לילדים אתה פשוט טועה, ובגדול, וזו לא הפעם הראשונה

רק מטרנה לילד אחד עולה 250 ש''ח לחודש. טיטולים סכום דומה. ויטמינים, בקבוקים / מוצצים / גרבר / דיסה / ווטאבר.

כל זה נכנס לסל החודשי בסופר. וזה הרבה כסף.

דבר שני

שני הורים במשרה מלאה, לא יכולים להכין הכל מחומרי גלם (סטייל לפרק את העוף במקום לקנות שניצל מוכן), כל יום, כל שבוע, כל חודש, כל השנה.

לפעמים זה או זה או להוריד שעות עבודה או אפילו לעזוב אותה.

דגני בוקר * 17 זה מותרות. אבל כשאתה קם בבוקר ויש לך 4 ילדים (נודניקים יותר או פחות) על הראש, אז בהחלט לעיתים אין ברירה וכדי לסגור את הפינה כולם מתיישבים על אריזת קורנפלקס. זה לא קשור לחינוך, לא קשור ל"הילדים של היום", לא קשור לארגון נכון של הזמן, לא קשור לכלום. זאת מציאות.

צר לי לומר לך את זה - אבל כל עוד אין לך ילדים אתה לא יכול כלל לחוות דעה בעניינים האלה (ועוד בכזו נחרצות). זה כמו שאני אכתוב על הדינמיות של מיאטה ביחס לגולף gti בזמן שלא נהגתי באף אחת מהן.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

דבר שני

שני הורים במשרה מלאה, לא יכולים להכין הכל מחומרי גלם (סטייל לפרק את העוף במקום לקנות שניצל מוכן), כל יום, כל שבוע, כל חודש, כל השנה.

מתייחס רק לקטע ההיסטרי:

לא חייבים עוף שלם, טוב שלא אמרת שזה מתחיל מלשחוט אותו ולהוריד לו נוצות :)

יש חזה עוף פרוס שבשעה הופך להיות שניצל לכמה ימים קדימה.

גם הורים עובדים יכולים למצוא את הדרך המאוזנת בין הוצאה סבירה לבין תזונה בריאה - בעיקר בישול בבית.

לא צריך לעזוב שום עבודה, פשוט לנתב את הזמן שלך אחרת.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הורים סבירים מתמרנים בין שניצלים קפואים ומוכנים מראש בצורת חיות לבין שניצלים טריים עשוים היטב מכל הלב, כל אחד ביחס שמתאים לו. ודגני בוקר זה אכן קיצור דרך שמאוד עוזר בכאוס של הבוקר, ויש כאוס גם במשפחות הכי מתוקתקות שמורכבות ממלאכים. אצלנו הילדים לא מכירים דגנים אחרים מעבר לשיבולת שועל וקורנפלקס, אז לפחות אין טירוף מותגים מפוצצי סוכר.

ובלי קשר, לרוב אני מבשל מראש בשעות הקטנות של הלילה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מתייחס רק לקטע ההיסטרי:

לא חייבים עוף שלם, טוב שלא אמרת שזה מתחיל מלשחוט אותו ולהוריד לו נוצות :)

יש חזה עוף פרוס שבשעה הופך להיות שניצל לכמה ימים קדימה.

גם הורים עובדים יכולים למצוא את הדרך המאוזנת בין הוצאה סבירה לבין תזונה בריאה - בעיקר בישול בבית.

לא צריך לעזוב שום עבודה, פשוט לנתב את הזמן שלך אחרת.

שום דבר לא היסטרי

הזכרתי בכוונה את 2 קצוות הסקאלה

האמת תמיד אי שם באמצע

אגב

לפעמים, לזוגות שחיים על הקשקש, אכן הבחירה היא בין עוף קפוא שלם לבין חזה עוף חתוך

וזה מצב טוב לעומת אלה שגם עוף שלם אין להם

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רק מטרנה לילד אחד עולה 250 ש''ח לחודש. טיטולים סכום דומה. ויטמינים, בקבוקים / מוצצים / גרבר / דיסה / ווטאבר.

המטרנות למיניהם הם אובררייטיד בטירוף. הכי טוב זה חלב אם אם אפשר, מגיל חצי שנה מרק עוף בבלנדר יהיה לא פחות טוב ממטרנה, בגיל יותר מבוגר הוא אוכל אותו אוכל כמו כולם.

גרבר? הבלנדר ישמח לקצוץ לך כמה תפוחים ואם זה טרי זה גם הרבה יותר בריא מגרבר.

טיטולים: בבית אתה תמיד תחליף הרבה לפני שהטיטול יגיע לקיבולת שלו, גם הטיטול הלא ממותג יעשה את העבודה. במעון ואצל ילדים ברוכים שישנים שינה רבה בלילה המצב יכול להיות שונה. בעבר היה יתרון לא מבוטל לסופרים חרדיים במחירי טיטולים, לא יודע מה המצב כיום.

ויטמינים: בריאים בעיקר ליצרני הויטמינים. אם הילד אוכל אוכל מגוון הוא לא צריך תוספת ויטמינים.

החדשות הרעות: ילד מתבגר שבולס סטייקים בלי הכרה עולה יותר התינוק עם מטרנה. גם ההוצאות שאינן בסופר גדלות.

דבר שני

שתי המצאות נפלאות שלא היו פעם: מקפיא ומיקרוגל

דגני בוקר * 17 זה מותרות. אבל כשאתה קם בבוקר ויש לך 4 ילדים (נודניקים יותר או פחות) על הראש, אז בהחלט לעיתים אין ברירה וכדי לסגור את הפינה כולם מתיישבים על אריזת קורנפלקס. זה לא קשור לחינוך, לא קשור ל"הילדים של היום", לא קשור לארגון נכון של הזמן, לא קשור לכלום. זאת מציאות.

מה רע בלחם עם ממרח? מעדן חלב כלשהו? דגני בוקר זה מוצר נוחות פרופר בעל כיסוי מפוקפק של מזון בריאות.

צר לי לומר לך את זה - אבל כל עוד אין לך ילדים אתה לא יכול כלל לחוות דעה בעניינים האלה (ועוד בכזו נחרצות).

אז אני מגדל ארבעה ילדים ודעתי אינה שונה בהרבה מזו של בגירה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

באמת שאין לי כח להתחיל לצטט ולהגיב לכל דבר, אבל בגדול

אמא שעובדת לא יכולה להניק במקביל (ניסינו את זה. הלחץ של העבודה אי אפשר לשאוב ואז החלב מתמעט)

עלות של גרבר זהה לעלות פירות + טחינה

טיטולים - יש ילדים שגם חברה זולה עושה את העבודה (הגדולה שלי), ויש ילדים שלא (הקטן שלי. בכל החלפה, גם אחרי מעט מאוד זמן - כל הבגדים רטובים כי הטיטול לא מתאים לו. רק האגיס פתר את זה. אצל הגדולה בדיוק הפוך)

אם נראה לך שלחם עם ממרח בריא יותר מקורנפלקס, אז אתה טועה

אגב, הילדה אוכלת כל יום לחם עם ממרח + פרי + ירק

רוב הזמן הממרחים הום מייד.

התייחסתי לדגני בוקר כסוגרי פינות

וויטמינים

לא יודע מה איתך. כשאחות בטיפת חלב או רופא ילדים אומר לי כל יום ברזל + D, אני לא מתווכח

רוצה לחשוב שאתה יותר חכם מהם? זכותך

איך שלא תהפוך את זה, זוג הורים עובדים - גם כאלה שמנהלים נכון את הזמן והמשאבים (אני רוצה ללכת לישון. מחכה רק שהעוף יתקרר ואוכל לאכסן במקרר + להקפיא מנות לשבועיים הקרובים...), מוצאים את עצמם נזקקים לחסדי השניצלים המוכנים מדי פעם, מעדנים, דגני בוקר רח''ל...

אתה רוצה להתכלב לזה בסדר גמור. בחלק מהתקופות גם אצלי השל היה רזה בהרבה, מתוך בחירה מודעת שלא להיכנס למינוס עבור צריכה שוטפת גם במחיר של פירוק עופות (או אי הימצאם של כאלה כלל...). אבל ברגע שטיפל'ה משתחרר - אני לא רואה בשימוש נבון ומושכל בפרודוקטים שמקלים עלינו את החיים כמותרות

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ייתכן ומקור ההבדל בניינו הוא שאני מכיר את פותח השרשור ואת גיל ילדיו ולכן חוויתי דעה מפוזיציה של ילדים בוגרים.

ברור שמטרנה וחיתולים מייקרים מאוד את הקניה החודשית וכלל לא דיברתי על מצב כזה.

מקובל.

דבר שני

יכולים בקלות אבל אולי שוב אני מדבר מפוזיציה לא הוגנת, אני שף במקצועי.

מבחינתי, לזרוק בשבת בערב כמה כרעיים לסיר עם רוטב עגבניות ותפוחי אדמה, עשיתי ב 10 דקות עבודה אוכל עד יום שלישי.

בשלישי בערב כבר נעשה משהוא אחר עד וכולל חמישי.

וכתבתי בפרוש שכשיש ילדים, ברור לי שצריך לפעמים להתפשר.

כל עוד מקפידים על הדגנים שהם ללא תוספת סוכר, זה אפילו סבבה.

הערותיי באדום

ורק לסיכום, אין מה להעלב או להתרגש מהעערות שלי, הן לא מכוונות לאף אחד פה אבל בעוד שכידוע אין לי ילדים, יש לי לא מעט חברים ולחברים יש ילדים ואני רואה את מה שאני מדבר עליו הלכה למעשה יום יום, שעה שעה.

מחפפים את ההורות לרמה של "תעשה מה בזין שלך העיקר שתיתן לי קצת שקט!" ובמקביל "אני אעשה מה שאתה רוצה, העיקר שתחשוב שאני מאאאאאגניב לאללה".

אשריכם שאתם לא כאלה.

פורסם

בקיצור

כמו רוב הדברים בחיים

דרך האמצע היא דרך המלך

אין נכון לכולם

ואין להשליך ממשפחה א לב'

באופן כללי - לאנשים ממוצעים ומחושבים - סל הקניות ברגע שיש ילדים מתנפח באופן משמעותי, ומי שאין לו ילדים לא יכול בכלל להבין את זה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...