Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסאן טידה 2008

כבר פעמיים קרה לי בנסיעה חזור מירושלים, בירידות ללא מאמץ מנוע + מזג אויר קר מאוד - נדלקת לי נורת חום מנוע נמוך (נורה כחולה)

התחברתי עם רכיב אנג'י וקיבלתי מדידת טמפרטורה של 42 מעלות..

העברתי לניוטרל ופימפמתי עם הגז לסל"ד 5-6 ולאחר כמה דקות הטמפרטורה עלתה ל60+ והנורה כבתה (ומאוחר יותר עלתה לסטנדרט שהוא בדרך כלל 85-90)

האם זה תקין?

יכול להיות שיש בעיה בטרמוסטט? הוא הוחלף לפני פחות משנה

פורסם
ניסאן טידה 2008

כבר פעמיים קרה לי בנסיעה חזור מירושלים, בירידות ללא מאמץ מנוע + מזג אויר קר מאוד - נדלקת לי נורת חום מנוע נמוך (נורה כחולה)

התחברתי עם רכיב אנג'י וקיבלתי מדידת טמפרטורה של 42 מעלות..

העברתי לניוטרל ופימפמתי עם הגז לסל"ד 5-6 ולאחר כמה דקות הטמפרטורה עלתה ל60+ והנורה כבתה (ומאוחר יותר עלתה לסטנדרט שהוא בדרך כלל 85-90)

האם זה תקין?

יכול להיות שיש בעיה בטרמוסטט? הוא הוחלף לפני פחות משנה

אם מפלס נוזל הקירור תקין ואין אויר במערכת, אז זה תקלה בתרמוסטט.

פורסם
אם מפלס נוזל הקירור תקין ואין אויר במערכת, אז זה תקלה בתרמוסטט.

המפלס תקין, האוטו חזר מהחלפת רדיאטור חימום ובמהלכו מילאו נוזל קירור, יכול להיות שלא ניקזו אויר אבל זה סיבה שמנוע יתחמם ולא להיפך, לא כך?

פורסם

אני לא בטוח שיש תקלה, אלא אם התחלת את הירידות כאשר המנוע חם ובטמפרטורת העבודה, שכן אז הוא לא צריך להגיע ל 42 מעלות בירידה וזה עלול להעיד על טרמוסטט תקוע פתוח.

מה שאתה מתאר זה ב-ד-י-ו-ק מה שקרה לי היום. הרכב חנה כל היום ליד הכניסה לעיר ובערב כשהנעתי ונסעתי בירידות לכיוון תל אביב המד טמפרטורה, שעדיין לא הגיע לחצי, ירד במהלך הירידות וחזר אליו רק בעלייה שלאחר סיבוב מוצא ונשאר שם עד שהגעתי הביתה במרכז.

אם הרכב לא הגיע לטמפרטורת העבודה שלו עד שנכנסת לירידות, ואת הירידות עשית עם הילוך משולב וללא לחיצה על הגז -> אין הזרקת דלק למנוע -> יש זרימת אוויר קר על הרדיאטור -> מנוע מתקרר.

הייתי מציע להמשיך ולעקוב אחרי זה, אבל מהתיאור שלך אני לא בטוח שיש בעייה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין לי מד טמפרטורה ברכב, רק נורה

את המדידה אני עושה דרך רכיב אנג'י במקרה הצורך, לא מעקב שוטף

יצאתי מירושלים לאחר שהרכב עמד כ10 שעות, אבל נסעתי כחצי שעה בתוך העיר לפני היציאה כך שסביר להניח שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה

אמנם נסעתי עם חימום ואני יודע שגם זה מוריד את הטמפרטורה של נוזל הקירור

פורסם

טמפרטורה של 42 מעלות זה ירידה דרסטית מאוד במיוחד אחרי שהרכב נסע כחצי שעה בעיר. מצא את הצינור המתחבר מהטרמוסטט לרדיאטור והנע את הרכב לאחר שהוא קר לחלוטין ובדוק אם הצינור מתחמם כבר בדקות הראשונות. במידה וכן החלף טרמוסטט.

פורסם

אתה יודע לכוון אותי איפה הצינור הזה? אין לי מושג

אגב, הנסיעות המדוברות היו בסביבות 2 בלילה, במזג אויר קר במיוחד

e5lqpc.png

פורסם

או צינור עליון או צינור תחתון. לפי השירטוט שהעלת לא ניתן לדעת. צריך בעיין לאתר את בית הטרמוסטט ולפי זה תדע היכן הצינור. שתא המנוע מולי בשניה אוכל לדעת אבל ככה מרחוק לא יודע לומר לך...מצטער.

פורסם
למה נסיעה עם חימום מורידה את טמפ' הנוזל? לא נשמע הגיוני. נוזל קירור תמיד זורם ברדיאטור הפנימי.

נוזל קירור תמיד זורם שם (ברוב הרכבים) אבל הרדיאטור חסר ערך אם אין תנועת אויר דרך הצלעות שלו.

כאשר מדף החימום מאפשר זרימת אויר (קר) דרך רדיאטור החימום, אנרגיית החום עוברת מנוזל הקירור החם אל האויר הקר.

יום טוב גם לך

פורסם
אין לי מד טמפרטורה ברכב, רק נורה

את המדידה אני עושה דרך רכיב אנג'י במקרה הצורך, לא מעקב שוטף

יצאתי מירושלים לאחר שהרכב עמד כ10 שעות, אבל נסעתי כחצי שעה בתוך העיר לפני היציאה כך שסביר להניח שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה

אמנם נסעתי עם חימום ואני יודע שגם זה מוריד את הטמפרטורה של נוזל הקירור

טמפ' נוזל קירור של 42 מעלות צלזיוס לאחר נסיעה של חצי שעה בעיר מעידה על בעיה במערכת הקירור ולא משנה אם הפעלת את החימום ברכב או נסעת בירידות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...