Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בבקשה..חייבת עזרה בנוגע ל-total lost...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי תאונה עם האוטו שלי לפני חודש, השמאי הוריד את האוטו מהכביש ועכשיו אני מחכה לכסף עבור הרכב..קניתי את הרכב בלי לדעת שהוא רכב "משוקם" אחרי תאונה, רק ידעתי שזהו רכב אחרי שהיה בהשכרה. השמאי אמר שבגלל שהרכב היה אחרי תאונה אני לא אקבל את הסכום שמגיע לי..אני לא ידעתי באמת על התאונה הזו אבל זה לא משנה, מה שמשנה הוא האם הוא יכול לעשות לי דבר כזה אחרי ששילמתי ביטוח מלא??? ואם האוטו היה נשרף לחלוטין ואי אפשר היה לראות דבר,זה היה משנה את המצב???

בקיצור, האוטו שלי אחרי השכרה, אני הייתי יד רביעית והמחירון שלו 48,000 ש"ח, כמה יתנו לי???כמה מורידים עם אוטו שהיה טוטלוסט פעם ושיקמו אותו..והאם ביטוח של אוטו "פגום" כמו שלי צריך לעלות בביטוח כמו אוטו רגיל???

בבקשה, אני בהיסטריה

רוית

פורסם

רוית,

קודם כל, צאי מההיסטריה.

תעשי חיפוש במוסף הרכב של YNET, יש שם כמה תקדימים בנושא.

נסי לשאול את השאלה כאן, כנראה שתקבלי תשובה מקצועית.

שבת שלום לכולם,

צבי.

פורסם

אל תילחצי - תלוי איך ביטחו לך את הרכב. אם שילמת פרמייה מלאה אז תקבלי מחיר כאילו לא היה לפני טוטאל לוס. יש תקדים של בית המשפט בנושא. לא יכולה חברת הביטוח לגבות ממך כסף עבור רכב בערכו המלא ולשלם לך פחות בעת נזק. אם ינסו להוריד לך - תתבעי אותם על ההפרש בתביעות קטנות - תיזכי בטוח!

אלון

פורסם
אל תילחצי - תלוי איך ביטחו לך את הרכב. אם שילמת פרמייה מלאה אז תקבלי מחיר כאילו לא היה לפני טוטאל לוס. יש תקדים של בית המשפט בנושא. לא יכולה חברת הביטוח לגבות ממך כסף עבור רכב בערכו המלא ולשלם לך פחות בעת נזק. אם ינסו להוריד לך - תתבעי אותם על ההפרש בתביעות קטנות - תיזכי בטוח!

אלון

אני מציע לך לא לקבל עצות משפטיות ממי שאינם מוסמכים לתת כאלו (וגם אני אינני מוסמך!) . למי שאיננו משפטן אסור לתת ייעוץ משפטי.

ועד שתמצאי עורך דין... זה מה שאני יודע (מכמה קורסים באונ') והוא איננו ייעוץ משפטי:

פוליסת ביטוח מכסה מקרה נזק לרכוש על ידי "השבת המצב לקדמותו". אם הנזק קל, התיקון

משיב את הרכב לקדמותו. במקרה טוטל לוס (total loss) לא ניתן להשיב את הרכב לקדמותו,

ולכן חברת הביטוח משלמת את ש ו ו י ו של הרכב לפני התאונה. לכאורה, מצבך דומה אם משולם

לך שוויו של הרכב שהיה לך קודם.

אם אכן הרכב היה משוקם, השווי המשולם יהיה נמוך בהתאם.

השאלה היא האם חברת הביטוח נהגה / נוהגת בתום לב (האם היא ידעה שהרכב משוקם ועדיין

גבתה פרמיה מלאה)? איך חברת הביטוח יודעת שהרכב באמת שוקם? (ואולי זה לא נכון?) ואם

זה באמת נכון - את יכולה לתבוע דוקא את מי שממנו קנית על ההפרש.

בקיצור:

get a lawyer!!

:turn-l:
פורסם

התברר שלי שהרכב שלי היה מבוטח אצלם גם כשקרה תאונה לבעלים הקודמים ולא ידעתי..הם ידעו שהרכב שלי אחרי תאונה ועדיין גבו פרמיה מלאה וזה נראה לי לא צודק לחלוטין..הסוכן סיטוח שלי אומר שאין מה לתבוע כי בטוח אפסיד..

פורסם
התברר שלי שהרכב שלי היה מבוטח אצלם גם כשקרה תאונה לבעלים הקודמים ולא ידעתי..הם ידעו שהרכב שלי אחרי תאונה ועדיין גבו פרמיה מלאה וזה נראה לי לא צודק לחלוטין..הסוכן סיטוח שלי אומר שאין מה לתבוע כי בטוח אפסיד..
מה חשבת שהוא יגיד?

"כן כן, תתבעי אותנו. את כניראה תנצחי אותנו ותרוויחי הרבה כסף ואז יפטרו אותי כי לא יהיה להם כסף לשלם לי, אבל העיקר שסיפרתי את האמת"

:roll:

אני לא בטוח ששווה ללכת למשפט על כזה דבר. רשמת שהמחירון של הרכב היה 48,000 ש"ח. כמה הם מוכנים לשלם לך? אם הסכום נמוך מאוד אז תעשי קצת בעיות ובלאגן, תאיימי בתביעה משפטית (ותראי נכונות לעשות זאת על ידי שליחת מכתב מעורך דין אליהם) - ותסגרו על סכום שמתאים לשניכם בלי משפט - או, כמו שאומרים בעברית: תנסו להגיע לפשרה. גם הם לא יתלהבו ללכת למשפט.

Back to the original - NC again.

פורסם
אני מציע לך לא לקבל עצות משפטיות ממי שאינם מוסמכים לתת כאלו (וגם אני אינני מוסמך!) . למי שאיננו משפטן אסור לתת ייעוץ משפטי.

ועד שתמצאי עורך דין... זה מה שאני יודע (מכמה קורסים באונ') והוא איננו ייעוץ משפטי:

פוליסת ביטוח מכסה מקרה נזק לרכוש על ידי "השבת המצב לקדמותו". אם הנזק קל, התיקון

משיב את הרכב לקדמותו. במקרה טוטל לוס (total loss) לא ניתן להשיב את הרכב לקדמותו,

ולכן חברת הביטוח משלמת את ש ו ו י ו של הרכב לפני התאונה. לכאורה, מצבך דומה אם משולם

לך שוויו של הרכב שהיה לך קודם.

אם אכן הרכב היה משוקם, השווי המשולם יהיה נמוך בהתאם.

השאלה היא האם חברת הביטוח נהגה / נוהגת בתום לב (האם היא ידעה שהרכב משוקם ועדיין

גבתה פרמיה מלאה)? איך חברת הביטוח יודעת שהרכב באמת שוקם? (ואולי זה לא נכון?) ואם

זה באמת נכון - את יכולה לתבוע דוקא את מי שממנו קנית על ההפרש.

בקיצור:

get a lawyer!!

יובל יקר,

מאיפה אתה יודע מה הכשרתי המשפטית?

את הכשרתי המשפטית בתחום זה סיימתי לפני שנתיים.

מאז עמדתי לא פעם על מקרים דומים של לקוחות שלנו. לא מזמן (שנה בערך) נוספה פסיקת בג"ץ בנושא זה בדיוק. אל תקשקש - get a lawyer - זה עולה כסף ולא שווה את ההפרש בין מה שישלמו לה למה שצריכים לשלם. תביעות קטנות - זה בדיוק המקום בשביל מקרים וסכומים כאלו.

ולעניין - הביטוח מחושב לפי שווי הרכב וסיכונים שונים (גניבה, נהג חדש, פופולריות אצל נהגים הרסניים - עיין ערך 205GTI ועוד). כאשר יש רכב שהוא אחרי שיקום - ערכו מראש נמוך יותר ולכן על חברת הביטוח לבטחו בסכום נמוך יותר מאשר אותו רכב כאשר הוא ללא תאונה (פרמייה נמוכה יותר). אם חברת הביטוח חייבה באותה פרמייה כמו רכב שאינו משוקם - כאילו קיבלה עליה שהרכב ללא ירידת ערך ולכן, בעת הגרם טוטאל - לוס מחוייבת בתשלום מלא (מינוס השתתפות עצמית הקבועה בפוליסה). זו בדיוק הייתה הפסיקה. היות ואתה מתיימר להיות סטודנט למשפטים - אם הבנתי הודעתך נכון - אז אתה אמור לדעת מה תוקפה של הלכה פסוקה.

אלון

ולמען הסר ספק - עצתי לא בעלת יותר "תוקף משפטי" משל יובל - היא פשוט מבוססת על ניסיון ממקרים דומים בהם פסק בית המשפט נגד חברת הביטוח וחייבה בתשלום מלא. עניין זה כבר נסגר סופית על ידי בית במשפט. פרמייה מלאה = פיצוי מלא.

אלון

פורסם
מה חשבת שהוא יגיד?

"כן כן, תתבעי אותנו. את כניראה תנצחי אותנו ותרוויחי הרבה כסף ואז יפטרו אותי כי לא יהיה להם כסף לשלם לי, אבל העיקר שסיפרתי את האמת"

:roll:

אני לא בטוח ששווה ללכת למשפט על כזה דבר. רשמת שהמחירון של הרכב היה 48,000 ש"ח. כמה הם מוכנים לשלם לך? אם הסכום נמוך מאוד אז תעשי קצת בעיות ובלאגן, תאיימי בתביעה משפטית (ותראי נכונות לעשות זאת על ידי שליחת מכתב מעורך דין אליהם) - ותסגרו על סכום שמתאים לשניכם בלי משפט - או, כמו שאומרים בעברית: תנסו להגיע לפשרה. גם הם לא יתלהבו ללכת למשפט.

זו לדעתי, העיצה הטובה ביותר שניתנה עד כה בעניין זה....

אלון

פורסם
יובל יקר,

מאיפה אתה יודע מה הכשרתי המשפטית?

את הכשרתי המשפטית בתחום זה סיימתי לפני שנתיים.

אני באמת לא יודע מהי השכלתך המשפטית. האם אתה עו"ד? אם כן, ראוי שתציין זאת.

אל תקשקש - get a lawyer - זה עולה כסף ולא שווה את ההפרש בין מה שישלמו לה למה שצריכים לשלם.

עו"ד יתן ייעוץ ראשוני לגבי זכויותיה על פי חוק, וסיכוייה בביהמ"ש, בחינם כנראה, וישלח מכתב

תקיף לחברת הביטוח עבור סכום זניח יחסית למה שהיא יכולה להפסיד פה.

היות ואתה מתיימר להיות סטודנט למשפטים - אם הבנתי הודעתך נכון - אז אתה אמור לדעת מה תוקפה של הלכה פסוקה.

אלון

לא התיימרתי להיות סטודנט למשפטים ואינני כזה (אבל אני יודע).

ולמען הסר ספק - עצתי לא בעלת יותר "תוקף משפטי" משל יובל - היא פשוט מבוססת על ניסיון ממקרים דומים בהם פסק בית המשפט נגד חברת הביטוח וחייבה בתשלום מלא. עניין זה כבר נסגר סופית על ידי בית במשפט. פרמייה מלאה = פיצוי מלא.

אלון

אם אתה כל כך משוכנע, ואתה בעל השכלה משפטית, אז למה?
:turn-l:
פורסם

תגובתי באדום מטעמי נוחות בלבד....

אני באמת לא יודע מהי השכלתך המשפטית. האם אתה עו"ד? אם כן, ראוי שתציין זאת .ציינתי בדיוק מה הרקע המשפטי שלי ואתה מוזמן לקרוא. בלי קשר תשובתי הראשונית ניתנה מניסיון ומהיכרות עם הפסיקה והחוק בנושא - דבר שברור שלך הוא זר!

עו"ד יתן ייעוץ ראשוני לגבי זכויותיה על פי חוק, וסיכוייה בביהמ"ש, בחינם כנראה, וישלח מכתב

תקיף לחברת הביטוח עבור סכום זניח יחסית למה שהיא יכולה להפסיד פה.

לא התיימרתי להיות סטודנט למשפטים ואינני כזה (אבל אני יודע - מאיפה לעזעזל אתה יודע? ).

אם אתה כל כך משוכנע, ואתה בעל השכלה משפטית, אז למה?

חמודי, אני לא אכנס איתך לעימותים פה למרות שאתה ממש מבקש את זה.

עצתי ניתנה על בסיס ניסיון והיכרות עם הפסיקה בנושא - שלאחר הבהרותיך אני מבין שהיא היכרות רחבה יותר משלך. עצתי לא ניתנה כעורך דין (ממש כמו שעצתך לא ניתנה כעורך דין) אלא כבעל ניסיון וכבר נאמר - "אין חכם כבעל ניסיון". לגבי השכלתי המשפטית - אני לקראת סיום תואר במשפטים ונושא זה של ביטוח/חוזים/חוזים אחידים וכו' כבר למדתי ועברתי ממזמן - גם בתיאורייה וגם על בשרי - משם ניתנה עצתי. היות והרשת לעצמך להגיב בזכות ידע שרכשת "בכמה קורסים" כדבריך - אני לא מוצא פסול בתגובתי שמבוססת על ידע וניסיון נרחבים משלך - גם לדבריך.

אז בא לא נריב. הבחורה ביקשה עצה - הנושא הזה נבחן כבר בעבר ע"י ביהמ"ש והוא פסק בו לרעת חברת הביטוח, אני מכיר את הפסיקה - ולכן הרשתי לעצמי ליידע אותה. אתה לא מכיר, אז אל תעביר ביקורת. מאיפה החוצפה להגיד לי לא להגיב ואתה עם פחות ידע גם לטענתך מחלק עצות חופשי...

ועוד דבר - לא מכיר עורכי דין שמוציאים מכתבים חינם....

אם אתה כן - תפנה את השואלת אליהם - זה בטח יעזור לה...

דבר אחרון, אני באמת מבקש שלא תהפוך את זה להתנצחות ביננו. הבחורה שאלה שאלה - קיבלה תשובה ותחליט בעצמה מה לעשות. היות ואתה לא יותר מיומן מהאחרים שענו לה (למרות שלקחת כמה קורסים) אז, אל תפסול אחרים.

הפוסל - במומו פוסל.

אלון

פורסם

הערה אחת , אלון.

בעת תשלום למבוטח עבור רכב שהוכרז כרכב באובדן מלא - לא מורידים את ההשתתפות העצמית ,אלא משלמים את מלוא ערכו הנקוב של הרכב (בהתחשב במצבו ושאר הנתונים שפירטת קודם). השתתפות עצמית היא במקרה תאונה ,וכו'. בטוטאל לוס החוזה הביטוחי מסתיים עם תשלום הפיצוי ואין מקום להשתתפות עצמית.

פורסם
הערה אחת , אלון.

בעת תשלום למבוטח עבור רכב שהוכרז כרכב באובדן מלא - לא מורידים את ההשתתפות העצמית ,אלא משלמים את מלוא ערכו הנקוב של הרכב (בהתחשב במצבו ושאר הנתונים שפירטת קודם). השתתפות עצמית היא במקרה תאונה ,וכו'. בטוטאל לוס החוזה הביטוחי מסתיים עם תשלום הפיצוי ואין מקום להשתתפות עצמית.

אני חושב שזה נושא אישי (השתתפות עצמית לאחר טוטאל-לוס), התלוי בכל מקרה לגופו ובמה שנקבע בפוליסה - לא מכיר קביעה גורפת כזו הפוטרת מהשתתפות עצמית (לפחות המקרה שלי עם אופנוע, נאלצתי לשלם השתתפות עצמית) - אבל ייתכן שקיימת - אני מקבל את ההערה.

אלון

• תוכן חדש...